Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 13:39:06
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: gasenje hard diskova  (Pročitano 867 puta)
04. Jan 2013, 23:35:02
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 246
Browser
Mozilla Firefox 17.0
retko kad gasim komp a dva hdd mi rade bezveze zanima me dali bih mogao da ih palim po potrebi sluze mi samo za skladistenje a black mi je za sistem..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 5470
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.02
Zasto da ne to i ja radim.

Kada mi zatreba ugasim komp i prikljucim jos jedan upalim i nastavim s radom ..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 246
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
moze i tako ali meni se bas necima nije bas prakticno,lepse bi bilo kad bi bio neki program za to ugasis lepo hard i to je to,green mi sluzi samo za filmove i ostalo na crnog bih samo skidao dok je green ugasen kad se nagomilaju stvari prekopiram na zeleni i ugasim ga to bi bilo prakticnije..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Zar nije tako po defoltu? Meni se oba storage harda tako ponasaju a nista nisam cackao u podesavanjima.

btw imam win 7 64 ultimate
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 246
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
i ja imam isto win 7 64 ultimate u power options je podeseno da se gase posle 20 min a nista se ne desava Smile za crnog me bas briga samo druga dva kad bih mogo gasiti..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol
Poruke 166
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.12
To što si podesio u Power Options ti gasi sve diskove samo posle određenog vremena neaktivnosti (ne radiš ništa na kompu, i oni se ugase nakon postavljenog vremena). Inače, mislim da ne možeš da gasiš pojedine diskove ručno, a da drugi nastave sa radom (bar ne softverski). Najbolje rešenje u principu bi bilo da kupiš eksterno USB kućište za hard (još bolje eSATA), ubaciš disk u njega, povežeš ga spolja i pališ po potrebi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Sta ja radim ovdje?

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 918
Zastava Banja Luka --- REPUBLIKA SRPSKA
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
SonyEricsson T630
kvalitetan hard disk ima veoma dug vijek trajanja uz ispravno koristenje i hladjenje.
ako ga budes cimao pali gasi tako ces mu samo smanjiti vijek trajanja i napravices suprotan efekat.
ako sistem ne pristupa podatcima a tog hard diska, glava harda ne prelazi na ploce i zapravo se ne krece a ploce pokrece elektromotor koji moze da vrti veoma veoma dugo. moze otici lezaj ali to odlazi zbog pregrijavanja.
znaci n dozvoli pregrijavanje hard diska i neka radi bez gasenja. u specifikacijama za taj hard disk nadji koja je maximalna temp za taj hard disk, ubaci neki temp. monitor program i podesi da ti gasi racunar ako temp harda zbog nekog razloga predje max. temp.
pozz
IP sačuvana
social share
Sasa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol
Poruke 166
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.12
Nađoh malopre ovo, imaš spindown opciju. Međutim, ukoliko ti bilo koji program ili servis zatraži pristup tom disku, on će se ponovo pokrenuti.

http://hddscan.com/
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 246
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
stavio sam ja davno 12 cu sa strane gde su hdd temp su ok oko 28 c ne prelaze 35 oba diska nemaju vise od 2 meseca pre njih sam uzeo silent pro od 1200w jer sam imao problema cesto su mi riknjavale grafe i hdd tako da se jezim vec kad cujem rec bad sector,pre pola godine mi je crko wd2001faex sreca sam povratio podatke posle su mi dali wd2002faex,a wd4000aaks star 5 god ima 1506 radnih sati 4418 start stop count radi bez problema..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 246
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
To što si podesio u Power Options ti gasi sve diskove samo posle određenog vremena neaktivnosti (ne radiš ništa na kompu, i oni se ugase nakon postavljenog vremena). Inače, mislim da ne možeš da gasiš pojedine diskove ručno, a da drugi nastave sa radom (bar ne softverski). Najbolje rešenje u principu bi bilo da kupiš eksterno USB kućište za hard (još bolje eSATA), ubaciš disk u njega, povežeš ga spolja i pališ po potrebi.
pazaricu rack sa esatom samo sad mi je frka sa lovom..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 13:39:06
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.151 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.