Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pitanje u vezi parketa, za one koji su sami svoj majstor  (Pročitano 5868 puta)
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
beton beton samo beton.....  Smile

sto bi reko giga mega i super car rambo amadeus... Smile

da se pitam ja bih betonir o travu
i ofarbo tamno braon svaku vodu plavu

nekako bih probusio tanki sloj ozona
a zemlju bih zastitio kesom od najlona

beton, beton, samo beton  Smile
beton, beton, samo beton
beton, beton, samo beton
beton nama trebaaaaaaaaaa  Smile

da se pitam ja bih posjeko sve sume
i za ukras postavio od traktora gume

kiselinom ja bih zemlju navodnjavo,
a decu bih svaki dan rentgenom slikavo  Smile Smile Smile

beton, beton, samo beton
beton, beton, samo beton

da se pitam na sred grada lozio bih kazan  Smile
svako bi mi jeo, zna se, rucak jednoobrazan
praznikom bi instalir'o oko glave lovor
i narodu odrzao sledeci govor

beton, beton, samo beton
beton, beton, samo beton

jer iz trave opasno nas ljuta zmija vreba  Smile

beton, beton, samo beton
beton, beton, samo beton

jer iz trave nonsalantno ljuta zmija vreba  Smile

eto tako rambo veli  Smile

elem...naravno da se razlikuje i sam tip gradnje gradjevina danas od pre 50 g..
pa tako i materijali...se razlikuju....

ali eto...gradjevine od pre 50 godina jos uvijek stoje postojano kano klisurineee
proklet biiiiio izdajiiiiica svoje dooomooovinee i to... Smile

a ove danas..hm..pa jbt...pre 10-15 godina zfgrade koje su uradjene one samo sto se nisu raspale...
balkoni im otpadaju...krovoi propali...zidovi koji ionako nemaju nikakve veze da vinklom
urusavaju se i malter otpada...a podovi... Smile pa to je uzas... Smile

ali kapiram da taj vid nove grdnje i ti novi materijali koji se kod nas koriste u novoj gradnji
nemaju nikakve veze sa materijalima
o kojim inicio prica...
msm sto se koriste u normalnom svetu  Smile

ovdje ti je sve...samo da prodju sto jeftinije...i da ubodu sto vise para...
bash ih briga ...
gradjevoinske inspekcije za nadzor gradnje.....sada  formiraju izvodjaci radova... Smile

to je skupstnina (u vecinskom dijelu koja je sacinjena od lopova) skoro usvojila.. Smile

i to ne sto je najblizi saradnik i kum milorada dodika najveci gradjevinski guru u bosni i hercegovini... Smile
koji je dobio sve i ejdan posao u republicui srpskoj kao i mnoge i u ostatku bih....
bez obzira sto je sve i ejdan ponudjac na sve i jednom  tenderu imao nize ponude od njega... Smile

i sto su mu sve gadnje sumnjive doi bola ....kao i sam nacin oko kupovine zemljista gradjevinskog
 sto je takav isti...sumnjiv...

i nije to usvojeno u skupstini zbog toga.... Smile

nego sto je tako bolje,... Smile po sve nas...mozda je i to potrebno za samostalnost republike srpske...  Smile
jbg tako su oni rekli..i sta da se sad radi...  Smile

a gradjevine koje su napravili (za debele pare)  za navodno zbrinjavanje porodica poginulih boraca..
pre pet godina....e one danas prokisnjavaju i zidovi se raspadaju i vjtra duva duva...
i skoro je nemoguce zivjeti u njima.. Smile
a drzavu su kostali ti stanovi...kao stanovi u novogrdnji ali u stokholmu... Smile

i tako.... Smile

Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 34.0.1847.131
Prvi je najverovatnije ručno spravljani beton, sa ne baš tako kontrolisanim veličinama zrna agregata i bez aditiva.
Pretpostavljam da je neka podna ploča u pitanju. Nenoseća.

Ovo drugo može biti međuspratna puna ploča uslikana sa plafonske strane, zid ili stub. Gotov beton, sa kontrolisanom markom, kao i sa veličinama zrna agregata, dodatak plastifikatora. Sigurno noseći element.
a koliko čega ide da bi se napravio takav beton ?
cilj prvog je da izgleda starinski. cilj drugog je da bude jak i da može da se farba bez ikakvih gletovanja i sl.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 988
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Teško da ćeš moći da farbaš bez gletovanja.

No...

Ukoliko se koristi veća količina krupnije frakcije, manje vode, a cementa recimo u normalnom odnosu, beton će biti teže ugradljiv (neka kruća konzistencija, što bi značilo da je smeša slabije pokretljiva), još ako nema plastifikatora (aditivi za bolju ugradnju). Kada kažem ugradljiv, mislim na sposobnost smeše da popuni zapreminu koja je definisana oplatom. I još manji kvalitet površine oplate, da nije previše glatka. Tako ćeš dobiti prvi.

Drugi je suprotnost, i to je to. Dok ti za jačinu treba veća marka betona.

I jedan i drugi bi svakako trebao da se izvibrira.

Ne znam za tačnu recepturu kompozicije materijala, to je proračun. Imaš ovo prethodno napisano, odokativno.
Ako baš želiš da znaš pitaj nekoga ko se stručnije bavi spravljanjem betona.

IP sačuvana
social share
Moras malo vise da ispratis lik i delo... covek je u najmanju ruku poseban Smiley
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.103 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.