Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 01:48:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Graficka ili?  (Pročitano 2164 puta)
Hronicar svakodnevice

Sta ja radim ovdje?

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 918
Zastava Banja Luka --- REPUBLIKA SRPSKA
OS
Windows XP
Browser
Chrome 31.0.1650.63
mob
SonyEricsson T630
Jednostavno ga imam Smiley

Sad cu da vidim da instaliram bios update.

Ovo o cemu ovde pricaju ne znam ni gde da trazim.

edit: btw ova nova graficka mi se malo cudno ponasa u nekim trenucima.

ok, volim kad neko ispituje sve mogucnosti svog racunara a time se i edukuje. lose u tome je sto sve sto radis je prvi put tako da je velika mogucnost da sjebes nesto. ipak to je novija ploca pa ima zastitu za takve kao sto si ti. ako zapne negdje imas uvijek reset bios. srecno.

kako se grafika ponasa cudno? opis?
koja ti je brzina ram memorije
« Poslednja izmena: 06. Dec 2013, 14:55:23 od akreca »
IP sačuvana
social share
Sasa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.63
I komp mi nesto brljavi u poslednje vreme pa ne ispitujem mogucnosti nego gledam hoce li ovo nesto pomoci.

Naravno da sam uspeo da blago zaserem zbog glupog sistema flesovanja.

odradi mu apdejt u samom biosu - click ok - kliknem i restartuje se
krene da se butuje kad eveo ga opet update bios - pustim i to da zavrsi i klknem ok
opet se restartuje i krene da butuje win i normalno dodje do log egrana. Tu ja uhvatim da ga restartujem da vidim da li je prosao apdejt biosa kad nece da se butuje posle restarta.... Iskljucim ga na dugme i posle toga se butuje normalno. Udjem u win i on tu kao instalira neku sitnicu i trazi restart. opet posle restarta nece da se butuje pa ista fora. Vec tri puta nece da se butuje posle restarta nego moram da ga iskljucim na dugme. Sad cu da vidim na netu da li je to uobicajeno.

O grafickoj otom potom Smiley

edit: sad sam ga restartovao najnormalnije. Ocigledno mu je trebalo par restarta da se dogovori sam sa sobom.

Sto se tice graficke: Pre par meseci posle ciscenja nekog malvera pocinje da mi brljavi grafika. Igrice rade najnormalnije ali kod nekih foruma (burek najgori) ucitava slogirane stranice. Pored toga krece da mi bsod-uje ponekad kod gasenja. Pokusavao sam to da sredim na razne nacine da bih u jednom trenutku provalio da je otisao ram. Sa novim ramom prestanu bsod-ovi ali forumi i dalje brljave. Ne dugo posle toga rikne mi stara graficka  Smiley 1

Kupim novu i forumi i dalje brljave ali dosta manje nego ranije.

firefox mi ucitava vrljave stranice i cak mu se neki dan desilo da bsod-uje na nekom youtube videu. Problemi u chrome-u su drugaciji - normalno ucitava stranice ali ponekad kad otvorim nesto u novom tabu taj tab je not responding. Posle reloada taba ucita se normalno. Nema bsod-ova kad koristim chrome.

OS je jos ucvek taj isti i znam da je odavno trebalo da ga reinstaliram ali me mrziiiii.

Sad cu da vidim ima li neke promene sa dosta svezijim bios-om od starog. Vidim da kod svih bios apdejta pominju resavanje problema sa nekim grafickim kartama.

Kakva je ono prica sa support za uefi za 7790? To me skroz buni.

edit: jos jedan simptom. Ranije sam provalio da ne ucitava slogirano forume kada je skroz iskljucen kasperky pure(ili bese kad ga obrisem) tako da i sa njim ima neke veze.

Sad cu da probam malo surf sa ff-om da vidim kako radi i da li ima neke promene.

edit: i naravno nisam dugo cekao...

radi daleko bolje nego sto ume ali jako brzo prvi znak slogiranosti

Umeo je ranije i kompletne stranice da pobrljavi. Neki kao problem sa enkodingom.
« Poslednja izmena: 06. Dec 2013, 15:41:22 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
@akreca
sta mi kazes da sam bzvz pazario jos jednu memoriju? hocu moci nakon flashovanja bios-a da ih obe koristim?

nisam znao da se tastatura vodi kao usb ulaz. bila je ubodena u onaj ljubicasti ulaz za tastaturu...

pazi, komp mi je radio mesec dana sasvim ok. cepao sam far cry 3 i TW2 na highest bez nekih vecih lagova..
« Poslednja izmena: 06. Dec 2013, 15:57:26 od Hunab_Ku »
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Mozda ne bi bilo lose da otvoris novu temu.

Ovo je vec treca potpuno odvojena prica u ovoj  Smile

Meni ne smeta jer volim haos ali ne znam koliko je prakticno da nastavimo ovako.

edit:
Citat
nisam znao da se tastatura vodi kao usb ulaz. bila je ubodena u onaj ljubicasti ulaz za tastaturu...

ako ti je ubodena u ljubicasti (ps2) ulaz nema nikakve veze sa usb-om

edit: sto se moje price tice izgleda da je novoj grafickoj prijao apdejt biosa. Mnogo opustenije radi skrolovanje kad sam na forumima.

Sto se moje price tice ocigledno ce mi trebati reinstalacija win-a pa mozete i da nastavite ovde ako vam je tako zgodnije.
« Poslednja izmena: 06. Dec 2013, 15:50:18 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Sta ja radim ovdje?

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 918
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.63
mob
SonyEricsson T630
ma nisi bzze pazario. ako se u buducnosti ne budu desavali errori onda slobodno koristi oba modula memorije. pokusaj flash biosa ali da uradis na ispravan nacin. mislio sam da je tastatura na usb al ok ako nije.

"bradonjo" ako je bios legao na svoje mjesto onda ne bi trebalo biti problema. ja ti predlazem reinstal win jer ko zna sta se tu desava kod tebe.
IP sačuvana
social share
Sasa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.63
Zbuni me sa bradonjom  Smile

I ja sam dosao na to da treba reinstal win-a. Jednog lepog dana cu se nakaniti.

Samo sta bi sa ovim?

http://www.asus.com/Graphics_Cards/HD7790DC2OC1GD5/#specifications

● No UEFI support.
* No native UEFI BIOS support, for UEFI BIOS, please download from ASUS technique support site. (The update tool only for ASUS MB.)
« Poslednja izmena: 06. Dec 2013, 16:31:43 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Sta ja radim ovdje?

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 918
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.63
mob
SonyEricsson T630
pa skini asus efi bios utility i uzivaj
IP sačuvana
social share
Sasa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.63
Sad si me zbunio. Kakav efi utility? Pokusao sam da nadjem ovaj update tool al ga ne nadjoh ni kod ploce ni kod graficke. Covek mi je na drugom forumu ovako objasnio.

Citat
To znači da na win8 (obično kod preinstaliranih sistema Wink) možda nećeš moći da vidiš sliku do ulaska u sistem  a nekada možda ni tad . Može se to na ovaj ili onaj način prevazići. Budalaština.

evo

Question: Which components can and cannot be upgraded?
Answer: Windows 8 PC components can be upgraded in the same way as any other PC. However, if you buy a new PC with Windows 8 preloaded then the aforementioned Microsoft requirements mean that some hardware changes may cause problems. Specifically, if you buy a graphics card that isn’t compatible with UEFI and fit it to a Windows 8 PC, the computer may not start (or boot).
The trouble is that very few graphics cards are UEFI-compliant, as Windows 8 still has a relatively small market share. This may change over time but for now it means that replacement graphics cards might stop your Windows 8 PC working.

Question: What if I purchase a non-supported graphics card?
Answer: If you buy a non-UEFI-compatible graphics card and fit it to a PC with Windows 8 preloaded, there’s a likelihood that it won’t work. Some graphics cards may work but they will not be able to display anything until Windows has launched. So if a problem arises that requires a tweak in the UEFI/BIOS you will be unable to do this, as the graphics card will be unable to display UEFI/BIOS pages.

Ali ti imaš update biosa za to pa ako ikada i budeš želeo da stavljaš osmicu možeš flešnuti bio pre toga i preduprediti problem. Kao što rekoh, budalaština.

win 8 me u zivotu ne interesuje tako da necu da trosim vreme na ovo. ionako sam mozda danasnjim apdejtom biosa to i resio Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
evo vako:
updateovo bios. stavio obe memorije. juce uradio memtest86 7 passova, 0 error.
videcemo kako ce dalje da se ponasa u igrama itd...
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 01:48:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.147 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.