Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: razlike između pravoslavlja, katoličanstva i islama?  (Pročitano 40630 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nadjite mi prvo neiskrivljenu Bibliju odnosno original pa cete vidjet istinu.
Samo je jedna vjera ispravna a to samo pokusajte da otkirjete i citajte gore-tek kada nadjete original Biblije tada cete vidjet koja religija je ispravna.
Bez zamjere Smile

Читах и Кур'ан Часни, па нисам импресиониран.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
jel su proroci različiti ili svaka ima svog

Kad je Eva (pa za njom i Adam) odlučila da prekine post,
prvo što su potom uradili je - uporedili su!
Uporedili su novonastalo stanje sa prethodnim i
tražili su da vide razlike.
A onda ... onda su pokušali da sakriju razlike.

I tako to i danas ide:
1) Upoređivanje,
2) Traženje razlika, i
3) (nekakvo) Sakrivanje.

Aj što ne možemo bez upoređivanja, ali - zašto, za Boga Miloga tražimo razlike!

Uvek ima mnogo više sličnosti (samo treba jako malo da se potrudimo da njih pronađemo).
I lepše su sličnosti nego razlike!
(Ne sve, naravno.)
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
da vinci nema nista sa kuranom nego sa stvarima i slikama krscanstva.
neko je napiso islam-dzihad i te fore, pa islam je vjera a dzihad je dio te vjere kao sto krscani imaju svoj sveti rat, mada vidim da nepismen narod voli pisat o islamu samo o dzihadu i o zenama kao "nizem" bicu po vama naravno.
nisam tu da se svadjam ali svako ko uzme 5 biblija razlicitih izdavanja nece mu biti tesko primjetit da je dosta toga izbrisano ili napisano ljudskom rukom onako kako je odgovarlao u tadansje pa i sadasnje vrijeme carstvima,..

P:S. naravno da postoji original Biblije mada to Vatikan nece da prizna jer je tesko priznat nesto sto si iskrivljavao stoljecima da sada kazes evo vam original gdje pise da je zabranjeno jesti svinjsko meso, gdje je najavljen posljednji Božji poslanik koji ce upotpuniti vjeru sa imenom (H M D- jer je poznato da arapi nemaju slugasnike za slova pa Zidovi u ona doba trazili cojveka sa imenom aHMeD ili MuHaMeD da ga ubiju) i da pise u originalu nacin molitve jer Isaa a.s. se nije krstijo kao sto danas svi krscani rade.

Nemojte zamjeriti  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
naravno da postoji original Biblije mada to Vatikan nece da prizna jer je tesko priznat nesto sto si iskrivljavao stoljecima da sada kazes evo vam original gdje pise da je zabranjeno jesti svinjsko meso, gdje je najavljen posljednji Božji poslanik koji ce upotpuniti vjeru sa imenom (H M D- jer je poznato da arapi nemaju slugasnike za slova pa Zidovi u ona doba trazili cojveka sa imenom aHMeD ili MuHaMeD da ga ubiju) i da pise u originalu nacin molitve jer Isaa a.s. se nije krstijo kao sto danas svi krscani rade.

Nemojte zamjeriti  Smile

Nema zamerke.

Lepo pises.

Biblija kao skup 66 knjiga nema svoj original kako si ti cuo da se prica.

Naime, postoje manje ili vise stari prepisi izvornika svih tih 66 knjiga.

Npr. Novo-zavetni papirusi koje imamo sacuvane su prepisi na pergamentu
onih 27 pisama koje su Apostoli i Hristovi ucenici napisali u I i II veku, dok su jos
Hristovi ocevidci bili zivi (i potvrdili ih kao verodostojne, za razliku od nekih drugih
koje takodje imamo sacuvane).

Najstariji pergamenti su cuvani i sacuvavani kako u Rimskoj okolini
(ti pominjes brdo Vatikan  Smile ) tako i u svim manjim i vecim crkvama
i Istocne-pravoslavne crkve; svaka ih je imala i prakticno upotrebljavala.
Tako da ni jedna nije imala ... monopol nad papirusima.

Da li ces ti licno dozivljavati reci napisane u njima kao reci Bogom inspirisanih
ljudi ili kao takve ih i praktikovati - to je tvoja stvar.
Ja licno mislim da je bolje iskreno ne verovati da je bolje... npr.
"Voleti bliznjeg svoga kao sebe samog" nego se ... folirati i biti religiozan.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 335
OS
MacOS X
Browser
Mozilla rv:1.8.1.3)

Ja bih prije svega volele dalecnog svoga vise od bliznjeg.  Tako me je Nice naucio   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Sve tri religije priznaju za Božije zapovesti one iz Starog zaveta.Eto sličnosti,a to je i najbitnije.

Razlike

Isus
pravoslavlje i katoličanstvo: On je Sin Božiji,drugo lice Boga...
islam: Bog nema sina pa Mu Isus nije sin,već samo prorok.

Sveto Trojstvo
pravoslavlje i katoličanstvo: Oko toga su se razdvojili,ali nisam shvatio zbog čega konkretno.
islam: Ne priznaje nikakvo Sveto Trojstvo.

Muhamed
pravoslavlje i katoličanstvo: Ne priznaju ga za proroka pa prema tome ni Kuran kao Božiju objavu.
islam: Poslanik Božiji.Pripisuju mu one osobine koje hrišćani pripisuju Isusu (Mesija,Spasilac),osim da je Bog ili Sin Božiji.

svinjetina
pravoslavlje i katoličanstvo: može da se jede
islam: nikako...

Mislim da je u ovim razlikama islam u pravu,ali i da nije to toliko bitno po pitanju načina života.Suština za način života su Božije zapovesti,a to je isto za sve.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Sve tri religije priznaju za Božije zapovesti one iz Starog zaveta.Eto sličnosti,a to je i najbitnije.

Razlike

Isus
pravoslavlje i katoličanstvo: On je Sin Božiji,drugo lice Boga...
islam: Bog nema sina pa Mu Isus nije sin,već samo prorok.

Sveto Trojstvo
pravoslavlje i katoličanstvo: Oko toga su se razdvojili,ali nisam shvatio zbog čega konkretno.
islam: Ne priznaje nikakvo Sveto Trojstvo.

Muhamed
pravoslavlje i katoličanstvo: Ne priznaju ga za proroka pa prema tome ni Kuran kao Božiju objavu.
islam: Poslanik Božiji.Pripisuju mu one osobine koje hrišćani pripisuju Isusu (Mesija,Spasilac),osim da je Bog ili Sin Božiji.

svinjetina
pravoslavlje i katoličanstvo: može da se jede
islam: nikako...

Mislim da je u ovim razlikama islam u pravu,ali i da nije to toliko bitno po pitanju načina života.Suština za način života su Božije zapovesti,a to je isto za sve.

tu se slazem o tome da u Islamu ne priznajemo Muhameda a.s. kao Božijeg sina ili nesto vise, nego Islam priznaje sve vjerovjesnike kao odabrane obicne ljude koji su prenjeli covjecanstvu objavu Božiju.
Meni je recimo jako interesantno bas to svinjsko meso, a to radi toga jer je i Židovima kao i Muslimanima to meso zabranjeno, e sad mene interesuje posto je u Kuranu obavljeno da su sve to Božije knjige (mada pise da su iskrivljene radi ovozemaljskih ciljeva i interesa), mene interesuje odnosno interesantno je ko i kada je to iskrivijo ili izbrisao jer je jednostavno cudna pojava kako bas u Bibliji nema te zabrane mada nema nikakvog dokaza da je Isaa a.s. jeo svinjsko meso i da se je pri molitvi krstijo (O.K. krst je vjerovatno nastao nakon sto su ga razapeli-pretpostavljam).
I druga stvar koja mi smeta kod "danasnje" Biblije jeste-nigdje se ne spominje molitva. Kako moze postojati Bozija objava bez naredbe odnosno nacina kako i kada se moli? To so definitivno iskrivljene odnosno izbrisane stvari iz Biblije.
Bez zamjere to su samo moje pretpostavke i moje skormno znanje o vjerama  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1252
Zastava Pančevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
SonyEricsson z1010
btw, šta znači a.s.?

IP sačuvana
social share
Hajde da nadjemo stvari u kojima svi mozemo da dobijemo.
Hajde da ne nadjemo stvari, da se sporimo, gde neko moze da izgubi
Mi se lako ujedinimo protiv nekoga, a nikako da se ujedinimo za sebe. Hajde da se ujedinimo za sebe, pa kada uradimo sve sto mozemo za sebe, onda cemo se deliti. I taj dan nece nikada doci, jer cemo uvek imati sta da uradimo za sebe..." Zoran Djindjic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
@ronaldinjo

Od kako sam prestao da jedem svinjetinu,mnogo se bolje osećam.Mislim da tu ima nečega i da nije slučajno zapisano u Starom Zavetu i Kuranu da ne treba da se jede. Smile

Kako se u Bibliji ne spominje molitva?Oče naš je jedna od poznatijih.

I ja mislim da je Biblija menjana,tj. da su izbrisane neke stvari,ali nemam neke konkretne dokaze... Smile
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
a.s. znaci alejhi sellam to je Allahov spas i mir na njega.

@bjbojan
da da imaju molitve ono kao sto su ocenas i molitve opstenito, ali ne pise nigdje kako nek izgleda ta molitva, na koji naci se obavlja, koliko puta dnevno ili sedmicno,...
recimo krscani se krste O.K. mada je svima jasno da to nije radjeno za vrijeme Isaa a.s. znaci to je neka stvar koju je izmislijo narod odnosno Krscani, jer malo je ipak cudno da u Božijoj knjigi Bog ne spomene na koji nacin i koliko cesto mu treba posvetiti vremena, recimo kao u Islamu je to sasvim poznata stvar, mada ja mislim da je to slicno bilo i u Krscanstvu ali su to neki mocnici izbrisali da narod nebi gubijo vrijeme u crkvama ili slicno pa su to sveli na minimum odnosno izbrisali taj dio.
evo vam jedan jako interesantan link, mada se svodi izmedju jehovih svjedoka i muslimana (ehli suneta-t.j. t.z. wahabitjskog tumacenja islama,malo vise radikalno ucenja islama ili ucenja islama za vrijeme posljednjeg BOžjeg poslanika Muhameda a.s.)
Ovaj morate znati da svaka vjera(Judaizam, Krscanstvo, Islam) tumaci da su oni u pravu odnsno da je svacija vjera prava, jer kada se samo pita ko ce uci u Dzenet (raj) a tko u Dzehenem (pakao) svako kaze da pripadnik njegove vjere.
Nadam se da cemo i dalje na fin i dostojanstven nacim pisati o razlikama a ne kao ovi nasi politicari  Smile

evo link:http://www.youtube.com/watch?v=TUvC3jVIEJM

imaju 4 dijela pa pogledajte mozda se vam svidne  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.