Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 04:23:43
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 99 100 102 103 ... 106
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Razotkrivanje lazi o Drzavi Hrvatskoj  (Pročitano 58282 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
Znaci mi treba da razlucimo Hrvate od ustasa a zauzvrat vi bi razlikovali Srbe od cetnika?
To bi za mene kao Srbina bila losa trgovina.

Za tvoju informaciju, osim hrvata niko drugi na svetu cetnike ne smatra za lose momke. U mojoj zemlji imaju priznate zasluge i uzivaju drzavne penzije kao ucesnici antifasisticke borbe. Od americkog kongresa su primili ordenje a u svim udzbenicima su zavedeni pod "antifasisticke snage i pokret otpora".
Da nije bilo tako "neko" (citaj, hrvati, muslimani)  bi vrlo rado  vec mogao da ulozi protest evropskom  parlamentu i da onda ovi izdejstvuju ukidanje drzavnih privilegija cetnicima u Srbiji.
Pogledaj Britaniku, citaj  (nehrvatske) enciklopedije.

Znam da ti to tesko pada, ali i sam pokusaj da cetnike, antifasisticke borce u mojoj zemlji, izjednacavas sa negativcima je kleveta i osporavanje zvanicne istorije.. i "Britanike"  Smile
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Gušti su gušti.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1742
OS
Windows Vista
Browser
Safari 3.0
mob
SonyEricsson G 502
Citat
Али какве везе има политичар у Хрватској са нама на форуму...
Да ли је он по теби калуп свих Срба?

Kakve veze evidentni,nikola,tiger i ja imamo sa Jasenovcem pa nam stalno to nabijaš na nos...Šta smo mi ubijali po Jasenovcu???
Po tebi je Jasnovac ideologija svih Hrvata pa i onih koji su rođeni davno poslije njega i onih koji će biti rođeni za 300 god.... Smile
IP sačuvana
social share
Potpuno legitimno u Kninu, Srbi bili na svojoj zemlji i rusili balvane na svojim ulicama, ne vidim u cemi je problem.....

Onako im samo kazu: pamet u glavu ili vam pustamo Srbe s lanca. (by shkorpion
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 543
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Citat

Kakve veze evidentni,nikola,tiger i ja imamo sa Jasenovcem pa nam stalno to nabijaš na nos...Šta smo mi ubijali po Jasenovcu???
Po tebi je Jasnovac ideologija svih Hrvata pa i onih koji su rođeni davno poslije njega i onih koji će biti rođeni za 300 god.... Smile

ej pa sta je samonom pa moja nacija me se pere e nek sam i to dozivio , nemam ni ja nista sa jasenovcem.
IP sačuvana
social share
tko se pod njimmm vije kukavica nije...crven bijeli plavi to je barjak pravi...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
Holivudski film iz 1943.  o chetnicima.

Movie Review
Chetniks - The Fighting Guerrillas (1943)
At the Globe
T.M.P.
Published: March 19, 1943

The legends that have sprung up about the Yugoslav guerrilla leader, General Draja Mikhailovitch, have been so numerous and diverse that it would be sheer impertinence on the part of a motion-picture reviewer to question the authenticity of detail in a drama such as Twentieth Century-Fox's "Chetniks!," which is respectfully dedicated to the admirable fighting spirit of General Mikhailovitch in particular and the Yugoslav people in general. Fox claims it has an authentic document in "Chetniks!" and since the studio undoubtedly has access to genuine source material, it may very well be that some incidents in the film, which struck this spectator as more fiction than truth, actually have a basis of fact. But one thing of which we are certain, in "Chetniks!" the Globe has a better than average action picture, one that is, moreover, splendidly acted by Philip Dorn, Anna Sten and Frank Lackteen.

The tragedy of subjugated Yugoslavia is dramatized through the events that occur in a little town named Kotar, where the people's loyalty to General Mikhailovitch is as fierce as their detestation of the Nazi conquerors, particularly the Gestapo squads, whose penchant for brutality has been well established on the screen heretofore. The guerrilla army makes only one major excursion from its mountain bastion in the film, but it descends with a fury that makes the screen tremble and the spectator mighty thankful that he is not either a Nazi or Italian soldier.

The scope of the suffering of the people of Yugoslavia is, however, never fully developed in the film, perhaps because the authors saw fit to concentrate their story around the guerrilla leader's wife and two small children. And, for obvious reasons, the film does not recognize the partisan dissatisfactions that have further rent that unhappy Balkan country. There still is room for a film drama about the mysterious General Mikhailovitch and his guerrillas, but meanwhile "Chetniks" at least has the right spirit.

CHETNIKS! Screen play by Jack Andrews and Edward E. Paramore; from an original story by Mr. Andrews; directed by Louis King; produced by Sol M. Wurtzel for Twentieth Century-Fox.
General Draja Milhailovitch . . . . . Philip Dorn
Lubitca Mikhailovitch . . . . . Anna Sten
Alexis . . . . . John Shepperd
Natalia . . . . . Virginia Gilmore
Colonel Brockner . . . . . Martin Kosleck
General von Bauer . . . . . Felix Basch
Major Danilov . . . . . Frank Lackteen
Nada . . . . . Patricia Prest
Mirko . . . . . Merrill Rodin
Captain Savo . . . . . Leroy Mason
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Gušti su gušti.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1742
OS
Windows Vista
Browser
Safari 3.0
mob
SonyEricsson G 502
Citat

ej pa sta je samonom pa moja nacija me se pere e nek sam i to dozivio , nemam ni ja nista sa jasenovcem.
Nije ništa osobno,ima ih ih još koje nisam nabrojao ,u globalu sam mislio na sve koji dolaze iz RH...
« Poslednja izmena: 21. Dec 2007, 12:24:35 od čmelka »
IP sačuvana
social share
Potpuno legitimno u Kninu, Srbi bili na svojoj zemlji i rusili balvane na svojim ulicama, ne vidim u cemi je problem.....

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 543
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Citat

Nije ništa osobno,ima ih ih još koje nisam nabrojao ,u globalu sam mislio na sve koji dolaze iz RH...

pa dobro ja sam Hrvat iz BiH, ma salim se samo znam da nas ima jos koje nisi spomenuo  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Citat
vjeruj mi.to se isto odnosi i na hrvate u pitanju cetnika.

Веруј ми није исто.

Ја ћу увек људе гледати по томе да ли су добри или лоши... За шиптаре баш нисам сигуран да бих могао  Smile

Citat
Po tebi je Jasnovac ideologija svih Hrvata pa i onih koji su rođeni davno poslije njega i onih koji će biti rođeni za 300 god....

Није Јасеновац идеологија. Већина Хрвата воли, цени и следује идеје ваших очева...
Први који се од вас огради од тога стећи ће моје поштовање...

IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Gušti su gušti.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1742
OS
Windows Vista
Browser
Safari 3.0
mob
SonyEricsson G 502
Citat

Веруј ми није исто.

Ја ћу увек људе гледати по томе да ли су добри или лоши... За шиптаре баш нисам сигуран да бих могао  Smile

Citat
Po tebi je Jasnovac ideologija svih Hrvata pa i onih koji su rođeni davno poslije njega i onih koji će biti rođeni za 300 god....

Није Јасеновац идеологија. Већина Хрвата воли, цени и следује идеје ваших очева...

Ideje i ciljevi mojih predaka ovdje na Kvarneru nemaju apsolutno nikakve veze niti poveznice sa Jasenovcem,a sasvim drugi je par rukava što je za većinu Srba RH(čast izuzecima kao Stanimiroviću  Smile Smile)ustaška država... Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 543
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Citat

Веруј ми није исто.

Ја ћу увек људе гледати по томе да ли су добри или лоши... За шиптаре баш нисам сигуран да бих могао Smile

Citat

feanor pazi ,moj otac,moji djedovi,moji pradjedovi nemaju veze sa ustasama a ako mozes skontati po meni da ja imam svaka cast. a to prvo upravu si nije isto ali je vrlo slicno ne lazem te majke mi je tako, samo nije isti broj to si upravu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Браћо Хрвати! Није ствар у усташком покрету каквим га познајемо од 41.
Ствар је у идеологији Старчевића, Кватерника и њихових верних наследника...
Ствар је у томе што су ваше демократе (бивши комунисти) ништа друго до њихови идејни наследници...

Верујем да има много Хрвата који не знају ништа о тим вашим очевима нације и њиховим делима.
Верујем да је већини Хрвата довољно што су добили државу и поред свега што се дешавало верујем да им не треба да погледају у историју и извуку закључке из ње...

Ја то разумем. Али ако желимо у детаље онда ћемо морати о свему. Тако чмелка, генерацијо и остали не мислим ништа лоше о вама, док не почнете бранити ту историју мислећи да нападам Хрвате и Хрватску...

Сигурно је да сам и ја некада подлегао ватри и да сам написао нешто што не мислим али суштина је битна!
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 99 100 102 103 ... 106
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 04:23:43
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.