Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Apr 2026, 18:01:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 264 265 267 268 ... 432
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Република Српска  (Pročitano 513310 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Ti i ne znas sta je sve moguce promeniti ako umes da pronadjes; stomisljenike i da se sa njima udruzis i organizujes.

Za sve ostalo zmaje, jednostavno lupetas
« Poslednja izmena: 19. Jan 2018, 23:00:17 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
Могуће Дабиша бате мој... не би ми био први пут да лупетам. Али био би први пут да сам сасвим омашио у процени. Капираш?  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Emocije ti smetaju da mislis o nekim stvarima. Ja to istrazujem u stvarnom zivotu i ovde. Ljudima je teško da se suoče sa činjenicom koja sa ne uklapa u njihov pogled na svet. Znam iz iskustva. Dešavalo mi se da mi dva dana treba da prihvatim da je neko drugi u pravu u tim slučajevima.
Mani me poređenja sa tvojim lokalnim đilkošima
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
Citat
Mani me poređenja sa tvojim lokalnim đilkošima

и ова реченица ти је сликовита знаш? Лепо прича о теби...  Smile

Citat
Emocije ti smetaju da mislis o nekim stvarima. Ja to istrazujem u stvarnom zivotu i ovde. Ljudima je teško da se suoče sa činjenicom koja sa ne uklapa u njihov pogled na svet. Znam iz iskustva. Dešavalo mi se da mi dva dana treba da prihvatim da je neko drugi u pravu u tim slučajevima.

е компликовано за размишљање док се зева хах...  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 190
Босански муслимани и шиптари тешко да могу бити фашисти или екстремни националисти, то све долази из незнања како Срба, тако и Хрвата.
Не кажем да међу њима нема оних који се ложе на неке сс формације из др. св. рата, али таквих је мало и они се сматрају отпадницима од вере односно ислама, али појединим муслиманима то значи како би се додворили западу, односно десничарским круговима и представили себе као белу расу, европске секуларне националисте или ''умерене муслимане'' ... иначе умерени муслимани не постоје, осим у главама оних који не познају ислам и који не живе поред њих.
Они се често служе ''такијом'' то је право у курану које има омогућава да лажу.
Запад је 1993. године измислио бошњачку нацију да се више не би користио термин муслимани, што је препрека ка стварању секуларног друштва у муслиманском делу федерације.

Оно што је горе од фашизма, чак и од измишљеног термина ''исламо-фашизам'' је сам ислам, односно куран који је веће зло по човечанство него мајн кампф и сто других верзија неофашизма и неонацизма.

Мухамед је био белац, јер тадашњи Арапи су били бели, а погледајте данашње Арапе, они су све тамније и тамније коже, јер ислам не занима ни раса ни нација.
Хришћанство је религија која је одвојена од политике и државе и то тражити од муслимана је харам.

Gomila postulata i zakljucaka napravljenih proizvoljno na osnovu poluinformacija. Sve to obojeno predrasudama proizvedenim u tamama uma punim samo- arogancijom zbog neznanja.
Zao mi je sto ne samo da iznosis ove konstrukcije drugima nego pomocu njih i sam sebi objasnjavas kako stvari stoje
Primjerice Bosnjaci i njihovo ime nisu nikakav proizvod zapada -- upravo suprotno-- na primjeru i tragu specificnog bosnjackog identiteta dalo bi se i ici i dalje te tako preispitivati nacionalne identitete svih geografskih lokacija ovog brdovitog Blakana
I doci u tom svijetlu do zakljucka kako je stanovnistvo s ovih prostora sklono homogenizaciji-- procesu koji je uvijek zavrsavao u velikoj mjeri i u velikom broju slucaja tragicno
Da li treba da potezem pitanje bosanskih Srba i Hrvata -- onda bih u vrletima maglovite istorije mogao pronaci konstrukcije kako se radi ili o Vlasima ili naprosto u drugoj konstrukciji Bosnjanima pravoslavne i katolicke vjere
I tako ukrug
Ono sto je sada potrebno jeste savremeno shvatanje nacije i definiranje iste na sasvim drugi nacin
Ocito je ovaj aktuelni i danasnji i dosadasnji dovodio do vec pomenute tragedije i nesporazuma
I da naravno tu su nekakvi presjeci ili pokusaji od presjeka , stavovoi i predrasude o islamu
Stavljati islam u kontekst necega sto je nepomirljivo sa ovdasnjim svijetom upravo je specijalitet iz kuhinje, propagandne, onih koji ne zele dobro islamu to jest onom tlu i narodu koji se ubraja u taj termin
Mozda to tako i sada izgleda ali tim vise obveza je pitati zasto i kada se desilo kada je doslo do ekalacije dilema u i oko islamskog svijeta
I da slag na tortu-  hriscanstvo je religija odvojena od drzave i politike ma daj
Od drzave sigurno nije pa zar nisu sve crkve nacionalne zar nije to odlika crkvene organizacije kako na zapadu tako i na istoku
Porediti islam sa zlima dvadestog vijeka te ga jos brutalno svrstati na visi nivo je besmisleno

Ма ваш бошњачки национални идентитет је скроз небитан, ево прихватићемо да сте ви најстарија цивилизација у Европи и да је од босанског језика настао и српски и хрватски, а не оно што је чињеница да је 1993. године почео да се користи тај термин, а пре тога сте били Муслимани који су чешће говорили општина него опћина.
Проблем је у исламу, jeр нација је само пролазна фаза ка крајњем циљу а то је нација ислама.

Наравно да је Хришћанство одвојено од државе, јер да није многе ствари се не би толерисале, баш као што ислам не толерише много тога.
Православне цркве су национализоване управо због тога што су верска заједница која служи нацији и нису глобалистички пројекат револуционарне идеологије као што је ислам, који је лонац за кување различитих раса, нација и традиција.
Не може мени бити брат неки Етиопљанин или Арапин, па нека је њихова православна црква 500 година старија од наше и нека су 100 пута већи верници, јер они не припадају као прво нашој раси и цивилизацији и традицији.
Код вас исламиста нема тог осећаја, јер ислам није религија већ глобалистичка идеологија, која вам намеће братство са људима који нису део наше расе и цивилизације.

Odnos islam prema pojmovima nacije nacionalnog i domovine kao i shvatanje tog internacionalnog u islamu prikazan je (pokusan) u ovom tekstu : http://www.islamskazajednica.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=7448:nacionalizam-i-patriotizam-u-islamu&catid=207

Tako da je uputno prije davanja takvih ocjena upoznati se s argumentima druge strane-- ne samo tako minialisticki gledati na druge opcije i alternative

Elem primjetno i ja se pitam cemu ta panika spram  islama, Da li se islam od strane nemuslimana moze priznati a da se ne napada ne atemise da pobere kakve takve simpatije
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 190
Ti mozda nisi ali ja jesam gradjanin drugog reda. Svaka tebi cast, tvoja stvar.
Ja sam ti napisao sta je podanik.
Da dodam. Drzava u kojoj se u skupstuni ne raspravlja o budzetu kao ova nasa, je zemlja u kojoj su vecina stanovnika podanici. Ne moramo ici dalje
Pa gledaj  o cemu se ovdje govori -- mozda je ovo offtopic ali mi ovdje govorimo o vlasti
A vlast je iduci dalje u tom smjeru sacinjena od politickog establismenta . Svi putevi i tokovi moci vode do politike
 Sve zanima iz raznoraznih razloga ko ce ili kako ce biti vlast
 Cak  i mafija i kriminalci se bave politikom-- to im je bitno da bi mogli odabrati podobnog ministra policije finansija i slicno
Naravno sve zavisi od slucaja do slucaja kakva je atmosfera u drustvu kakvo je drustvo kakav vid kriminala tolerira ili ne kakvi su kriminalci i tako dalje
Kazem ne znam da li je ovo offtopic, no kao kljucno pitanje koje se postavlja jeste sta je u stvari politika
Ili sta je bar postala na ovim prostorima koje mi znamo
Postoji jedna definicija politike koja kaze politika je vjestina moguceg.
Naravno takvu definiciju treba prosiriti sa par subjekata i objekata: a to su politicari s jedne strana i s druge strane glasacko tijelo narod ili bilo kakva druga ciljna grupacija. POliticari u takvom stanju stvari daju sebi za zadatak da pridobe tu skupinu igrajuci na kartu moguceg-- isti postaju nerijetko svojevrsna vrsta zabavljaca  koja da bi pridobila paznju kolektiva poseze za animacijom kroz njihove potrebe pocev od kulturne finansijske animacije proklamisanja odredjenih nacionalnih ciljeva i tako dalje
Politika u Srbiji klasicni je primjer takvog odnosa aktuelna politika to jest ona koja ima vlast je upravo takva da igra na kartu moguceg od likova iz establismenta radikala --onih radikala koji su kroz citav jedan period imali najorganiziraniju glasacku skupinu i imali kao sam stranka nekih 30 40 procenata na izborima nastaje politika koja u tu "radikalnu masovnost" ugravira onaj element moguceg --Srbija se veze sa zapadom i istokom istovremeno na nacin dopadljiv vecinskom javnom mnjenju te tko nemoguca misija radikalnog elementa u politici postaje moguca
Naravno, da bi to , taj trik uspio bilo je potrebno mnogo predstave mnogih statutarnih manifestacija kojim ce se obecati razlicitim slojevima mnogo sto sta i citava ta masinerija bila je da tako kazem ponuda koju meni susjedna zemlja Srbija nije mogla odbiti
No sta je rezultat svega toga -- iako je sama politika gore navedena uspjesna ona je jasno uspjesna ponajvise za politicare ne pobjedjuje u najmanju ruku gradjanstvo na izborima na izborima pobjedjuju politicari koji ponekad veoma indiskretno i ucjenjuju vlastiti narod.
Naravno ovaj model i definicija ne mogu se vezati samo za Srbiju -- na isti taj kalup samo svakako razlicit scenarij i pricu izbori se dobijaju i u Hrvatskoji i u BiH
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1362
mob
Samsung S10 +
Inicijatore i organizatore potpisivanja Sarajevske rezolucije su nove vlasti poslije Drugog svjetskog rata proglasile narodnim izdajnicima. Tadašnjeg predsjednika El-Hidaje, Kasima efendiju Dobraču je po završetku Drugog svjetskog rata 26. septembra 1947. godine krivično vijeće okružnog suda u Sarajevu osudilo na 15 godina zatvora
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
mob
Qtek 小米
Citat
Odnos islam prema pojmovima nacije nacionalnog i domovine kao i shvatanje tog internacionalnog u islamu prikazan je (pokusan) u ovom tekstu : http://www.islamskazajednica.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=7448:nacionalizam-i-patriotizam-u-islamu&catid=207

Tako da je uputno prije davanja takvih ocjena upoznati se s argumentima druge strane-- ne samo tako minialisticki gledati na druge opcije i alternative

Elem primjetno i ja se pitam cemu ta panika spram  islama, Da li se islam od strane nemuslimana moze priznati a da se ne napada ne atemise da pobere kakve takve simpatije
Нема потребе да овде такијаш, нисмо политичари и никоме неће пасти круна са главе ако каже истину.
За оне који не знају, ''taqiyya, такија'' је право у курану које налаже муслиманима да лажу, ако је то у интересу ислама.

Ми припадамо европској хришћанској цивилизацији и поред свих нетрпељивости и неслагања на релацији исток-запад, ислам се не уклапа овде.
Зашто ?
Зато што је куран, идеолошка књига попут мајн кампфа које је дубоко антиевропска, антихришћанска, антидемократска и која не признаје основне елементе наше цивилизације око којих смо сви сагласни.
Наравно, муслиманска заједница која је гетоизована у некој хришћанској земљи се другачије понаша од муслиманске заједнице која је освојила и етнички очистила неку европску територију, рецимо пример муслиманског дела фБиХ и тзв. Косова.

Зашто муслиманска заједница нема атеисте ? Зашто не може да одвоји политику од ислама ? Зашто се муфтије кандидују на изборима и учествују у политици ? Зашто је немогућа секуларна држава ?
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 190
Nista od gore navedenog nije argumentirano, nego je puka hajka na vrijednosti islama
  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
mob
Qtek 小米
То није никаква хајка на ислам, већ истина и нормално је да ти немаш никакав аргумент као одговор томе.

И најбитније, ко има право да мења куран који је у очима муслимана света књига, то што западњаци покушавају је лудост и наивност, а са друге стране је и мешање у верска права муслимана који имају право да живе по својим законима, али у свом делу планете.
Дакле, Европа може да бира или да да слободу курану који да би функционисао мора да има територију дакле државу, јер не трпи статус националне мањине и права која нису по шеријатском закону, јер пророк Мухамед није правио разлику између верског и световног закона ... или да се ислам забрани, баш као што су забранили нацизам.

Као и у нацизму, и у исламу пророк односно фирер се не доводи у питање и његова реч је коначна, а степен побожности зависи од степена робовању правилима које налаже куран. Само што овде пророк није у служби нације, него исламског глобализма, једног лонца за топљење различитих нација и раса.
У Хришћанству, нација је изнад Христа. Узмимо наш пример. Српском православцу је много већи проблем ако неко сатанизује Србина Светог Саву, него Јеврејина Исуса Христа.
Зашто ? Зато што нам библија то дозвољава, даје слободу и наша СПЦ која управо негује такве вредности.
И не само то нико не може бити искључен из СПЦ, ако рецимо паралелно негује и паганске обичаје, јер неки су опстали и поред жеље цркве да они буду одбачени.

IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 264 265 267 268 ... 432
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Apr 2026, 18:01:58
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: content

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.