Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 21:34:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Republika Srpska će u budućnosti biti?

Glasanje završeno: 17. Feb 2011, 21:46:44

Samostalna
39.2%  (20)
Pripojena Srbiji
35.3%  (18)
U sastavu BiH
25.5%  (13)
Ukupno glasova: 51
Idi dole
Stranice:
1 ... 48 49 51 52 ... 928
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Republika Srpska će u budućnosti biti?  (Pročitano 1010460 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Citat
Srbi i amebe jesi sad zadovoljan

Pa zapravo, starosedeoci, Srbi i danas vi odmetnuti bosnjaci...

Iskreno mi je zao zbog sudbine koja Vas je zadesila i izvinjavam se u svoje ime sto Vas se veci deo mog naroda odrekao posto niste pravoslavci...
Zao mi je sto se SPC odrekla Srba drugih veroispovesti i zao mi je sto Srbi sada misle da su jedino pravoslavci pravi Srbi...
Zao mi je kompleksa koje morate da nosite sa sobom kroz zivot... To je teska i tuzna sudbina...

U nadi da ce u buducnosti biti drugacije...  Smile
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

-.- Hello I'm Johnny Cash -.-

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8916
Zastava Sarajevo
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
Ураган ти си неначитани папћић као и ренгер.Толико о твом познавању историје. Smile

Па није то флоскула Индијана већ чињеница с тим да је било још разлога зашто су неки
промјенили вјеру. Smile
С друге стране потураш причу да вас бошњака има 3 милиона у БиХ или сматраш да се
и ја сврставам у групацију православни босанац како неки желе да поставе ствари.
Историја је једна и ти си то и сам рекао.
Према томе садашње вријеме нема везе са историјом турске окупације (била окупација)
или аустро-угарским изјашњавањем бошњака (такође окупација над србима прије свега)
или НДХ (била окупација и ликвидација над србима прије свега) али је чињеница да се
овдје увијек неко нађе да својим глупостима типа босна босанцима засере ствар.
Под број један садашња босна се у једном периоду звала Далмација и простирала се
до Саве и у том контексту не може нико поистовјећивати босну са собом али у
периоду када је босна била у овим границама срби су били под окупацијом изузев
период од 1945 до 1992 (с тим да је и то упитно са политчког гледишта).
И да једном расчистимо и са твојим срби нису настали из Србије.Тачно је нису срби су
овдје досељавали исто као и хрвати и то са различитих подручја и под утицајем
различите цркве.Бошњаци (а не босанци) су се појавили 1992 године док се прије
тога периода у босни појављују као муслимани и то од 1463 године што је мораш
признати далеко иза хришћана православних срба чији су Краљеви (српских земаља
од којих је једна била и босна)били срби по мајци и по оцу и као срби су се идентификовали
у сваком документу од Твртка па надаље.Од 1463 до 1468 када су турци пописали
домаћинства на територији ондашње босне је живјело 37.125 хришћанска и 332
муслиманска домаћинства.С обзиром да је до турака Краљ био србин лако ти је закључити
који су хришћани били у питању.
Ако вам се не прича о историји онда немојте ни потезати то питање,а оним својима
објасни да се на провокацију добија провокација.
Ово пишем уопште а не искључиво као штиво намјењено теби.

Ama covjece dragi kome ti govoris za Bosnjake, ja nisam Bosnjak, evo ti Bosnjaka po forumu pa njima to prigovaraj. Ja sam Jugosloven i Bosanac ateistickog opredjeljenja, nit sam sta prodavao za veceru nit luk jeo nit luk mirisao i ne dozvoljavam da se u to dira. Kad neko kaze da Bosna i Bosanci ne postoji, briga me jel rekao to jer patoloski mrzi Muslimane il je historijski nestrucan ili pravni laik, ali on notorno laze i vrijedja 3 miliona ljudi sa drzavljanstvom ove zemlje (ne samo Bosnjaka kao sto si ti mislio da sam rekao, nego LJUDI sa drzavljanstvom za njega "nepostojece" zemlje)

Којих три милона држављана ове државе?
Ало идеја босанска нација је бошњачка,а не атеистичка политика... Smile Smile Smile
Схваћаш ли ти да се срби не зову босанци него срби и нација,народност и свака друга
припадност им је српска у 99% случајева као што је и за хрвате.
Зато те ја питам који три милиона јер по твоме испада бошњака јер само бошњаци у
100% случају признају нацију босанску.
Немој да се бламирамо ни ти ни ја као да не разумијеш шта говоримо.
Каква патолошка мржња?Хајде молим те.

Ovdje se vise ne zna ni ko pije ni ko placa Smile
3 miliona ljudi koji imaju pasos na kojem pise Bosna i Hercegovina, eto koja 3 miliona ljudi ateista, teista, agnostika, satanista, Srba, Hrvata, Bosnjaka, ostaih, neostalih Smile itd itd. Dakle govorim o medjunarodno priznatoj zemlji i govorim o dokumentima koje imamo i ja i ti i svi drugi koji su ovdje rodjeni. Ne govorim nit me interesuje sad o pojedinacnom porijeklu pojedinca ili grupe ili cijele nacije, vec o ljudima koji imaju drzavljanstvo BiH, ma kako se oni zvali, koju nacionalnu, vjersku, etnicku, rasnu pripadnost imali, to su drzavljani Bosne i Hercegovine Smile
A sto se tice ovih historijskih cinjenica kojih ovdje nema kakvih nema za to nemam zivaca da jednu po jednu potvrdjujem ili negiram, objasnjavam i ostalo, imam ja i svojih problema Smile

Samo neka mi neka odgovori osjeca li se kao Ilir, eto to me zanima po pitanju historijskih podjela Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Ђе сте Срби Smile........ и потурчени Срби... Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8916
Zastava Sarajevo
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
J.... mi se za vas, ja sam bar jedno vrijeme zivio u zemlji koju sam volio, a sad kad se dokazuje patriotizam sa jedne a mrznja sa druge strane bolje zemlje i ne zasluzujemo nego ove ogriske jedne i jedine...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Indiana pa znas kako Srbi su bili dominantan narod na ovoj teritoriji a Ilira nije bilo puno pa su prihvatili nase obicaje i kulturu vremenom. Sigurno vecina Srba ima nesto Ilirskog gena u sebi ali to ne menja moju sustinu.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Заборавио сам за Урагана Smile и Ренгера  Smile испуњавамо жеље:

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

TvrtkoPotpis.jpg
(37.01 KB, 655x159)
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8916
Zastava Sarajevo
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
Mislim da uopste nisi svjestan o kojim Ilirima sam ja govorio, osim ako i ti nisi zastupnik one Srbi pa amebe teorije... Ilri su prvi stanovnici Balkana u historiji covjecanstva, dosli su na ove prostore oko 1200 p.n.e, a nekih hiljadu godina poslije su dosli Slaveni od kojih su kasnije nastajali narodi juznoslavenske skupine Smile
Indiana pa znas kako Srbi su bili dominantan narod na ovoj teritoriji a Ilira nije bilo puno pa su prihvatili nase obicaje i kulturu vremenom. Sigurno vecina Srba ima nesto Ilirskog gena u sebi ali to ne menja moju sustinu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1148
Zastava Sarajevo
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Zar nisi malopre rekao da su Bosnjaci Muslimani ili kako god vam je ime vladali nad katolicima i pravoslavcima i da su im ovi bili kmetovi? Smile

Mozda mozemo da odemo jos dalje u istoriju? Zasto su ljudi sa prostora Bosne i Hercegovine isli da ratuju zajedno sa Srbima na kosovo polje 1389?

Da Bosnjaci su bili veci stalez a krscani uglavnom kmetovi ali za vrijeme borbe za autonomiju
pravoslavci su u velikom broju bili u Bosanskoj vojsci....uglavnom nije ih niko tjerao...

Moze nije problem  Smile

citat:
U zadnjem desetljeću svoje vladavine, kralj Tvrtko je suočen s upadima Osmanlija u Bosnu, prvo u jesen 1386. godine, te u ljeto 1388. godine kod Bileće, kada Bošnjani na čelu s knezom Vlatkom Vukovićem pobjeđuju Osmanlije. Iz bitke na Kosovu Bošnjani se vraćaju bez dramatičnih gubitaka

Припреме за битку
Дуга припремања и на српској и на турској страни говорила су јасно да се ради о великој и одлучној борби. То се видело већ и по том, што су на бојно поље кренула и оба владара лично, кнез Лазар и емир Мурат са два сина, Бајазитом и Јакубом. У Лазаревој војсци једно крило водио је Вук Бранковић, а друго су сачињавали босански одреди под заповедништвом победника код Билеће, војводе Влатка Вуковића. Са одредима из Босне, дошли су у помоћ Лазару, као старом савезнику, и хрватски "крсташи", под вођством Ивана Палижне, који је као врански приор имао под собом крсташе витезове Јовановце. Српски властелини с југа нису смели да се у овом одлучном часу определе за Лазара, делом из страха од огромне турске снаге, делом због недостатка свести о потреби националне солидарности, а делом и из себичних интереса, не увиђајући да ће Лазарев слом само отежати и њихов положај. Константин Дејановић је и угостио турску војску која је преко његове области полазила на Косово и дао јој је и своје помоћне чете. У Турској војсци било је и Срба и Грка који су дошли из покорених области, што је показао пример Константина Дејановића

О самом току борбе зна се сигурно, да су Срби из почетка напредовали и да су потисли одељење султанова сина Јакуба. Влатко Вуковић са Босанцима имао је толико успеха, да је свом краљу, у два маха, слао вести о хришћанској победи.
IP sačuvana
social share
Jedna anegdota koja to ilustrira je da je Husein-kapetanov navodni odgovor na pitanje da li se boji rata sa Osmanlijskim carstvom bio Boga se bojim malo, odgovorio je, Sultana nimalo, a Vezira - ko dorata svoga.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tecite suze moje, reče policajac.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5313
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Motorola Fire X311
Citat
uglavnom nije ih niko tjerao...
Smile Smile

jel ti neuka tikvo znas ista o feudalnim vojskama?
IP sačuvana
social share

Years later, in another place,
he steps out of the dark and speaks to me.
He whispers: 'I'll tell you the ultimate secret of magic.
Any cunt could do it.
'
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
Da Bosnjaci su bili veci stalez a krscani uglavnom kmetovi ali za vrijeme borbe za autonomiju
pravoslavci su u velikom broju bili u Bosanskoj vojsci....uglavnom nije ih niko tjerao...

400 godina ti je neko tlacitelj i 400 godina ti neko uzima od usta i tera te da mu robujes i ti posle 400 godina ides i boris se za njegovu stvar?  Smiley 1

Prvo si rekao da su bosnjaci bili Begovi Srbima i Hrvatima i da su Srbi i Hrvati bili kmetovi pa si rekao da su Bosnjaci Muslimani i Hriscani ratovali zajedno za autonomiju Bosne pa sada kazes da su Bosnjaci(nacija? vera? ) bili Begovi Hriscanima i da su bili visi stalez.

Ja mogu da pricam sa Inzikom jer znam da ce gurati svoju istu pricu i da je dosledan svojoj prici koliko god ona bila idiotska ali sa takvim kao ti koji promene 1000 iskaza za 1h stvarno ne mogu da pricam.

IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 48 49 51 52 ... 928
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 21:34:16
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.