Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 16:39:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 2 [Sve]
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Realtek Audio Driver instalacija  (Pročitano 1040 puta)
18. Jan 2014, 14:58:50
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
Browser
Mozilla Firefox 26.0
Pozdrav. Prebacio sam kompjuter skoro sa Windows 8 na Windows 8.1, pa me je danas Toshiba Service Station obavestio da mora da apdejtuje neke drajvere i programe. Za neke od njih je pisalo da prethodno moraju da se deinstaliraju postojeći da bi se novi instalirali kako treba. To sam uspešno odradio sa Wlan drajverom i Toshiba PC Heath monitorom, međutim sa Realtek Audio Driverom je nastao problem. U programima sam jedino našao Realtek HD Audio driver i njega deinstalirao, ali kada pokušam da instaliram ovaj novi izađe mi sledeća poruka

pokušao sam sa Realtekovog sajta da skinem i instaliram Realtek HD Audio Driver koji sam deinstalirao, međutim izbaci mi istu poruku. Isto se desi i kad s Toshibinog sajta skinem najnoviji Realtek Audio Driver za Win 8.1. Zna li neko u čemu je problem, šta treba da uradim kako bi se ovo uspešno instaliralo? Ja imam zvuk na kompjuteru, ali pretpostavljam da mu ovaj drajver nije potreban ne bi ni tražio da ga apdejtujem.

U pitanju je Toshiba Satellite C875D, Windows 8.1 64-bitni. Hvala za bilo kakvu pomoć.
« Poslednja izmena: 19. Jan 2014, 14:23:17 od Lightsoft »
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Sony xperia
Ne vidim poruku koju ti izbacuje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 26.0
izvinjavam se, zeznuo sam link, ispravljeno...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Sony xperia
Opet se nije videlo. Smiley Koristi desni klik na sliku pa iz menija, Copy Image location.

Sto se ovog tice, idi u Device manager, pa pod Sound, video and game controllers klikni na trouglic ispred. Da li se tu pojavljuje Realtek?
Ako se pojavljuje, klikni desnim pa na properties. U tom novom prozoru klikni na jezicak Driver pa na dugme Uninstall.
Kada zavrsi probaj da ih opet instaliras.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 26.0
Meni ju je pokazivalo pa sam mislio da je sređeno, probaću tako sledeći put Smile

U Device Manageru imam ova dva (valjda je sad dobro)

Pretpostavljam da je u pitanju ovaj drugi? Da pitam za svaki slučaj, da ne deinstaliram nešto što ne treba.
« Poslednja izmena: 19. Jan 2014, 14:43:24 od Lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Sony xperia
Ni on nije Realtek. Pre bih rekao da je genericki drajver. A za prvi da je verovatno od grafike.

Ajd' prvo ovako da probamo. Na taj drugi klikni desnim pa na Update drivers. U otvorenom prozoru na Browse my computer for driver software. U sledecem neka cekirano Include subfolders. Pa na Browse. Kada na Browse kliknes otvorice prozor da izaberes gde su drajveri.
Ako su ti na disku, nadji gde je Rialtek, pa driver, i mozda ces imati kao Vista 64 ili sta vec. Sve dok ne postane ispod dugme Ok, dostupno moraces da otvaras foldere ako su jedan u drugom.
Kada Ok postane dostupno, klikni na nj. Ako krene sa nekom instalacijom, u redu je. Medjutim ako kaze da nije nasao probaj u nekom drugom folderu da vidis da li ih ima. Ako opet nema, lako moguce da nisu odgovarajuci.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 26.0
Svaka čast, problem je rešen Smile Instalirao je drajver iz onog foldera gde je i bilo ovo otpakovano i sad u Device Manager-u na mestu onog drajvera piše Realtek High Definition Audio Driver. U programe se vratilo ono što sam deinstalirao, i Service Station više ne prijavljuje da nešto treba da se apdejtuje. Hvala još jednom Smiley

Ako mogu da pitam za još jedan savet kad sam tu, kad uključim kompjuter prvih pola sata-sat na ekranu se pojavljuju vodoravne štrafte, pa posle nestanu, kao da mu treba vremena da se zagreje. Jel to do grafike, pošto je još u garanciji dda ga reklamiram, ili je moguće da je nešto softverski?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Sony xperia
Moze i do monitora. Ipak to moras utvrditi razmenom. Ono drugi monitor stavis pa da vidis. Ili drugu grafiku.

Samo jedna stvar pre toga. Da li se te strafte pokazuju i kada pocinje bios? Onaj crni ekran i bela slovca.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 26.0
Ne razumem se toliko dobro da bih to sam radio, uglavnom ako je nešto hardverski potpada pod garanciju. Mor5aću da ga odnesem njima pa neka utvrde kvar, ako je do kompa.

Tada ih nema, nema ih ni kada radim nešto obično na kompu, ali čim užem u pretraživač eto njih, zato se i pitam da nije nešto softverski.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Sony xperia
Moguce, samo sto to ispada pod nekim kao opterecenjem. A to me navodi vec na hardver grafike. Ali opet ako nema na pocetku, kada se ucitava Bios, moguce da nema opterecenja resursa. Pa da je zbog toga ili ako drajveri zezaju, tada jos nisu ucitani.

Treba tu testiranje da se odradi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 26.0
Koliko sam skapirao ove što su mi prodali, ako ga otvorim gubim garanciju, pa mi se nikakvo testiranje ne isplati. Moraću ipak da im ga reklamiram, računam da su drajveri ne bi prestalo samo od sebe nakon nekog vremena, nego je ipak ili ekran ili grafička.

Hvala puno na odgovoru, i pomoći u oba slučaja Smiley Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Sony xperia
Nema na cemu. Ajd' pa javi sta si napravio.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 [Sve]
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 16:39:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.087 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.