Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 08:24:15
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Da li srbija treba da bude republika ili monarhija?
Republika
42.9%  (81)
Monarhija
57.1%  (108)
Ukupno glasova: 189
Idi dole
Stranice:
1 ... 70 71 73 74 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Republika ili monarhija  (Pročitano 56366 puta)
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.107
mob
Nokia 
pa ozbiljno te pitam u skladu sa onim što je Vladika pričao kako se postaviti?
Добро,ето,победила си.  Smile
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Nsam pobedila jer i dalje ne znam šta je ispravno a šta pogrešno. Znamo da je Aleksandar u tom času bio ozbiljno retardiran a da je Draga bila neplodna i da bi dinastija svakako propala.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.107
mob
Nokia 
Видиш ја никад нисам тврдио за било кога да је ''био ретардиран'', и у озбиљној распарави коришњење истог је неозбиљно.

И да завршим са овим: Племство је у сталном (само)доказивању. Има много палих ''племића'':

Бог се драги на Србе разљути 
за њихова смртна сагрешења.
...
Великаши, проклете им душе, 
на комате раздробише царство, 
српске силе грдно сатријеше; 
великаши, траг им се утро, 
распре сјеме посијаше грко, 
те с њим племе српско отроваше; 
великаши, грдне кукавице, 
постадоше рода издајице. 
----------------------------------------------
Ево још мало за читање. Кад ваc и онако бомбардују са демонократијом и ''владавином права'', није лоше да вам ја ''бомбардујем'' са  ''монархизмом''  Smile Smile

Шарл Морас- Ројалистичке идеје
« Poslednja izmena: 04. Mar 2011, 20:09:50 od Nksamsj »
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50097
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.14
mob
Samsung Galaxy S24
Nsam pobedila jer i dalje ne znam šta je ispravno a šta pogrešno. Znamo da je Aleksandar u tom času bio ozbiljno retardiran a da je Draga bila neplodna i da bi dinastija svakako propala.

Убиство Обреновића је био тежак злочин и снажан ударац монархији. То је био први показатељ да се у Србији практично ни не жели монархија. Права мала јужноамеричка револуција... Коначан ударац који је сахранио монархију десио се пред други свијетски када се тражила крв кнеза Павла због велеиздаје државе... Практично иста ствар као и 1903. само што овај пут владар није убијен. Нико нама није укинуо монархију. Сами смо је се одрекли. Иако је она по мом мишљењу била најбољи систем за Србију, данас више није остварива. Са републиком почело је и нагло вишедеценијско уништење Срба као народа, и умањење српског животног простора на минимум минимума. 
« Poslednja izmena: 04. Mar 2011, 22:53:12 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold
[glow=red,2,300]То је био први показатељ да се у Србији практично ни не жели монархија. Права мала јужноамеричка револуција... Коначан ударац који је сахранио монархију десио се пред други свијетски када се тражила крв кнеза Павла због велеиздаје државе... Практично иста ствар као и 1903. само што овај пут владар није убијен. Нико нама није укинуо монархију. Сами смо је се одрекли. Иако је она по мом мишљењу била најбољи систем за Србију, данас више није остварива.[/glow]
ne bih se slozio ni sa jednom tvojom recenicom.
uopste to nije bio pokazatelj da se u Srbiji ne zeli monarhija, jer taj dogadjaj nije se ticao forme drzavnog uredjenja vec nekih drugih stvari. to je samo poslednji u nizu atentata na obrenovice.
nije tacno da se trazila krv kneza pavla. i mislim da je red da se o ulozi kneza pavla malo konsultuju i britanski izvori i shvati da je on tim potpisom vrsio uslugu britancima koji su to od njega trazili. isti taj potpis je odredio rat u korist saveznika. da je hitler krenuo na rusiju kad je on planirao, a ne kada je stvarno krenuo zbog rata u jugoslaviji, pitanje je kako bi se kasnije taj isti rat odvijao i kakvu bi sovjetski savez igrao ulogu u borbi protiv hitlera (namerno ne kazem oslobodjenja).
i na kraju, nama je monarhija zabranjena i ukinuta, nista mi sami nismo uradili. bar 100 hiljada zrtava komunistickog terora posle 1945 svedoci tome. onda corave kutije, izgnanici po celoj evropi i oba americka kontinenta, same titove izjave kao i pisani dokumenti kpj.
komunizam je nametnut zahvaljujuci crvenoj armiji koja je ovde protutnjala. inace, opste je poznato da u srbiji komunizam nije imao nikakvog uporista za razliku od ostalih republika gde je uglavnom bio supstitut za fasisticke rezime koji su zbog sloma hitlera i prebegavanja na pobednicku stranu morali da skinu ustaske i ostale kvinsliske uniforme i obuku partizanske.

povratak na monarhiju je posebno i vrlo ozbiljno pitanje. ja licno mislim da je monarhija najbolje moguce drzavno uredjenje. uostalom, da ne pisem ono sto sam milion puta pisao na ovom forumu samo cu skenuti paznju na primere monarhija u evropi. gotovo da nema boljih drzava za zivot i veceg raja, kada su u pitanju ljudska prava i slobode. cak se ovo moze tvrditi i za arapski svet, pa i za islamski uopste. eto npr. sta je revolucionar gadafi doneo libijcima? a tu je i iran kao odlican primer!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50097
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.14
mob
Samsung Galaxy S24
dogadjaj nije se ticao forme drzavnog uredjenja vec nekih drugih stvari. to je samo poslednji u nizu atentata na obrenovice.

A svi ti atentati bili su iz namjere da se unisti generator "drugih stvari": Sama dinastija u obliku u kojim je funkcionisala pod Obrenovicima.

nije tacno da se trazila krv kneza pavla.

Ma ubili bi ga da nije pobjegao. Srbija je bila lokva krvi u to vrijeme.

Drugi svijestki rat / sta bi bilo kad bi bilo. U Bugarskoj je stradalo 25.000 (dvadeset pet hiljada) ljudi... Sve ostalo sem zastite naroda je bila fantazija. 

Monarhija je uknuta zato sto Srbi nisu bili slozni. Sto su i sami djelom prihvatili komunisticku ideologiju. I sto se nikada protiv nje nisu borili. Danas imamo generacije koje su odrasle na komunizmu. To su simpatizeri DS-a, SPS-a, i anarhistickih grupa oko LDP-a. Njihovi djedovi su se borili protiv monarhije, roditelji u duhu komunizma protiv pravoslavlja i srpstva, za socijalizam. A oni danas i sami za EU i kapitalizam... Demokraciju...
« Poslednja izmena: 05. Mar 2011, 00:21:50 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.14
mob
SonyEricsson 
Da su umesto Rusa došli Englezi (kako je Čurčil zamislio), možda bi monarhija mogla opstati...možda...Ne verujem da su Srbi bili protiv monarhije u tolikoj meri.
I ja sam glasao za monarhiju...
Ako ne Karađorđevići, onda Obrenovići...ako ni ovaj drugi, onda može neki Habsburg  Smile
IP sačuvana
social share
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50097
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.14
mob
Samsung Galaxy S24
Ma prica se da su svi digli ruke od monarhije kada kralj napustio zemlju. ALi zasto su svi digli ruke i od pravoslavlja i od Srbije, to mi nikada nece biti jasno. Nazalost, samo jedemo ono sto smo posijali... 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 9.0.597.107
Ma prica se da su svi digli ruke od monarhije kada kralj napustio zemlju. ALi zasto su svi digli ruke i od pravoslavlja i od Srbije, to mi nikada nece biti jasno. Nazalost, samo jedemo ono sto smo posijali... 

zato sto je narod marva Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Nokia 6300

Од Србије је династија дигла руке још 1918. а од православља народ 1945. под утицајем власти. Јбг, ми срби смо увек били поводљиви на свакаве идеје.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 70 71 73 74 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 08:24:15
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.