Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 00:09:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Republika Srpska će u budućnosti biti?

Glasanje završeno: 17. Feb 2011, 21:46:44

Samostalna
39.2%  (20)
Pripojena Srbiji
35.3%  (18)
U sastavu BiH
25.5%  (13)
Ukupno glasova: 51
Idi dole
Stranice:
1 ... 260 261 263 264 ... 928
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Republika Srpska će u budućnosti biti?  (Pročitano 1009185 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 5100
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1059
jel mu ovo mali... isti ćaća jebo ga otac....  Smile
IP sačuvana
social share
you don't need a weatherman to know which way the wind blows
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
LG Frizider
Hahhahahaha Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Iver ne pada daleko od klade  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
Hoce li i on biti seoska konjokradica kao i gute,da mi je znati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Dok god ima konja bice i konjokradioca , pazi se da te neukradu  Smile
« Poslednja izmena: 27. Apr 2010, 18:48:46 od rinaka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Dok god ima konja bice i konjokradioca , pazi se da te neukradu  Smile
Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Republika Bosna i Hercegovina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 251
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Dodik i njegovi najbliži saradnici su bijesni i ogorčeni na Borisa Tadića, predsjednika Srbije, i već se u tim krugovima može čuti da srbijanske vlasti zapravo hoće da ukinu - Republiku Srpsku.

Da u politici može biti svega osim slučajnosti, dokazuju i potezi koje u posljednja dva dana vuče Milorad Dodik, premijer Republike Srpske.On je prekjučer održao vanrednu sjednicu Vlade i donesena je odluka da se provede novo istraživanje o stradanju Bošnjaka Srebrenice. Jučer je izjavio da je izvjesno da će se održati referendum.

Prekjučer je Rajko Vasić, izvršni sekretar SNSD-a Milorada Dodika napao funkcionere američke Ambasade u BiH što su razgovarali s predstavnicima SDS-a, a iz Dodikovog štaba ne prestaju napadati američkog diplomatu Raffi Gregorijana, prvog zamjenika visokog predstavnika...

Sve ovo i brojni drugi primjeri pokazuju da su aktuelne vlasti Republike Srpske, predvođene Miloradom Dodikom u panici i izvjesno je da se mogu očekivati njegovi još radikalniji potezi. Ovo utoliko više što njegovo oslanjanje na Rusiju ne daje ono što je on priželjkivao,a što je još gore po njega, Srbija mu sve više okreće leđa.

Zbog toga su Dodik i njegovi najbliži saradnici bijesni i ogorčeni na Borisa Tadića, predsjednika Srbije, i već se u tim krugovima može čuti da srbijanske vlasti zapravo hoće da ukinu - Republiku Srpsku.

Da postoji plan za ukidanje Republike Srpske vidi se po Deklaraciji o Srebrenici koju je usvojila Skupština Srbije, po tome da u popisu stanovništva neće biti odrednica o nacionalnoj i vjerskoj opredijeljenosti i po suđenju Radovanu Karadžiću u Hagu - kaže se u nekim analizama koje dolaze na Dodikov sto.

To što Tadić poručuje da će Srbija podržati svako rješenje za koje se dogovore sva tri naroda u BiH, ne smanjuje Dodikovu glavobolju. On smatra da je ključni i presudni trenutak u odnosu Srbije prema njemu lično i Republici Srpskoj bio usvajanje Deklaracije o Srebrenici i to na inicijativu samog Tadića kojem to svakako neće zaboraviti.

Zbog toga se on, kako saznajemo iz naših izvora bliskih Vladi RS, sve više približava Vojislavu Koštunici i Tomislavu Nikoliću računajući da će oni isposlovati vanredne izbore u Srbiji i preuzeti vlast.

Naime, Dodiku je savršeno jasno da Borisu Tadiću ne pada na pamet da žrtvuje evropski put Srbije zbog njega i Republike Srpske koja sve više postaje omča oko vrata susjednoj zemlji, posebno zbog zloupotreba u reži Dodikove Vlade i stranke.

Istovremeno Dodik zna da njegova stranka i on lično sve lošije stoje u RS i pošto se približavaju oktobarski izbori u BiH, on sada grčevito nastoji da radikalizira situaciju pa je spreman, kako bi sačuvao sebe i svoje pozicije, ići do kraja sa svim što to podrazumijeva.

S druge strane, u samoj RS ima žestoke protivnike u vještim i iskusnim političarima Mladenu Ivaniću i Draganu Čaviću pa je zadužio Vasića da udara po njima kako zna i umije, ne birajući sredstva.

Spojene posude

U Federaciji BiH Dodiku je od saveznika ostao još samo Fahrudin Radončić, vlasnik „Avaza", koji je također u strahu jer se razotkriva kriminal koji je počinio. Njihov nedavni dogovor da Radončić preko svog „Avaza" kao napada Dodika već je u javnosti razotkriven kao jeftin trik u čijoj pozadini je dobro uhodan sistem rada po principu spojenih posuda i privatnih finansijskih i drugih poslova.

Treba dodati da je Dodiku u dobroj mjeri saveznik i Dragan Čović, predsjednik HDZ-a, koji je bogato počastio njegovog sina za rođendan, ali u tim odnosima ima najviše privatnih veza, ali je Čović poslovično oprezan jer ni njemu ne cvjetaju ruže.

Predsjednik Srbije Boris Tadić je izjavio da je za Srbiju imeprativ pomirenje naroda. Pomirenje se ne može graditi na porazu srpskog naroda, jer to nije istinsko pomirenje i predstavlja preduslov za buduće sukobe.

Licemjerno je i ružno da predsjednik Srbije ističe i osuđuje zločin nad drugima, a da nije istražen i osuđen zločin nad narodom kojem on pripada. Ponašanje i izjave Borisa Tadića imale bi smisla da je on predsjednik i Hrvatima i Bošnjacima u Hrvatskoj i BiH.

Njegovo ponašanje i izjave idu u prilog samo njemu i mogućoj želji da postane nadčovjek, a nikako ne idu u prilog interesima srpskog naroda - grmi i prijeti Dane Čanković, predsjednik organizacije Srpski narodni pokret - Izbor je naš. Čanković inače važi za osobu od Dodikovog povjerenja i njegovog izvršioca opasnih radova.

Dodik je na nedavnoj utakmici u Beogradu košarkaša Partizana, čiji je počasni predsjednik, a koju je gledao zajedno s Tadićem, pokušao srbijanskog predsjednika prevesti na svoju stranu. Nije mu uspjelo, piše San.

IP sačuvana
social share
Republika Bosna i Hercegovina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Џаба мјесиш питу тијесто ти пресахло. Smile

Што би се рекло факамо и патриоте БиХ и србијанске усташе.
Дас ис Република Српска српска кућа и одлучујемо само ми а не Тадићи или муслимани-талибани.
Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
ДОДИК: МОГУЋА САМО ЛАБИЛНА БиХ

Предсједник Владе Републике Српске /РС/ Милорад Додик поручио је да БиХ не може бити унитарна и јака држава, већ само врло лабилна заједница двије државе у свом оквиру, од којих је једна РС, као и да никада, ни прије ни послије избора, неће прихватити да Српска буде обесмишљена.

Под притиском високог представника, Влада РС натјерана је 2004. године да изради извештај о Сребреници у којем је навела чињенице и податке који су се показали нетачним. Приказано је да је ријеч о 7 000, а не о 3 500 жртава. Већ смо дошли до података да се више од 500 људи са тог списка налази међу живима, да више од 250 особа сахрањених у Поточарима није ни страдало у Сребреници" - рекао је Додик за београдске "Вечерње новости" и додао:

"Да не причам да се сада и родбина страдалих сахрањује у Меморијалном центру, па се и то приказује као доказ колективног злочина који су починили Срби. Нико овде не жели да умањује обим злочина, али желимо да отклонимо манипулације".

Додик је нагласио да РС и даље није јасно зашто је Скупштина Србије донијела резолуцију о Сребреници. "Не можемо и никада нећемо прихватити да се тај догађај квалификује као геноцид. Нажалост, из оног што је написано у декларацији Скупштине Србије, то може да се тако тумачи", објаснио је Додик и навео да се Српска "не слаже с тим што је Србија издвојила једино догађај у Сребреници".

Додик је истакао да је бошњачки члан Предсједништва БиХ Харис Силајџић у Турској био као приватно лице те да он за тај пут није имао одлуку органа у коме сједи, а ако одлуке нема - он може само приватно да се дружи са ким год хоће, а његове одлуке и потписи не значе ништа.

Коментаришући договоре о самиту у Сарајеву 2. јуна како би се нашао модел за учешће Косова и чињеницу да Сарајево у тим преговорима заступа Анкара, Додик је рекао да је "улога Турске све активнија, и то је веома опасна ствар".

"Понекад неко објашњење Србије за толики дипломатски продор и добијемо, али ни даље не разумијемо зашто Србија дозвољава да Турска ојачава своју позицију у односу на БиХ. Изненадио сам се када сам сазнао да је турски амбасадор направио удружење `пријатеља Санџака`. То и није баш безазлена прича. Не прихватамо улогу Турске у БиХ ни из историјских разлога...." рекао је Додик.

Говорећи о чињеници да је Уставни суд одобрио институцију референдума у РС, Додик је истакао да је референдум једини начин да се Српска одбрани од самовоље високог представника и доношења закона који су на њену штету и поручио да ће референдум бити па макар и на дан избора!

Додик је рекао да неки чине све да за застој у европским интеграцијама оптуже њега и њехову партију - СНСД. "Сваки дан су овде групе страних амбасадора са једним јединим циљем: да ослабе нашу странку, јер знају да је побиједити не могу. Намјера им је да направе хетерогену владу, којом је лако манипулисати. То би дало крила међународној заједници да настави тамо гдје је стала када сам ја преузео владу. Али, остаћу громобран" - поручио је Додик.

Коментаришући "случај Ганић" и изјаву предсједника Србије Бориса Тадића да је свеједно гдје ће му бити суђено, Додик је навео да "то у некој апстрактној визији може да звучи разумљиво, ако вјерујете да је судство свуда објективно".

"Али, овдје нема објективног судства. Истог дана када је Тадић дао ту изјаву, предсједница Суда БиХ је поручила: `Сви смо ми Ганић`. И сада неко треба да очекује да ће та предсједница суда и тај суд да пресуде објективно Ганићу! Тај исти суд је, иначе, наметнут и суди једино Србима! Од 2002. године Србима је досуђено више од 1 500 година казне затвора, а муслиманима само 40. Дакле, Ганићу мора да суди Београд! Уосталом, Београд га је тражио, а не Сарајево..." - закључио је Додик.

С.В.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Тур­ска се ми­је­ша у одно­се у БиХ као зас­ту­пник бошња­чких ин­те­ре­са

Datum: 27.04.2010 22:00
Autor: Мирослав Филиповић

БAЊA ЛУ­КA - Тур­ска већ ду­го по­ку­ша­ва да бу­де по­кро­ви­тељ бошња­чких ин­те­ре­са у БиХ, а по­тпи­си­вањем Ис­тан­бул­ске де­кла­ра­ци­је пред­сје­да­ва­ју­ћи Пред­сје­дниш­тва БиХ Ха­рис Си­лајџић је пре­кршио Ус­тав, јер за то ни­је имао са­гла­сност Пред­сје­дниш­тва БиХ.

До­дик је ис­та­као да се Тур­ска кон­стан­тно упли­ће у уну­трашње одно­се у БиХ, зас­ту­па­ју­ћи искључи­во ин­те­ре­се бошња­чких по­ли­ти­ча­ра.

- Тур­ска игра уло­гу на­ви­ја­ча за ин­те­ре­се Бошњака у БиХ и због то­га је по­ку­ша­ла да ин­стру­мен­та­ли­зу­је сас­та­нак у Ис­тан­бу­лу пред­сје­дни­ка ове земље са Си­лајџићем и пред­сје­дни­ком Срби­је - ре­као је До­дик.

На­гла­сио је да по­држа­ва ста­во­ве чла­на Пред­сје­дниш­тва БиХ из РС Не­бој­ше Ра­дма­но­ви­ћа, ко­ји је на­ја­вио да ће оспо­ри­ти Ис­тан­бул­ску де­кла­ра­ци­ју.

- РС се за­ла­же за ја­чање ре­ги­онал­не по­ли­ти­чке и еко­ном­ске са­радње, али се про­ти­ви то­ме што су Си­лајџић и ми­нис­тар инос­тра­них по­сло­ва БиХ Свен Aл­ка­лај у Ис­тан­бу­лу дје­ло­ва­ли нео­влаш­ће­но и ми­мо Ус­та­ва и уоби­ча­је­не пра­ксе - ка­зао је До­дик.

Он је пре­ци­зи­рао да за ова­кве врсте сас­та­на­ка пред­ста­вни­ци БиХ мо­ра­ју зас­ту­па­ти са­гла­сне ста­во­ве Пред­сје­дниш­тва БиХ и Са­вје­та ми­нис­та­ра БиХ, што је у кон­кре­тном слу­ча­ју изос­та­ло.

На­вео је да је за РС не­при­хватљиво да се на овај на­чин одржа­ва­ју сас­тан­ци, јер ни­је ут­врђе­но ле­ги­ти­мно при­сус­тво ин­сти­ту­ци­ја БиХ, ни­ти је то одо­бри­ло Пред­сје­дниш­тво БиХ.

- Не вје­ру­је­мо у до­бре на­мје­ре Тур­ске у БиХ, а пред­ста­вни­ци влас­ти Срби­је су нео­пре­зно прис­ту­пи­ли сас­тан­ку у Ис­тан­бу­лу - сма­тра До­дик, до­дав­ши да ће РС и Срби­ја и даље, у окви­ру Спо­ра­зу­ма о спе­ци­јал­ним и па­ра­лел­ним ве­за­ма, има­ти при­сне одно­се.

До­дик је ка­зао да у Ис­тан­бул­ској де­кла­ра­ци­ји има ан­ти­деј­тон­ских еле­ме­на­та, јер се у одре­дба­ма о те­ри­то­ри­јал­ном ин­те­гри­те­ту земље не по­мињу три кон­сти­ту­ти­вна на­ро­да и два ен­ти­те­та.

- У овој де­кла­ра­ци­ји су та­ко­ђе на­ве­де­не не­ке одре­дбе ко­је су у су­про­тнос­ти са Стра­те­ги­јом о рје­ша­вању пи­тања из­бје­глих и ра­сељених у БиХ - ре­као је До­дик.

На­вео је да Српска не­ма при­мје­дбе на са­радњу Срби­је и Тур­ске.

- Ме­ђу­тим, Тур­ска је угро­зи­ла те­ри­то­ри­јал­ни ин­те­гри­тет Срби­је при­зна­вањем не­за­ви­снос­ти Ко­со­ва - до­дао је До­дик.

Ис­та­као је да РС не­ће ми­јењати став о пи­тању Ко­со­ва све док Срби­ја не ри­је­ши ово пи­тање са ре­ле­ван­тним фа­кто­ри­ма.

- Став РС у окви­ру ин­сти­ту­ци­ја БиХ је да не­ма при­знања не­за­ви­снос­ти Ко­со­ва - ка­зао је До­дик.

До­дик је на­по­ме­нуо да је о ис­тан­бул­ском сас­тан­ку те­ле­фо­ном раз­го­ва­рао са Та­ди­ћем и да му је том при­ли­ком ре­као да ни­је про­блем до­го­вор и ре­ги­онал­на ста­би­ли­за­ци­ја и до­при­нос ре­ги­онал­ном ми­ру, већ то што је Си­лајџић зло­упо­три­је­био по­зи­ци­ју пред­сје­да­ва­ју­ћег Пред­сје­дниш­тва БиХ.

На­вео је да му је Та­дић ре­као да је био увје­рен да је Си­лајџић у Ис­тан­бу­лу био ле­ги­ти­мни пред­ста­вник БиХ.

- То го­во­ри да се Си­лајџић ла­жно пред­ста­вио и Та­ди­ћу - ре­као је До­дик.

До­дик сма­тра да Суд БиХ ни­је обје­кти­ван и оче­ку­је да ће бив­ши члан ра­тног Пред­сје­дниш­тва РБиХ Ејуп Га­нић би­ти изру­чен Срби­ји, гдје ће би­ти и про­це­су­иран за зло­чи­не над при­па­дни­ци­ма ЈНA у До­бро­воља­чкој.

- Не­ма фор­мал­них ни­ти дру­гих ра­зло­га да Га­нић бу­де изру­чен БиХ, јер БиХ ни­је ни по­ди­гла оп­ту­жни­цу про­тив њега - ре­као је До­дик.

http://www.glassrpske.com/vijest/2/novosti/38780/cir/Turska-se-mijesa-u-odnose-u-BiH-kao-zastupnik-bosnjackih-interesa.html
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 260 261 263 264 ... 928
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 00:09:17
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.