Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 18:04:05
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: da li verujete u reinkarnaciju
da
45.7%  (37)
ne
32.1%  (26)
ne znam
22.2%  (18)
Ukupno glasova: 81
Idi dole
Stranice:
1 ... 46 47 49 50 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Reinkarnacija Inkarnacija  (Pročitano 105698 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.70
Pa ima taj pogled na svijet.

Ima ona kineska poslovica "Kako se cuje drvo koje pada 200 km od civilizacije" - ne cuje se nikako, jer nema koga da  ga cuje.
(zivotinje se ne racunaju radi jednostavnosti poslovice Smiley )

Nije to bas nihilizam.  Smile

Naravno je da indukovano mislimo/pretpotavljamo da ce se cuti pad... ali fakticki  "ako nema prijemnika - nema ni signala - il kako bi ga nazvao"

Sigurno postoje neke stvari u fizici koje su konstantne tj. nesubjektivne, ali nije u tome rjec.

Vise je filozofsko pitanje, gdje fizika/hemija/materijalizam ne zeli i nema potrebu da zalazi.

===

Inace neki termini se cesto pogresno koriste kao sto su frekvencija i energija, podrazumijevajuci uopste apstraktne ideje svojstvene covjeku (rjec, slova, brojevi) ..  Smile

S obzirom da su to fizicki izrazi, fizika ih je "smislila" trebalo bi ih koristiti u kontekstu - dakle:

Frekvencija je ucestalost pojava u vremenskoj jedinici, najcesce korisceno za talase zvuk Hz= 1/T i elektro-magnetni spektar...

Energija je sposobnost da se izvrsi rad.

Takve omaske ponekad mogu dati pogresnu sliku o poenti teksta.

« Poslednja izmena: 18. Jun 2010, 01:26:02 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.70
Inace padala mi je na pamet jedna ovakva ideja...

Da ne postoji razlika izmedju otkriti - atom - materiju, ili definisati fizicku formulu. tipa v=s/t

U oba slucaja covjek koristi svoj intelekt da uoblici svjet oko sebe. Koji je sam po sebi i bez covjeka - bez oblican.

U tom smislu bi recimo Bog - definitivno izmisljen. Nebitno da li je vec postojao, jer su procesi izmisljanja i otkrivanja  ,kao sto sam vec rekao - isti.

Tu je i pravi smisao Boga (kao izuma ili otkrica) da u toj bez covjeka bezoblicnoj i nelogicnoj prirodi, postoji nesto namjenjeno i slicno covjeku - neka ljubav, pravda, osoba, svjetlo .. sta god.

Ako oduzmemo mitove i folklor - filozofija religije je do danas ostala ista i pametni su se ljudi tim tada bavili.
Mislim nisu to bili "glupavi pustinjski proroci" nego mislioci. Sto je univerzalno do dana danasnjeg.

(nadam se da neko razumije moj razjebani off)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Safari 5.0.375.70
mislim da ovde nedostaje U. G. Krishnamurti
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla AskTbUT2V5 3.8.0.
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Дулаћ
pa nije bitno da li ju je on definisao ili ne, ona je i dalje postojala !
Ti si od onih koji sebi, pa celom ljudskom rodu pridaju mnogo veći značaj od onog koji zaslužuje. Ne postoji univerzum zbog nas, već mi zbog njega. Brzina svetlosti je uvek konstanta. Bila je i eonima pre nego što se pojavio čovek da je odredi, biće i eonima nakon njega.
Ti si rekao " To sto ti priznajes samo definisanje kroz rec je tvoj problem. " i ja sam te pitao koje drugo definisanje postoji. Da li si ti uopste u stanju da vodis civilizovani dijalog ?

Kakve veze ima postojanje jabuke sa definisanjem jabuke, ako ona postoji bez obzira da li ce je neko definisati ili nece ?

Ti si jedan od malobrojnih na ovom forumu ko ispira usta sa verovanjem o tome ko sam ja i sta sam ja,
a ja sam odavno rekao da sam niko i nista, da nemam nikakav znacaj. E sad to sto ti nemas kapacitet da to
shvatis je tvoja stvar.

Postoje reci koje predstavljaju nesto sto postoji u materiji i postoje reci koje predstavljaju nesto sto ne postoji u materiji, inkarnacija je rec koja predstavlja cin rodjenja ( nastanka ) coveka, a rec reinkarnacija je rec koja
predtsavlja necije verovanje, odnosno nesto sto ne postoji u materiji.
Citat: Slagvort
Frekvencija je ucestalost pojava u vremenskoj jedinici, najcesce korisceno za talase zvuk Hz= 1/T i elektro-magnetni spektar...
I sada ti zelis da mi kazes kako reci, slova, brojevi, boje, mirisi, oblici... nisu ucestalost pojava u vremenskoj jedinici ?!?  Smile

Ili mozda zelis da mi kazes kako rec nije zvuk ?
( A fizika kaze da je zvuk i frekvencija i talas i energija )

ili ti samo nisi dovoljno razmisljao o snazi i potencijalu koje ima rec.......
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6220
Citat
Ti si rekao " To sto ti priznajes samo definisanje kroz rec je tvoj problem. " i ja sam te pitao koje drugo definisanje postoji.
To sam rekao ja, a ne Dulac, a odgovori su ti u mojim prethodnim postovima.
« Poslednja izmena: 18. Jun 2010, 09:47:44 od Ilija Nis »
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia Luvmya 520
U tom smislu bi recimo Bog - definitivno izmisljen. Nebitno da li je vec postojao, jer su procesi izmisljanja i otkrivanja  ,kao sto sam vec rekao - isti.
Pa svi "Bogovi" svih religija su izmisljeni, dokaza njihovog postojanja - nema, meni licno je "Isus Hrist"
lider izmisljotina, covek koji je se sa punim stomakom samolansirao negde gde nema vode, hrane ili toaleta.
Citat: Ilija Nis
To sam rekao ja, a ne Dulac, a odgovori su ti u mojim prethodnim postovima.
u pravu si, sad vidim da si ti rekao taj biser, a odgovor ne vidim, pitanje je " Koje drugo definisanje postoji nego kroz rec ? "
Pitanja su u poruci #467 i ti na njih nisi odgovorio
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6220
Nemam ja sta tebi da odgovaram, slobodan si da izvuces odgovore iz mojih postova ako zelis, ili mozda ne umem dovoljno da zakomplikujem da bi razumeo ?
« Poslednja izmena: 18. Jun 2010, 19:20:31 od Ilija Nis »
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.70
Ili mozda zelis da mi kazes kako rec nije zvuk ?
( A fizika kaze da je zvuk i frekvencija i talas i energija )

ili ti samo nisi dovoljno razmisljao o snazi i potencijalu koje ima rec.......

Da se izvrsi fizicki rad Smiley, tj. sila puta put. Smiley Rjec ima posledice al nema direktan efekat na komad betona kao kineticka energija...

Pa pazi rjec moze biti izgovorena i zapisana. Zapisana rjec nema frekvenciju - nije zvuk, nego vizuelna kategorija.
Frekvencija se odnosi na visinu tona kod zvuka.. sto je bitno za recimo muziku.
Smisao rjeci nema puno veze sa frekvencijom.

Sve su ovo osnove fizike, i banalno mi je objasnjavat. Al kad neko nesto pomjesa od toga, zbog nez nanja, stice se pogresan utisak - iako se moze raditi o veoma originalnom pogledu na svijet.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia Luvmya 520
Nemam ja sta tebi da odgovaram, slobodan si da izvuces odgovore iz mojih postova ako zelis, ili mozda ne umem dovoljno da zakomplikujem da bi razumeo ?
Naravno da ti ne moras da odgovaras na moja pitanja, bas kao sto ni ja ne moram da trazim odgovore koji se u tvojim postovima ne nalaze. Nije mi jasno sta je komplikovano za odgovor na pitanje " Koje drugo definisanje necega postoji sem kroz rec  ?" ?
Ti verovatno ne shvatas znacenje reci definicija, definisanje.
Da se izvrsi fizicki rad Smiley, tj. sila puta put. Smiley Rjec ima posledice al nema direktan efekat na komad betona kao kineticka energija...

Pa pazi rjec moze biti izgovorena i zapisana. Zapisana rjec nema frekvenciju - nije zvuk, nego vizuelna kategorija.
Frekvencija se odnosi na visinu tona kod zvuka.. sto je bitno za recimo muziku.
Smisao rjeci nema puno veze sa frekvencijom.

Sve su ovo osnove fizike, i banalno mi je objasnjavat. Al kad neko nesto pomjesa od toga, zbog nez nanja, stice se pogresan utisak - iako se moze raditi o veoma originalnom pogledu na svijet.  Smile
Ako sef kaze radniku " Napravi beton ili unisti beton ! " onda ce ta frekvencija imati direktan uticaj na beton.
Rec je frekvencija moja ima uticaj samo na coveka ( dok se ne pojavi neko drugo bice koje razume tu frekvenciju )
Covek je identican radio prijemniku/odasiljacu samo sto osim talasne frekvencije prima i odasilja i druge vrste
frekvencija.
Frekvencija se odnosi na sve sto se pojavljuje u odredjenim vremenskim intervalima.
Upravo je rec najjasniji primer da ono sto je zvucna frekvencija isto radi kao i vizuelna i kao frekvencija misli, kada
razmisljamo. Bez obzira da li cujes rec, vidis rec ili samo mislis recima, rec ima isti efekat, pokrece energiju u coveku.
A u ovoj temi si svedok sta sve pokrece lazna rec zvana "reinkarnacija".
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6220
Citat
Ti verovatno ne shvatas znacenje reci definicija, definisanje.
Au, pa ja sam onda propao nacisto. Jer ako ne razumem definiciju definicije, onda ti  mozes do sutra da pokusavas da mi definises definiciju definicije ali ja to ne mogu da ukapiram. SYSTEM FAIL  Smile
« Poslednja izmena: 24. Jun 2010, 21:27:35 od Ilija Nis »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 46 47 49 50 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 18:04:05
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.