Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 21:23:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Republika Srpska će u budućnosti biti?

Glasanje završeno: 17. Feb 2011, 21:46:44

Samostalna
39.2%  (20)
Pripojena Srbiji
35.3%  (18)
U sastavu BiH
25.5%  (13)
Ukupno glasova: 51
Idi dole
Stranice:
1 ... 528 529 531 532 ... 928
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Republika Srpska će u budućnosti biti?  (Pročitano 1008603 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1661
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Motorola 
Sta ce sa Brckom biti ako znas,procitao sam da je to distrikt ali da li bi u slucaju nezavisnosti pripao Srpskoj?
Gledao sam na youtube kako Dodik prca bule,ali video sam i da u Sirokom Brijegu su ga pogodili flasom i uzvikivali ubi Srbina ne znam da li su to bili Hrvati ili i Muslimani sa njima?

Gledao sam na youtube kako se Naser oric zadovoljno smeska izgleda ima jaku zastitu cim ga nisu osudili,ne znam da li Srbija radi nesto po tom pitanju da ga osude? Rekao je kako mu je krivo sto nije zauzeo Bratunac i prica za Mladica da je kukavica.
« Poslednja izmena: 20. Sep 2011, 15:51:33 od Don Shone »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
Sta ce sa Brckom biti ako znas,procitao sam da je to distrikt ali da li bi u slucaju nezavisnosti pripao Srpskoj?
Gledao sam na youtube kako Dodik prca bule,ali video sam i da u Sirokom Brijegu su ga pogodili flasom i uzvikivali ubi Srbina ne znam da li su to bili Hrvati ili i Muslimani sa njima?

Gledao sam na youtube kako se Naser oric zadovoljno smeska izgleda ima jaku zastitu cim ga nisu osudili,ne znam da li Srbija radi nesto po tom pitanju da ga osude? Rekao je kako mu je krivo sto nije zauzeo Bratunac i prica za Mladica da je kukavica.

Брчко као град је ослобођен 1992 године и припадао је Републици Српској и ако је добар део општине био у Федерацији БиХ, тако да је по завршетку Дејстонског споразума био предмет спора између два ентитета. А 2000 године је уз посредовање запада проглашен Брчко дистрикт који данас има одређени степен аутономије.

Етнички састав по насељима у Брчко дистрикту 2001 године.

У Широком Бријегу живе Хрвати, а и пре рата су имали апсолутну већину у тој општини са преко 98%.

То што си гледао на youtube-u не бих коментарисао.
« Poslednja izmena: 20. Sep 2011, 16:23:02 od Srpska Sparta »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50031
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0.1
mob
Samsung Galaxy S24
Брчко би било најбоље подјелити.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1661
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Motorola 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 21
OS
Windows 7
Browser
MSIE8.0
Kriminal, korupcija, komatozno stanje u zdravstvu: Republika Srpska u velikoj opasnosti od propadanja

19.  09.  2011.  • 22:00 A.  K.  

*** SPAM *** - Stanje u zdravstvu Republike Srpske danas je stručni tim SDS-a ocijenio komatoznim, jer zdravstvene ustanove "grcaju“ u gubicima, a građani nemaju adekvatnu medicinsku brigu, i zatražio odgovornost onih koji su taj sektor doveli u takvu situaciju.

Na današnjem predstavljanu analize stanja predstavnici SDS-a su predložili čitav niz dugoročnoh i kratkoročnih mjera, ali i one koje se moraju provesti - hitno.

U njima se traži uvođenje moratorija na zaduživanje i analiza dugova s planom otplate, racionalizacija zaposlenih u administraciji Ministarstva zdravlja, Fonda zdravstva i zdravstvenih ustanova i analiza svih sklopljenih ugovora, od nabavke opreme do javno-privatnih partnerstava, s kriminološkom obradom.

Navodeći niz primjera nestručnosti, nebrige i haotičnog stanja, potpredsjednik SDS-a Nenad Stevandić je podsjetio da kumulativni deficit Fonda zdravstva RS-a iznosi 270 miliona maraka, a da ulaze u nova zaduženja.

"Znamo da nadležni pripremaju smanjenje plaća i prava osiguranika.  To je rezultat njihovog lošeg rada i neplanskog trošenja, a ceh će platiti zdravstveni radnici i stanovništvo", kazao je Stevandić.

Ponovio je i da je RS u velikoj opasnosti iznutra.

"Institucije ne rade svoj posao i hrli se u veliku socijalno-ekonomsku krizu koja će stvoriti određene vrste političkih napetosti.  Kriminal i korupcija su postali faktor političke nestabilnosti RS-a, a vlast ne želi da prizna da je to rezultat njenog lošeg rada", zaključio je Stevandić.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 21
OS
Windows 7
Browser
MSIE8.0
BANJA LUKA - Poslanik Socijaldemokratske partije BiH u Narodnoj skupštini RS-a Slobodan Popović zatražio je danas od Vlade RS-a detaljnija pojašnjenja i projekciju vraćanja novog planiranog zaduženja RS-a, koje će za posljedicu imati uvećanje njenog duga za više od 600 miliona maraka.  “Mi imamo posla s Vladom koja ne zna da planira ni na rok . . .

. . .  od deset dana.  Dobili smo prije deset dana materijale i ovakav dnevni red da bi se ispostavilo da ga vi tumbate danas jer imate vremenska ograničenja.  Vi, dakle, niste znali prije deset dana da vam gori pod nogama, a očekujete od nas da vam vjerujemo da ćete ovih 600 miliona, za koje od nas tražite danas salasnost za zaduženje, upotrijebiti najracionalnije i najkorisnije”, rekao je Popović.

Tokom rasprave o odluci o emitovanju dugoročnih obveznica RS-a u iznosu od 120 miliona te o odluci o također indirektnom zaduživanju RS-a za račun fondova socijalne sigurnosti i javne zdravstvene ustanove od 265 miliona KM, bez kamata, Popović je pitao kako poslanici i javnost mogu da vjeruju izvršnoj vlasti kada nemaju nijedan argument za to.

“Mi za ovo nećemo glasati ni u ludilu”, kategoričan je Popović.

Oštre kritike za novo zaduženje RS-a uputio je i poslanik DP-a Dragan Čavić te upozorio da je zaduženje postalo glavni trend sadašnje Vlade RS-a, “nakon što je prethodna potrošila bez ikakvih kriterija gotovo dvije milijarde zdravog kapitala ostvarenog u privatizaciji”.

“Sasvim je jasno gdje nas ovo vodi.  Mi sada idemo u zaduženje da bismo krpili rupe u budžetu i fondovima, a sutra ćemo uzimati kredite da bismo vraćali ove koje sada uzimamo.  Ovo je posljedica potpuno promašene ekonomske politike koja je svoj rezultat dala u nužnosti sadašnjih zaduženja”, upozorio je Čavić.

Zoran Latinović iz SDS-a konstatirao je da su svi parametri u RS-u zabrinjavajući, u tolikoj mjeri da se ne vidi svjetlo na kraju ovog tunela.

“Privredni rast nikakav, nezaposlenost ogromna, posebno mladih ljudi do 30 godina koji napuštaju ovu zemlju, razvoja ni na vidiku.  Neuspješna privatizacija, na sudovima sve čisto, tajkuni sve rasprodali, radnici prepušteni ulici.  Mi moramo biti znatno oprezniji kada je u pitanju zaduživanje RS-a.  Sve ovo vodi vremenu u kome više nećemo moći ni da se zadužujemo pa ćemo prodati i ono što nam je jedino ostalo - Elektroprivredu”, ukazao je Latinović uz napomenu da SDS neće podržati odluku o novom zaduženju.

Poslanik PDP-a Branislav Borenović je ponovio čitav niz uznemirujućih pokazatelja u ekonomiji i socijalnoj sferi.

On dodaje da Skupština je u ovoj godini već potvrdila zaduženja u iznosu više od 200 miliona, a sada se traži saglasnost za više od 600 miliona.

“Saberite to i upitajte se ko će to vraćati.  Ovih 120 miliona koje tražite bit će više od 200 miliona kada se budu vraćali, ali vi znate da će to vraćati neki drugi, a ne vi”, rekao je Borenović obraćajući se Vladi.

Ni PDP neće podržati ovo zaduženje.

Zaduženje RS-a putem dugoročnih obveznica RS-a u iznosu od 120 miliona ministar finansija RS-a Zoran Tegeltija obrazložio je riječima da je to “uobičajen instrument svih vlada, jer su zaduženja neminovnost, a Vlada RS-a vodi računa o nivou kreditne zaduženosti”.

“S današnjim danom zaduženje RS-a je na nivou tri milijarde i 560 miliona maraka i to je nivo zaduženja koji je relativno najmanji u okruženju.  Za realizaciju ove odluke vezani smo rokovima i zato je ona prva tačka dnevnog red Skupštine, jer je potrebno do 60 dana da bismo je realizirali”, naveo je on.

Planirana sredstva od 177 miliona iz kreditnih izvora iz inostranstva nisu mogla biti ostvarena zbog nepostojanja Vijeća ministara, a u tome su i sredstva MMF-a.

“Zato mi sada idemo s obveznicama”, pojasnio je Tegeltija.

U Skupštini RS-a je u toku redovna pauza nakon koje se nastavlja rasprava o Vladinoj odluci o indirektnom zaduživanju RS-a za račun fondova socijalne sigurnosti i javne zdravstvene ustanove od 265 miliona KM, bez kamata.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Samsung XYZ1004
Izvor? ...ne moras ni da pises, znamo unapred  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
LG Frizider
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Samsung XYZ1004
 Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 21
OS
Windows 7
Browser
MSIE8.0
Pomaze Bog

Pa to sigurno neces naci u rezimskim medijima koji vise o dodikovoj sisi (nezavisne, glassrpske, fokus, rtrs..)

Medutim stina se ne moze sakriti
http://hercegovina.info/mediji/24sata-info/ostre-kritike-na-nova-zaduzenja-u-rs-u-je-stanje-toliko-lose-da-se-ne-vidi-svjetlo-na-kraju-tunela-8068

Mi u Hercegovini smo uvjek prezirali crvene komunjare i prepoznavali njihov smrad nadaleko. Tako da...nista novo za nas.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 528 529 531 532 ... 928
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 21:23:08
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.144 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.