Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 00:33:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Republika Srpska će u budućnosti biti?

Glasanje završeno: 17. Feb 2011, 21:46:44

Samostalna
39.2%  (20)
Pripojena Srbiji
35.3%  (18)
U sastavu BiH
25.5%  (13)
Ukupno glasova: 51
Idi dole
Stranice:
1 ... 399 400 402 403 ... 928
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Republika Srpska će u budućnosti biti?  (Pročitano 1008655 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
...to mu je dvojnik.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 423
OS
Windows XP
Browser
Chrome 6.0.472.63
Sud saučesnik u zločinu
S. MIŠLJENOVIĆ | 29. septembar 2010. 20:58

VIDEO/SAVEZ LOGORAŠA RS-A DOŠAO DO SNIMAKA: Pogledajte kako je izgledao 'logor' za Srbe u Trnovu!
Srijeda | 29.09.2010.

Predsjednik Saveza logoraša RS-a Branislav Dukić saopštio je da je savez došao u posjed video materijala snimljenog početkom rata za potrebe Armije BiH.Depo Portal je pregledao video, i isti vam kao i vijest prenosi u cijelost uz veliku skepsu da će ovaj materijal kompromitirati Armiju BiH.POGLEDAJTE VIDEO!

Odusevljen sam Tadicevim potezom ovo svakako nije bilo ocekivano od njega Wink

Tadić podržao SNSD

Predsednik Srbije Boris Tadić je dao podršku kandidatima Saveza nezavisnih socijaldemokrata na predstojećim izborima 3. oktobra u Bosni i Hercegovini.

Na predizbornom skupu, koji je počeo himnom Srbije "Bože pravde" i "Moja republika" (himna RS) su se predstavili kandidati SNSD za najviše funkcije na predstojećim izborima.

Dodik za predsednika RS, Radmanović za člana predsedništva BiH, kao i kandidati za skupštine BiH i RS.

"Ovde sam da podržim svoje prijatelje koji najbolje vode Republiku Srpsku", kazao je Tadić.

On je naglasio "da sa Miloradom Dodikom već godinama povezuje naš narod, i da "zajedno investiramo u privredu, povezujemo ekonomiju , gradimo mostove i škole".
"Građani RS imaju isti san kao građani Srbije kada dođu na školovanje u Beograd i Srbiju", kazao je predsednik Srbije i DS.

komentari:

Duboko se kajem što sam izašla na prošle izbore, to mi se više neće desiti!

(bezimena, 29. septembar 2010 22:57)
# Link komentara

Pa ovo ni Sloba nije radio...
Ma odavde bezati sto pre i sto dalje. Pogubili su totalno kompas.

(Dejan, 29. septembar 2010 22:55)
# Link komentara

Komadaju mu zemlju a on kao nekoga podržava, prolupao i izgubio orjentire, praćaka se kao riba u travi.
(Dusan Silni, 29. septembar 2010 22:53)

Ovo je sramotno. Predsednik Srbije koji putuje u drugu državu da bi podržao jednu stranku. Pa šta je to? Šta će gospodin Tadić raditi sutra ako njegova opcija ne pobedi u RS-u? Kako misli da kao predsednik države sarađuje sa ostalim građanima Republike Srpske ako se otvoreno stavlja na stranu jedne političke opcije. Žalosno...
(Bojan, 29. septembar 2010 22:50)
# Link komentara

•Ovo ni ne zna se šta je:

1. Grubo mešanje predsednika susedne države u izborni proces u BiH
2. Podrška jednoj od srpskih stranaka... Predsednik diskriminiše ostale srpske stranke... a o građanskim strankama u BiH da ne pričam. Rekao bih da mu je diskriminacija ušla u naviku.
3. Podrška čoveku koji se javno zalaže za rušenje Dejtona izlaskom RS iz BiH... a sa druge strane u Srbiji i pred stranim zvaničnicima se kune u Dejtonski sporazum...

OVA BLAMAŽA MU NIJE TREBALA!
(NoX, 29. septembar 2010 22:49)

Ovime je Tadic podrzao politiku secesije u BiH i time ukopao sve pokusaje Srbije za povratak Kosova u njene okvire. Tadic je krenuo jednim jako opasnim putem..

(Adnan, 29. septembar 2010 22:42)

Svi mi imamo isti san : da dodjemo u Beograd i tu ostanemo..
(Aleksandar, 29. septembar 2010 22:36)

Moze li se spasti nize?
E moj Tadicu sta si uradio od DS-a...

(Beogradjanin, 29. septembar 2010 22:36)

Predsednice Tadicu, neces vise dobiti niti jedan glas od Bosnjaka koji zive u Srbiji, mi smo bili taj jezicak na vagi koji je prevagnuo u korist Vase stranke na proslim izborima.
(MAJO, 29. septembar 2010 22:27)

Zaista je zbunjujuce da Tadic, kao predsednik drzave koja je osudila genocid u Srebrenici podrzava stranku ciji predsednik negira taj genocid ??
Ovde nesta ne stima!!

(zbunjujuce, 29. septembar 20)

a sad malo optimizma i dobrix vijesti, a naravno losix za velikosrbe, nekom bi trebalo da rikne srce, sto je dobro jer sa takvim nema suzivota  xexexe Smile

Latinka Perović: Bosna i Hercegovina nije vještačka tvorevina
30. 09. 2010. • 16:25 M. Bh.

24SI - Bosna i Hercegovina u historiji nije bila "vještačka tvorevina" i teško to može biti i u budućnosti, izjavila je danas novinarima u Sarajevu poznata srbijanska historičarka i nekada visokopozicionirana političarka prof. dr. Latinka Perović.

U razgovoru s novinarima na predavanju o temi "Elite i društvene ideje u Srbiji - presjek kroz historiografiju posljednje četvrtine 20. stoljeća", koje je u Akademiji nauka i umjetnosti BiH organizirao Institut za istoriju u Sarajevu, prof. Perović je naglasila da je region teško zamisliti bez cjelovite BiH, a da je BiH teško zamisliti s bilo čijom dominacijom, bez sporazuma slobodnih građana koji mogu biti i Bošnjaci i Srbi i Hrvati.

Ona smatra da se u modernom dobu, na prijelazu iz 20. u 21. stoljeće, ne možemo vratiti u prošlost da dovršimo nekakve ciljeve iz 19. stoljeća, da nas to vodi u sukobe, izmješta iz historije i vodi u historijski ćorsokak.

Srpsku historiju je, međutim, potrebno razumjeti u njenoj složenosti. To nije samo jedna historijska tendencija, ona iz 19. stoljeća, nego i moderna shvatanja da ljudi mogu živjeti sa svojim razlikama u međusobnoj komunikaciji, kaže prof. Perović.

Srbiji je, sigurno, potreban intelektualni potencijal da izađe iz razdoblja u kojem je došla u sukob s bivšim jugoslavenskim republikama, a srpski narod u sukob s drugim narodima. To nije bio samo socijalni i ekonomski krah, nego u velikoj mjeri i moralni pad, jer, naglašava ona, ne možete svoja prava ostvariti posezanjima za pravima drugih.

- Ne možete, na kraju, uhvatiti korak sa svijetom, s duhom vremena ako ostajete zarobljeni u tim starim idejama koje su u svoje vrijeme bile korespodentne s tendencijama u svijetu, ali danas to više nisu. Prema tome, osuđeni ste na zaostajanje, na nerazumijevanje, kazala je prof. Perović.

Ona je, ipak, ukazala da je srpsko društvo složenije, da ga je opasno svesti na tendenciju koja je bila dominantna i koja još možda pretendira da bude dominantna, a to je ujedinjene svih Srba u jednu državu, što je inkopatibilno s vremenom.

Komentirajući aktualnu politiku i način vođenja politike u Srbiji, ali i regionu u cjelini, prof. Perović kaže da politiku nikad nije zamišljala kao djelatnost bez ikakve etike.

- Mislim da je smjena generacija u politici, kao svugdje, bila neizbježna. Smatram odgovornom prethodnu generaciju što je ta normalna smjena odgođena i usporena. A moj utisak je da je možda današnja generacija političara suviše obuzeta vlašću, suviše obuzeta sobom, egoistična i veoma malo korespondira i s prošlošću i s duhom vremena, rekla je ona.

Aktualna politika više formalno slijedi duh vremena, integracija i svijeta bez rata i nasilja, ali nedostaje dubina kada je u pitanju prošlost i budućnost.

Prof. Perović kaže da od nedavne prošlosti Srbiju i region u cjelini može izliječiti spuštanje na realno tlo, bilans onoga što se dogodilo i svijest o tome da smo se bili vratili u barbarstvo i dopustili nasilje kakvo nije poznavala Evropa nakon Drugog svjetskog rata. To vrijeme su obilježili laž, pljačka i zločini i na tome se ne može zasnovati nikakva budućnost.

Komentirajući odnos između Srbije i BiH, prof. Perović naglašava da taj odnos mora biti uvjerljiv, a ne samo retoričan. To mora biti odnos u kojem će Srbija pokazati da želi BiH kao susjeda, da je tretira ravnopravno i da nema nikakve pretenzije u odnosu na nju.

Prof. Perović je kao jedan od lidera "srpskih liberala" obavljala dužnost sekretara Saveza komunista Srbije od 1969. do 1972. godine, kada je zajedno s Markom Nikezićem i saradnicima smijenjena pod optužbom za "anarholiberalizam". Od tada radi na proučavanju historije moderne srpske države. Radila je na Institutu za noviju istoriju Srbije, a od 1993. bila je glavni i odgovorni urednik časopisa Tokovi istorije. U vrijeme vladavine Slobodana Miloševića bila je jedan od najvećih kritičara njegovog režima.

Direktor Instituta za istoriju prof. Husnija Kamberović je izjavio da je gostovanje prof. Perović još jedan dokaz da ova institucija želi otvoriti dijalog među historičarima, ne samo unutar BiH nego u regionu i šire.

- Gostovanje prof. Perović na našoj tribini je pokazatelj da mi znamo cijeniti naše kolege u drugim zemljama koje se žele baviti historijom isključivo kao naukom, kazao je on.

Među brojnim gostima na predavanju prof. Perović bio je i ambasador Srbije u BiH Grujica Spasović, koji smatra da njeno gostovanje nije obnavljanje veza, jer "neke veze nikada nisu prekidane".

Kazao je da je prof. Perović bila dio onoga što se kolokvijalno zvalo "druga Srbija", koja se borila protiv onog ludila koje je bilo zahvatilo naše prostore u posljednjoj deceniji 20. stoljeća.

- Siguran sam da su ljudi koji su došli na današnju tribinu veoma zadovoljni jer je prof. Perović jedan od rijetkih ozbiljnih istraživača i analitičara srpske politike i srpske elite u 19. i 20. stoljeću, rekao je ambasador Spasović. (fena)

Mejer: Klinton dolazi da kaže rukovodstvu Srpske da BiH mora ostati jedinstvena država

B. A. 30/09/2010 11:20:00
image Hillary Clinton

WASHINGTON - Profesor Univerziteta za nacionalnu odbranu u Vašingtonu Stiven Mejer smatra da će američki državni sekretar Hilari Klinton tokom posjete Balkanu narednog mjeseca poručiti da BiH mora ostati jedinstvena država, a rukovodstvo Srbije ohrabriti da obave razgovore sa Prištinom i na kraju prizna nezavisnost Kosova.

Mejer je izjavio Srni da će Klintonova reći liderima i građanima u BiH, a naročito rukovodstvu Republike Srpske (RS), da BiH mora ostati jedinstvena država, da treba da ide putem ka NATO-u i EU, te postane "odgovoran član evropske i svjetske zajednice".

On smatra da će poruka Hilari Klinton donekle zavisiti od ishoda izbora u BiH i ukoliko, kao što se očekuje, bude malih izmjena u rukovodstvu kao rezultat izbora, njena poruka biće odjek američke pozicije koja se nije izmijenila 15 godina.

''Kao što je slučaj sa ostalim američkim zvaničnicima, ona vjerovatno neće objasniti zašto je neophodno da BiH ide tim putem. Ona će možda podsjetiti na politiku svog muža (Bila Klintona) na Balkanu u vrijeme kada je bio predsjednik i naglasiti koliko je on `pomogao` ovom regionu", naglasio je Mejer u pisanoj izjavi Srni iz Vašingtona povodom najava da će Hilari Klinton posjetiti Balkan.

Govoreći o posjeti Klintonove Srbiji, Mejer je naglasio da će ona gotovo sigurno čestitati predsjedniku Srbije na odluci da fundamentalno promijeni rezoluciju Srbije u UN i suštinski popusti pod pritiskom EU i SAD.

"Ona će ohrabriti Tadića da preduzme sljedeći korak - održi razgovore sa Prištinom i na kraju prizna nezavisnost Kosova'', istakao je Mejer i dodao da će ona naglasiti da će takav kurs pomoći Srbiji da se brže približi članstvu u NATO-u i EU.

Kao i u slučaju BiH, smatra Mejer, ona neće objasniti zašto to treba da se uradi ili zašto je to u nacionalnom interesu Srbije, ''ali će predsjednik Tadić biti `veoma zahvalan` na `podršci` SAD i neće priznati pravu suštinu ove podrške, a to je nezgodan američki pritisak i miješanje u spoljnu politiku Srbije".

Mejer smatra da je najvažnije za BiH i Srbiju to da se politika SAD nije promijenila i da se to neće desiti - bez obzira na promijenjene okolnosti na Balkanu.

"U Vašingtonu zaista postoji mali interes za balkanski region i SAD se vjerovatno neće ponovo značajnije angažovati na Balkanu'', istakao je profesor vašingtonskog Univerziteta za nacionalnu odbranu.

On je naglasio da, bez obzira na to, postoje određeni zvaničnici u administraciji predsjednika SAD Baraka Obame koji su služili i u Klintonovoj administraciji i oni su i dalje zainteresovani za balkanski region - najviše zbog toga da opravdaju zastarjelu i stagnantnu američku politiku u čijem su kreiranju pomagali tokom devedesetih godina 20. vijeka.

Premijer RS Milorad Dodik rekao je da vjeruje da će se sastati sa Klintonovom ukoliko ona bude dolazila u BiH, i da će, ako tema budu ustavne promjene, iznijeti stav da Srpska neće učestvovati u razgovorima koje vode stranci i u kojima učestvuje OHR. Dodik je rekao da je to njegov poznati stav, jer je u takvim uslovima nemoguće razgovarati objektivno o ustavnim promjenama.

Američki državni sekretar izjavila je sinoć da planira da posjeti Srbiju i Kosovo sljedećeg mjeseca i izrazila nadu da će pomoći Beogradu i Prištini da počnu razgovore. "Veoma se radujem posjeti Beogradu i Prištini i prilici da razgovaram ne samo sa liderima, nego i sa građanima", izjavila je Klintonova na zajedničkoj konferenciji za novinare sa šefom spoljne politike EU Ketrin Ešton.

(Vijesti.ba/Srna)

i jedna prica obcno covjeka, koji iako i sam potice od srba priznaje da vecina njix (citaj 95 posto) ima psixoloskix problema , narocito time sto su zadojeni mrznjom...

UGLJEVIK/TRENER FK BORAC PETAR MIHAJLOVIĆ: Otjeran jer je osim srpske, trenirao i bošnjačku djecu
Četvrtak | 30.09.2010.

Kada su me pozvali na sastanak čija će tema biti pitanje Bajrama i bošnjačke djece, odlučio sam dati ostavku, kaže Petar Mihajlović, trener prve ekipe FK Borac iz Ugljevičke Obriježi

Petar Mihajlović iz Ugljevika, nakon deset godina provedenih na mjestu trenera prve ekipe FK Borac iz Ugljevičke Obriježi, tokom kojih je vodio i školu fudbala, dao je ostavku zbog nacionalista koji su se obrušili na njega.

Ovaj fudbalski stručnjak, čuven podjednako u BiH, Srbiji i Hrvatskoj, tvrdi da je njegov jedini grijeh što je među 40 mladih talenata bilo i šestero djece bošnjačke nacionalnosti i što je povodom Ramazanskog bajrama pozvao djecu da jedni drugima uvijek čestitaju vjerske blagdane. Zbog toga je pozvan na odgovornost, a bošnjačka djeca više ne treniraju u FK Borac.

- Hoću da čuje bosanskohercegovačka javnost da su zbog nacionalista iz Savjeta Mjesne zajednice 15 godina nakon rata narušeni osnovni sportski principi zajedništva. Bio sam s djecom kao roditelj, učio ih fudbalu i ljudskosti, a onda sam počeo dobivati prijeteće poruke i telefonske pozive u kojima sam vrijeđan. Kada su me pozvali na sastanak čija će tema biti pitanje Bajrama i bošnjačke djece, odlučio sam dati ostavku - kaže Petar Mihajlović.

Kao uspješni realizator projekta "Zabavna škola fudbala", koji je finansirala Vlada Kraljevine Danske, a nakon ostavke u FK Borac, Mihajlovićeva želja je da osnuje školu fudbala u bošnjačkom selu Janjari u općini Ugljevik u kojoj bi ponovo okupio djecu, mlade fudbalske talente. Avaz/DEPO/a.k.

« Poslednja izmena: 30. Sep 2010, 17:29:02 od st.dodikvonlaktasi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.62
па кад ви бошњаци нисте талентовани за фудбал...држите се ви хркљуша Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 6.0.472.63
Tako se vodi politika Wink

Nesto smo i mi naucili od tih engleza i ostalih zapadnjaka... Kad na jednoj strani zagusti ti na drugoj pritisnes pa onda mora da ti se popusti i na onoj prvoj  Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
...mokili u tuki me cokili!
kako ti je ono sto u kuci drzis pod  ceradom,a nije fica? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Samsung Galaxy IIs
Ma nema bre od deljenja BiH nista. Niti za to ima para a nit' za vojsku.
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10

па нема ништа и од тога да ти нађеш нешто да таслачиш али верујем да не одустајеш од тога Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 6.0.472.63
on nadje nekog da ga taslaci Wink
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.13

šta ti je belaj...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 399 400 402 403 ... 928
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 00:33:36
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.