Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 19:52:41
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rekli su ...  (Pročitano 442215 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Visarion Grigorijevic Belinski (1811 - 1848)

Slabost je ljudi da svoju licnost mijesaju s istinom; posumljavsi u vlastiteistine, oni cesto prestaju vjerovati u postojanje istine.
Ko hoce suditi drugima, taj podvrgava i samoga sebe jos strozem sudu.
Ljubav ima svoje zakone razvitka, svoje zivotne dobi, kao cvijece, kao ljudski zivot. Ona ima svoje raskosno proljece, svoje vrelo ljeto i, napokon, jesen, koja je za jedne topla, svijetla i plodonosna, a za druge - hladna, gnjila i jalova.
Od svih kriticara najveci je, najgenijalniji i najnepogresiviji - vrijeme.
Najveca se slabost razuma sastoji u nepovjerljivosti prema snazi razuma.
U rijecima bog i religija vidim tamu, mrak, lance i bic.
Svaka je krajnost rodjena sestra ogranicenosti.
Ko je sklon da lako gubi postovanje prema drugima, ta prije svega ne postuje sebe.
Suditi logicno i suditi istinito - dvije su razlicite stvari.
Na zeni je da se uda sto prije, a na muskarcu da nastoji da se ne ozeni sto duze moze.
Covjek je uvijek bio i bit ce najzanimljivija pojava covjeku.
Najgorca istina bolja je od najsladje zablude.
...zivot umire kad borba zavrsava.
Smijeh je cesto veliki posrednik u razlikovanju istine od lazi.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Friedrich Hebbel (1813 - 1863)

Ima stvari za koje se kajemo prije nego sto i ucinimo. Pa ipak ih ucinimo.
Mnogo je bolje nikad nista ne posjedovati nego nesto izgubiti.
Ma sto covjek stekao, skupo je platio, pa makar samo strahom da to ne izgubi.
Uzitak humora predstavlja najvecu duhovnu slobodu.
Ljudi su izmislili mnogo neobicnih vrlina, ali je najneobicnija skromnost. Nista misli da postaje nesto ako prizna: ja sam nista!
Poneka je potrebno vise smjelosti da se izmjeni vlastito misljenje nego da mu covjek ostane vjeran.
Kad nesto mrzimo stvarno temeljno a da i ne znamo zasto, tad mozemo biti uvjereni da malo toga imamo i u vlastitoj naravi.
Da bismo nekome mogli lakse oprostiti moramo uraditi kakav manji grijeh da bi i on nama mogao oprostiti.
Ko zeli upoznati ljude, taj neka proucava razloge njihovih opravdanja.
Staro je zapazanje da da pristojnost raste toliko koliko moralnost opada.
Kad se cast jednom razboli i ako brzo ne ozdravi, nikad se vise ne dize od mrtvih.
Sta placas skuplje, laz ili istinu?
Prva te stoji tvoga ja, druga mozda tek srece.
Ako sitnim duhovima padne na pamet koja dobra misao, oni je se vise ne mogu osloboditi. Ta ih misao drzi cvrsto poput magneta; ona, je naime, veca od njih.
Ko pocne time da vjeruje svakome, zavrsit ce tako da ce svakoga smatrati nitkovom.
Starac postaje ponovo dijete, ali dijete za onaj svijet.
Stid obiljezava u covjeku unutrasnju granicu grijeha. Gdje se zacrveni, tu upravo pocinje njegovo plemenitije ja.
Nije sve zlato sto sija. Ali i ne sija sve sto je zlato.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Henry David Thoreau (1817 - 1862)

Zasto da se tako ocajno zurimo da uspijemo, i u tako ocajnim poduhvatima? Ako covjek ne ide u korak sa svojima drugovima, mozda je to zato sto cuje drugacijeg bubnjara? Neka stupa po muzici koju cuje, ma kakav bio njezin takt i ma kako daleka bila.
Nikad ne nadjoh druga koji bi bio tako drustven kao samoca.
Samo nam onaj dan svane u kojem smo mi budni! Ima vise dana nego svitanja.
Sto se mene tice vrlo lako bih mogao bez poste... U svom zivotu nisam pimio vise od jednog ili dva pisma vrijedna postarine.
U ljubavi nema lijeka, vec valja jos vise ljubiti.
Stvari se ne mijenjaju; mi se mijenjamo.
Nikad nije kasno napustiti predrasude.
Nista zemlju ne cini tako prostranom kao prijatelji u daljini; oni stvaraju geografske sirine i geografske duzine.
Duboko se kajati znaci ponovo zivjeti.
Sve dobre stvari su jeftine: sve lose su jako skupe.
Mi smo dvosjekli macevi: svaki put kad ostrimo svoju vrlinu, brusi se i nas porok.
Ako bijeda voli drustvo, ima ga dovoljno.
Jezik prijateljstva nisu rijeci nego znacenja.
Znati da znamo sto znamo i da ne znamo sto ne znamo pravo je znanje.
Ne mozemo svojih grijeha; oni su glavni put nase vrline.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Ivan Sergejivić Turgenjev (1818 - 1883)

Rijec sutra izmisljena je za neodlucne ljude i za djecu.
Istina koja nije izrecena u pravo vrijeme gora je od lazi.
Laz je isto tako ziva kao i istina, ako ne jos vise.
Jeste li primjetili da covjek koji je neobicno rastresen u krugu svojih podredjenih nikada nije rastresen pred svojim pretpostavljenima.
Postoje tri vrste egoista: egoisti koji sami zive i daju drugima da zive; egoisti koji sami zive ali ne daju drugima da zive; i na kraju, egoisti koji niti sami zive niti drugima daju da zive.
Zivot kakav bio da bio, bolji je od maste, kao sto je zdravlje bolje od bolesti.
Ljubavna pisma citaju obicno samo dvije osobe. Vec trecoj osobi su ona nesnosna i smijesna.
Ljubav ima svoje patnje za svaku zivotnu dob.
Nevolja brzo stari.
Suze su poput oluje; poslije njih covjek je uvijek mirniji.
Postoje prilike u kojima je takticnost neumjesna... gora od grubosti.
Ljubav je jaca od smrti i od straha pred smrcu.
Prve se patnje, kao i prva ljubav, ne ponavljaju.
Dobro po naredbi - nije dobro.
Beskorisno je covjeku sa predrasudama dokazivati neopravdanost njegovih predrasuda.
Ima osmijeha gorih od suza.
Nesvaceni ostaju samo oni ljudi koji ili sami ne znaju sta hoce, ili nisu vrijedni da budu svaceni.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Karl Marx (1818 - 1883)
Jedina misao despotizma jeste preziranje covjeka, oduzimanje covjeku covjecnosti; i ta misao imade pred mnogim drugim mislima tu prednost sto je ujedno i cinjenica. Despotizam vidi covjeka uvijek lisenog dostojanstva. Ljudi se utapaju u glibu prostog zivota pred njegovim ocima i za njega samoga.
Religija je samo iluzorno sunce koje se krece oko covjeka dotle dok se on ne krece oko sebe samoga.
Demokratija je rijesena zagonetka svih ustava.
Religija je uzdah ucviljena bica, dusa svijeta bez srca, kao i duh prilika bez duha. Ona je opijum naroda.
Ako prilike cine covjeka, onda valja prilike uciniti ljudskima.
Bez suprotnosti nema napretka: to je zakon koji je civilizacija dosada slijedila.
Tajna je opsti duh birokratije.
Kao sto vjeroispovijest ne stvara covjeka, nego covjek vjeroispovijest, tako i ustav ne stvara narod, nego narod ustav.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Gustave Flaubert (1821 - 1880)

Mi smo stvoreni za bol. Suze su za srce ono sto je voda za ribe.
Srce je bogastvo koje se ne prodaje i ne kupuje, nego se poklanja.
Kad covjek ne moze biti umjetnik, postaje kriticar; isto tako kao sto postaje zbir kad ne moze postati vojnik.
Glupost je nesalomljiva: sve sto naleti na nju mora se razbiti.
Zanimajte se za mrtve generacije: to je jedini nacin da budete milostivi prema zivima i da manje trpite.
Nista tako ne ponizuje covjeka koliko to sto vidi da budale uspijevaju u stvarima u kome je on dozivio neuspjeh.
Vidjeti kako jedan covjek sudi drugome - za mene je to tako smijesan prizor da bih mogao puci od smijeha, kad ne bih osjecao sazaljenje.
Kad covjek ocajava, uvjek treba da se nada; a kad se nada, treba da sumlja.
Ne, ja ne prezirem slavu, jer covjek ne prezire ono sto ne moze docekati.
Sta znaci biti slavan? - Postici da se govori mnogo gluposti na vas racun.
Tri su uslova da covjek bude sretan: treba da bude glup, sebican i da je dobrog zdravlja; ali ako prvi uslov nije ispunjen, sve je propalo.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Jean Cocteau (1889 - 1963)

Ponosan sam na pogreske koji mi drugi pripisuju, ali sam manje ponosan na one koje doista imam.
Sto vise starim, to vise primjecujem da jedino snovi ne prolaze.
Od vremena do vremena treba se odmoriti od nerada.
Moj pesimizam samo je jedan oblik optimizma.
Pjesniku je isto tako tesko da govori o poeziji kao i biljci da govori o vrtlarstvu.
Pjesnik je lazljivac koji uvijek govori istinu.
Poeziji se ne posvecujemo, vec joj se zrtvujemo.
Poezija je religija bez nade
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Fjodor Mihajlovic Dostojevski (1821 - 1881)

Ako si se uputio prema cilju i putem poceo da zastajkujes i da kamenjemem gadjas svakoga psa koji laje na tebe, nikad neces stici na cilj.
Svaka ljubav prolazi a neslaganje zauvjek ostaje.
Fantazija je prirodna snaga u covjeku i ako joj se ne udovolji, ona ce ili nestati ili obratno – razbuktat ce se prekomjerno a to je i stetno.
Postoji srdacnost koja se povjerava svima i svakome, ne racunajuci na zlobne podsmjehe. Takvi su ljudi uvijek ograniceni jer su spremni da sve najvrednije izvade iz srca i poloze pred pred prvoga na kojeg naidju.
Nekoga je bolje imati medju neprijateljima nego medju prijateljima.
Svemu ima granica, koju je opasno prekoraciti, jer kad je prekoracis, ne mozes vise nazad.
Za covjeka nema nista primamljivije od slobode njegove savjesti, ali ni nista teze.
U srcu koje iskreno ljubi ili ljubomora ubija ljubav, ili ljubav ubija ljubomoru. Sasvim suprotno biva sa strascu.
Zaljubiti se ne znaci voljeti. Covjek se moze zaljubiti i mrzeci.
Tajna covjecjeg zivota nije u tome da samo zivi, vec u tome zasto zivi.
Nista na svjetu nije teze od iskrenosti i nema nista lakse od laskanja.
Glupan koji je postao svjestan da je glupan nije vise glupan.
Oni koji znaju da govore, govore kratko.
Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah mislis na zahvalnost, onda nisi darovao, vec prodao.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Sándor Petöfi (1823 - 1849)

Covjek je cesto samo zato dobar sto nema prilike da bude zao.
Izdati izdajicu nije izdaja.
Prije bih se mogao sprijateljiti s onim koji mi je u nastupu strasti ucinio hiljadu zala, nego s hladnim covjekom koji bi mi ucinio hiljadu dobara.
Slucajnost je nezvani, ali cesto veoma dragi gost.
Gdje je vjera gospodar, tamo je razum sluga cija je duznost da suti.
Kraljevi nam i tako nikada ne daju nista, od njih ono sto hocemo - moramo uzeti.
Lijep je i veliki poziv kraljeva. Oni su sunca zemlje. Duznos im je da obasjavaju i griju. Mnogi zaboravljaju ovo drugo i zadovoljavaju se s prvim.
Mozete li ocekivati pravednost prema sebi, kada niste pravedni prema drugima.
Popularnost je vrletna stijena na vrh koje ne uzdizu covjeka da bi gore u visinama vladao, vec da ga strovale. Narodu treba zabava.
Meni sudbina uvijek onda daje kasiku kada nemam supe, i obratno.
Tesko onome velikome covjeku kojemu se mozemo samo diviti, ali ga ne mozemo voljeti. Ljubav je vjecna kao bog, divljenje prolazno kao svijet.
Priznajem, vise povjerenja imam u obracena grijesnika nego u onoga koji nikada nije sagrijesio.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Lav Nikolajevic Tolstoj (1828 - 1910)

Prestani govoriti onoga casa kada primjetis da se sam uznemirujes ili pak onaj sa kojim govoris. Neizrecena rijec je zlato.
Najbolji znak istine je jednostavnost i jasnoca, laz je uvijek zamrsena, nakindjurena i rjecita.
U svakoj je stvari bolje malo ali dobro mnego mnogo i lose. Isto je tako i u knjigama.
Uzrok mnogim nesrecama lezi na dnu vinske case.
Sve misli koje imaju velike posljedice uvijek su jednostavne.
Nikad ne slusajte one koje koji koji lose govore o drugima a dobro o vama.
Ljudi se dijele u dvije vrste: jedni prvo misle a zatim govore i rade, drugi prvo govore i rade a tek zatim misle.
Vecina muskaraca trazi od svojih zena vrline kojih se oni sami ne pridrzavaju.
Govori samo o onome sto ti je jasno, inace suti.
Samo su dva izvora ljudskih poroka: lijenost och praznovjerje, i samo su dva dobrocinitelja:
rad i um.
Znanje je tek onda znanje kad je steceno naporom vlastite misli, a ne pamcenjem.
Plasljiv prijatelj je strasniji od neprijatelja, jer neprijatelja se bojis, a u prijatelja se uzdas.
Ne vjerujte rijecima, ni svojima ni tudjima; vjerujte samo djelima i svojima i tudjima.
Ljudi su cesto ponosni na cistocu svoje savjesti samo zato sto imaju kratku pamet.
Gdje je sud, tamo je i nepravda.
Najbolji talenti se gube u neradu.
Vrijeme je da prestanemo cekati iznenadne darove zivota, sami treba da stvaramo zivot
Loše je kad ljudi nisu svjesni Boga, ali je još gore kad Bogom smatraju ono, što Bog nije.
Zlo ne prestaje biti zlom zato što ga čine mnogi ljudi.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 19:52:41
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.