Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 11:14:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: ''Ranjeni orao'' (2008)  (Pročitano 30682 puta)
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Pitaj ga iz kog razloga je to uradio.

Jer je serija ko i sve nase ostale nisko budzetna i providna. Gluposti Andjelka izgubila nevinost i sada joj upropascen zivot... ma idi begaj! Glupost Smile

Jedino sto valja od svih tih serija je Bela Ladja i to je isto nisko budzetno i providno ali barem se ismejes ako nista drugo Smiley))

Sva sreca da je i moja mama rekla da su malo preterali sto su krenuli da repriziraju posle tako kratkog vremena inace bi i ja kupio tv!

Iz kog razloga je onda kupio novi tv kad je i tvoja majka bila protiv ponovnog prikazivanja? Nesto tu ne stima...

Sto volim kada pojedinci pametuju, ono po fazonu: fuj, bljak, necu da gledam ovo, ono... a oci ne odvajaju od Granda! c c c

Edit:
da se razumemo, nemam nista protiv onoga sto drugi vole, a ja ne. Medjutim, ne podnosim folirante koji pljuju na sve moguce nacine cisto da ne bi ispali glupi u drustvu.
« Poslednja izmena: 02. Feb 2009, 09:07:21 od Oblachak »
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
mob
Apple 15
Pa, meni nije jasno da on ne kapira da je to ekranizacija romana iz 30-ih kada su postojale neke druge moralne vrednosti...
Zanimljivo je da je serija upravo i gledana zbog toga - starih moralnih vrednosti...
Izgleda da ljudi i dalje cene dobrotu i smernost, te da im nije imperativ u zivotu da imaju sto vise partnera...
Ima nade... nismo jos uvek na nivou drugih, primitivnijih, zivotinja...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Серију критикују људи који онда са жаром гледају филмове Ф категорије у којима осим експлозија, слупаних аута и педесет мртваца и нема ништа друго.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
mob
Apple 15
NAROD JE ŽELJAN LJUBAVI I ROMANTIKE

Autori serije „Ranjeni orao" i stručnjaci za televiziju kažu da ova serija nadoknađuje auditorijumu nedostatak topline u surovim danima tranzicije

Malo koja TV serija u skorije vreme zabeležila je veću gledanost nego serija „Ranjeni orao", urađena po istoimenom delu srpske spisateljke Milice Jakovljević. Urednicima RTS-a to je bio povod da odluče da seriju repriziraju u udarnim terminima, a domaći stručnjaci za televiziju kažu da je serija naš auditorijum pogodila u „najtanje žice".

Stručnjaci i reditelj Zdravko Šotra nisu iznenađeni da je jedan laki roman poput popularnih „ljubića" uspeo da građanima nadomesti upravo ono što im nedostaje - romantičnost, emociju, toplinu doma i još ponešto čega u današnjoj svakodnevici nema.

Više je razloga što narod voli da gleda serije poput „Ranjenog orla", koja govori o domaćim problemima, smatra psiholog Žarko Trebješanin. Današnjica je, kaže on, racionalna, puna sarkazma i bezdušnosti, a život je usmeren ka uspehu i zaradi, tako da narod čezne za romantikom, željan je topline, rekao je Trebješanin Tanjugu.

Kulturolog Zorica Tomić kazala je da seriju „Ranjeni orao" karakterišu iskrenost u komunikaciji koja danas nije zastupljena u životu, posebno u partnerskim odnosima.

Tema serije je univerzalna, zanimljiva i sentimentalna, pokazuje postojanje građanske Srbije između dva rata, a građani vole domaću produkciju, rekla je Tomićeva Tanjugu.

TV kritičarka Branislava Džunov primećuje da je „pravo osveženje" u seriji to što niko ne psuje, a likovi govore lepim, pravilnim jezikom. Džunov je kazala da se publici uvek dopada priča koja deluje naivno, a u stvari to nije.

- Publiku je serija privukla i zato jer zagovara porodični život koji mora da se neguje i očuva - rekla je ona. Džunov smatra i da je „Ranjeni orao" probudio osećanja kod gledalaca, jer se stiže do srećnog kraja uprkos greškama, a glavna junakinja za svoje poštenje dobija nagradu - porodicu.

Glumica Danica Maksimović, koja u seriji tumači lik tetke Savete, kaže da je naša publika umorna od nasilja i problema.

- Jako mi je drago što su gledaoci prihvatili romantičnu priču, koja u sebi nema ni trunke vulgarnosti, psovanja i nasilja. Publika se očigledno zasitila pre svega svojih svakodnevnih problema, a onda i priča u kojima dominiraju nasilje i krvoproliće. „Ranjeni orao" nas vraća u jedno čisto vreme, koje očigledno jako prija našoj publici - rekla je poznata srpska glumica.

Bez cinizma prema piscu

Reditelj serije Zdravko Šotra kazao je da o Mir-Jam ništa nije znao, osim da se njeno delo smatra „trivijalnom literaturom koju ozbiljni ljudi izbegavaju, ili se njome služe tako što je stavljaju u ironični odnos prema vremenu koje je prošlo". Šotra je Tanjugu rekao da se za rad na seriji odlučio posle gledanja predstave postavljene u „Ateljeu 212", kao i na predlog prijatelja.

- Smatrali smo da bi gledaocima bilo interesantno da uoče kakva su bila moralna gledišta tadašnjeg građanskog društva - rekao je Šotra.

On je dodao i da su glumci odigrali role sa puno vere i bez cinizma prema piscu.

(AG. - R. J.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ajmo, droga, petarde, ulosci na komad!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 3545
Zastava Dry Valley Nis Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
SonyEricsson K510i
a kazite vi meni, po vama je ono adaptirani scenario?
IP sačuvana
social share
Najzad sam pobedio u fantaziji!!!

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Oboleo od T.T. Sindroma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 11474
Zastava Stanujem u... u... ulici... tu gore, gore, kod... kod... Ma, menjaju imena ulica, nikad ne znam gde stanujem!
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Nokia E72
Nisam pročitao ništa od Mir Jam... zbog čega misliš da nije adaptirani scenario?
IP sačuvana
social share
...kažu da imamo još samo par godina za nas...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ajmo, droga, petarde, ulosci na komad!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 3545
Zastava Dry Valley Nis Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
SonyEricsson K510i
pa zato sto je mislim da je Sotra klasicni prepisivac.
IP sačuvana
social share
Najzad sam pobedio u fantaziji!!!

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Oboleo od T.T. Sindroma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 11474
Zastava Stanujem u... u... ulici... tu gore, gore, kod... kod... Ma, menjaju imena ulica, nikad ne znam gde stanujem!
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Nokia E72
Misliš da nije adaptirao knjigu (dijalog, radnje, itd), već samo prepisivao i napravio seriju od toga?
IP sačuvana
social share
...kažu da imamo još samo par godina za nas...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Znas me,Znam te !

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 793
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
SonyEricsson K610i
Meni je serija jako smor i nekako ne ume da privuce paznju  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 634
OS
Windows Vista
Browser
Google Chrome 1.0.154.48
meni slicno tj. tako nesto,mislim da smo navikli da gledamo stalno neke akcije i vishe dinamicne neke filmove i slicno i sad kad treba da obratimo paznju i da se ukljucimo u neki drugi fazon tesko ide meni bar..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 11:14:01
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.