Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kako ocenjujete izdavački poduhvat - "Moj život sa Če Gevarom", intimnu ispovest njegove uduvice Aleide Marč ?
Da, biće to novi svetski hit 2007/2008.
25%  (2)
Jedva čekam knjigu Če Gevarine udovice
25%  (2)
Ne verujem da će knjiga izazvati veće interesovanje
12.5%  (1)
"Intimna literatura" uvek je rado čitano štivo
25%  (2)
Ne znam, ne zanima me
12.5%  (1)
Ukupno glasova: 8
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Novi svetski hit - "Život sa Če Gevarom" !?!  (Pročitano 900 puta)
29. Jul 2007, 12:51:25
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5054
Zastava http://forum.burek.co.yu/Themes/default/images/flags/cs.png
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
SEĆANJA UDOVICE ČE GEVARE !!!

Direktor "Geopoetike" Vladislav Bajac najavio je da će se do Beogradskoj sajma knjiga pojaviti knjiga "Sećanja-moj život sa Če Gevarom" njegove udovice Aleide Marč.

Knjiga se prevodi i pojaviće se na srpskom jeziku pre španskog izdanja, a odmah posle italijanskog, pošto je italijanski izdavač zaslužan što je Marčova napisala ovu intimnu ispovest.

Bajac očekuje da će knjiga biti internacionalni hit 2007/2008. godine, jer, za razliku od svih knjiga koje su do sada napisane o Čeu, ova donosi bezbroj podatka koji nisu bili do sada poznati, slike iz ličnog albuma i detalje iz njihovog bračnog života koji su veoma intimnog karaktera.

Marčova se udala za Čea 1959. i bili su zajedno sve do njegove pogibije 1967. godine i imaju četvoro dece.

Ona mu je pre toga bila saborac i u knjizi koja je, pre svega, privatni dokument, piše o zajedničkoj revolucionarnoju borbi i o njihovoj ljubavi.

Italijanski izdavač je deset godina ubeđivao Čeovu udovicu koja i sada živi na Kubi i nije se odrekla svojih levičarskih uverenja, da napiše svoju verziju Čeove biografije, koja će biti što obejktivnija, ali uvek ostaje onaj njen lični, subjektivni ugao posmatranja kao njegove životne saputnice.

Bajac ovu knjigu smatra svojom izdavačkom privilegijom i krunom u okviru ovogodišnjih izdanja edicije "Intimna istorija" koja je već stekjla izuzetan ugled i popularnost.

Knjiga će se pojaviti pre najavljenog filma o Če Gevari koji pod naslovom "Gerila" snima oskarovac Stiven Sodeberg, što je već samo po sebi dovoljna preporuka .

Tanjug

Obavestenje: Poruka je preseljena od strane moderatora Anea (Vreme: 29. Jul 2007, 12:56:43)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Riba ribi grize ribicu - 21. vek!

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1553
Zastava Montenegro
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N97 black
Nadam se da ce to biti dobro. Ja samo da zavrshim `Dnevnik jednog motocikliste` ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 5
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Da li ima negdje na forumu bilo kakva knjiga o Guevari ili jos bolje jedna od njegovih po mogucnosti na nasem jeziku. Ja imam jednu na engleskom,ako ima zainteresovanih mogu je postaviti u temu o knjigama.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 6
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia E61i
Citat: Kažanegra link=topic=249357.  msg3695865#msg3695865 date=1185963139
Nadam se da ce to biti dobro.   Ja samo da zavrshim `Dnevnik jednog motocikliste` .  .  .  

Meni se dnevnik nikako ne svidja =P

Um.  .  .   Na sajmu sam kupila jedan primjerak sjecanja (sa sve potpisom njegove cerke) i nije me nesto odusevila.   Mislim da je knjiga 'che Guevera zivot,smrt,legenda' najbolja :D

IP sačuvana
social share
Ja sam ulicni hodac, ja hodam i sanjam da gledam....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.