Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 02:14:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 197
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Re: Predsednički izbori u Srbiji  (Pročitano 59193 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 416
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
[q
Citat
Smile i nije to samo prestanak sa dovođenjem skorojevića na predsedniče stolice. Vreme bi pokazalo koliko je to dobro zbog svega. Uostalom, da li možeš da zamisliš španskog monarha, princa Čarlsa, bilo kog monarka Danske, Norveške, Švedske... kako šuruju sa mafijašima, kako biznismenima pomeću afere, kao što mi radimo sa raznoraznim subotićima, da bi se sakrili pravi mafijaši poput miškovića, mihajlovića, jočića, ilića, koštunice, nikolića, šešelja...
Pa mi smo, mi - srpski narod . niko drugi, od tih nikogovića i skorojevića napravili "svetske face" dovukavši ih našim glasovima na čelo Srbije.
A mžemo još da pričamo i pišemo o tome, u kojoj meri bi parlamentarna monarhija unapredila i dovela u red poreski sistem, socijalnu politiku, penzije, izgradnju države u smislu opštedruštvenog dobra a ne tržnih centara. Ovoj zemlji nedostaju putevi, železnica, mostovi, škole, muzeji... a ne tržni centri, deltasitiji i sl...
Konačno, monarhija uspostavlja red od baze do parlamenta. Ovoj državi je potrebna kompletna revizija, od obrazovanja do zdravstva i ništa osim toga ne bi naše pametne mlade ljude i naše uspešne biznismene vratiilo u zemlju.
Pazi sad ovu farsu sa V. Gajićem... a da ne govorim o "ringe ringe raja" sa Robnim kućama Beograd. Ovo je bezvlašće dojučerašnjih gologuzijana prevršilo svaku meru.
Citat

Draga Geočka,
(Stamiškici se ne dopada što tepam ljudima, ali ja baš volim)
Odmah da skrenem pažnju na detalj da je neformalni naslednik italijanskog prestola, inače po babi, direktan potomak kralja Nikole I Petrovića Njegoša, jedna, u najblažem smislu krajnje problematična persona.
(moramo malo da podignemo kulturnu razinu Foruma, pa ćemo zato da neke reči, koje bi kud i kamo više odgovarale karakteristikama nejgove ličnosti, izostaviti kao nepristojne).
Htedoh reći, kruna je uvek veoma zavisila od glave koja je nosi, a glava gotovo nikada od krune.
Kada bismo sada podelili sve krunisane glave kroz celu istoriju Jevrope (samo na osnovu dokumentovanih svedočanstava, ništa tračevi i ogovaranja) na bitange i one druge, ja nisam siguran koji bi tas pretegao.
Zato ne bih tako lako idealizovao monarhiju samo zato što se unapred zna ko će biti na čelu države.
Svakom predsedniku, pa čak i skorojeviću mandat ističe za 4 ili 5 godina, a kralj budala osta na vjeki vijekov.
Govorim krajnje principijelno i bez ikakvih aluzija na postojeće aktere.
Ako ćemo malo da konkretizujemo slučaj, mogu da primetim da se čovek kome je Bog rekao da treba da bude kralj, a ljudi mu to nekada i nekako osporili, treba da bude takva ličnost da ljudi kada ga pogledaju, odmah pomisle: uh što bi bilo dobro da Mu Bog vrati ono što mu po rođenju pripada!!
Ako nema toga šlifa, tog kurčevitog, odvažnog, viteškog (znaš valjda kakvi treba da budu kraljevi) a uz to nema ni presto, onda je bolje ni da ga ne traži.
Drugo, u jednoj od prethodnih poruka sam napomenuo da bi nam mnogo više od parlamentarne monarhije valjala parlamentarna pamet.
ostajem pri tome.
Šta misliš, da ukoliko sutra izglasamo monarhiju, da će se face u Skupštini promeniti? Da će i oni da postanu prinčevi i vojvode?
Pa parlamentarna monarhija podrazumeva vladavinu parlamenta i (od njega izabrane) vlade, a ne vladavinu kralja.
Kralj u parlamentarnim monarhijama je tu samo da bi se smeškao. To mu je osnovni posao.
I još malo da konkretizujemo.
Zamisli ovog Našeg kako drži Govor pred Skupštinom, a dole u skamijama sede Toma, Palma i Ostalo.
Pa to bi bio cirkus!!
A onda izađe Toma za govornicu i opali repliku na engleskom, e da bi ga monarh bolje razumeo, pa još i prdne na kraju govorancije zarad očuvanja kontinuiteta.
Ne, ipak je bolji predsednik
On može družinu da otera u pi-em na čisto srpskom.
Kralj ni to ne bi znao.
Na srpskom.
A srpski se mora znati.
Mora.

Inače, argumenata protiv monarhije imam još.
Ali neću da dužim zbog ovih što bez žešće nervoze mogu da čitaju samo titlove na filmovima.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Motorola V3i
Intervju, Čedomir Jovanović, Narodne novine

Bežanje od izbora – bežanje od suda građana

Srbija ima premijera koji ucenjuje njene građane i predsednika koji to dopušta. Moramo da se suočimo sa istinom da je Kosovo već osam godina nezavisno i da moramo da se dogovoriumo sa Albancima.

Politička biografija Čedomira Jovanovića, predsednika Liberalno demokratske partije sasvim korenspondira sa njegovim obrazovanjem. Diplomirani dramaturg koji je najpre bio gimnazijalac, potom završio srednju ekonomsku školu, a posle kratkotrajnog izleta na ekonomskom fakultetu školu završio u umetničkim vodama, na kraju se sasvim opredelio za politiku.

Bio je lider studentskih protesta 1996. u Beogradu, potom član DS-a i potpredsednik prvog demokratskog kabineta u Srbiji - Đinđićevog. Potom disident u redovima DS-a, trenutno je opet u ulozi parlamentarne opozicije kao šef poslaničke grupe koalicije koju predvodi LDP u Skupštini Srbije.

Gospodine Jovanoviću, u Nišu ste povodom prve redovne Skupštine Gradskog odbora LDP, a li na globalnoj političkoj sceni u Srbiji su ponovo u fokusu izbori i Kosovo. Hoće li se izborni čvor u Srbiji razrešiti uskoro ili će se i dalje zapetljavati?

- Izbori su jedini način i jedini demokratski put da se da prava ocena o politici koja se trenutno vodi. Koštuničino bežanje od izbora je bežanje od suda javnosti, suda građana. Moram da kažem da Srbija danas ima premijera koji ucenjuje građane Kosovom, jer predsednik države to dopušta. U takvom političkom miljeu mi kao stranka želimo izbore jer se Ustav i ustavni zakon ne smeju kršiti. Želimo ne samo predsedničke, lokalne i pokrajinske, već i parlamentarne izbore jer smatramo da je to najbolje i najcelishodnije i za državu, a pre svega za njene građane.

Izbori na svim nivoima, ali kada? Do kraja godine ili kasnije?

- Izbori će biti raspisani u trenutku u kome to odgovara ili Tadiću ili Koštunici, a motiv za tu odluku biće lični interes, a ne interes građana.

Da li odnos LDP-a i DS-a, s obzirom da ste donedavno pružali podršku Tadiću kao predsedničkom kandidatu (uz uslov da se raskine koalicija sa DSS-om), ulazi u hladnije vode.

- Tadić je potpuno prepustio Srbiju Koštunici, a kao predsednik DS-a on ga je i učvrstio na vlasti. U tu koaliciju DS je uneo milion glasova, dvostruko više nego Koštunica, i ukoliko predsednik Srbije želi podršku LDP-a zarad onih evropskih vrednosti koje proklamuje, on bi morao da se istrgne iz takvog zagrljaja.

Treba li u tom svetlu gledati najavu vaše predsedničke kandidature?

- Na predsedništvu stranke ja sam dobio podršku. Nadam se da će tu kandidaturu podržati i Glavni odbor, i ja sam zaista spreman da se upustim u tu trku.

Kosovo? U toku su pregovori Prištine i Beograda uz posredovanje Kontakt grupe?

- Srbi na Kosovu su žrtve Miloševićeve politike. Politike koja je tragediju iz 1999. godine proglasila pobedom. Takvu politiku sada premijer Koštunica obnavlja. Mi moramo da imamo hrabrosti da se suočimo sa istinom da je Kosovo osam godina nezavisno od Srbije. Potreban nam je dogovor sa Albancima i sa međunarodnom zajednicom. Upravo zarad onih Srba koji tamo žive a koji su prepušteni sami sebi i Albancima i međunarodnoj zajednici. Da sebe menjamo na bolje i da sa albanskom zajednicom izgradimo vremenom odnose koje imaju Nemci i Francuzi, Rusi i Amerikanci.

Da li ste na tom fonu u Skupštini predložili Deklaraciju o ispunjenju međunarodnih obaveza osudi ratnih zločina?

- Da, ali Skupština je i ovog puta pokazala da će radije raspravljati o Kubi nego o evropskoj perspektivi ove zemlje.

Smatrate li da se skupštinskom deklaracijom mogu ustanovljavati evropske vrednosti?

- Naravno ne, to je pojednostavljeno gledanje. Menjanje vrednosnog sistema je proces, ali skupštinska deklaracija bi bila znak da ova zemlja zaista stremi evropskim integracijama i bila bi jasan dokaz o tom opredeljenju Srbije.

Rad Gradskog odbora LDP-a u Nišu?

- U prvoj godini ovaj Gradski odbor je dobio poslanika u Republičkom parlamentu. Na prethodnim izborima osvojili smo u Nišu, kao tek osnovana stranka šest i po procenata podrške među Nišlijama. Niš je bio lider demokratskih promena u Srbiji i mi ćemo kao stranka promovisati to pozitivno liderstvo po kome je bio prepoznatljiv.

HAG

Karla del Ponte nedavno je izjavila da se nada da bi general Mladić mogao biti uhapšen do kraja godine. Da li delite njen optimizam?

- Ja ne vidim razloga za takav optimizam, pogotovo pod ovom vladom. Mislim da će hapšenje preostalih optuženika za ratne zločine biti zadatak neke druge vlade koja je spremna da raskine sa Miloševićevim nasleđem.

Izvor: LDP

Zoran Ostojić

Sve za izbore

Za samo šest meseci Vlada Koštunice i Tadića uvela je zemlju u još dublju krizu od one koju je proizvela prva Koštuničina Vlada. Aktivnosti na berzi su desetkovane, što je najbolji pokazatelj nepoverenja investitora u budućnost Srbije. Inflacija nam je najveća u Evropi, i ove godine će biti veća nego što je bila 2003. kada je nasilno oborena Vlada Zorana Đinđića. Ponovo imamo mafijaške obračune po ulicama, a osuđene Đinđićeve ubice dobiju prostor u medijima, uključujući javni servis, kakav za života nije imao pokojni premijer. Tajkuni imaju svoju Vladu, a monopolisti gule kožu sa leđa građana. Obaranjem kursa dinara, za koji nema opravdanja u performansama srpske ekonomije, Jelašić je obezbedio reizbor, a uvoznom lobiju kroz monopol u unutrašnjoj trgovini omogućio dodatne ekstra profite. Sa druge strane, ljudi koji rade napolju i koji svojim doznakama održavaju platni bilans zemlje u uslovima ogromnog trgovinskog deficita, bukvalno se pljačkaju precenjenim kursom dinara. Da ne govorim o sirotinji i koja je prinuđena da proda 10 ili 20 evra iz slamarica za hleb i mleko.

Dok se teški bolesnici na onkologiji danima smzavaju, Vlada i Skupština usvajaju rezoluciju podrške diktatorskom komunističkom režimu na Kubi. Sve u želji da pokažu i dokažu svoj nabujali antiamerikanizam kao put za popravljanje položaja Srba na Kosovu! Ili kao način da ih odatle isele, jer sada se i zvanično nudi kosovskim Albancima 95% vlasti na Kosovu. Mi bi, kažu mudri pregovarači «zadržali samo spoljnu politiku i kontrolu granica»! Čuj «zadržali». To valjda sada imamo, pa bi da zadržimo.

Ali, tako je to kada je «usaglašena državna politika» kao svoj uspeh odredila odbranu Miloševićevog poraza. Rezoluciju 1244, od koje su i Rusi digli ruke. Vidi se to iz poslednjeg dokumenta Trojke.

Za sve ovo građani nisu glasali u januaru.  Neke stranke su ih prevarile nudeći za premijera jedne, iako se znalo da su izbori raspisani da bi Koštunica, Jočić i Bulatović dobili nove mandate.

Skoro četiri godine vladavine tandema Tadić - Koštunica, uz podršku Nikolića preti da potpuno poništi sve ono što su građani Srbije dobili, ili je trebalo da dobiju, posle 5. oktobra. I to deset godina kasnije od drugih.

Zato hajdemo na izbore na svim nivoima. Ne samo na one koji su predviđeni Ustavnim zakonom, već i na parlamentarne izbore na kojima će Srbija odlučiti da li nam je budućnost NATO i EU, ruska gubernija ili obnavljanje Pokreta nesvrstanih.

LDP će imati kandidate koji smeju i hoće da „izađu na crtu" svim Koštuničinim kandidatima. I Tadiću i Nikoliću i Iliću i nekom četvrtom.

To je naša obaveza prema politici koju predstavljamo, i još više prema građanima koji je podržavaju.

Izvor: Blog LDP
IP sačuvana
social share
Vreme je za demonstracije.
- Sreda 20. Februar u 15h studentski protest na Platou kod Filozofskog fakulteta -
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 416
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Niko normaln ne podržava ljude koji su ubijali druge nako iz zabave,zato što su druge vjere,samo sa ne raumijem ljude koji pljuju po svojoj zemlji i naciji kojoj i sami pripadaju.

Pa ako je Zemlja i Nacija (ma kako se zvala)  mogla da porodi ove koje smo nabrojali i da pri tom ni ne trepne, zar je baš toliki greh ponekad i pljucnuti na nju?
Ili je sve što dolazi iz Svoje Zemlje i Svoje Nacije uvek i obavezno - najbolje.
Ponavljam, nije bitno koja je nacija u pitanju. Važi za sve.
Da li treba da te uveravam da Dobri Dečaci kao Ti, koji žive na one druge dve strane, takođe, kao ni ti, nikada nisu čuli ni za jedan zločin koji je tokom proteklih godina pričinjen Srbima!
I oni smatraju da se na Zemlju i Naciju ne sme pljuvati nego da se treba koristiti maramica ili rupčić.
A oni koji se Tamo usude da pljucnu na Zemlju, prokleti su kao i ovi ovde.
Vidiš i sam moj Pilče: nismo se mi ni bili podelili po nacijama i v(j)erama kao što su nas lagali okolo, a i dan-danas ne prestaju.
Podelili smo se na one koji smeju i one koji ne smeju da pljunu.
Zato su tokom balkanske klanice, na sve tri zaraćene strane najteže najebale samo dve kategorije stanovnika: nevini i oni koji su smeli da pljunu.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 512
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Čeda - narkoman, Toma -kurton ili Velja - buzdovan! to su najozbiljniji kandidati!
IP sačuvana
social share
No money, no funny!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1479
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7;M
Nisam ja kriv što se neka budala rodi u mom narodu,ali zbog te budale niko nema pravo da pljuje čitavu naciju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 121
Zastava Srbija-Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
@Bingo565:

Nemaš ti nijedan valjan argument protiv monarhije čim si mogao da napišeš ovo:

Citat
Svakom predsedniku, pa čak i skorojeviću mandat ističe za 4 ili 5 godina, a kralj budala osta na vjeki vijekov.

Uživaj i nadalje u republici, kao što su svi naši u zadnjih 60 godina i sretno ti bilo.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 873
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Niko normaln ne podržava ljude koji su ubijali druge nako iz zabave,zato što su druge vjere,samo sa ne raumijem ljude koji pljuju po svojoj zemlji i naciji kojoj i sami pripadaju.

Samo sugestija: nije pljuvati isto što i primetiti. I nije ljubav prema narodu, biti slep za sve mane. To ti je kao sa popustljivim roditeljima. Da su meni moji progledali kroz prste kad su me prvi put navatali da "duvam" Bog jedini zna šta bi bilo samnom. Nego su me tako naprašili, sve u taktu Džef Beka i noseće numere "Blow by Blow", neću je zaboraviti dok sam živa! A kad je moj buraz zavrtao naninim pačićima vratove, tata ga je kaišem mlatio dok nije pustio identičan pačeći zvuk. A zamisli koga bi moj buraz danas sve davio, onako ... čim se malo iznervira... da mu je ćale tada reka: Nemoj sine drugi put zavrtati pačićima vratove, to nije lepo. On ne bi pačićima, nego bi ćurićima, ili mačićima... a  sledeći put... E, prava ljubav prema bližnjem podrazumeva i objektivnost. Popustljivost i subjektivizam vode u delikvenciju, kriminal, mediokretenizam... pa i u nacionalizam.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 873
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Čeda - narkoman, Toma -kurton ili Velja - buzdovan! to su najozbiljniji kandidati!

... a šta smo mi ako izađemo da zaokružimo za vođu bilo koga od te trojice!? E, to ja pitam sve vreme.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1479
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7;M

Samo sugestija: nije pljuvati isto što i primetiti. I nije ljubav prema narodu, biti slep za sve mane. To ti je kao sa popustljivim roditeljima. Da su meni moji progledali kroz prste kad su me prvi put navatali da "duvam" Bog jedini zna šta bi bilo samnom. Nego su me tako naprašili, sve u taktu Džef Beka i noseće numere "Blow by Blow", neću je zaboraviti dok sam živa! A kad je moj buraz zavrtao naninim pačićima vratove, tata ga je kaišem mlatio dok nije pustio identičan pačeći zvuk. A zamisli koga bi moj buraz danas sve davio, onako ... čim se malo iznervira... da mu je ćale tada reka: Nemoj sine drugi put zavrtati pačićima vratove, to nije lepo. On ne bi pačićima, nego bi ćurićima, ili mačićima... a  sledeći put... E, prava ljubav prema bližnjem podrazumeva i objektivnost. Popustljivost i subjektivizam vode u delikvenciju, kriminal, mediokretenizam... pa i u nacionalizam.
Ako si ti duvo nisam ja i tvoj otac nema pravo reći meni da sam narkoman,o tome ja pričam,ako je neki Srbin klao ljude nako iz zajebancije,ja nisam i niko nemože reći kako sam ja i ostatak srba isti ko i on
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Bežanje od izbora – bežanje od suda građana

Neko beži od izbora a neko od zatvora ! Izbori ce se održati , nadam se i da ce narkoman ispalih pecenih ociju završiti kod Legije  druga mu !
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 197
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 02:14:32
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.14 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.