Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 04:48:34
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: da li verujete u reinkarnaciju
da
45.7%  (37)
ne
32.1%  (26)
ne znam
22.2%  (18)
Ukupno glasova: 81
Idi dole
Stranice:
1 ... 50 51 53 54 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Reinkarnacija Inkarnacija  (Pročitano 105675 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
@didi

Kako bolan mozes da zafrkavas ljude sa svjetlosnim efektima.

Ovde je vecinom omladina koja vise od tebe (a i mene) zna i o fotografiji i o fotosopu i slicnim forama.

To moze mozda! da prodje kod baba koje nisu vidjele fotoaparata.

To il je bezobrazluk, razonoda ili ko sto kazes dijagnoza.

Zafrkavas ljude sa forama na fotoaparatu koje zna djete od 5 godina a poucavas o stanjima svijesti. EJ!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Sony xperia
Ma opusti se S. Slobi izgleda disperzija sociva nije dobra. Mozda i celi opticki sistem. Sta znam. Smile Sada da mu objasnjavam, pa i ne bih.  Smile
« Poslednja izmena: 31. Avg 2010, 14:33:13 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9046
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61
mob
Alcatel One Touch
vidiš sinko moj...da ljudi znaju da komuniciraju bili bi na višem stepenu svesti,ali su na gmaznom i zato ćete da nestanete vrlo brzo,idete da vam se sudi...izaći ćete pred lice pravog psihijatra da vas upita zašto vam je dao slobodu,da razmišljate ili da budete pod dogmama?
ja znam moju dijagnozu,da li vi znate svoju?
razmislite malo o tome? Smile Smile
                            Shizotipski poremećaj (do tog uvrštenja došlo je 1979 na temelju Spitzerova, Edincottova i Gibbonova istraživanja)

U osoba s tim poremećajem mogu se uočiti bizarnosti u mišljenju, percepciji, govoru i ponašanju. Svaka od njih ne mora uvijek biti prisutna.
Sadržaj mišljenja uključuje magijske osobine, neobične ideje ili svjetonazore. Mogu biti nazočne ideje odnosa ili proganjanja.
Smetnje percepcije sastoje se od čistih iluzija, zatim depersonalizacije ili derealizacije. Naprimjer: bolesnik može izjavljivatida vidi stvari uveličane ili pak da su mu ljudi čudnovati i udaljeni.
Govor, odnosno formalni poremećaj mišljenja, ili, što bi se u psihopatologiji nazvlo duktus, sastoji se od nejasnoća u izražavanju. Nekako je čudnovat, mogu se i upotrebljavati riječi u pogrešnom značenju.
U ponašanju se može zamjećivati društvena povučenost. Zbog svojstva mišljenja koje je označeno kao čudnovato, a i zbog ideja koje mogu imati o sebi i o nekoj svojoj posebnosti, vrlo često uključuju se u neke rubne pokrete. Tu se mogu dobro uklopiti pa ih u biti i drugi čak mogu oponašati. Njihova nejasnoća dobiva neko posebno značenje odnosno težinu: djeluju kao upućenici u neke tajne znatnosti (mistika, i sl.).
Prisutne su i promjene raspoloženja, najčešće u obliku tjeskobe i depresije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.127
Ejh  tjeskoba i  depresija, sad mi je zao covjeka Smile

Smiley

Edit: ok light...

Ajd da se vratim temi.

Reinkarnacija je veoma prijemciva ideja, jer i sam cesto zapadam u zamku egzistencijalnih pitanja..
tipa, zasto sam ja bas ja, zasto nisam neko drugi?

Sta je to sto mene cini mnom?, svjest, dusa.. da li je to uopste zavisno od tijela, jer ako nije onda moze da se prebacuje dalje..

Zanimljiva ideja, zato ima mjesta u pop kulturi, kroz razne filmove, knjige. Al da vjerujem, ne vjerujem.. al opet kazem - bilo bi zanimljivo.
« Poslednja izmena: 31. Avg 2010, 21:02:26 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Sony xperia
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Citat: Brana.M
Isto kao što ti čitanjem onoga što ne piše menjaš ono što ne postoji.
O cemu ti uopste pricas i sa kim se svadjas ?
Komentarisao sam nesto sto niko ne moze da razume pa ni decky999 ;
Citat: decky999
pa naravno da sve utice na sve kada ne postoji sve nego samo Jedan
"sve utice na sve kada ne postoji sve"  da li neko moze da objasni ovu nebulozu ?

To što ti nešto ne razumeš, ne daje ti za pravo da nešto nazivaš nebulozom.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61
mob
Nokia 
ne znam da li da verujem  ili ne . u poslednje vreme sam citala neke tekstove koji ukazuju na to da se nasa dusa "vraca" . licno, ne znam . nisam ubedjena .
ali u tim tekstovima stoji da se ne secamo reinkarnacije . sto se mene tice , ako se ne secam znaci da je i nema.
kako da znam? pojma nemam.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Ovaj cika je tata za to. Da je njegovo delo uzeto da se proucava i ispituje za zivota od strane naucnika, reinkarnacija bi sada bila crno na belo. Mada ne znam kako bi se bas crkva slozila potpuno sa tim... Smile

Едгар Кејси

(енгл. Edgar Cayce; 18. март 1877. – 3. јануар 1945)

Едгар Кејси је назван пророком, („успаваним пророком“), мистиком и видовњаком. Његов метод рада се састојао од легања на кревет и улажење у стање транса или некакво стање сна. У таквом стању, Кејси је одговарао на питања везана за здравље или неки други проблем својих клијената, који и нису морал да буду присутни. Касније, од њега се тражило да одговара на питања везана со прошле животе, да даје савете за бизниси, да тумачи сне и слично.

Објављено је да је до 10 октобра 1922. године Кејси дао 8.056 савета, а после тог датума још око 13.000-14.000 пута улазио у стање транса. Кејси је изјавио да се не сећа шта је говорио док је био у стању транса. Мимо њега, његов потсвесни ум је долазио до тих информација, за које његов свесни ум није имао појма. Кејси је изјавио да његови савети имају смисла само ако су затражени да би живот клијента био бољи, и исто тако је предупредио да његови искази не требају да се схвате као судбина. Поред других способности које му се приписују су улазак у астралну пројекцијау, казивање пророчанстава, комуникација са мртвима, „читање“ из Акаша записа и гледање у ауру људи.[15]
Кејсијеве тврдње [уреди]

Најбројнији су његови савети у вези са здравственим стањем клијената, но оне које интересује езотерија се фокусирају на следеће теме:

* Порекло и судбина човечанства: „Све душе су саздане на почетку, и налазе свој пут назад одакле су дошле.“ [Запис 3744-5] Кејсијеви искази говоре да душе људи су саздане у свесности од њихвог јединственог Бога. Земља са свим њеним ограничењима, саздана је као арена за спиритуални развој.

* Реинкарнација: Кејси говори за реинкарнацију и карму као за реалност, али као за Божије инструменте, а не као за природне законе. Њихов циљ је да нас науче неким лекцијама. Људи се никада не реинкарнирају као животиње. У исказима (Записи 3744-5), Кејси је изјавио: „Човек не потиче од мајмуна, него се развија, еволуира мало по мало.“
    * Астрологија: Кејси је изјавио да наше душе између два живота извесно време понекада пролазе на друге планете. Позиција планета у моменту нашег рађања показује то.

* Универзални закони: Душе које су инкарниране на Земљи подлежу истим универзалним законима карме: „Што посејеш, то пожањеш“ или „Како судиш другима, тако ће ти бити суђено“. Овакви закони су милост божија, без разлике на догађаје што их проузрокују. Кејси је изјавио да ако у ово погледате са више димензије, видећете да не постоји време и простор, нити чак прошлост или будућност, а оно што ми доживљавамо као „време“ је илузија која има свој циљ.

* За непознати део од живота Исуса Христа: Кејси је изјавио да се Исус реинкарнирао на Земљи више пута, почевши од мистериозног човека на Атлантиди названим „Амилиус“, преко познатих библијских личности као што су Адам, Енох, Мелцезедек, Џошуа и други. Кејси је изјавио да је Исус путовао низ Индију у младости да би проучио источне религије, посебно астрологију.

* Исус и Христос: Кејси је правио разлику измемђу Исус и Христос. Укратко, Исус је душа као ми која се реинкарнирала више пута, а „Христос“ је оно у чему је био прво и дозволио је да се манифестује преко његовог материјалног живота, и према чему треба и ми да стремимо. Кејси је називао Исуса „старијим братом“.

* Идеали: Кејси је више пута наглашавао да избор идеала треба да нам буде духовни пут. Можемо да избереме било који идеал што нас привлачи, и треба да га применимо у животу. Тада ће нас Бог водити и инспирисаће нас да постигнемо идеал. Највиши идеал је Христос.

* Тело, ум, душа: Кејси је често помињао ова три термина када је објашњавао некоме ситуацију. „Душа је живот. Ум је градитељ. Тело је резултат.“ (Помиње се у већини записа.)
    * Медитација: Кејси је понекада описивао медитативне технике певања „Аррр--eee-ооммм“ што много личи на мантру Харе Ом, ипак је говорио да главна ствар је да будеш отворен за божанске утицаје.

* Екстра-сензорна перцепција: Кејси је прихватао као природну последицу духовног развоја. Бог може да нам говори преко снова, или преко интуиције. Ипак није одобрава спиритуализам и разговор са ентитетима, већ је говорио да треба да се разговара са Христосом.

* Атлантида: По Кејсијевим казивањима, Атлантида је постојала, и била је земља са напредном технологијом, чије су избеглице населиле древни Египат, као и предколумбовску Америку. По њему, већина данас су реинкарнације Атлантиђана, који се сад суочавају са сличним искушењима. Рекао је да су Атлантиду погодиле три велике катастрофе, а коначна катастрофа је била експлозија кристала који су користили као извор енергије.

* Египат: Древна цивилизација Египта била је састављена од избеглица са Атлантиде. Они су изградили моњументе у Гизи, укључујући и Велику пирамиду, и оставили записе за Атлантиду у „салати записа“ која се налази негде испод Сфинге.

* Промене на Земљи: Кејси је обавестио за серију катаклизми које би требало да се десе у наредним деценијама, међу којима и измештање земљине осе.

* Кејсијеви „Лекови“: Често је саветовао употребу масажи, молитви, таблете од црног угља (у медицини познат као лек за прочишчење организма од отрова), вежбе, и један посебан вид дијете. Дијета се састојала од избегавања црвеног меса, алкохола (осим црног вина), белог хлеба, пржена храна, а уместо свега тога да се користи што више воћа, поврћа. Интересантно је то што је Кејси неколико пута изјавио да кафа и цигаре нису велика препрека за здравље. И он сам се није постојано придржавао савета за здраву исхрану.

* Тумачење снова: Кејси је један од првих тумача снова који се супростављао на Фројдовим тумачењима. Он је говорио да постоје различити видови снова са различитим нивоима значења, и да само сањач може истински да одгонетне свој сан. [16]

« Poslednja izmena: 31. Avg 2010, 23:38:50 od 1deki »
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61
mob
Nokia 
Citat
Кејси неколико пута изјавио да кафа и цигаре нису велика препрека за здравље

casey my doog  Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Bosch ima centrifugu
ne znam da li da verujem  ili ne . u poslednje vreme sam citala neke tekstove koji ukazuju na to da se nasa dusa "vraca" . licno, ne znam . nisam ubedjena .
ali u tim tekstovima stoji da se ne secamo reinkarnacije . sto se mene tice , ako se ne secam znaci da je i nema.
kako da znam? pojma nemam.

Sestro slatka to sto si rekla zvuci meni kao ono cuveno nojevo - ako zabijem glavu u pesak niko me nevidi.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 50 51 53 54 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 04:48:34
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.