Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: razlike između pravoslavlja, katoličanstva i islama?  (Pročitano 40716 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1252
Zastava Pančevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
SonyEricsson z1010
 Smile

Smile
IP sačuvana
social share
Hajde da nadjemo stvari u kojima svi mozemo da dobijemo.
Hajde da ne nadjemo stvari, da se sporimo, gde neko moze da izgubi
Mi se lako ujedinimo protiv nekoga, a nikako da se ujedinimo za sebe. Hajde da se ujedinimo za sebe, pa kada uradimo sve sto mozemo za sebe, onda cemo se deliti. I taj dan nece nikada doci, jer cemo uvek imati sta da uradimo za sebe..." Zoran Djindjic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
netacno, ako sam shvatio sta si htio napisati - u kur'anu pise da i oni koji su bili jevreji i krscani, ako vjeruju u jednog boga, u sudnji dan i cine dobro - da ce biti nagradjeni, dakle ne samo muslimani
Citat

da da, ali pazii oni koji su BILI jevreji i krscani prije islama, jer u Kuranu pise sada sam vam upotpunijo vjeru, znaci to je sada to, ali problem danasnjih krscana je sveto trojstvo (gdje nekolicini krscana smatra odnosno Bogu pripisuje druga a to je veliki grijeh, jer u bitu je najjbitnjia stvar da je sam jedan Bog znaci nema druga i nitko mu ravan nije, neznam odkud krscanima da su nazvali Isaa a.s. Bozjim sinom jer je on govorijo da je obican covjek ali to izgleda neko u istoriji napisao i sada narodi to slijede). Pitam se dali krscani znaju mudzize Bozjih poslanika? Mudziza to je nesto sto im je Bog dao da se razlikuju od drugih-nesto kao dokaz da su oni Bozji poslanici.

@Sillypuppie
Muslimani priznaju Bozje objave prije islama- znaci priznavaju poslanike od Adema a.s., Musaa a.s., Isaa a.s. i Muhameda a.s., priznavaju Bozije knjige Indzil(Biblija mislim da je ovaj stari zavjet a Zebur da je novi ali nisam siguran), Tevrat(Tora), Zebur(Biblija) i Kuran.

Ja mislim da je u krscanstvu veliku gresku napravila politika odnsno Rim (Vatikan) jer je iskrivljao istinu odnsno krivotvorijo Boziju knjigu. Muslimanima je jako dobro poznato da su za vrijeme zivtoa Muhameda a.s. maltene svi krscani na arapskom poluostrvu primili islam jer im je to bilo u tadasnjoj Bibliji napisano da dolazi poslje Isaa a.s. covjek sa slovima H M D (vec sam objasnijo u prijasnjim postovima u vezi ta 3 slova) koji ce imati ispod lijeve pljecke biljegu (znamenje). Cak u hadisima se spominje da je Muhameda a.s. spasijo krscanin od Židova koji su ga trazili da ga ubiju posto su oni znali istinu. Taj krscanin je prepozno Bozjeg poslanika bas po tom znamenju ispod plecke i po tome da kada je poslanik isao prema njegovoj kuci odnosno crkvi sve biljke i trava mu je sedzdu cinila (to je ono kada pri molitvi-klanjanju celom dotaknes pod), i spasijo ga te primijo islam i poveo svoje ljude da ga slijede.
Tadasnji rimski car je primijo poslanikovog slugu da mu saopsti novosti sa Bliskog istoka i sam car je dobijo cinjenicu da je dosao Bozji poslanik i hteo je da primi islam jer je znao istinu mada je bas radi iskrivljenja Bozije knige (Biblije) koju je narod tada posjedovo gdje nije pisalo o tome da ce doc novi-poslednji Bozji poslanik nije smijo da ga primi, nego je uradijo bas kontra i nazvao Muhameda a.s. lazovom i tako sacuvao svoj prijestol te zivu glavu i od tada je bilo samo gore od goreg (krstaski ratovi, vjerski ratovi,...)

P.S. javite mi ako znate mudzize Isaa a.s. ili bilo kojeg drugog poslanika da malo o tome pricamo  Smile

Bez zamjere
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Je l` bi mogao da mi ispricas- napises onu legendu o pauku i Muhamedu?  Smile

Je l` stvarno sveta zivotinja, jer je onomad ispleo mrezu pred pecinom(?) i spasio ga od razotkrivanja?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Brat broj 666

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2806
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 6630
Za objašnjenje geneze hrišćanstva i islama , neophodna je i njihova usporedba sa judaizmom , religije od koje su i nastale .
IP sačuvana
social share
Pol Pot , Idi Amin , Robert Mugabe , Avgusto Pinoče , Anastazio Somoza , Mao Cedung , Enver Hodža ...Svi se rađaju samo jednom al umiru mnogo puta .

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Je l` bi mogao da mi ispricas- napises onu legendu o pauku i Muhamedu?  Smile

Je l` stvarno sveta zivotinja, jer je onomad ispleo mrezu pred pecinom(?) i spasio ga od razotkrivanja?
nije pauk sveta zivotinja, ja uostalom nisam cuo nikad za tu pricu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Lako je dati zivot za nesto, kad ga nemas

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava Cehoslovacka ;p
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
HTC Topaz
ispricacu ti ja - koliko se sjecam kako su meni pricali...

dok je bjezao od mnogobozaca, muhammed se sakrio u jednoj pecini - stigli su ga mnogobosci, i kada su htjeli da provjere da li je u pecini, jedan od njih je pogledao na ulaz u pecinu i vidio da je pokriven paukovom mrezom, zakljucili su da sigurno nije u pecini jer je na ulazu ta mreza, koja je izgledala kao da je veoma stara...otprilike  Smile
a sad da li je svet - nisam siguran, jer meni su pricali kao da ne valja ih ubijati i izbacivati vani po noci...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Kako BRE nisi cuo za to?  Smile

Postoji neki kult vezan za pauka- kao sto je srpski totem vuk.

~Lepo , lepo... Judaizam+ hriscanstvo+ islam= isto?

Cek, cek kada vam dodje neki radikalan vernik. Vi liberalni, niste produktivni za tematisanje...  Smile

Napomena - dok ste kucali komentar novi odgovori su se pojavili na temi

Bravo Dinooo. Cvetic  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1252
Zastava Pančevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
SonyEricsson z1010
jel bi mogo neko hronološki da složi događaje koji su doveli do stvaranja ovih religija

znam da gnjavim  Smile

IP sačuvana
social share
Hajde da nadjemo stvari u kojima svi mozemo da dobijemo.
Hajde da ne nadjemo stvari, da se sporimo, gde neko moze da izgubi
Mi se lako ujedinimo protiv nekoga, a nikako da se ujedinimo za sebe. Hajde da se ujedinimo za sebe, pa kada uradimo sve sto mozemo za sebe, onda cemo se deliti. I taj dan nece nikada doci, jer cemo uvek imati sta da uradimo za sebe..." Zoran Djindjic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
hm to da pauke ne valja ubijati mi je nekako poznato ali nema pauk u islamu nikakav poseban status, ako je on ispleo tu mrezu da bi sacuvao Muhameda a.s. onda je samo ispunijo naredbu Allaha dz.  Smile
ovaj pa radikalni vjernici ce ustvrditi ono sto sam prije napomenuo da ide u raj (Dzenet) onaj u kojoj vjeri je on. E sad mi smo tu da pricamo o razlikama i slicnostima u krscanstvu i islamu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
jel bi mogo neko hronološki da složi događaje koji su doveli do stvaranja ovih religija

znam da gnjavim  Smile

za takvo nesto bi trebao na ovom forumu biti neki naucnik doktorskog kova i ta hronologija bi zauzela vjerovatno vise od 500 stranica na ovom forumu  Smile
U kuranu se spominje 26(ako se ne varam) Bozjih poslanika sve od Adema a.s. pa do Muhameda a.s.. Nekoliko cu ih naborjati Adem a.s. Nuh a.s., Musa a.s., Ibrahim a.s., Isa a.s. i Muhamed a.s., ostali vam vjerovatno nisu poznati pa ih necu ispostavljat. Znaci u kuranu pise sve za proslost, recimo pise u jednom ajetu O vjernici propisan vam je post, kao sto je propisan onima prije vas. (is toga je jasno razvidno da je bilo u prijasnjim Bozjim objavama naredjeno postiti vjernicima). Pise u Kuranu u suri Krava, zasto su Židovi bili iznad svih naroda ( odabran narod) i zasto ih je Allah dz. prokleo. Znaci o tim temama bi mogli raspravljati svaki dan po 24 sata dnevno i tako godine i godine  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.