Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 10:31:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rekli su o postojanju Boga  (Pročitano 18932 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
SonyEricsson k310i
U Bibliji piše : "Bog je ljubav."

Ali ne piše : ljubav je Bog .
a razlika je?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Dobro ti budi zivotinja a ja cu Bog.Mislim da tezim da budem slican Bogu.Bolje mi je da budem ne savrseni Bog nego savrsena zivotinja.

Добро, ја сам животиња али бар знам да сам животиња. Ти изволи не диши пар минута да видимо какав си ти то Бог.

da imaju ljubavi bilo bi nas vise ne bi bilo toliko seksa a malo dece.Deca su produkt ljubavi a ne seks...Seks treba da bude zbog dece a ne zbog zadovoljstva

Немој сад да изиграваш Карлеушу која каже да мозак прави децу...  Smile Деца су продукт секса а не љубави.

То што немамо више деце је резултат неких других чинилаца, а не мањка љубави. И зашто секс не би био и због задовољства?

narvno da te je volela,jer je imala seks sa tvojim ocem iz ljubavi,a ti si produkt ljubavi,barem bi tako trebalo da bude,ali nazalost nije.jer da jeste ne bi bilo toliko razvoda,abortusa i nasilja.Nasilje i zlo dolazi iz nedostatka ljubavi...

Наравно да није тако јер је "далеко од очију - далеко од срца". Ја сам продукт љубави, али тек кад се родим, ни једна мајка не "воли" дете док је у стомаку, ту има неки осећај али се он не да мерити са оним кад дете изађе из стомака тј. кад се роди када се такође рађа и љубав.

lose mislis

ОК ако ти тако кажеш... Smile

ldobro da li mogu da te upznam i ako sam ravnodusan i ako mi nije stalo da te upoznam.Da li bi ti na silu dokazivao svoju ljubav...

Наравно да можеш, чак бих рекао да се са неутралним-равнодушним ставом ствари најбоље упознају.

Trbalo bi da znas zasto je on to uradio,kolko je narod zapao u zlo,a treba i da znas da je dao vremena ljudima da se poprave.Znaci nije on to odma uradio,nego dao vremana da se poprave ali oni nisu zeleli...

Још нисам чуо за оца који је убио своје дете зато што није желело да се поправи. Ти ми јави ако си чуо за неки такав случај...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Bosch ima centrifugu

a razlika je?

VELIKA!
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Da se i ja ukljucim u ovu igru recima.

Za mene je Bog=ljubav i jos mnogo toga,ali ne vidim zasto nekome smeta kada se kaze da je put Boziji=ljubav.Jedino covek na svom putu ne treba da voli zlo,ali to valjda i nije ljubav.

A pod istim recima razliciti ljudi mogu da podrazumevaju potpuno suprotne stvari.Tako sam u temi o Masonima procitao da je za njih Bog=mrak , a Lucifer=Svetlost.Tako neko i pod reci ljubav podrazumeva nesto sto ne valja.Cini mi se da koliko ima ljudi,toliko ima i definicija za iste reci...
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
SonyEricsson k310i

VELIKA!
kad budes saznao sta je ljubav znaces sta je i Bog.A objasni mi razliku
a razlika je?
« Poslednja izmena: 12. Feb 2007, 13:04:59 od Joca_jox »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49764
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
@ Reloader

Stalno vrtiš raspravu u krug. Ja sam ti rekao da ono što znaš - to je na tvom nivou. Ono što je na višem stepenu razvoja ne možeš da dokuciš, ali nema svrhe reci da ga nema. Ti si u stanju samo da gledaš niže i jednake sebi tj. ljude i životinje ali viši oblici postojanja su nedokucivi i nepoznati. Do njih se može doci samo kroz sebe, spolja nemaš šta da tražiš. Kroz napredak i razvoj, a on je jedino moguc šireci obim bezuslovne ljubavi.

Što se seksa tiče. Životinjsko se formira u ljudsko, a ljudsko u božansko. Sve ide svojim tokom i u svoje vrjeme. Hrana, piće, disanje pa i sex; sve tu samo sredstva. Sve što nam je god Bog dao služi samo kako bi u sebi razvijali ljubav prema njemu. Ali sredstvo nije isto što i cilj. Cilj nam je božansko, ljudsko je samo odskočna daska za to. Ako se mi grčevito budemo držali životinjskog smatrajući ga ciljem, a ne sredstvom imaćemo velikih problema. Uzgred, ovo nabrojano nas snažno vezuje sa zemaljsko. Otuda i u hrišćanskoj crkvi suzdržavanje od jake hrane, pića i sexa. Nije to tek tako, sve to ima svoje obrazloženje. Sex nije kruna ljubavi već njegov najplići dio.

S. N. Lazarev,  KA LEPOTI

strana 103.

"Mladi su ranije vaspitavani mnogo strožije. Religija je propovedala seksualno uzdržavanje i to je pomagalo da se grublja energija pretvara u energiju ljubavi. Strateške rezerve ljubavi bivale su sve veće i skladištile su se na duhovnim nivoima koji su bili vezani sa budućnošću. To je osiguravalo sigurno i zdravo potomstvo, a samim tim i opstanak celog društva."

-----------------

strana 107.

"Kada se raspada sadržina, forma još neko vreme može da opstane čak i da se rascveta. Što je žena lepša u licu i u telu veća je njena čulnost, a to oduzima mnogo energije. Ako nema ljubavi i dobrodušnosti, gubitak energije će kod nje biti veći nego kod drugih žena. Zato lepe žene ređe rađaju normalnu decu. NJihova čulnost se prigušuje skoro do nivoa frigidnosti i češći su raspadi brakova."

« Poslednja izmena: 12. Feb 2007, 15:58:17 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Što se seksa tiče. Životinjsko se formira u ljudsko, a ljudsko u božansko. Sve ide svojim tokom i u svoje vrjeme. Hrana, piće, disanje pa i sex; sve tu samo sredstva. Sve što nam je god Bog dao služi samo kako bi u sebi razvijali ljubav prema njemu. Ali sredstvo nije isto što i cilj. Cilj nam je božansko, ljudsko je samo odskočna daska za to. Ako se mi grčevito budemo držali životinjskog smatrajući ga ciljem, a ne sredstvom imaćemo velikih problema. Uzgred, ovo nabrojano nas snažno vezuje sa zemaljsko. Otuda i u hrišćanskoj crkvi suzdržavanje od jake hrane, pića i sexa. Nije to tek tako, sve to ima svoje obrazloženje. Sex nije kruna ljubavi već njegov najplići dio.

Upravo tako,ali kad bolje razmislim i pogledam na pocetak ko je i sta je rekao o Bogu,sta ja imam jos da dodajem?
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Stalno vrtiš raspravu u krug. Ja sam ti rekao da ono što znaš - to je na tvom nivou. Ono što je na višem stepenu razvoja ne možeš da dokuciš, ali nema svrhe reci da ga nema. Ti si u stanju samo da gledaš niže i jednake sebi tj. ljude i životinje ali viši oblici postojanja su nedokucivi i nepoznati.

А ја ти предлажем да не лупеташ глупости о човеку кога уопште не познајеш. Као ни уопште о стварима које не познајеш - Богу, љубави итд. Притом покушаваш да прикажеш себе на неком "вишем нивоу спознаје" од осталих - овде конкретно мене, али то не пали...

Расправа иде напред, само ти тај помак не можеш да направиш јер не можеш у својој глави да дефинишеш базичне ствари о којима овде расправљамо.

Do njih se može doci samo kroz sebe, spolja nemaš šta da tražiš. Kroz napredak i razvoj, a on je jedino moguc šireci obim bezuslovne ljubavi.

Опет - говориш самоуверено као да си попио сву памет овог света.

Ја сам своје тезе спреман да докажем, док ти своје правдаш "вишим нивоом спознаје". Крајње неозбиљно и детињасто од тебе.

Sve što nam je god Bog dao služi samo kako bi u sebi razvijali ljubav prema njemu.

Јел имаш ти неке аргументе који оправдавају ову твоју тврдњу?  Smile

Ako se mi grčevito budemo držali životinjskog smatrajući ga ciljem, a ne sredstvom imaćemo velikih problema. Uzgred, ovo nabrojano nas snažno vezuje sa zemaljsko. Otuda i u hrišćanskoj crkvi suzdržavanje od jake hrane, pića i sexa. Nije to tek tako, sve to ima svoje obrazloženje.

Предлажем ти исто што и Јоци - изволи одреци се људско-животињско-земљаског основног нагона за самоодржањем - престани да дишеш на пар минута, па да видимо колико си се то приближио божанском. Јесте да ће ти поплавети уста, ако је то Божанска особина, реци ми одмах да знам...  Smile

Sex nije kruna ljubavi već njegov najplići dio.

Нажалост, само потврђујеш моју тезу да ти појма немаш шта је љубав (само су ти рекли да је то пут ка Богу и ти то сад понављаш) а камоли шта је секс...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Предлажем ти исто што и Јоци - изволи одреци се људско-животињско-земљаског основног нагона за самоодржањем - престани да дишеш на пар минута, па да видимо колико си се то приближио божанском. Јесте да ће ти поплавети уста, ако је то Божанска особина, реци ми одмах да знам...

Ja sam ti rekao da je to glavna osobina i da disem samo zahvaljuci Bogu kao i sve sto nas odrzava u zivotu ali cu i bez toga ostati kada Bog bude trazio duzu nazada.Bozanska je osobina disanje i ne vidim sta je du lose,bog je sam sveti duh,ali se ti drzis kao pijan plota i ne slusas sta ti mi govorimo.
Citat
Јел имаш ти неке аргументе који оправдавају ову твоју тврдњу?

volis sve oko seb,na sve sto naidjes tretiraj kao pozajmicu i videces Brate ja tebe totalno kapiram sta pricas i zasto tako pricas....Ali o tome cemo privatno
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Ja sam ti rekao da je to glavna osobina i da disem samo zahvaljuci Bogu kao i sve sto nas odrzava u zivotu ali cu i bez toga ostati kada Bog bude trazio duzu nazada.

"Главна особина"? Први пут чујем за тај појам, можеш ли да ми га појасниш?  Smile

Можеш и да јебеш (тачније да уживаш током секса) само захваљујући Богу, па не видим да му захвљајујеш на томе нити тај дар нешто практикујеш.

Bozanska je osobina disanje i ne vidim sta je du lose,bog je sam sveti duh,ali se ti drzis kao pijan plota i ne slusas sta ti mi govorimo.

Не видим по којој је то логици дисање Божанска особина а секс није, тј. животињска је. Баш бих волео да ми објасниш. А ја колико знам и животиње дишу исто као што и упражњавају секс.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 10:31:49
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.