Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Mar 2026, 04:03:15
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 127 128 130 131 ... 432
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Република Српска  (Pročitano 507777 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
U Srbiji su sve teme osim ekonomije sekundarne. Kod svih slojeva stanovnistva.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
u strbiji ekonomija nije tema uopste.
samo nemastina je tema
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
Biti ignorant nije nacin za vodjenje diskusije, makar ne sa mnom   Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Додик: Дан РС ће се славити, свидело се то неком или не

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да нико не може натерати грађане Српске да 9. јануар, Дан Републике, не осећају као празник и поручио да ће се тај датум славити, свидело се то некоме или не.

Милорад Додик је навео да је Српска усвојила Закон о Дану Републике Српске потпуно легитимно и да нема могућности да то било ко заустави.

"Они који су оспоравали 9. јануар, за све нас су направили од њега мит. То је било контрапродуктивно за њих који су хтели да га укину у нади да ће све у Српској натерати на послушност на основу имагинарне позиције да три странца и два Муслимана одлучују шта треба да славимо. Да смо то прихватили, вероватно бисмо дошли у позицију да оспоравају и Божић", рекао је Додик за бањалучки Глас Српске.

Оценио је да је излазак на референдум озбиљна победа народа који мора остати окупљен око 9. јануара.

Додик је позвао све да на Дан Републике покажу да су схватили да су део велике жеље и љубави, као и велике Републике Српске, која слави свој дан.

"То може свако од нас учинити истицањем заставе на кући, испијањем чаше шампањца или наше домаће ракије. Пожелимо Српској тог дана све најбоље", поручио је Додик.

Изразио је задовољство што ће обележавању Дана Републике присуствовати висока делегација Србије, њен председник Томислав Николић, чланови Владе Србије, Његова светост патријарх српски Иринеј и низ важних људи.

"То говори да Србија живи и осећа Републику Српску као део свог националног и политичког бића", нагласио је Додик.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
Citat
sirenje teritorije nije nuzno jacanje.
Širenje teritorije na kojoj žive pripadnici tvoga naroda nije ni slabljenje ni jačanje već neminovnost koju svakako prihvatiš

Citat
uostalom ja sam za pripajanje delova bosne, sto da ne, ali ne po granicama republike srpske.
???

Citat
to sto kazes 9 od 10 ekonomske teme, to nisu ekonomske teme. to je zahtev za vecom platom i boljim poslom.
Cenim da su to ekološke teme Smile

Citat
kamo srece da je moguce da se u nasoj javnosti povede rasprava o relevantnim ekonomskim temama. to verovatno necemo docekati nikad. ali zato ce od prepucavanja sa "neprijateljima" da prsti i dalje u nedogled.
Propustio sam to obračunavanje sa neprijateljima u predizbornoj trci izgleda.

Citat
jebali ih migovi 29 nato rusija i hrvatski helikopteri
Migovi 29 su potrebni za air policing, dakle to je ako hoćeš par ekselans ekonomsko pitanje pre svega. NATO i Rusija su po mom mišljenju najbitnije bezbednosno pitanje s kojim ova zemlja prosto mora da se suoči što pre,a hrvatske helikoptere niko apsolutno pominjao nije jer je to donacija SAD hrvatskoj vojsci kao partneru. Problem je nastao kad je pomenuta donacija MLRS sistema sa ATACMS projektilima dometa 300km i provokacije suseda da će moći da gadjaju NIŠ! Svaka ozbiljna država mora da odgovori na takve provokacije.

Ja znam da tvoj libertarijanski um ne podnosi bilo kakve priče o odbrani i bezbednosti,a li to su poslovi kao i bilo koji drugi u državi, važni koliko i bilo koji ekonomski.
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Четврт вијека Републике Српске: ПРАВОнаСЛАВЉЕ

Судећи по слављеничком изгледу Бањалуке и других градова у РС окићених заставама, билбордима са натписом „ПРАВОнаСЛАВЉЕ” и свечарској атмосфери коју најављују републичке и локалне власти широм Српске, 25. рођендан Републике Српске овога ће 9. јануара бити обележен свечаније него пре.

Сем што је реч о обележавању четврт века од настанка, овај Дан РС, који се празнује као датум на који је 1992. Скупштина српског народа у БиХ, као реакцију на излазак из Југославије, прогласила Републику српског народа у БиХ, да би је исте године преименовала у Републику Српску, посебан је и због политичке и правне борбе која се одвија око две године за његово оспоравање и одбрану.

Овај ће 9. јануар, наиме, први пут бити обележен по важећем Закону о Дану Републике Српске који је Скупштина РС усвојила 25. октобра ове године, месец дана после спроведеног референдума о томе, чији су резултати уграђени у то законско решење, тако што се празновање позива на исказану вољу грађана.

Ту није стављена тачка на и даље живу полемику јер је за власти у РС ново законско решење резултат намере да се спроведе одлука Уставног суда БиХ и уважи воља грађана, док бошњачки политичари у томе виде намеру да се судска одлука изигра.

Досад је 9. јануар обележаван по Закону о празницима РС, али је Уставни суд БиХ поступајући по апелацији лидера СДА Бакира Изетбеговића крајем 2015. оспорио део који се односи на прославу 9. јануара, која је накнадно и укинута, под образложењем да се у њему не проналазе и друга два народа у РС. У политичкој се полемици као најспорнија пак помињала пракса у оквиру које је уобичавана и прослава крсне славе РС Свети Стефан, иако се верски обред није предвиђао ни у претходном закону, па је и у новом законском решењу јасније назначено да је реч о секуларном празнику.

Власти у РС, љуте због намере бошњачких политичких лидера да оспоре празник, најавиле су да ће овај датум убудуће обележавати још посвећеније него пре, па је и недавно отворени ауто-пут Бањалука–Добој понео назив „Девети јануар”.

И прошле године свечана прослава Дана РС одвијала се у јеку политичких расправа, јер је свега два месеца пре тога Уставни суд БиХ оспорио овај празник, када је на прославу дошао и Александар Вучић, премијер Србије, док ће ове године, како је најављено, међу званицама на свечаној академији у Бањалуци седети Томислав Николић.

Ново законско решење о Дану РС оставља Влади РС одлуку да ли ће 9. јануар бити нерадни дан, која је утврдила да се на тај датум неће радити јер је реч о републичком празнику. Празноваће се у свим градовима Српске, као и Брчко дистрикту, а у Бањалуци ће сем полагања венаца и свечане академије и концерата бити уприличена и парада на којој ће учествовати и припадници полиције РС, док је учешће припадника Трећег пешадијског пука Оружаних снага БиХ – који баштини традицију Војске РС – још увек упитно јер је за такав захтев из Бањалуке потребна сагласност органа БиХ.

У РС не виде разлог због ког би се војницима спречило учешће на паради поводом законитог обележавања Дана РС, по недавно усвојеном закону, док бошњачки политичари цене да је то недопустиво јер је и само обележавање супротно одлуци Уставног суда БиХ, који је оспорио 9. јануар као и сам референдум на ком су се грађани о том празнику изјашњавали. Ипак, Министарство одбране БиХ одобрило је јуче учешће оркестра Оружаних снага БиХ у програму обележавања Дана РС, између осталог у одавању почасти и полагању венаца палим борцима ВРС, НОР-а и цивилним жртвама рата. Остало је да се ово министарство изјасни о учешћу војника у паради, о чему потом треба да се одреди и Председништво БиХ.

Иако се власти у РС позивају на народ када бране право на 9. јануар, као што се и бошњачки лидери позивају на угроженост других народа у РС када оспоравају тај празник, више је него јасно да се ради у сукобу два непомирљива политичка концепта: да ли је РС настала пре рата да би у Дејтону била потврђена и међународно верификована или је она створена 1995. у Охају.

Чују се такође и трећа мишљења која одударају од ова два концепта, а чији представници цене да оспоравање рођендана РС, као и његова гласна одбрана, под плаштом националних интереса, јесу производ непостојања економске и развојне политике и немања одговара на огромну незапосленост и све масовнији одлазак младих из оба ентитета, чиме су и РС и ФБиХ далеко више погођени него прославом једног датума.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
Ma kakva čokolinda savršeno nebitna stvar. Hoćemo da napravimo anketu po ulicama NS, BG, Kragujevca, Niša, da vidimo šta će biti top teme gradjana, 9 od 10 će navesti ekonomske teme.

Nebitan je procenat evo 51% ako će ti biti lakše uglavnom većina. Gradjanin Srbije koji bi bio protiv širenja teritorije svoje države, povećanja stanovništva, pa u krajnjem i valorizacije enregetskih potencijala reke Drine pre svega koje bi dobili tim proširenjem bi bio svakako ili lud ili liberal zadojen nekim avnojevskim granicama i jugoslovenstvom ili brate imao otvoreno neki interes da Srbija ne jača ne vidim šta drugo.
sirenje teritorije nije nuzno jacanje.
uostalom ja sam za pripajanje delova bosne, sto da ne, ali ne po granicama republike srpske.

to sto kazes 9 od 10 ekonomske teme, to nisu ekonomske teme. to je zahtev za vecom platom i boljim poslom.
kamo srece da je moguce da se u nasoj javnosti povede rasprava o relevantnim ekonomskim temama. to verovatno necemo docekati nikad. ali zato ce od prepucavanja sa "neprijateljima" da prsti i dalje u nedogled.
jebali ih migovi 29 nato rusija i hrvatski helikopteri

јадна мајко  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
srecni svima praznici i spremitese da ujedinjavanje u kome god formatu se to vama ucini zgodnima...

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
Inace, PRAVOnaSLAVLJE je odlicno smisljena kampanja Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
Mnogi kod nas u Srbiji već kunu Dodika i smatraju ga jedinim srpski liderom.

Ne znam koja je to tvoja Srbija, u ovoj mojoj slabo razmisljaju o Dodiku, a oni koji prate njegov rad uglavnom nemaju posebno misljenje o njemu...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 127 128 130 131 ... 432
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Mar 2026, 04:03:15
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: content

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.289 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.