Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 13:04:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Рeчи адмирала Смита  (Pročitano 4634 puta)
03. Sep 2007, 15:17:20
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia 
Да ли у Вашингтону свесно раде на томе да што више удаље Србију од ЕУ и Запада

„У многим приштинским кафанама и баровима не морате дуго да чекате да бисте били услужени, јер чак и у најмањим баровима, или кафићима, ради по пет, или шест, келнерица. То није знак услужности или брзине, једноставно то је знак да ако за капућино понудите новчаницу од 50 евра можете имати и сексуални однос са келнерицом која вам се свиди у просторији изнад кафане. И то пре него вам се капућино и охлади. Приштина је европска престоница плаћеног секса, Косово је прави војни логор са пуно новца за пуно полиције и пуно војника.” Тако је гласио извештај из Приштине новинара Боба Вајла за Би-Би-Си од 21. маја 2002. године.

Дакле, чланови владе Србије из редова ДСС-а који су ових дана оптужили НАТО да намерава да на простору јужне српске покрајине у пракси створи прву „војну државу” и нису били нешто оригинални. Јер, ето и Би-Би-Си је о томе још пре пет година нешто јављао, истина више о Космету као држави плаћеног секса, али пракса показује да једно скоро увек иде с другим. Но, исте те 2002. године угледни британски војни часопис, „Џејнс интелиџенс ривју” проценио је да већина хероина који нађе пут до Западне Европе у трговини прође кроз руке једне од 15 породично организованих албанских банди, под чијом се контролом налази криминал на Косову.

„Разговор о албанској политици без вођења рачуна о кријумчарењу дроге је као разговор о саудијској политици без вођења рачуна о нафти”, написао је „Џејнс интелиџенс ривју”. Укратко, пуно дроге, пуно проституције, пуно војске, несташица радости, то је Космет данас. И такав Космет требало би, по очито чврстом заузимању САД, па и НАТО, да врло брзо буде независна држава. Зашто? Зашто Вашингтон подржава Приштину, а не Београд?

Наравно, не зато што неко у Вашингтону има веће симпатије за Албанце него за Србе, већ због целог низа фактора и околности. Прво, албански лоби снашао се у САД пре и много боље него српски лоби. Албански лоби је финансијски много јачи и конкретнији у контактима с утицајним сенаторима и конгресменима, много пре је остварио и добре односе са медијима у САД. Друго, Албанци на Космету прете насиљем уколико не добију независност. Срби не прете ничим. Питање је да ли Срби данас уопште и имају чиме војно да запрете? Јер, број војничких пушака са којима данас располаже војска Србије је негде око 230.000 комада, што је скандалозно мало. Где су нестале остале пушке, то нико не зна. Мирнодопска војска Србије треба да броји 24.253 припадника, а ратна армија 78.510 војника, подофицира и официра. Однос у броју тенкова и борбених авиона је само око два према један у корист тенкова, што је недопустиво мало и чега нема нигде у свету. Војно експериментисање за историју...

Дакле, каква уопште и може да буде спољна политика једне земље са таквим бројним стањем мирнодопске и ратне армије? Само уљудна и пацифистичка. На чему да се базира аргументација Србије када је Космет у питању? Само на међународном праву и на подршци Русије. Довољно? Осталог смо се очито добровољно и унапред одрекли. Зашто? Не знам. Кажу, није успело 1999. године. Можда, али у тој је резолуцији 1244. из 1999. ипак записано да је Космет наша територија. Барем у теорији. Затим је дошло до демократских промена код нас, па је прошло и толико година од 1999. и сада хоће да нам узму и теорију. Кажу, ради наше будућности и у име пријатељства? А управо у то име смо им у тих протеклих седам година све дали, и срце и душу. Наравно, уз велике фирме и војне споразуме. И није доста?

Није, јер Албанци су ратоборни, а Срби унапред кажу да нису. Прогутаће они још један егзодус, навикли су на то у последњих 15 година. Усталило се то.

Но, да ли би две албанске државе могле дуго да трају као такве? Тешко, јер и две Немачке су трајале само за време хладног рата. Онај хладни рат је завршен. Нови се тек назире, а две албанске државе трајно одвојене, значило би признати да су то и две нације? То никада неће прихватити ни Тирана ни Приштина. Чекаће тренутак за велику Албанију...

Америка нема јасну стратегију за Космет. Косметско искуство неће бити позитивно за САД. Но, ако војници САД оду са Космета доћи ће до рата који се може проширити на Македонију и довести до конфронтације Грчке и Турске.

Један од бивших команданата јужног крила НАТО, пензионисани амерички адмирал Лејтон Смит изјавио је још 15. априла 2000. године „да још дуго нећемо отићи са Косова, уколико нисмо спремни да дозволимо косовским Албанцима да прогласе независност, преузму цело Косово и истерају све Србе, а затим подстакну невоље у Македонији, што сам уверен да ће и учинити.”

Надајмо се да се амерички адмирал ипак преварио. Као што се и Вашингтон дебело преварио око процена ставова Москве по питању Космета. Да ли онда у Вашингтону уопште и размишљају да ли су им процене око Србије добре? Или свесно раде да што више удаље Србију од ЕУ и Запада, или слушају само оно што би и иначе хтели да чују?
А капућино у Приштини и даље је 50 евра. Има НАТО пара...

Мирослав Лазански,Политика
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Kosovo ne samo da je izvor korupcije i trgovine drogom i ljudima, nego je potencijalno najveći regrutni centar sardokaura (setiti se Dine) na svetu. Jedino tamo glava vojnika ne košta skoro ništa. Nekad patriarhalne Šiptarke sad su drolje, nekad patrijrhalni Šiptari su makroi i dileri. I tako pošto ih pretvore u samostalnu državu Ameri će im pustiti da sami izumru kao plaćenici, narkomani i prostitutke bolesne od AIDS.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Jah

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1656
Zastava Bosna i Hercegovina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Samsung E380
Kosovo ne samo da je izvor korupcije i trgovine drogom i ljudima, nego je potencijalno najveći regrutni centar sardokaura (setiti se Dine) na svetu. Jedino tamo glava vojnika ne košta skoro ništa. Nekad patriarhalne Šiptarke sad su drolje, nekad patrijrhalni Šiptari su makroi i dileri. I tako pošto ih pretvore u samostalnu državu Ameri će im pustiti da sami izumru kao plaćenici, narkomani i prostitutke bolesne od AIDS.

Nemogu da vjerujem  Smile Smile Smile Bravo Majstore  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
" Crko svak ko u Bosnu bocka "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 

Nemogu da vjerujem  Smile Smile Smile Bravo Majstore  Smile Smile Smile

Ži' mi ti, videćeš još.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Jah

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1656
Zastava Bosna i Hercegovina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Samsung E380
Normalni dio cjelokupne populacije u BiH i dalje misli da se radi nepravda prema Srbiji što im se oduzima pravo na teritorijalni integritet. Ja sam protiv bilo kakvog otcijepljenja ili podijele Kosova.

Al kako naš narod kaže : Sam pao, sam se ubio .
IP sačuvana
social share
" Crko svak ko u Bosnu bocka "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Који то ваш народ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 
Normalni dio cjelokupne populacije u BiH i dalje misli da se radi nepravda prema Srbiji što im se oduzima pravo na teritorijalni integritet. Ja sam protiv bilo kakvog otcijepljenja ili podijele Kosova.

Al kako naš narod kaže : Sam pao, sam se ubio .

Kako to misliš sam pao sam se ubio? Misliš da je Srbija trebalo da da Kosovo bez borbe, a istovremeno tvrdiš da si protiv osamostaljivanja Kosova? Možeš li mi objasniti?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Све ће рећи, све ће покушати, само да постигну свој примарни циљ - а то је уништење Републике Српске.

Коњогриз  Smile Smile Smile, провидан си ко планински поток!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1061
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Све ће рећи, све ће покушати, само да постигну свој примарни циљ - а то је уништење Републике Српске.

Коњогриз  Smile Smile Smile, провидан си ко планински поток!
Uništenje-ne, ukidanje-da Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Ето!  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 13:04:47
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: simijon

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.