Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 11:33:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Buducnost RS je ?
Samostalna
22.8%  (97)
Pripojena Srbiji
36.7%  (156)
U sastavu BiH
40.5%  (172)
Ukupno glasova: 425
Idi dole
Stranice:
1 ... 356 357 359 360 ... 773
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Republika Srpska ce u buducnosti biti ?  (Pročitano 651326 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0
mob
SonyEricsson k850i
@nescaost

Doris Pack: "RS mora da shvati da će samo kao jedan od stubova BiH ući u EU... Sve drugo su iluzije"
17. 10. 2009. • 09:00 S. B.

24SI - Evropska parlamentarka Doris Pack rekla je u intervjuu Srni da u butmirskim razgovorima niko neće nikome ništa uzeti, ni Republici Srpskoj ni Bošnjacima i da je RS jedan stub države BiH bez kog se ne može.

"Ali, RS mora da shvati da će samo kao jedan od stubova BiH ući u EU. Sve drugo su iluzije, a ovo je trenutak kad je potrebno razumjeti realnost. Zato RS mora raditi na tome da se napravi funkcionalna zajednička država", navela je Pack.

Dodala je da, sve dok se RS tome suprotstavlja, suprotstavlja se i svom ulasku u EU. Kad BiH profunkcioniše kao država, i dalje na dva stuba, otvara se put u EU, kazala je ona.

Prema njenim riječima, ako butmirski razgovori propadnu, neće se desiti ništa, ali će u tom slučaju doći do propadanja.

(24sata.info)
IP sačuvana
social share
Sarajevo je jedan od najvećih gradova svijeta, gdje se susreću istok i zapad, staro i novo. Posljednjih nekoliko godina grad je već postojećoj mješavini povijesnih i kulturnih znamenitosti pridodao butik-hotele, uber-trendy barove i gurmanske restorane. Već je jasno da ovaj grad postaje Europska prijestolnica kulture u 2010.

Leonardo je mrtav, Mikelandjela vise nema, Ajnstajn nije vise medju nama... a ni ja se ne osjecam bas najbolje.

"Spasi me bože i secesionista i unitarista...isti mentalni sklop, ista vjersko - ideološka osnova, isti kriminalni nagon...secesionista je unitarista, samo na manjem komadu tla..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
pa kako cete da ukinete stub? Smile pasce vam kuca Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Der Babo

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36416
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple Iphone 8+
ma to su sve pricine price, dok je bilo slobe mogli su u bosni da se nadamo necemu, sad boga mi... slabe vajde
IP sačuvana
social share
Ako sam ja ja, zato sto sam ja ja i ako si ti ti zato sto si ti ti, onda sam ja ja a ti si ti. Ako sam naprotiv ja ja zato sto si ti ti, a ti ti zato sto sam ja ja onda ja nisam ja a ti nisi ti.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Samsung XYZ1004
E sa Slobom si ga ubo ko sa prstom u d...   Smile

Nego, da bacim ja neko moje predvidjanje Smiley

Elem, posto se iz izjava svih USA i Eu zvanicnika moze cuti da o ukidanju RS i entiteskog glasanja nece biti ni govora (naravno ni o odcepljenju ili nekom referendumu nece biti ni govora i na to se u narednih nekoliko godina moze zaboraviti), mozemo da zakljucimo da ce ustavne promene biti samo kozmeticke prirode i ni priblizno u onoj meri u kojoj to muslimani zele.
Prvo, zbog toga sto ne moze proci bez saglasnosti RS i "za referendum raspolozenog" Dodika  Smile , a drugo zbog toga sto ni Hrvati (na koje, cini mi se, ovde svi zaboravljaju i ocekuju da kao klenovi rade u korist svoje stete) ne zele unitarizovanu BiH i mnogo su blizi stavovima Srba, u pogledu reforme ustava, nego muslimanima.
Tako da u narednim mesecima mozemo ocekivati puno natezanja, zapaljive retorike, praznih razgovora i slicinih predstava za siroke narodne mase, sto ce zavrstiti donosenjem nekog "reformisanog" ustava, koji nece doneti nista preterano spektakularno i novo, ali ce sve strane u BiH to predstaviti svojim uspehom (da bi se politicari opravdali pred  narodom), a medjunarodna zajednica svojim (da bi pokazala kako moze da upravlja kriznim situacijama na Balkanu) i svi ce narednih 6meseci do godinu dana biti srecni i zadovoljni...................a onda ce OHR da ode......... i zurka moze da pocne  Smile

Cim odu predstavnici MZ koji su mogli da nametaju/ukidaju resenja, zakone i politicare, i Srbi i Hrvati ce koristiti svaku priliku da lagano klize iz BiH.
Srbi ce u okviru RS i svoje skupstine i vlade donositi zakone, propise, uredbe koji ce negirati BiH (naravno, ne diretno, ali ce perfidno i podmuklo  Smile prvo na nevaznim stvarima (kultura, obrazovanje, lokalni nivo), a onda i na bitnim u pogledu ekonomije, spoljne politike i sl) to raditi), dok ce hrvati gledati da na svaki nacin izbegnu unitarizaciju BiH i dominaciju muslimana.
Naravno, odma muslimani krecu da kukaju, placu i zale se kako su ugrozeni, tlaceni i genocidisani  Smile i opet traze od MZ da se ukljuci u resavanje problema....i tu dolazi do konacnog resenja  Smile 

Dolazi do toga, da ce MZ prosto morati da prizna sebi i drugima  Smile da ta tri naroda prosto ne mogu (niti zele) da zive zajedno i pokusace da problem resi na drugaciji nacin ili ce da ponovo pokusaju da rade ono sto su do sada radili, da bacaju gomilu para u neuspesnu i neodrzivu drzavu, i na silu teraju ljude da zive zajedno......pa onda ponovo posle niza godina kad ponovo odu iz BiH imaju istu situaciju ...i tako u nedogled

« Poslednja izmena: 18. Okt 2009, 00:16:33 od I Posle Mene JAA »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Citat
Doris Pack: "RS mora da shvati da će samo kao jedan od stubova BiH ući u EU... Sve drugo su iluzije"

Doris ŠUPack , šta pakaši znaju  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Der Babo

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36416
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple Iphone 8+
sta kao poleteli bi da nam pomognu sad

ni kosovo ne brane, nego kao... diplomatskim putem itd...
dje su te fore bile 92 - 95 kad su ovi slali slike nase a mi cutali umesto da smo mi slali njihove i pokazali ko je genocidan a ko ne...
IP sačuvana
social share
Ako sam ja ja, zato sto sam ja ja i ako si ti ti zato sto si ti ti, onda sam ja ja a ti si ti. Ako sam naprotiv ja ja zato sto si ti ti, a ti ti zato sto sam ja ja onda ja nisam ja a ti nisi ti.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Бутмирски пакет директно кршење Дејтона на штету РС
Datum: 19.10.2009 21:00
Autor: Ж. Башић, Ж. Домазет

БAЊA ЛУКA, СAРAЈЕВО - Лидер Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик рекао је да приједлог пакета који би требало да буде предмет данашњег разговора у Бутмиру представља директно кршење Дејтонског споразума, укључујући и Устав БиХ, на шта Република Српска, као један од потписника, не може и неће пристати.

Додик је истакао да достављени приједлог показује само да су претходни разговори, које су вођени са домаћим лидерима, били параван за "пакет" који је већ био сачињен, "очигледно по вољи само једног конститутивног народа у БиХ - Бошњака".

У приједлогу уставних амандмана, који ће ЕУ и СAД понудити политичарима у Бутмиру, предвиђено је умјесто тројног Предсједништва, увођење институције предсједника с два потпредсједника. Уз слабљење улоге Предсједништва јачала би улога Савјета министара. Кроз Парламент би се бирали чланови Предсједништва, а не као сада на директним изборима.

У Парламенту БиХ удвостручио би се број посланика са садашња 42, а увеле би се и минималне квоте заступљености трију народа. Достављени уставни пакет има 22 стране.
Измијењен Дејтон 

- У потпуности смо изненађени садржајем приједлога пакета који нам је прослијеђен и сматрамо га антидејтонским, политички некоректним и неприхватљивом основом за разговор - навео је Додик у писму упућеном амбасадору СAД Чарлсу Инглишу и шведском Предсједништву ЕУ.

Додик подсјећа Инглиша и шведско Предсједништво ЕУ путем делегације Европске комисије у Сарајеву на коминике Управног одбора PIC-а у коме је јасно наведено да уставне промјене нису дио услова и циљева за транзицију OHR-а.

- Наше конструктивне примједбе и сугестије у прве двије рунде разговора за вас очигледно нису значили ништа, па бисмо могли закључити да је вријеме које смо на те разговоре потрошили било узалудно. С обзиром на то да нисте легитимни предлагачи било каквих измјена у БиХ, па ни Устава БиХ, приједлог пакета који нам је стављен на увид за нас ће остати само некоректна, антидејтонска понуда - наводи Додик.

Он наглашава да ће било какве акције, које би евентуално биле предузете у будућности у том правцу, СНСД сматрати директним мијешањем у унутрашња питања једне суверене државе.

Додик је синоћ у Источном Сарајеву рекао да је овај пакет потпуна ревизија Дејтонског споразума.

- Измијењен је Дејтонски споразум од улоге Скупштине, начина одлучивања, ревидирана је улога Предсједништва гдје се укида право вета на одлуке које се доносе већином. Уводи се нови број надлежности на ниво БиХ и готово ништа у овом пакету нема што се може прихватити - казао је Додик.

Он је казао да ће учествовати у разговорима све дотле док неко не каже да више не треба да учествује.

- Ентитетско гласање назначено је у фус ноти са назнаком да за сада остаје на снази, али да ће у будућности моћи да се користи за изведене надлежности - рекао је Додик.

Казао је да је РС била спремна на неке техничке промјене, али да је овакав пакет одлучила да одбије.

И Предсједништво ПДП-а јуче је добило нацрте докумената за наставак разговора у Бутмиру и оцијенило да садржај увелико превазилази оквире разговора које је до сада ПДП водио са представницима СAД и ЕУ и да су на штету РС.

- О понуђеним приједлозима врло тешко и готово немогуће је постићи договор на данашњем састанку - истичу у ПДП-у.
Задирање у Устав БиХ

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић каже за "Глас Српске" да се предложени писани материјал може посматрати као нека врста принципа и да се не може у овом тренутку о њима говорити у смислу прихватања или не, јер није ријеч ни о каквом уставном моделу или норми.

- У сваком случају, приједлози значајно одступају од Дејтонског споразума и задиру у Устав БиХ, а пошто је Република Српска једна од потписница Дејтона парламент РС треба да се одреди према свим приједлозима. На то нас обавезује и Декларација коју смо усвојили у којој је речено да ће о свим битним питањима бити разговарано у оквиру институција РС, а најважнија је ријеч парламента - рекао је Ђокић.

Лидер ДНС-а Марко Павић истакао је да садржај писаног документа о којем треба лидери из БиХ да се усагласе представља рекомпозицију уставног уређења БиХ која је у потпуности неприхватљива како за ДНС, тако и за РС.

- У крајњој мјери ови приједлози могу да се доставе парламенту РС да се изјасни о њима - рекао је Павић за "Глас Српске" и додао да очекује да странке из РС, које учествују у преговорима, неће прихватити та рјешења.

Поред измјена Устава, лидерима је достављен и приједлог декларације о војној и о државној имовини.

У приједлогу декларације о војној имовини наводи се да власти РС и ФБиХ Министарству одбране треба да без одлагања приложе сву документацију о 69 локација непокретне војне имовине која ће бити коришћена у војне сврхе, те да ће питање неперспективне непокретне војне имовине, која представља државну имовину, бити ријешено посебним међувладиним споразумом о државној имовини. Само ће имовина коју користе високошколске установе остати у посједу тих установа.

У приједлогу декларације о државној имовини подржан је попис те имовине који врши OHR. Истакнуто је да ће државна имовина бити уписана прво на државу БиХ, а да ће евентуално другачије књижење бити ствар споразума између влада.

Сва државна имовина коју користе РС, ФБиХ и Брчко дистрикт за вршење јавне власти биће власништво онога ко је и до сада користио.

Данашњим састанком копредсједаваће министар иностраних послова Шведске Карл Билт, у име земље предсједавајућег ЕУ, и замјеник државног секретара СAД Џејмс Штајнберг, а састанку ће присуствовати и европски комесар за проширење Оли Рен.
Инцко и Инглиш

Високи представник у БиХ Валентин Инцко изјавио је да од разговора у Бутмиру не очекује знатан напредак, већ договор о мањем пакету мјера који ће помоћи БиХ у напретку ка ЕУ.

Aмерички амбасадор у БиХ Чарлс Инглиш изјавио је да је пакет уставних промјена у БиХ који предлаже међународна заједница предат лидерима странака и да је он "довољно свеобухватан да земљу изведе на европски пут".

И војне снаге ЕУ у БиХ саопштиле су да је "ово кључни тренутак за политичке лидере БиХ да постигну споразум који ће ову земљу усмјерити ка чланству у NATO-у и ЕУ".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Samsung XYZ1004
BiH: Lideri nezadovoljni promenama
19. oktobar 2009. | 23:57 | Izvor: Tanjug
Sarajevo, Mostar -- Bosansko-hercegovački politički lideri nisu zadovoljni predloženim merama SAD i EU za promenu Ustava BiH.

U reagovanjima partija u BiH na predlog mera SAD i EU o reformskom paketu promena, o kojima će se razgovarati na sastanku zvaničnika u Butmiru, uglavnom dominira nezadovoljstvo ponuđenim promenama.

Stranke Hrvata iz BiH ocenile su je da reformski paket, koji su zajedno prodložile SAD i EU, nije u stanju da značajnije promeni stanje u toj zemlji.

Predsednik Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović rekao je, posle razgovora sa američkim i evropskim diplomatama u Sarajevu, da ponuđeni paket "apsolutno nije povoljan" za hrvatski narod u BiH.

"Na ovaj način organizovana dvoentitetska BiH je za nas neprihvatljiva", rekao je Čović.

Čović je takođe najavio da će se zauzimati za oživljavanje Prudskog sporazuma koga su početkom godine potpisale tri strane u BiH a koga su pre sest meseci podržali i Vašington i Brisel i za to da on bude osnova za nova rešenja, javila je agencija Fena.

Sporazum iz Pruda predviđa da BiH ima četiri savezne jedinice, umesto sadašnja dva entiteta.

Božo Ljubić, predsednik HDZ 1990, izneo je da je ponuđeni dokument u nekim aspektima zadovoljavajući, ali da je "uopšte ispod potreba BiH", odnosno onoga što očekuju Hrvati u BiH.

Predsednik Stranke za BiH Haris Silajdžić i predsednik Stranka demokratske akcije Sulejman Tihić su saopštili da nisu zadovoljan dokumentom jer on predviđa zadržavanje entitetskog glasanja.

Oni smatraju da je ozbiljan nedostatak predloženog paketa to što ne spominje mogućnost smanjenja ili ukidanja takozvanog entitetskog glasanja.

Lider Socijaldemokratske partije Zlatko Lagumdžija je rekao da je ovo "dobar početak" , s tim što dokument treba poboljšati jer on mora da, prema mišljenju SDP-a, unapredi funkcionisanje državnih institucija BiH.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Citat
Sarajevo, Mostar -- Bosansko-hercegovački politički lideri nisu zadovoljni predloženim merama SAD i EU za promenu Ustava BiH.

Što ce reci došlo vreme za oasmostaljenje , pa nek svako kod sebe pravi ustav kakav mu je volja !  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Samsung XYZ1004
Ono sto je pozitivno, jeste da za sada nema nekih pretnji i posebno zastrasujucih ucena, ukoliko se ne postigne dogovor i kao najstrasnija stvar u slucaju nepostizanja dogovora se navodi, nemogucnost BiH da postane clan EU nego da ce biti samo pridruzeni clan......verujem da su se sva tri naroda toliko potresla zbog toga, da nece moci da doruckuju  Smile

Naravno, to je dobro narocito za Srbe, obzirom da uvek samo nama nesto prete i ucenjuju nas...sad su lepo svi protiv, a i da nisu, posledice uopste nisu zastrasujuce.......za sada  Smile
« Poslednja izmena: 20. Okt 2009, 12:08:31 od I Posle Mene JAA »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 356 357 359 360 ... 773
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 11:33:01
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.089 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.