Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Jun 2025, 22:48:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: da li verujete u reinkarnaciju
da
45.7%  (37)
ne
32.1%  (26)
ne znam
22.2%  (18)
Ukupno glasova: 81
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Reinkarnacija Inkarnacija  (Pročitano 104773 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Zaboravio s Paju Patka da staviš na spisak on je glavni Smiley Pričamo o svemu i svačemu i sagledavamo stvari sa različitih strana. Ko je reko da verujemo u sve to bukvalno.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
U poslednje vreme dosta se govori o renkarnaciji-inkarnaciji,o besmrtnosti duše koja nakon smrti fizičkog tela prelazi u drugo fizičko telo na rođenju.
Da li vi verujete u to i da li imate iskustvo toga?

tvoja definicija reinkarcija je prilichno uproscena . ne vidi svaka religija reinkarnaciju na isti nachin . navescu primer kako se na to uopshteno gleda u budizmu :

ono shto nazivamo "ja" je promenljiv skup telesnih i duhovnih osobina . primera radi , pera peric nije ista osoba sa 45 godina i sa 5 godina  Smile . ali se ipak "to" zove pera peric ,jer postoji odredjen kontinuitet izmedju svih tih stanja uma od 5 do 45 godine , neshto shto ih povezuje . u budizmu se to neshto naziva skandhe (grane) . o njima moze da se prochita :
http://en.wikipedia.org/wiki/Skandhas

shta se deshava kad covek umre (odnosno kad fizichko telo propadne) . prema budizmu , skandhe josh postoje i kao takve one ce traziti novu formu za svoje ispoljenje (novo telo i duh) . taj proces bi se mogao opisati na sledeci nachin - upali se plamen na sveci ,sveca dogoreva ,a kad dogori plamen se prebaci na novu svecu  Smile . da li je to taj isti plamen ?  i jeste i nije .  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
U poslednje vreme dosta se govori o renkarnaciji-inkarnaciji,o besmrtnosti duše koja nakon smrti fizičkog tela prelazi u drugo fizičko telo na rođenju.

tvoja definicija reinkarcija je prilichno uproscena . ne vidi svaka religija reinkarnaciju na isti nachin . navescu primer kako se na to uopshteno gleda u budizmu :

ono shto nazivamo "ja" je promenljiv skup telesnih i duhovnih osobina . primera radi , pera peric nije ista osoba sa 45 godina i sa 5 godina  Smile . ali se ipak "to" zove pera peric ,jer postoji odredjen kontinuitet izmedju svih tih stanja uma od 5 do 45 godine , neshto shto ih povezuje . u budizmu se to neshto naziva skandhe (grane) . o njima moze da se prochita :

shta se deshava kad covek umre (odnosno kad fizichko telo propadne) . prema budizmu , skandhe josh postoje i kao takve one ce traziti novu formu za svoje ispoljenje (novo telo i duh) . taj proces bi se mogao opisati na sledeci nachin - upali se plamen na sveci ,sveca dogoreva ,a kad dogori plamen se prebaci na novu svecu  Smile . da li je to taj isti plamen ?  i jeste i nije .  Smile
Занимљива филозофија. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9046
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Alcatel One Touch

Nova sveca,novi plamen... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Simply the cool

Zodijak
Pol
Poruke 190
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Citat
1. ko zna dal je i taj prvi znao, hteo sam reci da je napao nekog ko mu nista nije skrivio
2. ako zna zasto je kaznjen moze da ga boli uvo, u stilu - ucinio sam, ucinili mi. al ovako se razvija bes i mrznja koji cede mucenika. bar tako ja vidim. bitno da sve to sagori, ta negativna karma.
Velika je razlika ne znati i ne skriviti. A ako bi isli logikom ucinili mi, znaci da se i taj pocinioc oslanja na nesto njemu pocinjeno. Sto bi dovelo do neke razgranatosti u proslosti i da je svak svakome nesto lose ucinio. A razvijanje besa i mrze nije bas nesto cemu bi trebalo da se pretenduje, vec suprotnost od toga. jer kazna bi trebalo da popavi a ne da uliva jos vecu destruktivnost. A ako bi i negativnu karmu sagoreli necim negativnim, dobijemo samo jos vecu negativnost. Tu izgleda ne vazi matematika da minus plis minus daju plus. Vec jos veci minus.

Citat
inace djez bra LS, sta ima? Smiley
Evo pred smenu da napisem koju po forumu. Posle necu imati vremena.  Smile

nisam siguran da te razumem i da se razumemo, ali kako shvatam, smatras da bi morali da znamo sta smo pocinili kako bi zlo postalo pravedna i poucna kazna, a ovako mucenje jel? i ja licno bih hteo da znam zasto sam pomalo ko hendikepiran u ovom zivotu, sta sam to ucinio u proslom... medjutim kad bih znao ne bih se preispitivao, ne bi me bolelo, a ta bol je po meni bitna. ko sto kazu, bol cisti dusu, i tu bih stvarno reko da ima istine
ok, mozda stvari nisu ovakve, al kad vec ne znam, moram da nadjem neku mudrost u ovom neznanju

treca smena? au, nek ti je prijatna, znam kako je treca Smiley
IP sačuvana
social share
sve sto treba da uradis da bi bio srecan je da se odreknes svega
samo tako ce ostati ono sto ima istinsku neunistivu vrednost
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
  Nova sveca,novi plamen... Smile

pomuchis se dok nadjoh sliku sharene svece  Smile

vidish plamen gori na istoj sveci ,ali ne koristi isti vosak i fitilj . kao shto je vosak na slici druge boje , tako je svako bice promenjeno u vremenu . ako kazesh da je plamen nov kad predje sa svece na svecu ,da li je plamen nov kad predje sa crvenog na narandzasti vosak ?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
U biološkom životu gradimo karaktere i pokušavamo da se uzdignemo,ali ne uspevamo jer nas niko nije naučio da treba da se pokajemo za prošle živote.
Sizif vam je plastičan primer za to,ali nije bilo nikog da nam ukaže šta to znači. Smile
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Slobadidi, zašto se nismo vazneli nakon prvih inkarnacija, tada nismo imali teret ranijih života na duši?
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
Šta je sa prvim ljudima? Uzmimo na primer Kaina i Avelja i pretpostavimo da su prva inkarnacija, znači njihova karma je čista. Avelj biva žrtva a nije imao nikakav raniji karmički greh za otplatu, zašto?
Kain i Avelj nisu bili bezgresni. ako uzmemo za primer teoriju po kojoj smo svi nekada bili andjeli,  u pobuni na nebu smo stali na Luciferovu stranu, posle cega smo zbaceni na zemlju da pocnemo sve iz pocetka. tako su se nasa andjeoska tela pretvorila u tela neandertalaca i polako smo krenuli da evoluiramo. kroz celu istoriju zemlje imas ratove. svi smo bili ubice i samim tim osudjeni na novi zivot.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Slobadidi, zašto se nismo vazneli nakon prvih inkarnacija, tada nismo imali teret ranijih života na duši?

Imali smo,jer sve počinje jovonanovo.
I posle ove kataklizme počeće od Adama i Eve.
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Jun 2025, 22:48:32
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.082 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.