Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 22:58:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Buducnost RS je ?
Samostalna
22.8%  (97)
Pripojena Srbiji
36.7%  (156)
U sastavu BiH
40.5%  (172)
Ukupno glasova: 425
Idi dole
Stranice:
1 ... 120 121 123 124 ... 773
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Republika Srpska ce u buducnosti biti ?  (Pročitano 648724 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0
mob
SonyEricsson k850i
kamaro ti nadjes uvijek neko jadno objasnjene za posrbljavanje drugih naroda i hapanje tudjih teritorija, pa vrijedjas nam inteligenciju...postoji masa dokaza da se srpska nacionalna ideologija zasnivala na tome, od vuka, grasanina,vase, teofila i kompica pa do novijeh dana, sve sami veliko srbi...
Čudo jedno , posrbismo sve okolne narode , a brojimo sve manje Srba. Jarane , mislim da si ti ipak plaćen od policije , da provociraš, ili si stvarno paranoično opterećen Srbima.

Poznati narodni prosvjetitelj Vasa Pelagić je 1871. godine savjetovao da se Srbi "prave" podmićivanjem, da se djeca, nema sumnje - u Bosni i Crnoj Gori, podmićuju kojom krajcarom da bi se izjašnjavali kao Srbi.
Ovaj drastičan primjer kako se širilo srpsko nacionalno ime primjetili su inostrani slavisti Obušenkova i Freidzon.

IP sačuvana
social share
Sarajevo je jedan od najvećih gradova svijeta, gdje se susreću istok i zapad, staro i novo. Posljednjih nekoliko godina grad je već postojećoj mješavini povijesnih i kulturnih znamenitosti pridodao butik-hotele, uber-trendy barove i gurmanske restorane. Već je jasno da ovaj grad postaje Europska prijestolnica kulture u 2010.

Leonardo je mrtav, Mikelandjela vise nema, Ajnstajn nije vise medju nama... a ni ja se ne osjecam bas najbolje.

"Spasi me bože i secesionista i unitarista...isti mentalni sklop, ista vjersko - ideološka osnova, isti kriminalni nagon...secesionista je unitarista, samo na manjem komadu tla..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0
mob
Alcatel 
Koliko vidim posrbili smo i Mađare u Budimpešti i Senta Adnreji, posrbili smo i Rumune u Banatu, Šiptare na Kosovu, Crnogorce u Crnoj Gori, Makedonce u Makedoniji...................... Nisi mi odgovorio , špija ili paranoja? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0
mob
SonyEricsson k850i
Koliko vidim posrbili smo i Mađare u Budimpešti i Senta Adnreji, posrbili smo i Rumune u Banatu, Šiptare na Kosovu, Crnogorce u Crnoj Gori, Makedonce u Makedoniji...................... Nisi mi odgovorio , špija ili paranoja? Smile

kako ovo komentarises????

Akademik Stevan Dedijer: VELIKA SRBIJA, NACIONALISTICKA SANU I NJENI AKADEMICI

Otvoreno Pismo Predsedniku Vlade Srbije, g. Z. Djindjicu

«Na preko 50 mjesta u svojoj knjizi «Milosevic – diagonala Ludjaka» dopisnica francuskog «Le Monde», Florence Hartman citira srpske generale, politicare i akademike gde promoviraju ideju «Velike Srbije».

Postovani g. Z. Djindjicu

MOTOR RAZVITKA SVAKE DRZAVE

Pisem vam kao Srbinu koji je imao hrabrosti, mudrosti i politicke vestine da zlotvora Srbije, Slobodana Milosevica posalje na sud za Ratne Zlocince u Hag. Da ostvarite sto Vam u ovom pismu predlazem, trebace Vam mnogo vise hrabrosti, politicke pameti i vestine nego u slucaju Milosevica. Akcija koju vam predlazem je deo neophodne politike za razvitak Srbije u opste i njene nauke & tehnologije posebno. Od 1950-ih ukazivao sam u svojim radovima u svetskim casopisima i pismima Titu, sefovima republika bivse Jugoslavije i Srpskoj Akademiji Nauka sledece: motorna snaga razvitka jedne drzave je izrazena procentom Bruto Nacionalnog Dohotka koji ona trosi na razvitak nauke, tehnologije, na stvaranje sopstvenih izuma i inovacija. Stanje tog motora razvitka danas se vidi iz sledecih brojki: Svedska 3,8 % BND, USA 2,8,% najrazvijenije zemlje Evropske Unije oko 2,5% BND, a Srbija i Hrvatska manje od 1%. Moj predlog vam je da u reorganizaciju politike, nauke i tehnologije Srbije ukljucite raspustanje i potpunu reorganizaciju danasnje nazalost takozvane Srpske Akademije Nauka, koja sa naukom ima malo veze, jer je generacijama, cak i posle Milosevica, vode otvoreni zagovornici antidemokratske ideologije, nacionalizma i sovinizma, a to su one tragicno konzervativne snage u Srbiji, mozda ovoga trenutka i najbrojnije.
    Od l973. do danas se bavim izucavanjem kolektivne pameti organizacija, preduzeca i drzava. Godine l973. razvio sam uvid, objavljen bez moga imena u javnom drzavnom dokumentu Svedske za reformu vojne obavestajne sluzbe “SOU l9, l975.”: da obavestajnost, njena kolektivna pamet, treba da postane ne samo zastita bezbednosti i nezavisnosti jedne drzave vec glavni faktor njene sposobnosti za razvitak. Ovih dana u Hrvatskoj drzim predavanja o umnoj moci Dubrovacke republike od 1301. do 1806, a Svedske od 1700. do 2002. U Le Mondu od 20. oktobra vidim, da univerzitet Ottawa osniva odeljenje za kolektivnu pamet organizacija, poduzeca i drzava. Prema IBM ulaganje u Business Intelligence preduzeca danas iznosi preko 70 milijardi dolara.

NAJNOVIJI SIMPOZIJUM NACIONALISTICKE SANU I NAJNOVIJA TRAGEDIJA SRBIJE

Direktni povod da vam pisem je najnoviji i najlazniji simpozijum SANU o Velikoj Srbiji. Tu se izmislilo i lansiralo da nikada niko nije nastojao “da stvori Veliku Srbiju nego su se samo njeni protivnici - (odakle i ko su oni, nije receno? S.D.) - sluzili optuzbom o navodnoj velikosrpskoj hegemoniji, da bi ostvarili svoje ciljeve na stetu Srba”. Sustina takvih simpozijuma je ravna po gluposti onom da je danas Humboltova akademija u Berlinu odrzala simpozijum dokazujuci da u Nemackoj tokom 1930. i 1940. nije bilo ni nacizma ni Hitlera. Simpozijum SANU su opet medju ostalim, vodili “naucnici” kao Dobrica Cosic, Mihajlo Markovic i I. Medakovic. Ta su gospoda vec dokazani grobari nove Srbije!

UTICAJ VELIKE SRBIJE U MOM ZIVOTU

Ovde cu ukratko opisati samo uticaj ideje Velike Srbije u mojem licnom zivotu. Rodjen sam u Sarajevu od srpskog oca i majke juna l9ll. U istom mesecu je u Beogradu sef vojne obavestajne sluzbe pukovnik Dimitrijevic, ”Apis” osnovao teroristicku organizaciju “Ujedinjenje ili Smrt” bolje poznatu kao ”Crna Ruka” s ciljem da terorom rusi Austro-Hungarsku imperiju i “da pod dinastijom Karadjordjevica ujedini - citiram ustav “Crne Ruke”. “Sve srpske pokrajine:
    1. Bosnu i Hercegovinu, 2. Crnu Goru, 3. Staru Srbiju i Makedoniju, 4. Hrvatsku, Sloveniju i Srem 5. Vojvodinu, 6. Morsku Obalu (Dalmaciju). Oktobra l911. bio sam izbeglica u narucju majke bezeci za Beograd, jer je Austrija htela da hapsi moga oca, doktora Jevtu Dedijera, kao clana “Crne Ruke”, za sto imam bezbroj dokaza. To se iz svih njegovih obilnih radova – (umro je u 37 godini 19l8.) vidi: Godine l9l3. posle prvog Balkanskog rata on je napisao o Makedoniji knjigu “Nova Srbija”, i u njoj rekao “Imajuci Vardarsko-Moravsku dolinu, Srbija sada moze dominirati celim Balkanskim poluostrvom.”
    U izdanju knjige Jevta Dedijera o Hercegovini koju je priredio moj brat Vladimir Dedijer, objavljeno je njegovo pismo Ministru Unutarnjih Poslova Srbije u izgnanstvu 1916. u kome J. Dedijer kaze:
    ”Kod Bitolja nasao sam nekoliko sela Vlaha koje treba pretvoriti u Srbe kulturnim postupkom”.
    Godine 1915. Hrvat Supilo je dosao u Nis, gde je bila vlada Nikole Pasica, izbegla iz okupiranog Beograda, da upozori Pasica da Italija namerava da okupira Dalmaciju. Na Pasicevo pitanje “Sta je Dalmacija?”, Jevto Dedijer je napisao¸ 15. maja 1915, brosuru “Dalmacija”, (vidi sliku). Na zadnjoj strani brosure stoji “Velicina srpskih zemalja za vreme vladavine Caslava 911-960, Srbije od 1813. do 1912. i Crne Gore od 1870. do 1912 . “Velika Srbija bice oko 250,000 km kvadratnih”, to jest veca od Kraljevine Srba, Hrvata, Slovenaca uspostavljene na Versajskoj konferenciji».
   Aleksandar Karadjordjevic i Nikola Pasic su uspostavili srpsku diktaturu policijom nad svim narodima Jugoslovenskih zemalja.   Novembra 1918. (kao dete od 7 godina) u Bosanskom Samcu slusao sam majku Milicu Dedijer, da zgranuta prica da je gledala kako “nasa srpska” policija na trgu prisiljuje Muslimane da jedu svinjetinu i slaninu! Decembra 1918. posle Podgoricke skupstine pocela su ubistva Crnogoraca koji su se borili za monarhiju Petrovica i slobodnu drzavu Crnu Goru; januara l9l9. general Milan Nedic, docnije sef vlade pod okupiranom Srbijom, je pucao na demonstrante na Jelacicevom Trgu u Zagrebu, koji su trazili autonomiju Hrvatske; godine 1922. Zika Lazic, ministar unutrasnjih poslova, pozvao me je: ”Hajde, Stevice, da ispratimo nasu Srpsku vojsku koja ide na Kosovo da tuce Arnaute”; Juna 1928. Majka Milica rekla je meni i braci Vladimiru i Borivoju: ”Djeco, ovo je kraj Jugoslavije. Prokleti Aleksandar je dao ubiti demokratske vodje Hrvata“. To je bilo kada je Punisa Racic, licni prijatelj Aleksandra sa kojim je noc prije igrao poker, ubio u skupstini bracu Radic. Godine 1931. sekretarica Alberta Einsteina koji je radio u zgradi Matematike Princeton Univerztitetu, gde sam ja bio student teoretske fizike, dala mi je Einsteinov protest da je vlada kralja Aleksandra dala ubiti Hrvatskog naucnika Suflaja. Godine l936, kada sam postao clan KPJ u New Yorku, citao sam “Proleter” koji je uredjivao Josip Broz Tito, da je Jugoslavija “tamnica naroda”, sto je od nje Aleksandrova vlada nacinila te je 1941. propala pod prvim udarom fasisticke vojske. Godine 1941. citao sam u New Yorku Times-u da je Aleksandar Belic, predsednik SANU, potpisao proglas u kome napada narodnooslobodilacku borbu Srba protiv nacizma.
    «Velika srbija» je od poslanika skupstine Ante Pavelica, kako pise Svetozar Pribicevic u svojoj knjizi “Diktatura Kralja Aleksandra” 1936. koji je u parlamentu zagovarao samo autonomiju Hrvatske u okviru Jugoslavije, kad je vidio da Punisa Racic ubija Hrvatske vodje, pretvorio se u kvislinga Hitlera i Musolinija i dusmana srpskog zivlja u Hrvatskoj. Ali tek kad je video sta radi kralj Aleksandar. Od 1988. godine sam uvideo velikosrpsku politiku Milosevica na prvom mestu protiv Srpskog naroda. U nizu napisa potpisovao sam se, pocev od “Borbe” godine 1989, kao “Srbin sa dna kace”, gde je kiseli kupus najbolji, napadajuci Milosevice, Cosice i zagovornike Velike Srbije. Milosevicev napad, najavljen na Kosovu 28. juna l989, na Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Kosovo dozivio sam kao najgoru tragediju u svom burnom zivotu. Godine l989, oktobra meseca, u otvorenom pismu mom pokojnom ocu, uz prijateljsku pomoc generala Peka Dapcevica, obavio sam intervju – sa Lukom Brajlom u Slobodnoj Dalmaciji da je ideja Velike Srbije donela ratove i katastrofu za srpski narod l914, pa onda l941, i da ce pod Milosevicem doneti i trecu katastrofu, za koju danas 2002. godine i sam Milosevic placa. U tom intervjuu izneo sam mnoge ideje – kao na primer pogubna steta nacionalizma koji je nerazdvojan od sovinizma – u kojima mi je pomagao moj prijatelj iz detinjstva sa Bob kluba kod Sest Topola u Beogradu i najslavniji Titov general, Koca Popovic. On mi je stalno ponavljao: ”Stevo, dok se ne rese nacionalizma i to na prvom mestu srpske elite, nema im spasa: propasce sa Milosevicem!” Njega su interesovale moje ideje o razvitku inteligencije drzava koje smo diskutovali na bezbroj ruckova u njegovoj maloj kuci u Dubrovniku. Mala mi je uteha u tome bila 5. oktobra 2000. kada me je iz Londona zvao bivsi sekretar Laburisticke Partije Velike Britanije Michael Foot da mi se zahvali i cestita na svrgavanju Milosevica!

PET KARDINALNIH GLUPOSTI SANU

Ovde cu samo navesti ukratko pet kardinalnih gluposti SANU.

I
Uprkos bezbroj dokumenata pocev od Garasaninovog Nacertanija, preko pisanja Jovana Cvijica, ustava Crne Ruke, Ideologa Draze Mihajlovica S. Moljevića i vladavine svih velikosrpskih vlada od 1918. do 1941. SANU sada negira postojanje ideje Velike Srbije. Kako je to moguce?!

II
Srpski politicar Svetozar Pribicevic na strani 163 svoje knjige “Diktatura Kralja Aleksandra”, veli sledece: ”Nema na svijetu snage sto moze slomiti hrvatsku misao. Prije ce se Velebit srusiti u more i Drava i Sava presusiti nego ce se Hrvati odreci svojih teznji sto sadrzavaju cuvanje nesmetanog razvoja njihova individualiteta”. Korenita glupost rukovodstva SANU kao i Milosevica bila je da ne razumeju da ovo sto je Pribicevic rekao za Hrvate, vredi i za Slovence, Bosnjake, Makedonce, Crnogorce i Albance!

III
U istoriji ce ostati: Srbija je pocela 4 rata, koje je najavio Milosevic u svom govoru na Kosovu 28. juna 1989, protiv Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Kosova i sva cetiri izgubila. Nema primera u istoriji da jedna drzava izgubi u pet godina cetiri rata, sto SANU negira. Treba znati da je Milosevic za malo poveo rat i protiv Crne Gore.

IV
Glavni zadatak svakog naucnog centra danas je da shvati informativne tokove u svijetu, ukljuciv i desetu revoluciju inteligencije u istoriji covecanstva u kojoj danas svi zivimo. Rukovodstvu SANU nije ni na kraj pamti stalo kad su propagirali Milosevica i njegovu Veliku Srbiju, da je Medjunarodna Zajednica danas spremna da otpocne rat protiv jedne agresorske suverene drzave i da njenog sefa stavi na sud za ratne zlocine, sto se prvi put u istoriji dogodilo i to sa Srbijom!

V
 Glavna i najgora glupost rukovodioca SANU je da se bavila svime osim onim cime se svaka Akademija nauka treba da bavi: razvitkom kreativene moci svog naroda u nauci, tehnologiji, u izumima t.j. inovacijama. Iz prilozenog pisma Dobrice Cosica meni mozete videti da sam ja urgirao u tom smislu i to ne prvi put. U prvom clanku prvog broja “Nove Misli” koju je osnovao Crnogorac i clan Politbiroa Komunisticke Partije Jugoslavije Milovan Djilas godine l952, nacicete moj clanak u kome osudjujem SANU da sledi katastrofalnu politiku Sovjetskog Saveza na tom podrucju.
Sta veli to pismo Dobrice Cosica meni od 25. juna l984. godine? (prilog) Napominjem, da od njegove zamisli da SANU odrzi konferenciju ”Drustvo-nauka-buducnost” nista nije bilo. Jer su se poceli baviti svojim Memorandumom da ozive ideju Velike Srbije. Drugo, ”Nas narod ostaje u planinama Balkana”, jer njegovi Akademici i minorni politicari kao Kostunica, igraju se jos uvek nazadnim idejama nacionalizma, sovinizma, mrznje i gluposti. Taj njihov trodnevni simpozijum o nepostojanju ideje «Velike Srbije» to je i dokazao!
Postovani g. Djindjicu, nadam se da cete u ovom pismu naci dovoljno argumenata da vam pomognu u teskom zadatku koji vas ocekuje da dovedete Srbiju na put dinamicnog razvitka.

S postovanjem, Stevan Dedijer, kao i uvek Srbin sa dna kace.
IP sačuvana
social share
Sarajevo je jedan od najvećih gradova svijeta, gdje se susreću istok i zapad, staro i novo. Posljednjih nekoliko godina grad je već postojećoj mješavini povijesnih i kulturnih znamenitosti pridodao butik-hotele, uber-trendy barove i gurmanske restorane. Već je jasno da ovaj grad postaje Europska prijestolnica kulture u 2010.

Leonardo je mrtav, Mikelandjela vise nema, Ajnstajn nije vise medju nama... a ni ja se ne osjecam bas najbolje.

"Spasi me bože i secesionista i unitarista...isti mentalni sklop, ista vjersko - ideološka osnova, isti kriminalni nagon...secesionista je unitarista, samo na manjem komadu tla..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Gušti su gušti.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1742
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.64
mob
SonyEricsson G 502
Citat
U istoriji ce ostati: Srbija je pocela 4 rata, koje je najavio Milosevic u svom govoru na Kosovu 28. juna 1989, protiv Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Kosova i sva cetiri izgubila. Nema primera u istoriji da jedna drzava izgubi u pet godina cetiri rata, sto SANU negira. Treba znati da je Milosevic za malo poveo rat i protiv Crne Gore.

Smile Smile
Srami se Stevane...
 Smile Smile
IP sačuvana
social share
Potpuno legitimno u Kninu, Srbi bili na svojoj zemlji i rusili balvane na svojim ulicama, ne vidim u cemi je problem.....

Onako im samo kazu: pamet u glavu ili vam pustamo Srbe s lanca. (by shkorpion
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
LG Frizider
Citat
III

Jedino smo dobili u Bosni Smile RS imamo, a vi ispadoste neka najjebanija grupa naroda od svih jugoslovenskih burazera.......

Ovo ostalo a pogotuvu neke boldovane stvari koje si u naletu inspiracije naopako zatamnio suprotno tvojim tvrdnjama pa objasnjavanje nacionalnih pretenzija Hrvata koje su konacno ostvarili '92 a specijalno nebulozna objasnjenja o nevoravtnim pokrstavanjima i posrbljavanjima posle kojih niko ziv ne postade Srbin osim bosanskih muslimana ostavljam nekom sa vise strpljenja i zivaca...........e da, najveca upozorenja dolaze u odnosu na devedesete godine da nismo i tada pokusali da vas pokrstavamo? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0
mob
SonyEricsson k850i
Citat

Smile Smile
Srami se Stevane...
 Smile Smile

ovaj dio je najbolji:

«Velika srbija» je od poslanika skupstine Ante Pavelica, kako pise Svetozar Pribicevic u svojoj knjizi “Diktatura Kralja Aleksandra” 1936. koji je u parlamentu zagovarao samo autonomiju Hrvatske u okviru Jugoslavije, kad je vidio da Punisa Racic ubija Hrvatske vodje, pretvorio se u kvislinga Hitlera i Musolinija i dusmana srpskog zivlja u Hrvatskoj. Ali tek kad je video sta radi kralj Aleksandar.

Citat
III

Jedino smo dobili u Bosni Smile RS imamo, a vi ispadoste neka najjebanija grupa naroda od svih jugoslovenskih burazera.......

Ovo ostalo a pogotuvu neke boldovane stvari koje si u naletu inspiracije naopako zatamnio suprotno tvojim tvrdnjama pa objasnjavanje nacionalnih pretenzija Hrvata koje su konacno ostvarili '92 a specijalno nebulozna objasnjenja o nevoravtnim pokrstavanjima i posrbljavanjima posle kojih niko ziv ne postade Srbin osim bosanskih muslimana ostavljam nekom sa vise strpljenja i zivaca...........e da, najveca upozorenja dolaze u odnosu na devedesete godine da nismo i tada pokusali da vas pokrstavamo? Smile

izvini, koji si ti da se izrazimo tako rac..???pokloni se tom liku sto je pisao, akademik, A K A D E M I K, jos povrh svega Srbin sa dna kace...
« Poslednja izmena: 04. Jul 2009, 18:15:08 od inzko80 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0
mob
Alcatel 
Pisanije Stevana dedijara je primitivno naklapanje. Ja stvarno ne znam ko je izmislio floskulu Velika Srbija? Koja je potrba pisatti o agresivnosti Srba, kada u Vojvodini ima preko dvadeset nacionalnih manjina. recimo Slovaci, gde bi se on održali kao u Srbiji, pitaj boga kada su došli na ove prostore, Evo ti malo podataka iz popisa 1991 godine:

Prema poslednjem popisu iz 1991. godine, Vojvodina broji 2.013.889 ljudi, što je nešto više od 20 % ukupnog stanovništva Srbije. Srbi čine apsolutnu većinu stanovništva, ili 1.143.723, slede ih Mađari sa 339.491, zatim Hrvati sa 74.808, Slovaci sa 63.545, Crnogorci sa 44.838, Rumuni sa 38.809, Romi sa 24.366, Rusini sa 17.652, Makedonci sa 17.472 i ostale manje etničke skupine u koje spadaju Ukrainci, Albanci, Slovenci i drugi (ukupno 26 nacija i nacionalnih i etničkih grupa), dok se 174.225 stanovnika 1991. godine izjasnilo kao Jugosloveni.

Kada vi u Federaciji budete gajili nacionalne manjine kao mi u Srbiji, javi se . Priča o Srbima kao asimilatorima je besmislena. Nisi odgovorio špija ili paranoja?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
LG Frizider
Citat
izvini, koji si ti da se izrazimo tako rac..???pokloni se tom liku sto je pisao, akademik, A K A D E M I K, jos povrh svega Srbin sa dna kace...

A izvini a koji si ti rac? Obrezani? To sto manje intelektualne grupacije ili bolje receno mozgovi sa dna kace (kupusa) dozivljavaju naziv akademik ili doktor nesto cime treba da se mole i beskrajno veruju jer na njihovoj pruzi gde utovaraju ugalj takvih rariteta u obrazovnom smislu nema, ne znaci da doktor, akademik, magistaj ili ne daj boze rektor (uuuu zajebana rec mora da je u pravu Smile ) treba apriori da znaci da je taj napisao nesto ultra istinito i objektivno.

E da za tvoju informaciju ja sam akademski gradjanin...........znaci i ja sto kazem sve je ispravno Smile
« Poslednja izmena: 04. Jul 2009, 18:25:28 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5
Ako niste primetili tema se zove buducnost RS , kakvi Sanu kakvi Manu , kakvi Dedijeri i Vase Pelagici ! Mi borci za nezavisnu Rs icicemo do kraja a to je potpuna nezavisnost jer sa mudjahedinima niti možemo niti želimo , sva sreca pa to kuda idu bosanski muslimani postaje jasnije i vecini normalnih muslimana , oni zatucani neka žive u snovima a kada se probude i konacno shvate da to što su naumili nece moci mi cemo vec biti pripojeni matici !
« Poslednja izmena: 04. Jul 2009, 18:29:30 od rinaka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0
mob
Alcatel 
Bosna kakva je sada nije država , već grupa naroda pod EU protektoratom. Muslimani, imaju samo jednu želju , unitarna islamizirana Bosna. Tu za Srbe , a verujem i Hrvate nema mesta. Bili bi ili asimilovani ili proterani. Zato treba veoma mudro ići ka što većoj samostalnosti Republike Srpske.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 120 121 123 124 ... 773
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 22:58:04
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.1 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.