Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 45 46 48 49 ... 54
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Ravna gora" - uskoro nova serija na RTS-u  (Pročitano 70107 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 6942
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
Како ће бити пара кад су отишле у.... масовне сцене борби, реалистичну опрему, увјерљиве експлозије...  Smile

Стварно, на шта су они трошили 120.000 евра по епизоди? У првој епизоди видесмо неке експлозије и у осмој ваљда видесмо 10 секунди неког пуцања, то је све од тих скупих ефеката. Остало су сцене у којима људи причају или ходају успорено кроз шуму, као да није ратни филм него Дора истражује.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 26.0
Ето, испуниће се жеља четника и партизана Бурек форума. Прљаве пропаганде више неће бити.

naravno da će biti, ovo je samo trik Smile
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 26.0
Po shumama i gorama... To jebo te zivot, ko da je snimao Partizansku alternativnu realnost, ko u Zvezdanim Stazama, osim sto su ove pune kamenja, shume, zbunova i muslimanskih klanja ko da su Dzem Ha Dar u pick'' materinu.
U Chicagu je gomila lokalnih Chetnika popizdela zbog te serije, kako cujem u docek Nove Godine su usli raspravljajuci o tom sranju od serijala, dakle to je medjunarodna katastrofa.

Ali sta da se ocekuje, jer vidim napravili nesto na nekoj od televizija "Chetnik Airlines" i to je bilo smesno u materinu, ko Kursadzije i ono sranje sa Pinka Draza i Tito.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Svevišnji će ovde imati puno posla

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1214
Zastava Eindhoven
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.63
Е,...kada pripucavaju na kolonu(ne znamo ni ko pripucava  Smile),a sin Dragan  Smile zaleže sa puškomitraljezom i uzvraća ,rafalno...
Od tate je zadužio laki PM,sa okvirom-engleski,francuski ili italijanski (sa kojim je Čuturića ubio kao zeca...),a u opisanoj situaciji puca iz teškog PM-mislim da je M53,sa dobošem,nije nemački"šarac"MG42,mada liče...
Posle toga opet imamo onaj laki PM...
Sigurno se u dramatičnim situacijama upgrade-uje,ono kao atack skill+10... Smile
Ima toga jošte mlogo,ne mogu sve da kucam...
Taj M53 je koristio Bajić u Partizanskoj eskadrili,uz pilota Smokija,remember?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50096
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Samsung Galaxy S24
Десета епизода:  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
I sta se desilo?
pobedli nasi  Smile
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.9.1
Browser
Chrome 31.0.1650.63
mob
Apple 15
Jesu li svi nasi?
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
da
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 6942
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
Citat
ОДГОВОР РАДОША БАЈИЋА (куриру Драже Михајловића) МАЈКЛУ РАДЕНОВИЋУ

Дотични Раденковићу,

Мада нисам желео, принуђен сам да јавности доставим мој одговор на твоје „препаметно“ писмо које си ми преко сијасет сајтова послао 9. јануара 2014. године. Ко је прочитао ту скарадну бљувотину препуну лажи и инсинуација, које дубоко вређају моју част и углед – биће му јасан мој одговор, који није у мојој пракси комуницирања – али је онакав какав заслужујеш.

Дакле, пре овог јавног ОТВОРЕНОГ писма које си ми упутио преко медија – од тебе сам примио лично писмо, два дана после емитовање прве епизоде „РАВНЕ ГОРЕ“. Стављам га јавности на увид – како би свима било јасно ко је заправо дотични РАДЕНКОВИЋ (који се хвали да је са осам година био курир у штабу код ДРАЖЕ – чиме се историјска наука не може позабавити, али медицинска може…?!).

Следи писмо које сам добио 12. новембра 2013. године од Вас дотични, РАДЕНКОВИЋУ.Поштовани Радоше и драги ми земљаче,

Као што видиш имејл адреса је још увек важећа већ 40 година.

Хвала ти што си ме се сетио.

Прву епизоду сам одгледао. Као што ти рече у неком интервјуу, „Равна Гора“ је уметнички замишљена као играни филм, а не као документарац, без улаза у било какве полемике о том времену и догађајима. Самим тим се искључују и било какви коментари са моје стране јер нисам квалификован за критику уметничког филма. По самој квалификацији играног филма, творац тог филма има право на своје уметничко виђење радњи и тако је представи, а према свом виђењу. Кратко речено, Холивуд ће увек бити Холивуд.

Међутим, ова прва епизода изазива и моје личне емоције и после седамдесет година. Јер и ја сам један од преживелих тог мучког напада и бомбардовања Београда 6. априла 1941. године

Желим ти успех са серијом „Равна гора“

Срдачни поздрави,

твој земљак

Мића Раденковић

А онда, чле чуда – као кад из ведрог неба почне киша, 9. јануара 2013. следи ОТВОРЕНО ПИСМО од Вас дотични, Раденковићу… Затим – мој одговор:

Дотични РАДЕНКОВИЋУ,

Демантовали сте себе. Ипак сте ви „квалификовани и за критику уметничког дела“. Подгузне муве Пентагона, Стејт департмента, ЦИА, и ко зна кога и чега – квалификоване су за све.

Свака Вам част. Баш сте ми скресали!!! Тешко да Вам могу одговорити како заслужујете. Зашто? Па због тога што сам васпитан и уљудан. Због тога што сте Ви, мистер Мајкл – исписник мог оца.

Ја поштујем старије – и кад излапе због усуда природних закона. Ја поштујем мој род и мој народ и његове темељне вредности и обичаје. Због тога сам добитник и носилац Вукове награде, Ордена Светог Владике Николаја, Ордена Светог Саве, и многих других стручних и осталих признања…

Чији и какви ордени красе Ваше јуначке груди, мистер Мајкл?

За разлику од Ваших – сви моји папири су чисти и бели. Ја никада нисам радио ни за кога, сем за истину и правду. А Ви?

Зашто сте се острвили на мене? Мислите да је Ваше тумачење недавне историје српског народа и РАВНОГОРСКОГ ПОКРЕТА Свето писмо? Мислите да данашње генерације, нове и оне које долазе немају право да промишљају и тумаче из свог угла трагику и пропаст српске нације – којој је круцијално допринела Ваша генерација, не моја.

Напали сте некога кога сте само пре пар месеци ословљавали са „поштовани и драги земљаче“. Зашто? Због тога што никоме не дозвољавате да мисли и расуђује својом главом? Напали сте ме да међу једноумном шачицом Срба која руши сваку нормалност и национално достојанство српског народа својом мржњом, разграђивањем, ароганцијом и деструкцијом – покажете да сте неко и нешто, да сте живи? Да сте подједнако важни као кад сте РУКОВОДИЛИ КАМПАЊАМА АМЕРИЧКИХ ПРЕДСЕДНИКА (бар се тако хвалите?) и служили службама Ваше нове домовине? У циљу корист? Срба и српског народа? Шије ми га Ђура? Ако и то није бајка – као „Дражин курир са осам година…“

До данас никоме ко критички, другачије и опортуно мисли о „РАВНОЈ ГОРИ“ нисам одговарао. То може да Вам потврди чувени квазиисторичар из Бруса кога помињете у Вашем писму, који је организовало АНТИКАМПАЊУ за „РАВНУ ГОРУ“. Који ће моћи да од својих поганих текстова о мени и ТВ серији „РАВНА ГОРА“ скрпи још једну квази књигу, брошуру или сликовницу, те да је „промовише“ и продаје за који долар јадној и жалосној дијаспори. Која зна ко је ОН – а не зна ко је највећи српски драмски писац и академик Душан Ковачевић? У то сам се лично уверио 14. фебруара на свечаности у православној цркви у Чикагу.

Никоме нисам јавно одговарао – Вама морам.

Вама, који сте се безбедно инсталирали – хиљадама километара далеко, који сте продали душу ђаволу, Вама који ћете из лажног „америчког сна“ нама Србима да солите памет како треба да живимо, како треба да изгледа Србија? У којој је све наше што имамо – у којој ништа није Ваше, сем издаје.

Дакле, због оних милиона евра које помињете у Вашем писму принуђен сам да Вам одговорим јавно. Због те гнусне лажи коју инспирисани Вашим малигним писмом преносе неки медији у Србији – ја Вам са гађењем јавно пишем. Ви не брините – Ви сте амерички грађанин који неће одговарати пред српским судовима, Ви ионако не смете да дођете у Србију. Је л’ тако? Ви знате зашто?

Они који преносе Ваше лажи на својим јадним сајтовима – они ХОЋЕ!!! Ја им то гарантујем! Одговараће пред судом, као и пред 200 чланова екипе „РАВНЕ ГОРЕ“ која до данас због великих финансијских тешкоћа наше продукције није у целости примила своје хонораре. Почев од редитеља и сценаристе „РАВНЕ ГОРЕ“, који за пет година рада није примио ни динар хонорара!!! Дакле, ни редитељ, ни директор фотографије, ни директор серије… нико из моје породице. Уз чињеницу да због недостатка финансијских средстава филм нисмо ни произвели, а уместо планираних 15, снимили смо само 10 епизода. Једва.

Не очекујем да ми верујете – Бог зна.

Због само једне и једине истине мора такође да се зна – нити од једног Србина или институције из белог света Радош Бајић нити „РАВНА ГОРА“ нису примили ни цент, ни пару, ни крајцаре!!! Кад смо већ код новца – када ћете држави Србији да вратите оне паре?

И на крају, нека Вам сва гадост коју сте изговорили против мене служи на част.

Да Вас подсетим – остварили смо контакт преко заједничког познаника, не због тога што сам ја на томе инсистирао – већ због тога што сте Ви то тражили. Камо лепе среће да Вам никада нисам чуо ни за име.

Радош Бајић

П. С. Још нешто да Вас исправим, мистер Мајкл, у мом завичају (не у Вашем, јер га ви НЕМАТЕ!!!) не каже се оно што сте ви рекли да се каже кад неко лупа глупости. У мом завичају се каже: НЕ СЕРИ….

Извор: србин.инфо

...

Овај "квазиисторичар" који му толико смета и ког се изгледа плаши више него икога другог је новинар Милослав Самарџић... А "квази" је зато што пише књиге о другом светском рату на основу докумената и сведочења, не прихвата црвене бајке о четницима.
Мада, све у свему, ја бих овде и овом Раденковићу што му је писао и овом Бајићу што му је одговорио, развукао шамаре. Првом зато што је сељачина а другом зато што је сељачина која снима досадне и глупе серије.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.9.1
Browser
Chrome 31.0.1650.63
mob
Apple 15
Ravna gora pobediti mora... nego, ovo o cemu stefaneka prica:

17 istorijskih grešaka u seriji Ravna gora!

POP KULTURA16:19, 16.01.2014.Autor: Dnevno.rs,EPK

Kontroverzna zbog same svoje tematike, u javnosti je izazvala polemike i zbog nekih istorijskih grešaka koje su se scenaristima potkrale

Prva sezona domaće serije "Ravna gora” nedavno je završena. Kontroverzna zbog same svoje tematike, u javnosti je izazvala polemike i zbog nekih istorijskih grešaka koje su se scenaristima potkrale. Predstavljamo vam neke od njih.

Ove greške primetili su i sakupili gledaoci - podjednako istorijski stručnjaci kao i amateri.

1.

Prvi dan nemačkog bombardovanja Beograda, 6. april 1941. je predstavljen kao radni dan, dok je to bila nedelja.
Pošto je serija snimana u leto, vide se olistala stabla, dok je u realnosti Aprilski rat vođen u rano proleće.

2.

Ađutant generala Bore Mirkovića bio je kapetan prve klase Slavko Stebernjak, dok je u seriji nazvan prezimenom Kastratović. U stvarnosti ađutant Bore Mirkovića je emigrirao iz zemlje, dok je u seriji ostao i pridružio se žandarmerijskoj grupi policijske uprave pri Komesarskoj upravi Milana Aćimovića.

3.

Pukovnik Dragoljub Mihailović, centralna ličnost serije, prikazan je od početka sa bradom, iako je počeo da je pušta tek nakon sloma ustanka u Srbiji i početka nemačkih potera, u zimu 1941/1942.

4.

Akademik Slobodan Jovanović u prvoj epizodi serije oslovljava Vinstona Čerčila sa „ser", iako je on tu titulu dobio tek 1953. godine. Trenutak u kome govori o Čerčilu je na snimku u 15:50.

5.

General Bora Mirković u seriji je prikazan kako nosi sablju, iako oficiri piloti Kraljevine Jugoslavije nisu nosili sablje već oficirske bodeže.

6.

Takođe, kao brigadni general na rukavima je trebalo da ima jednu generalsku šestokraku rozetnu dok u seriji ima tri koje su oznake za armijskog generala.

7.

U sceni u štabu koji se nalazio u Han Pijesku, vezista zove aerodrom Batajnica, koji je izgrađan posle Drugog svetskog rata. Predratni aerodrom se nalazio u Zemunu. Snimak možete čuti od 22:27

8.

Nemački oficir i lekar koji ispituju potpukovnika Ukmara nose kape i epolete Vermahta, ali imaju oko vrata oznake Vafen-SS-a.

9.

U sceni kad Nemci pregledaju zarobljene vojnike, ispred stoji mitraljez MG-42, koji nije bio napravljen do februara 1942. godine. Isti mitraljez nosi vojnik Milisav. Kapetan Uzelac nosi automat MP-40 koji isto nije bio u inventaru jugoslovenske vojske.

10.

Scena u kojoj vojnik razgovara sa majorom Mirkom Stankovićem, navodno je smeštena u 21. april. Vojnik kaže da Draža ne jede meso jer je petak i posti, dok je u stvarnosti 21. april bio ponedeljak.

11.

U petoj epizodi se vidi scena u kojoj pukovnik Mihailović puši cigaru sa muštiklom, u stvarnosti - koristio je isključivo lulu sa duvanom.

12.

U šestoj epizodi se pojavljuje kamion FAP koji je prvi put proizveden 1953. godine.

13.

U osmoj epizodi Josip Broz Tito stiže maja 1941. u Zemun nemačkom ratnom lokomotivom iz 1942. godine. Tita u Zemunu nije dočekao Krcun, već Vladislav Ribnikar.

14.

Nije ga dočekala ni Veselinka Maslinska. Davorjanka Paunović Zdenka je sa njim došla iz Zagreba. Krcun nije imao automobil, jer je vozački ispit položio posle rata.

15.

Tito nije držao sastanke politbiroa van Ribnikareve kuće.

16.

Veselinka Maslinska i Joahim Jaša Rajter su ispratili Tita na oslobođenu teritoriju. Koča Popović je u februaru ili martu 1941 bio isključen iz KPJ zbog lošeg držanja pred klasnima neprijateljem, a ponovo primljen u septembru. Sigurno se nije sastajao sa Titom i vrhom KPJ u Beogradu maja 1941. Ovo isljučenje mu je posle rata obrisano iz biografije.

17.

U devetoj epizodi, dok se pukovnik Mihailović kreće kroz šumu sa grupom boraca, u uglu ekrana se precizira da se radnja dešava u Kaluđerskim barama na planini Maljen. Kaluđerske bare su na planini Tari.

Izvor: Dnevno.rs
« Poslednja izmena: 16. Jan 2014, 21:31:04 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 45 46 48 49 ... 54
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.