Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Разлике међу расама - научне чињенице  (Pročitano 55377 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
 opisi rasnih karakteristika postoje i za ljude ,isto kao za bilo koju drugu zivotinjsku ili biljnu vrstu i mislim da su ovde vec postavljane odlike dinarskog tipa .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
malo ste mi glupavi.  Smile

Шта ћеш, јебига "није жвака за сељака"...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
Reloader

I dalje se vezujes za spoljasnjost. To sto sam nazvao spoljasnost je sve vezano za meterijalno - pa samim tim i nasu genetiku time zovem. Jeste slazem se - razliciti ljudi imaju razlicite sposobnosti i mogucnosti razvoja zbpg razlicitog genetskog sastava. Neko ce raditi ovo bolje a nesto losije - ipak davati celim rasama epitete kao sto je BF rekao - da crnci ne razumeju klasicnu muziku - je poprilicno smesno. Tako bi moglo da se kaze da su svi srpski seljaci na nivou crnaca jer ni oni ne razumeju klasicnu muziku.

Treba se izvuci iz generalizacija i gledati pojedinca. Tada se rasne teorije gube i postaju potpuno irelevantne.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
ipak davati celim rasama epitete kao sto je BF rekao - da crnci ne razumeju klasicnu muziku - je poprilicno smesno.

Немам намере да изигравам ичијег дрвеног адвоката али мислим да је Бф намерно овде употребио хиперболу.

А што се тиче давања целокупној раси епитете, то је наравно немогуће, али могуће је извући генерални закључак на основу просека целе расе.

Treba se izvuci iz generalizacija i gledati pojedinca. Tada se rasne teorije gube i postaju potpuno irelevantne.

То је твоје мишљење. Ја сам мишљења да генерализације итекако помажу у свакодневном животу.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
Da to je upravo srz problema - rasne teroije donose fiksne zakljucke o rasama i narodima na osnovu nekog magicnog proseka - na osnovu statistike koju niko nikada nije odradio ili ako je probao nije imao dovoljno veliki uzorak da je uradi kako treba. Pa cak i da je taj "prosek" tacan i da statistika nema greske - ono sto ja vidim i sto rekoh ranije - nek postoji samo 1 (i slovima jedan) predstavnik date rase koji se ne uklapa u statisticku sliku cela prica je uzaludna.

Generalizacija olaksava stvari ali ovde se ne radi o brojanju karava i ovaca - radi se o zivim ljudima - tu nema lakseg ili jednostavnijeg puta. Svaki pojedinac vredi, i svaki pojdeinac je odgovoran da dokazuje svoje vrednost ako je u takvoj prilici. Svako odgovara za sebe...

Mada i ja slabo razumem klasicnu muziku to mora da je zato sto mi je avatar malo garav  Smile
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Da to je upravo srz problema - rasne teroije donose fiksne zakljucke o rasama i narodima na osnovu nekog magicnog proseka - na osnovu statistike koju niko nikada nije odradio ili ako je probao nije imao dovoljno veliki uzorak da je uradi kako treba.

Одакле ти тај закључак? 60% ганфера у Србији је неписмено. Статистичко одступање од 0,5%. Мени тај статистички податак говори пуно.

Pa cak i da je taj "prosek" tacan i da statistika nema greske - ono sto ja vidim i sto rekoh ranije - nek postoji samo 1 (i slovima jedan) predstavnik date rase koji se ne uklapa u statisticku sliku cela prica je uzaludna.

Можда за тебе, али за мој циљ "једна ласта не чини пролеће"...

Generalizacija olaksava stvari ali ovde se ne radi o brojanju karava i ovaca - radi se o zivim ljudima - tu nema lakseg ili jednostavnijeg puta. Svaki pojedinac vredi, i svaki pojdeinac je odgovoran da dokazuje svoje vrednost ako je u takvoj prilici. Svako odgovara za sebe...

Није ствар у било каквом олакшању - цигани нек иду у Пакистан и Индију па нек се тамо доказују колико хоће, и то је поента целе приче.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
OK 60% nepismeno - pa sta ces sa tim podatkom - cak i da je 90% nepismeno. Imas dva problema:

- Ne mozes da kazes da su cigani nepismeni jer imas 40% njih koji nisu

- Zasto ti smetaju tih 60% nepismenih? Ako ne znaju da pisu znaju da sviraju pevaju i smrde - jebiga svako je dobar u necemu. Stavis ih u zakonske okvire omogucis im obrazovanje pa ko voli nek izvoli. Ko krade ide u zatvor i to je to.

Na kraju i mi cigani bre imamo dushu gazde breeeee.... Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
OK 60% nepismeno - pa sta ces sa tim podatkom - cak i da je 90% nepismeno.

Извући чињеницу да су прости, необразовани и склонији криминалу.

- Ne mozes da kazes da su cigani nepismeni jer imas 40% njih koji nisu

Ја и не кажем да су неписмени. Ја кажем да су untermenschen  Smile

- Zasto ti smetaju tih 60% nepismenih? Ako ne znaju da pisu znaju da sviraju pevaju i smrde - jebiga svako je dobar u necemu. Stavis ih u zakonske okvire omogucis im obrazovanje pa ko voli nek izvoli. Ko krade ide u zatvor i to je to.

Сметају ми зато што желим бољитак и напредак својој нацији и раси а не повећање броја картонских насеља, јер се наравно, слабије образованији и примитивнији народи више коте - демографска чињеница.

Сметају ми зато што ће тим темпом једног дана надмашити број Срба у овој земљи, што значи да ће имати и полуге власти.

Сметају ми зато што ти цигани не раде ништа јер нема места за толику необразовану радну снагу, а онда предњаче у социјалним установама и у повлашћеном су социјалном положају, па имамо СрБску породицу која живи у једнособном стану и нема услова за рађање више деце због мањка места и цигу из картона који добија новоизграђени стан за своју циганку и гомилу циганчића јер је дотад живео у картону - лошији положај од једнособног стана. Па се онда још више коте.

Сметају ми зато што се спорадично мешају са мојим народом, сметају ми зато што лоше утичу на културу и навике ове земље.

И на крају - сметају ми јер смрде
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
probacu ja to deckyju da objasnim na jednostavan nachin Smile Smile ... zamisli da hocesh da uzgajash konje za trke . naravno ,svako bi ti preporuchio da nabavish konje sa dobrim poreklom ,chiji su roditelji bili shampioni i.t.d. medjutim,ti kazesh - zashto ne bi dao shansu i nekom zdrebetu chiji su roditelji obichne rage. postoji shansa da i neko od te zdrebadi postane shampion. i zaista postoji ,ali je ta shansa 1 u milion (govorim figurativno). a shta ce se desiti u ostalih 999999 sluchajeva ? jedno mesto u tvojoj shtali ce zauzeti potpuno neupotrebljiv konj. a shta bi bilo kad bi ulichnim ragama dao podjednake shanse za svako mesto u shtali. pa nishta - propao bi kao uzgajivach konja Smile Smile zato niko ne radi tako sa konjima,psima i.t.d. postavlja se pitanje zashto bi neko radio tako sa ljudima osim ako ne zeli da namerno da upropasti drzavu .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
NEma sta da mi objasnjavas sve ja vas shvatam samo ne znam zasto poredite ljude sa konjima i psima - rekao sam vam da bas zato sto ljudi nisu konji, ovce i psi svaki je podjednaki vredan bez diskriminacije. Jedino ne znam kakve veze ima drzava sad sa time. I zasto bi drzava bila ispred coveka - vec sam ti pisao o tome - covek je drzavi neophodan ali ne i obratno - ko onda ima vecu vrednost.

A zasto je svaki pojedinac bitan? Zato sto kako vas dvojca nipodastavate cigane i jevreje tako moze vama da dodje sutra neko i da vam odsece usi jer su klempave (po njegovim shvatanjima), ili da vam zabrani da idete levom stranom ulice jer imate plave ochi i crnu kosu a to je meprihvatljivo za ostale stanovnike drzave.

Kad krenes u diskriminaciju rasizam kraja nema. Uvek ce biti razlika na koje ces moci da se pozoves i da delis ljude po njima. JA u tome ne vidim nikakvu svrhu ni sustinu. Jer na kraju krajeva svacije telo ce da istruli posle smrti - bez obzira da li smo plavooki, jevreji ili cigani sve jedno je. Vrednuje se jedino sta uradimo za zivota - to jedino ostaje iza nas.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.