Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Sep 2025, 22:50:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 40 41 43 44 ... 197
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Re: Predsednički izbori u Srbiji  (Pročitano 60050 puta)
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Nokia E50
Dulić: Neće me sprečiti da raspišem izbore
Subota, 24. novembar 2007. 17:50

Predsednik Skupštine Srbije Oliver Dulić izjavio je da ga ništa neće sprečiti da raspiše predsedničke izbore u roku koje je predvideo Ustavni zakon, pa ni opstrukcija rada parlamenta.

Dulić je novinarima u parlamentu kazao da se "grdno vara onaj ko misli da će opstruišući rad skupštine sprečiti raspisivanje izbora". On je rekao da je situacija takva da skupština mora da radi intezivnije jer ističu rokovi za raspisivanje izbora koje je definisao Ustavni zakon: "Kada bi radili kako poslovnik dozvoljava, svi zakoni bi bili usvojeni tek nedge u martu ili aprilu sledeće godine, a mi to ne možemo da dopustimo".

"Mi sada možemo da se ljutimo na vladu što nije na vreme poslala zakone, a rokovi ističu. Zakoni su sada u skupštinskoj proceduri i sada parlament snosi teret odgovornosti", dodao je predsednik skupštine.

Prema njegovim rečima, skupština može da radi u vanrednim prilikama i posle 18 sati i danima kada to po poslovniku nije predvidjeno, a ovo sada je vanredna prilika.

On je kazao da ne razume potrebu nekih poslaničkih grupa da se ljute na njega što organizuje rad skupštine i posle 18 časova i više od predvidjena tri dana. "Ne razumem poslaničke grupe koje opstruiraju rad skupštine, a jedva čekaju da se desi situacija kada predsednički izbori moraju da se raspišu i da me onda optuže da sam izbore raspisao bez neophodnih zakona", naveo je Dulić.

"Moja namera kao i većine poslaničkih grupa jeste da se radi duže i više, a svako ko bude opstruirao rad skupštine, ne čini dobro ovoj zemlji jer ova zemlja mora da ima neophodne zakone i mora da donese budžet", zaključio je predsednik parlamenta.

Šef poslaničke grupe Tomislav Nikolić negodovao je što se radi subotum i posle 18 časova, i rekao da će radikali ukoliko bude zakazana nova sednica nastaviti jučerašnju raspravu, odnosno da će postavljati poslanička pitanja vladi.

Poslanici bi u ponedeljak trebalo da počnu raspravu o Predlogu zakona o predsedniku Republike i Predlogu zakona o izborima za predsednika Republike. Zakonom o predsedniku Republike uredjuje se položaj predsednika, svojstva mandata, uslovi za vršenje funkcije, nadležnosti i izborna pravila.

Mandat predsedniku traje pet godina, a predsednik ne može biti biran više od dva puta na tu funkciju, bez obzira koliko su mu trajali prvi i drugi mandat. Predsednika u slučaju sprečenosti zamenjuje predsednik parlamenta, najduže tri meseca.

Predlog zakona o izboru predsednika Srbije predvidja da te izbore raspisuje predsednik parlamenta i istovremeno utvrdjuje dan za glasanje i dan od kada počinju da teku rokovi za sprovodnjenje izbornih radnji. Zakon predvidja da se predsednik Srbije bira na neposrednim izborima.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 jadan on ko ga sprecava  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.21
Toma dobija izbore, pa ce onda sve izdajice i domace Dahije u Zatvor.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1824
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
Ja sam glasao Demokratski samo jednom i da niko nezna.

P.S.
...ko stavi u Anketu Cedu ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1636
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
mob
Nokia 6120

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

I Express My Uniqueness

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 11691
Zastava Lost Heaven
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia N70

Smile Smile Smile

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Euphoric Vibes Episodes
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0

Nema šanse da dobije izbore , morace neko drugi da zatvori domace izdajice  ! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 5
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Ma bilo bi lepo da Toma dobije izbore, al nažalost izdajice ove zemlje će opet pobediti i nastaviti da prodaju i varaju ovu napaćenu zemlju.

Kad će se uvesti da se na ovom dobrom forumu može koristiti Ćirilica, naše jedino pravo pismo?
Кад ће се увести да се на овом добром форуму може користити Ћирилица, наше једино право писмо? Мислим да се Oбавештења пишу Ћирилицом.

Поздрав
« Poslednja izmena: 01. Dec 2007, 20:59:17 od arrow2 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 2105
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
Uveren sam da ce rezultati izbora biti kao i u anketi: DS,SRS,LDP...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Uveren sam da ce rezultati izbora biti kao i u anketi: DS,SRS,LDP...
Ldp  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 40 41 43 44 ... 197
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Sep 2025, 22:50:32
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.