Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Jul 2025, 16:35:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: overclocked failed  (Pročitano 1024 puta)
13. Jan 2008, 19:33:44
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 26
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Imam maticnu p5kc ali memorija pravi problem i nece da radi na 800mhz. Tajminze u biosu mozda ce da resi problem al neznam kako da podesim sve to. Moja konfiguracija
MB-P5KC
cpu-e6750 core duo
memory-2x1gb 800mhz kingston (KVR800D2N5/1G)
hdd 320gb wd
vga-nvidia gf 8600gts 250mb
Kad u bios je podeseno sve na auto onda comp nece da upali i kaze "overclocked failed" pa moram da namalim takt memorije na 667mhz onda je sve u redu,ali kako da radi na 800mhz a da ne kaze "overclocked failed".Inace ja overclockuem radni takt procesora od default 333 na 365 i onda automatski memorija radi na 730 mhz i to je maximum gde je comp stabilan.Pomozite mi pls kako mogu da podesim bios da memorija radi na 800mhz.
Neki predlog?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Imam P5KR sa istim procesorom i 2x1GB Geil Black Dragon. Meni radi procesor na 3.2 GHz sa FSB na 400 MHz i DDR2 na 800 MHz sa odnosom FSB:RAM=1:1. Napon sam stavio za proc 1.3750V. Ako hoces da drzis FSB na 365 onda moras da rucno podesis takt memorije (ne smes da drzis Auto) na frekvenciju sto blizu default ali ne preko 800 MHz, tajminge ne diraj. Ako sumnjas na memoriju onda ucitaj default vrednosti BIOS-a i proveri pomocu CPU-Z-a kolika je radna frekvencija memorije a mozes i da proveris u SPD-u da li je ta memorija zaista DDR2-800.
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 26
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Memorija je 100% 800mhz i na 730 je ja stavljam a nije to auto vec manual je sve_ 365 cpu i manual najblize default je 730 za memoriju,a kad stavim cpu na 400 a mem na 800 onda opet kaze "overclocked failed".Na internet forume za ovu plocu posto podrzava ddr3 memorije, kaze da moze da je nestabilna sa ddr2 module i stvarno je tako.Jedini spas kako sam citao je prava podesenja taminze memorije u biosu,a to trazim vas za pomoc.Ako neko zna kako da podesim timinze neka kaze neka solucija ili link.Thx
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Pa setuj ih maksimalno opusteno (na primer 5-5-5-18 2T) mada bi mogao da flashujes BIOS jer ploca ocigledno ima problema sa tvojom memorijom. Nemoj mnogo da se cudis jer vecina tih frankenstanjskih modela koji podrzavaju dva tipa memorije ima problema. Nisi mi rekao na kojoj frekvenciji ti radi memorija kada je BIOS na default-u. Jel' tada radi na 800 MHz ili ne?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 26
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Kad je default nece da upali comp pa moram da vratim na 667,a do memorije nije posto jednom sam reklamirao pa zamenili su mi memorije sa gorenavedenih kingston posto na asusov sajt kaze da kinston su najkompatibilnii sa plocom ali opet nista.Ako podesim mozda pravilno bios mozda ce da radi i zato trazim pomoc. Inace bios sam flesovao 2 puta i opet nista.
« Poslednja izmena: 14. Jan 2008, 16:02:35 od kericov »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
E, jebiga! Flash-ovao si BIOS, menjao memoriju i nece da radi na 800MHz pri default vrednostima iako je sertifikovana za to. Sta ti kaze CPU-Z na SPD kartici? Da te ipak nisu zeznuli i dali ti DDR2-667 memoriju? Ako je zaista DDR2-800 onda mi jedino pada na pamet nekompatibilnost. Probaj neku drugu DDR2-800 memoriju ako si u mogucnosti. Ne znam, ne pada mi nikakvo podesavanje na pamet jer sam ja moju memoriju terao i na 840 MHz sa 4-4-4-12 tajminzima bez problema.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 26
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
100% je ddr800 a i na default kaze da je ddr800 ali posle to kaze "overclocked failed" i mora se namaliti takt.Inace i ove druge koje sam zamenio memorije su jednih od ukupno 6-7 tipa memorije koju su navedeni kao 100% kompitabilni sa maticnom.Tako da i ja neznam vise sto da radim.Ipak hvala  puno
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Jul 2025, 16:35:44
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.138 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.