Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ратка Младића су спасили италијански војници током др.  (Pročitano 5576 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Ja ne glorifijujem zapad. Ja samo mislim da je srbija sranje.
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
to je ko da hvalis tudju majku jel ti se tvoja ne svidja...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 8957
Немој тако, његова држава је умрла кад је био мали. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Ne seri inicio. Moja majka je umrla. Bila je dobra zena.

Moras malo pametnije komparacije da pravis.
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
koga palis bre ti...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2876
Nema dileme da su komunisti tretirali srpski nacionalni interes kao alaj begovovu slamu. Problem kod ovog danasnjeg antikomunistickog narativa je nekapiranje da je predratna elita mnoge Srbe stavila u poziciju da zbog ogromnih socijalnih nepravdi potpuno zaborave na nacionalni interes. Kao sto su i mnogi potom zbog politickih nesloboda i partokratije zaboravili i na socijalne i nacionalne interese.
 Jednostavno receno, kada pustis da neki problem optereti drustvo do krajnjih granica, dolazi do radikalizacije i da tako kazem fasicnacije tim problemom, do nekog nivoa na kojem se ignorise sve ostalo. Zapad u svojim drustvima nije zaustavio komunizam terorom, nego pravljenjem kompromisa izmedju radnika i kapitalista, plus jacanjem socijalne politike.

Moram da izrazim potpuno neslaganje sa ovom teoremom.

Mit o nepodnošljivim socijalnim razlikama u KJ je kreiran od strane komunoustaške Brozove tiranije.

Objektivno gledano, tadašnja srpska elita je nakon 1918. dobila na upravljanje ne samo razorenu zemlju nad čijim je stanovništvom počinjen stravičan genocid već su nam se oklembesili i okolni tehnički i na mnoge druge načine nepismeni narodi poput hrvata i Slovenaca pa smo i njih morali da teglimo.

Ali čak i u tako nezavidnim uslovima ondašnja srpska elita je uspela da pokrene industriju, elektrifikaciju, izgradnju puteva, institucija, zdravstvenog i obrazovnog sistema itd.

Mnogo toga čime su se komunoustaše naknadno kitile započeli su i završili upravo pomenuti srpski buržuji.

Priča o nesnosnim socijalnim razlikama je komunoustaški izgovor za ubijanje desetina hiljada Srba bez suđenja što su bila politički motivisana ubistva a ne nekakva pravda o kojoj su oni naričito voleli da trabunjaju.

Tzv. oslobođenje Srbije počelo je streljanjem 100 najistaknutijih srpskih intelekutalaca.

Kome tada nije postalo jasno da se ne radi o oslobođenju već o novoj okupaciji slabuman je.

A nekima ni danas ta istorisjka činjenica nije jasna.

Ja samo mogu da kazem za Tita da nije bio Srbin i da mu se ne moze zameriti sto ga je bolela kita za Srbe.

Kamo te sreće da ga je zaista bolela za Srbe.

Ali ne, on je po Srbiji streljao desetine hiljada ljudi bez suđenja, opljačkao njihovu celokupnu imovinu, onda je napravio konc logor za Srbe koji su bili komunisti ali su mu se usprotivili i na koncu uz pomoć srpskih aparačika kao što je Čanak sr. i slični počeo sa njenim rasparčavanjem.

O etničkom čišćenju zvanom kolonizacija Vojvodine i da ne govorim.

Dakle ne samo da ga nije bolela nego mu je glavni cilj bio nanošenje što veće štete Srbiji kroz niz represivnih mehanizama.

Posledice titoističkog razaranja su i danas veoma prisutne u srpskom društvu koje očito nema snage niti pameti da se podihne iz blata u koje je još odna bačeno.

Ali nasim se komunistima to moze zameriti, i to pisem kao potomak srpskih komunista, ma koliko da moji nisu bili dedinjski komunisti i pošteni ljudi, ipak su bili neki sitni zupcanici sistema.

Srpski komunisti su davali legitimitet monstrumu Brozu i to govori o njihovm mentalnom i moralnom sklopu.

Samoživost najprimitivnijeg polusveta je ono što bi ih opisalo u jednoj rečenici.

Al sa druge strane kontam mog dedu o kojem sam vec pisao. U PSR ostao bez oba roditelja, sa 12 godina morao da se zaposli. Stolar kojem partija nije dala skoro pa ništa sem da može da iškoluje svoju decu. Za cije babe zdravlje je on trebao da voli kralja i predratni sistem?

Ma da, deda stolar je doneo genijalnu odluku da umesto srpskog kralja zavoli bravara srbomrsca koji je pucao u njegove roditelje tokom PSR a tokom i posle DSR pobio više Srba nego Nemci.

Kad od vecine ocekujes da se stalno zrtvuje, a manjin priustis da samo uziva u onome za sta se vecina zrtvovala, racunaj da ce toj vecini pre ili kasnije puci film i odjebati sve u 3 lepe pm.

Ponavljaš neistinu. 70ih i 80ih godina socijalno raslojavanje u Srbiji je bilo daleko izrazitije nego recimo 20ih ili 30ih.

Ceo taj moderni antikomunisticki narativ kod nas potpuno ignorise tu cinjenicu, i sasvim lepo danas daje alibi za interese krupnog kapitala i domacih lopina. I na kraju kad treba da se prekine tribina koja promovise Nato ili rokne tortom Bernard Anri Levi ... opet moraju da nastupe komunjare. Cetnikoidi i dalje cekaju "iskrcavanje saveznika".

Moraš da uočiš razliku između komunističkog i komunustaškog narativa, fenomena koji se pojavio 1944. kada je Broz u partizane primio 300 000 Pavelićevih ustaša.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34748
mob
Samsung 111111
Ja ne glorifijujem zapad. Ja samo mislim da je srbija sranje.

Pa i ja mislim da je tvoja sestra kurvetina  Smile

ELem Ratko burazer je bio Jugosloven. A to mnogo govori.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2876
ELem Ratko burazer je bio Jugosloven. A to mnogo govori.

Svakako jeste po službenoj dužnosti kao oficir JNA.

Ali je svakako među prvima ukapirao kakva je SFRJ bila prevara i dao svoj neizbrisiv trag njenoj likvidaciji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
prosrpska struja je postojala u JNA...

bez obzira na ogroman pritisak da se  ona zatre...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 8957
Правда за Младића!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.