Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 15:00:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rekli su ...  (Pročitano 442001 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Jean - Paul Sartre (1905 - 1980)

Postoje dvije vrste siromaha: jedni sirotuju zajedno, a drugi se zlopate sami. Jedino su oni pravi istinski siromasi, a ovi drugi su samo zlosvetni bogatasi.
Mrznja i slabost, nasilje, smrt, nezadovoljstvo - sve to potice jedino od covjeka.
U zlo se vjeruje tek naknadno.
Nema tog dostojanstva koje se ne bi otopilo u boli.
Za Dobro se treba boriti kao vojnik, a koji vojnik moze sam dobiti rat?
Razaranja koja se vrse nasumce samo oslabljuju slabe, obogacuju bogatase, a mocne cine jos mocnijima.
Dovoljno je da samo jedan covjek zamrzi drugog, pa da mrznja malo pomalo osvoji citav svijet.
Skromnost je vrlina mlakonja.
Nista nas ne moze uvjeriti da je knjizevnost besmrtna. Svijet moze sasvim dobro postojati i bez knjizevnosti. A jos lakse moze biti i bez covjeka.
Nasilje je od koristi samo onima koji nemaju sta da izgube.
Kad bogatasi ratuju, siromasni umiru.
Pakao - to su drugi!
Kad se neka pobjeda detaljno opise, prestaje da se razlikuje od poraza.
Siromasi ne moraju da budu poroci: mogu da umru na samo dva nacina. Oni koji se pomire sa sudbinom - umiru od gladi, a oni koji se ne pomire - bivaju objeseni. Vec kad ti je dvanaest godina, znas hoces li se pomiriti sa sudbinom ili neces
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Miroslav Krleza (1893 - 1981)

Covjek je tako izmislio boga, a sad kleci pred njim stoljecima. Covjek je isceprkao iz blata zlato, a sad ta bespredmetna kovina vlada njegovim nazorima i uvjerenjima. Covjek je izmislio strojeve, a danas strojevi vladaju covjekom, umjesto da je obratno.
Pisimo i proucavajmo nasu narodnu proslost, kako bismo izgradili svoje uvjerenje da smo u sadasnjosti ono sto jesmo, samo tako dugo, dok ne damo proslosti, da nas ponovo zakvari.
Bog je cudestvena i strasna rijec, nastala od strave pred smrcu.
Borba za slobodu covjeka i nije drugo nego borba za oslobodjenje od predrasuda.
Svaka laz, koja se moze dokazati kao juridicka istina, pretvara se u juridicku istinu.
Rijeci... spajaju ljude kao mostovi, stvarajuci u isto vrijeme izmedju covjeka i covjeka nepromostivosti vrlo cesto dublje od najmracnijega ponora.
I mjese cina moze biti pogled na svijet.
Ljudi se medjusobno varaju, lazu jedni drugima u lice, obmanjuju se laskanjem i prozirno pretvorljivim udvaranjem, a to im cesto posteno ljudski izgleda nerazmjerno hrabrije, nego da jedni drugima kazu golu istinu.
Da nema u nama ljudske svijesti o smrti, ne bi bilo ni umjetnosti, a zasto se covjek boji smrti, to je pitanje isto tako ljudsko kao i to, zasto covjek zapravo zivi.
Govoriti o starim sramotama uvijek je poucno...
Sumrak i najruzniju zenu pretvara u zagonetnu lutku.
Boriti se perom spada medju najveca junastva
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Wystan Hugh Auden (1907 - 1973)

Ruzno je promatrati pijanca... a ipak... njegovo odbijanje da prihvati stvarnost ovog svijeta, koliko god to moze biti djetinjasto, prisiljava nas da bolje pogledamo taj svijet i da razmisljamo o motivima zbog kojih smo ga prihvatili.
Kad mi neki ociti glupan kaze da mu se svidjela moja pjesma, osjecam se kao da sam ga pokrao.
Biti sretan znaci biti slobodan, ne od boli ili straha, vec od brige ili tjeskobe.
U panici covjek trci sam u krugovima; u radosti zdruzuje ruke s ostalima i zajedno plesu u krugu.
Neke knjige su nezasluzeno zaboravljene; nijedna nije nezasluzeno zapamcena.
Mozda postoji jedan osnovni grijeh: nestrpljivost.
Osjecaji radosti, njeznosti i plemenitosti nisu ograniceni na "otmene" licnosti. Njih svako dozivljava, i oni najkonvencionalniji, najgluplji, najizopaceniji.
Iskrenost je kao san.
U licnosti svakog "originalnog" genija - bio on umjetnik, ili ucenjak - postoji nesto sumljivo kao kod kockara...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Mesa Selimovic (1910 - 1982)

Ne volis da budes na smetnji, ne volis da te ko krivo pogleda, ne volis da ti iko ruznu rijec kaze. Kako onda mislis da zivis.
Dusa moze cesto da odrzi tijelo, ali tijelo dusu nikad; ona posrce i gubi se sama.
Ako bismo otpatili svaciju nesrecu, sta bi bilo od nas?
Najmanja je mogucnost da pogrijesim ako budem cutao.
- Sta bi ti savjetovao covjeku kome zelis dobro?
- Da se svojim misljenjem ne izdvaja medju ljudima s kojima zivi. Zato sto ce se onemoguciti prije nego sto ista ucini.
- Drugi moj savjet covjeku kome zelim dobro bio bi: ne govori uvijek ono sto mislis.
... sve je moguce, sve je na dohvat ruke, samo se covjek ne smije predati. Tesko jedok se ne odlucis, tada sve prepreke izgledaju neprelazne, sve teskoce nesavladive. Ali kad se otkines od sebe neodlucnog, kad pobijedis svoju malodusnost, otvore se pred tobom nesluceni putevi, i svijet vise nije skucen ni pun prijetnji.
Sve cemer, sirotinja, glad, nesrece... A zasto je tako? Ne znam. Mozda zato sto smo po prirodi zli, sto nas je bog obiljezio. Ili sto nas nesrece neprestano prate, pa se bojimo glasnog smijeha, bojimo se da cemo naljutiti zle sile koje stalno obilaze oko nas. Zar je ondacudo sto se uvijamo, krijemo, lazemo, mislimo samo na danasnji dan i samo na sebe, svoju srecu vidimo u tudjoj nesreci. Nemamo ponosa, nemamo hrabrosti. Biju nas, a mi smo i na tome zahvalni.
Trebalo bi ubijati proslost sa svakim danom sto se ugasi. Izbrisati je, da ne boli. Lakse bi se podnosio dan sto traje, ne bi se mjerio onim sto vise ne postoji.
Ovako se mjesaju utvare i zivot, pa nema ni cistog sjecanja ni cistog zivota.
Cetrdeset mi je godina, ruzno doba: covjek je jos mlad da bi imao zelja a vec star da ih ostvaruje. Steta sto nemam deset godina vise pa bi me starost cuvala
od pobuna, ili deset godina manje pa bi mi bilo svejedno.
Smijesno je mozda , bio sam covjek s onim od juce, i hocu da budem covjek s ovim od danas, drukcijim, mozda i suprotnim, ali me to ne buni, jer covjek je promjena, a zlo je ako ne poslusamo savjest kad se javi.
Niko nikome ne moze natovariti toliko muke na vrat koliko moze covjek sam sebi.
Nikad covjek ne smije misliti da je siguran, ni da je umrlo sto je proslo.
Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo.
Ko oprosti, on je najveci.
Lijepo je osecanje ponosa, brani nas od kajanja.
Nekad i sad to su dva covjeka.
Ali ponekad, ne tako cesto, kad mi se zgadi laz, onda govorim istinu. Crno je, u teskom vremenu zivimo, a zivimo jadno i sramotno. Utjeha je samo sto ce oni koji budu poslije nas zivjeli, preturiti preko glave jos teza vremena, i pominjati nase dane kao srecne.
Lako ce se sporazumjeti dva covjeka koji misle.
Kud vojska prodje, trava ne nice, ali nicu djeca.
Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objasnjavati ni traziti joj razlog.
Od pamtivijeka sinovi su nerazumniji od oceva, i razuma bi tako sasvim nestalo, ali srecom, sinovi postanu razumni cim postanu ocevi.
Nemojte nikad reci da ste sreli najglupljeg covjeka; uvjek se moze desiti da ga neko pretekne!
Sve ce proci. Ali, kakva je to utjeha? Proci ce i radost, proci ce i ljubav, proci ce i zivot. Zar je nada u tome da sve prodje?
Pretvorio sam se u covjeka koji moli, a to je posljednje bice na zemlji. Ispod toga nema nista.
Zaustavice te na svakom koraku, ogadice ti svaki pokusaj, ponudiće ti bezbroj dokaza da je najbolje cutati, mirovati, gledati iz prikrajka.
Ono sto nije zapisano, i ne postoji; bilo pa umrlo.
... nije tesko kad biju, tesko je kad cekas. Gledas i cekas, pa boli unaprijed.
Boli i posle, ali je to lakse.
Covjek je nepopravljiv, i najcesce laze sam sebi.
Svakome cu priznati pravo da me prevari, osim prijatelju.
Neprijateljstvo obavezuje kao i prijateljstvo.
Muz koji zeli sebi dobro, poslusace ono sto mu zena kaze.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Johann Wolfgang Goethe (1749-1832)

Ljubav je idealna stvar. Zenidba je realna stvar. Kada idealno i realno dodju u konfuziju nikad ne biva nekaznjeno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Ivo Andric (1892 - 1975)

Mnogi imaju neki nesvrsen racun sa zivotom, ali pri tom zivot je uvijek njihov duznik.

Sto ne boli - to nije zivot; sto ne prolazi - to nije sreca.

Rana koja se krije, sporo i tesko zacjeljuje.

Cudno je, kako je malo potrebno da budemo sretni, i jos cudnije kako cesto nam bas to nedostaje.

Brak je u izvesnim slucajevima strahovita zabluda sa jedne strane, a strahovita prevara sa druge strane.

Ako hoces da znas kakva je drzava i njena uprava, i kakva im je buducnost, gledaj samo da saznas koliko u toj zemlji ima cestitih i nevinih ljudi po zatvorima, a koliko zlikovaca i prestupnika na slobodi. To ce ti najbolje kazati.

Ko dobro cini, od njega svako jos vise dobra ocekuje.

Bolest je sirotinjska sudbina, ali i bogataska kazna.

Nije najgore sto sve prolazi, nego sto mi ne mozemo da se pomirimo sa tom prostom i neizbjeznom cinjenicom.

Stradanje i grijeh se upotpunjuju kao kalup i njgov odljevak.

Dok god ima mraka, bit ce i svanuca.

Najteze je covjeku kad sam nad sobom osjeti samilost.

Od straha su ljudi zli i surovi i podli, od straha su darezljivi, cak i dobri.

Zena stoji kao kapija na izlasku kao i na ulazu ovog svijeta.

Zivot nam vraca samo ono sto mi drugima dajemo.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Pietro Aretino (1492 - 1556)

Jedino bih zelio da imam onoliko da mi ne zavide, ali ne tako malo da bih u bliznjemu budio milosrdje.

Drago mi je, vrlo uceni moj sine, kad me bijednici grde, jer kad bi me hvalili, cinilo bi se da sam im slican. Zavidnici pak, kad napadaju moje postenje, misle da me zaloste, no oni me razveseljavaju, jer ja tako postajem slavan kad mi svi zavide.

Rasipnost je nalik na smokvu koja raste na hridi, pa njene plodove lakse pojedu lopovi nego cestiti ljudi.

... kazem vam da mi se cini da je slava maceha smrti, a ambicija izmetina slave.

Svodnica mora da bude pametna, i to vrlo pametna, pa nije obicno pripovjedanje da su na skolama  svodnistva polozile doktorate sibile, vile i vjestice ...

Svodnica i bludnica, draga babice, nisu dvije suprotne stvari, nego su rodjene od iste loze, jer im je gospodja raskos majka a gospodin bordel otac, kako to vele kronike.

Onaj koji se ne zna pretvarati, taj ne zna ni zivjeti. Pretvaranje je stit koji lomi svako oruzje, stavise, ono je oruzje koje probija svaki stit.

Ko ne pokazuje da je sklon manama, taj postaje neprijatelj ljudi.

Vino muti razum, kvari osjecaje, smanjuje apetit, rasklimava udove, razara jetru, razgradjuje organizam, razdrazuje gubu i sramoti svaku stvar.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Wystan Hugh Auden (1907 - 1973)

Ruzno je promatrati pijanca... a ipak... njegovo odbijanje da prihvati stvarnost ovog svijeta, koliko god to moze biti djetinjasto, prisiljava nas da bolje pogledamo taj svijet i da razmisljamo o motivima zbog kojih smo ga prihvatili.

Kad mi  neki ociti glupan kaze da mu se svidjela moja pjesma, osjecam se kao da sam ga pokrao.

Biti sretan znaci biti slobodan, ne od boli ili straha, vec od brige ili tjeskobe.

U panici covjek trci sam u krugovima; u radosti zdruzuje ruke s ostalima i zajedno plesu u krugu.

Neke knjige su nezasluzeno zaboravljene; nijedna nije nezasluzeno zapamcena.

Mozda postoji jedan osnovni grijeh: nestrpljivost.

Osjecaji radosti, njeznosti i plemenitosti nisu ograniceni na "otmene" licnosti. Njih svako dozivljava, i oni najkonvencionalniji, najgluplji, najizopaceniji.

Iskrenost je kao san.

U licnosti svakog "originalnog" genija - bio on umjetnik, ili ucenjak - postoji nesto sumljivo kao kod kockara...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Marko Aurelije (121 - 180)

Ljudska dusa samu sebe vrijedja ako dopusti da je savlada naslada ili bol.

Aleksandar Veliki i njegov mazgar postali su poslije smrti jednaki.

Izvrsavaj svako svoje djelo na taj nacin kao da ti je posljednje u zivotu.

Smrt je nalik na rodjenje, ona je misterij u prirodi: sastav ili rasap odredjenih elemenata.

Nije vrijedno da samoga sebe razalostim upravo ja koji nikada nisam zelio  razalostiti svoga bliznjega.

Nemoj se bojati buducnosti! Dozivjet ces je ako ti je sudjeno, pa ces sve razborito urediti kao sto si znao razumno postupiti u sadasnjosti.

Sve ono sto je lijepo, a bilo to sto mu drago, lijepo je samo po sebi i svojom ljepotom zavrsava u sebi a i tim se ne hvali.

Ko grijesi, taj grijesi na svoju stetu, a onaj koji je nepravedan taj je prema samome sebi nepravedan jer pokazuje da je zao.

Buncaju ljudi i postaju umorni od zivota kad nemaju pred sobom neki cilj prema kome bi upravili svaki svoj napor i svaku svoju misao.

Porazno je kad u zivotu pojedinca prije klone duh nego tijelo.

Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje cvrst, dok se oko njega stisava razjarena voda.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Bacon Francis (1561 - 1626)

Jedna nepravedna presuda napravi vise zla nego mnogi nepravedni postupci.

Niko ne uspijeva tako brzo kao onaj koji se koristi tudjom greskom.

Cudna je to zelja; traziti vlast i izgubiti slobodu; ili: traziti vlast nad drugima a izgubiti je nad samim sobom.

Cestite zene cesto su ohole i prkosne drzeci se previse visoko zbog svoje cestitosti.

Valja imati na umu da je hrabrost uvijek slijepa jer ona ne vidi opasnost i neprilike.

Bolje je poslovati s ljudima koji nesto zele nego s onima koji su postigli sto su htjeli.

Penjanje na polozaj je tegobno i ljudi s mukom dolaze do vecih muka.

Prirodno je umrijeti, kao sto je i prirodno biti rodjen.

Ko zida lijepu kucu na losem mjestu, sam sebe stavlja u zatvor.

Ima mnogo puteva da se covjek obogati, i vecinom su ruzni.

Ljudska narav izrasta ili u biljku ili u korov; zato valja na vrijeme zaljevati jedno a cupati drugo.

Cudna je stvar da ljudi, kad putuju morem, pisu dnevnike iako nemaju sta da vide osim mora i neba; a kad putuju kopnom, i imaju tako mnogo da vide, Najcesce propustaju da to ucine.

Strogost radja strah, ali grubost radja mrznju

Sreca je kao trznica; i cesto, samo ako mozes malo pricekati, cijena ce pasti.

Cetiri su glavna zla vlasti: odgadjanje, podmicivanje, grubost i povodljivost.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 15:00:46
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.