Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Negujte prijateljstvo  (Pročitano 596 puta)
14. Maj 2005, 13:27:22
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Negujte prijateljstvo

Sigurno se često zapitate koliko pravih prijatelja imate - onih kojima možete da se poverite, koje možete da pozovete i u dobru i u zlu, onih koji vas nikada neće izneveriti. Onda analizirate njihovo ponašanje prema vama, razmišljate da li vas je neko od njih razočarao, kada, u kolikoj meri...

Dok tako klasifikujete osobe iz svog neposrednog okruženja, potpuno zaboravljate na sebe i na to koliko prijateljstva vi pružate ili se trudite da ga održite. Vrlo je verovatno da i vaše postupke neko analizira na isti način. Treba da znate da u svakom druženju postoje neka nepisana pravila kojih se morate pridržavati zarad prijateljstva.

Na prvom mestu, uvek budite tolerantni. Prijatelja treba da prihvatite onakvog kakav jeste i da prema njemu budete maksimalno strpljivi. Ako ga previše kritikujete, sigurno je da će mu vaše društvo manje prijati. Ne možete vi uvek da budete u pravu i da stalno osuđujete tuđa mišljenja.

To što vam je neko dugogodišnji prijatelj ne znači da morate da delite i iste stavove. Umesto davanja saveta ili kritikovanja nekada je bolje biti dovoljno taktičan i samo saslušati šta prijatelj pred vama ima da vam kaže u tom za njega teškom trenutku. Čak i ako vam se njegov problem učini smešan ili nebitan, nemojte mu se podsmevati (ni iz najbolje namere) niti pokušavati da umanjite problem koji ga muči. Trudite se da svom iskrenom prijatelju uvek i u svakom trenutku budete adekvatna podrška.

Pravo druženje neminovno povlači i iskrenu podršku i međusobno pomaganje. Nije bitno da li je to pomoć oko popravke kola, prenošenja novog nameštaja u stan, organizacija žurke, posla, devojaka... Sve dolazi u obzir i u svemu će se videti odraz prijateljstva. Ne zaboravite da svom prijatelju uvek treba da se nađete u nevolji. Čak i ako ne možete da mu pomognete, važno je da u tom trenutku budete pored njega.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
moji prijatelji - moje najvece bogatstvo Smile

ima tu i tamo razmirica i netrpeljivosti, ali kad se sve to izuzme, ostaje iskreno dugogodisnje prijateljstvo...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1387
Zastava Uvek i svuda
parafraziracu...ali jednom neko rece ,ko ima jednog pravog prijatelja, ima sve, ko ima dvojicu je bogat covek, ko ima tri ....laze
IP sačuvana
social share
Ne dam ovo sunca u ocima
Ne dam ovo hleba na dlanu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
A ko ima četiri prijatelja? Smile
Šalim se, svidja mi se ova konstatacija Smile
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
mob
Apple 15
ja imam 3-4 iskrena prijatelja... i svakim danom sve vise... da li ja lazem... ne bih rekla...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1387
Zastava Uvek i svuda
dobro, to je bila filozofska misao..cisto da se malo zapitamo, ali samo da znas , (iz iskustva),masu puta su me na cedilu ostavljali ljudi u koje sam se kleo do tada, ali sam im na neki nacin i zahvalan jer sam naucio da cenim vise neke druge ljude... i sada imam dva prijatelja koji jedini znaju sve o meni i sa kojima sam prosao sito i reseto, i imam puno dobrih (sjajnih ...sta vise) drugova i drugarica ,ali prijatelj ...e to je jaka rec da bih je tako lako upotrebio za nekog. Kazes da imas 3-4 iskrenih prijatelja,...pa dobro, 3 ili 4? ...takve stvari jednostavno znas ...ne delujes mi bas sigurno....+..kazes da ih je svakim danom sve vise,..pa ti jako brzo uspostavljas "iskrena" prijateljstva sa svima,... ne mislim da lazes...ali se mozda malo zavaravas,... jer ti nosis srce na dlanu devojko,... pazi kad se rukujes Smile
IP sačuvana
social share
Ne dam ovo sunca u ocima
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
meni su moja prijateljstva jedna od najbitnijih stvari u zivotu
smatram da prijateljstva treba negovati, i treba ulagati u njih
i dodje do nekih "svadja" ali, ako je prijateljstvo iskreno i stoji na zdravim osnovama, onda se te sitne "svajde" prevazidju.
ali, da bi covek imao prijatelje mora da da sebe u priajteljstvo.
ja sam zahvalna jer mogu da kazem da imam par zaista jako dobrih prijatelja, koji su pre sveka, dobri ljudi-osobe.
i imam tu srecu da oni mene zovu svojim prijateljem
a sto se tice "zabijanja noza u ledja" - zivot je takav da nametne ljudima izvesne "provere" - i tek nakon odredjenih situacija moze da se zna koliko je neko zaista pravi prijatelj.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
mob
Apple 15
@luti123

vidis.. olako donosis zakljucke o ljudima...
zasto sam stavila 3-4 - vrlo jednostavno, da sam stavila tacan broj (koji vrlo dobro znam) bilo bi - preterujes, da sam stavila "par ljudi" - bilo bi nisi ni sigurna koliko prijatelja imas Smile
elem, sto se tice "svaki dan sticem nove" - uspostavljanje prijateljstva je, kao sto si i sam primetio, dugotrajan posao, pa prema tome ta recenica je upotrebljena u smislu da svakodnevno neka drugarstva prerastaju u pirijateljstva, bolje upoznajes neke ljude, sticu tvoju naklonost i poverenje, i obrnuto...
i na kraju - noz u ledja, citiracu:

Citat
a sto se tice "zabijanja noza u ledja" - zivot je takav da nametne ljudima izvesne "provere" - i tek nakon odredjenih situacija moze da se zna koliko je neko zaista pravi prijatelj.

stoga, sto da se preterano potresam oko necega sto je sastavni deo zivota... ja sam bila u tim situacijama, i ljudi koje smatram prijateljima, pokazali su da to zaista jesu Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1387
Zastava Uvek i svuda
Da si stavila tacan broj nebih rekao dae preterujes, jer svako od nas valjda oseca koiko prijatelja ima,bez obzira koliki je to broj ljudi... kada se kaze 3-4 onda to ne zvuci bas sigurno, tako da ja nisam doneo zakljucak o tebi , vec o tvom postu....verujem u onu da je prijatelj covek koji zna sve o tebi , i koji te pored toga voli...ja ljude koje smatram prijateljima ,negujem od osn. skole
IP sačuvana
social share
Ne dam ovo sunca u ocima
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.