Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Avg 2025, 17:21:06
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Raj na - zemlji !!!  (Pročitano 15367 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.4
mob
Nokia 
U Australiji je suvise vruce da bi bila raj na zemlji, ko jos normalan zeli da provodi veci deo godine na 40 u hladu Smile
 ...meni to vise lici na pakao! Smile
hladnije nego u srbiji ovog leta... Smile

U Australiji je suvise vruce da bi bila raj na zemlji, ko jos normalan zeli da provodi veci deo godine na 40 u hladu Smile
 ...meni to vise lici na pakao! Smile
Кад је Краљевић Марко рекао да је Аустралија рај, онда је то тако и тачка. Сваки даљи коментар је сувишан.
ne, ja sam rekao da je to po meni raj.
nekime je francuska...kao mojoj sestri.nekome USA kao mom kumu,nekom srbija...
zavisi kakav si covek.
Мени је мој Рају у Србији!Често(сваке године) идем у Македонију и знам према томе да је и тек како Србија развијена земља!

Lepo što ideš u Makedoniju koja je svih ovih godina zajedno sa Crnom Gorom bila najnerazvijenija republika ex Jugoslavije. Probaj malo da posetiš Mađarsku, da vidiš kako je nekadašnja komunistička pustara prerasla u visoko razvijenu i dobro organizovanu državu. To treba da nam bude reper za poređenje i za ugledanje, a ne Makedonija.

Био сам и у Мађарској.
Лепа је држава.
Него,шта ти имаш против Македоније?Идем тамо где имам родбину,пријатеље,друштво за излазке.
Када се упоредио нисам гледао да упредим са нјаогром државом,и сад као Србијаа је најбоља!Упоредио сам са државом која је некада била исто што и Србија - део Југославије.
i slovenija i hrvatska su nekada bile deo jugoslavije.
u celoj HR ne mozes da nadjes toliko djubreta na bilo kom mestu koliko ima oko spensa-elitnog mesta u NS-u.
Meni sinoc dosla drugarica koja zivi u Vankuveru set godina.Kuka ko ranjena.Cak i razmislja da se vrati ovamo
jbt. ako bas o tome razmislja, pa to mora da je najteze sranje. Smile

nema to veze..imam ja druga koji se iz australije vratio u osmom razredu...zavrsio skolu, dobio bodove za bilo sta na svetu. njegovi ubili kesh i vise nista ne rade.
sad zive srednje ovde u srbiji...ima i onih koji se ne snadju u novoj sredni.
...pa mora neko i da ratuje Smile
zasto bas mi
zbog konstituitivnog naroda!!!! Smile
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.4
mob
Nokia 
ih, aj reko, mod se javio da prekine ovo nenormalno ofovanje.
kad ono...medjutim.

studiram jednu od najtrazenijih struka u svetu koja je neprestano u usponu, a svestran sam, znam jezik a ucim drugi, i pored toga me i ekonomija zanima...

Woooow, covece, pa to je odlicno....Smile Pa ti si pravo umetnicko delo...Wink
hvla ti.
to mi i profesori kazu... Smile
od malenasam vaspitavan da budem radan i sirokih shvatanja...

Svaka cast. Lepo je imati siroke vidike.

naravno, objasni im ti.

jednostavno, u caletovoj firmi se traze ljudi sa mojom strukom...pare su pogoleme a posle faxa, kazu iskusniji da se brzo sve savlada...za mene nema granica. Smile

Veseljak. Kad iskljucis playstation, opalice te nesto sto se zove realnost. Smile

realnost ovde i nije toliko srecna.
znas, otamo negde je ceo jedan svet.
svet koji ovde nikada nije, i verovatno nikada nece biti.
ja imam tamo malo vise od jetrvinog sina i sl.
bar 20 jako bliskih ljudi su preko ili bar rade preko rastrkani po svetu.
i stalo nas posecuju, bas kod nas odsedaju tih mesec dana.
pored toga, i cale ima bogato radno iskustvo u mnogim drzavama sveta, a uz duzn postovanje svevisnjeg moderatora, ipak njemu malo vise verujem nego tebi Smile

realnost je ta, da ako si u stanju da budes odgovoran i da se ubijas od rada, vredan, mozes ziveti kao lord, samo ti jos mooda fale.

ne smes prema sebi ni jedan deo zivota biti neodgovoran.
ni u srednjoj skoli, ni na faxu(koji moras da zavrsis da bi ispunio ono sto ja sigurno hocu) ni posle faxa.

Citat
Jedna stvar je ovde veoma zanimljiva. Svi pricaju o AmeriKi i o fenomenalnom zivotu i to naravno, pricaju ljudi sto su bili tamo?! Pa zasto se vracaju u utopiju koja se zove Srbija? Sto nisu ostali? Odu na vikend sa par hiljada dolara i sve je extra. Mnogo je vecih primera kada gastarbajter dodje u Srbiju pa pocne da obrce ture za celu kafanu i da se razmahuje sa evrima, a da kada treba da se vrati nazad, nema para za benzin.....
drug iz razreda u srednjoj je otisao u USA kao fudbaler, rekao je vec drugog meseca da se nikada nece vracati.
isto vazi i za kuma.
ima i ljudi koji se ne uklapaju u gore navedeni profil...ti pucaju, i u nemackoj, i u USA i u australiji.
imas gomila roma iz srbije po austriji i nemackoj koji se uklapaju u to sto govoris...ima mnogo neodgovornih ljudi kojima je to glavni cilj u zivotu:obrnuti turu za celu kafanu.
ima i drugacijih. Smile

Citat
Imam 27-29 godina i presao sam cijeli bjeli svijet i pricam kako je do jaja ali sam se vratio u Srbiju da pricam ljudima kako je tamo negde extra....To u fazonu kao Marko Polo ili sta vec?
to je u fazonu nostalgija.
cale je imao priliku da ode u Australiju pre par godina, sve sredjeno, kuca, posao...sve.
mama, ja i sesa smo ga molili.
on nije zeleo.
i kada bi otisao, vratio bi se.
ovo mu je bolje..da radi mesec dana u kazakhstanu pa mesec odmara.
ima raznih ljudi.
j nisam takav..

Citat

Ja sam do sada stvorio u Srbiji (sam, meni je tatica, nazalost proleter...) taman toliko koliko je dovoljno za fin i normalan zivot. Naravno, ukoliko se ponudi neki inostrani angazman, otici cu ali je svuda pa i u Srbiji ista stvar. Ako znas da radis, moci ces da zaradis bilo gde. Ako zelis i u Srbiji mozes da zaradis dobre pare (naravno, legalne poslove ako radis).
ne, gresis.
nije ista stvar.
vidis, moj matori je radio 20 godina u rafineriji.
kad god je mogao da napredujke, putevi su vodili u neku stranku.
zato je ostao samo na mestu direktora odrzavanja rafinerije i vodio celu obnovu dok je sljam(generalni, UO i sl) bio na malti placeno.]
e, kada je 100 srba otislo u kazakhstan na posao, on se najbolje pokazao i od njih 100(blizu..) on je jedini ostao i sada vodi projekat izgradnje busotine.
dakle, nije dovoljno da si sposoban da bi uspeo.
ovde se ne ceni samo rad.

Citat

A to fax i te fore, mozes da ih zavrsis 20. Ako si tuljav, nista ti fax nece znaciti.
naravno.potrebno je da si snalazljiv, spreman na zrtvu, da znas jezike.............
ali ,ako geni nesto znace, nema brige za mene. nista ti ne brini...cujemo se za par godina. Smile
vec sledece palim za USA, mada, vidim da ti ni ni ovim koji su tamo ne verujes...
a nedostatak zavrsenog faxa je svakako ogranicavajuca okolnost. Smile

Citat
Kraljevicu, studiras u Srbiji, . Idi na Kembridz. Nece biti za tebe granica.....
verovao ili ne, nisam hteo. Smile
de bas kembridz pomenu. Smile
mozda na magistraturu...
ima vremena...

Citat
osvesti se covece
ti si taj koji je nesvesan kolike mogucnosti ti svet otvara.
jbg, zao mi te je zbog toga.
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5054
Zastava http://forum.burek.co.yu/Themes/default/images/flags/cs.png
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Evo, teksta sa malo više detalja kako se pravi rang-lista:

ŽIVETI LAGANO
Najudobniji grad za život na Zemlji je Vankuver, među prvih 10 čak četiri australijska grada. Beč prvi u Evropi !!!

Kanadski Vankuver najudobniji je grad za život na Zemlji, ispred Melburna koji je na drugoj poziciji i Beča na trećoj, pokazalo je veliko istraživanje londonskog lista "Ekonomist". Među prvih deset najudobnijih mesta na našoj planeti visoko su rangirana čak četiri australijska grada - pored Melburna, tu su i Pert na četvrtom, Adelaida na šestom i Sidnej na sedmom mestu. Toronto je takođe visoko plasiran i zauzima peto mesto, dok su na začelju među prvih deset gradova, veliki evropski centri Kopenhagen, Ženeva i Cirih.

Zanimljivo je da se Vankuver već petu godinu zaredom nalazi na samom vrhu liste svetskih gradova u kojima je, na osnovu ankete poznatog britanskog nedeljnika za poslovni svet, najudobnije živeti.

Veliki svetski megalopolisi poput Njujorka, Tokija, Londona, Pariza i Hongkonga nisu ušli u prvih deset gradova, pre svega zbog rasta kriminala kome su poslednjih godina sve više izloženi, ali i stalne opasnosti od napada različitih terorističkih grupa, tvrde analitičari "Ekonomista". Uprkos tim opasnostima eksperti smatraju da navedeni centri i dalje pružaju mnogobrojne prednosti svojim žiteljima, pre svega u kulturi, obrazovanju i zdravstvenoj zaštiti.

Autori istraživanja utvrdili su da se među 132 grada koji su bili u konkurenciji za najudobnije, svega devet, od kojih su četiri u Aziji, tri u Africi i dva na Bliskom istoku, mogu smatrati opasnim, ne samo zbog stalnih terorističkih pretnji i akcija, već i mogućnosti izbijanja građanskog rata.

Tabela kvaliteta života sastavljena je tako da se grad sa najudobnijim nivoom življenja meri nultim indikatorima, a sa 100 procenata se rangira mesto u kome su uslovi nepodnošljivi ili jako ograničeni. Prema toj skali Vankuver je kao prvoplasirani vrednovan sa 1,3 odsto, dok se na poslednjem mestu "Ekonomistove" liste nalazi Alžir - sa 64,7 odsto.

Zanimljivo je da se prema jednoj drugoj anketi, koju je obavila istraživačka kompanija "Merser hjuman risorz konsalting", na prvom mestu po udobnosti života, a posebno za boravak stranaca, nalazi Cirih, ispred Ženeve i Beča. Vankuver se i na toj listi visoko kotira, jer je na četvrtom mestu, ispred tri nemačka grada - Diseldorfa, Frankfurta i Minhena.

10 najudobnijih

1. Vankuver (Kanada)

2. Melburn (Australija)

3. Beč (Austrija)

4. Pert (Australija)

5. Toronto (Kanada)

6. Adelaida (Australija)

7. Sidnej (Australija)

8. Kopenhagen (Danska)

9. Ženeva (Švajcarska)

10. Cirih (Švajcarska)

Tanjug
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 838
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung ZV - 10
Нико не моће да каже шта је рај на земљи.
Тај који је то писао био је вероватно по целом свету.Али превише је кратко био на свим местима да би видео начин живота,менталитет,културу,традицију и сл.
Савко ће за своју државу да каже да му је рај на земљи.То је исто за сав народ,ма где живели.Или бар ће рећи за место где су били пуно пута и успели да се упознају са народом тамо(ја и Македонија).
IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.4
mob
Nokia 
Тај који је то писао био је вероватно по целом свету.Али превише је кратко био на свим местима да би видео начин живота,менталитет,културу,традицију и сл..
netacno.

to ne pravi jedan covek, vec grupa lstrucnjaka...koji po struci moraju biti objektivni...
Савко ће за своју државу да каже да му је рај на земљи.То је исто за сав народ,ма где живели.Или бар ће рећи за место где су били пуно пута и успели да се упознају са народом тамо(ја и Македонија).
ali tvoje misljenje nije objektivno

ja necu reci da je srbija raj na zemlji iako je meni ovde ubedljivo najlpse...ovde sam rodjen, odrastao, stekao prijatelje i sl...
ali to nisu kriterijum za raj na zemlji...

vec, kao sto pise, udobnost zivota, lepota okoline, uredjenost, bez djubreta po ulcama(po cemu je bec uas), prijatni ljudi..........................

vids iz bre!!!ovog posta da nisam ni ja mnogo omanuo kada sam rekao da je po meni australija raj na zemlji...
IP sačuvana
social share
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 141
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
znas mozda je ovo stvarno raj
kad pogledas realno
imamo jos uvik netaknutu prirodu i prirodna bogatstva
sta mozemo zahvaliti pomalo nasoj nerazvijenosti
pijemo vodu sa spina(slavina) netribano kupovat flasiranu
jedemo svi relativno prirodnu i zdravu hranu
a o vinu i rakiji da ne govorimo
vecinom domaca kucna proizvodnja
a svinje a janjci nonstop na raznju se vrte
mozda je ovo ipak raj
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
LG Nexus 5
ne, gresis.
nije ista stvar.
vidis, moj matori je radio 20 godina u rafineriji.
kad god je mogao da napredujke, putevi su vodili u neku stranku.
zato je ostao samo na mestu direktora odrzavanja rafinerije i vodio celu obnovu dok je sljam(generalni, UO i sl) bio na malti placeno.]
e, kada je 100 srba otislo u kazakhstan na posao, on se najbolje pokazao i od njih 100(blizu..) on je jedini ostao i sada vodi projekat izgradnje busotine.
dakle, nije dovoljno da si sposoban da bi uspeo.
ovde se ne ceni samo rad.

Gde? Kazahstan? Onu Sovjetsku republiku? Onde gde se rodio Borat? Tamo je znaci raj? Busotina pored Bajkonura? Javno ti se izvinjavam. Zaista nisam znao...

Citat
osvesti se covece

ti si taj koji je nesvesan kolike mogucnosti ti svet otvara.
jbg, zao mi te je zbog toga.

Ne. Savrseno sam svestan. Znas onu staru: "Ko visoko leti..."
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.4
mob
Nokia 
Citat
Gde? Kazahstan? Onu Sovjetsku republiku? Onde gde se rodio Borat? Tamo je znaci raj? Busotina pored Bajkonura? Javno ti se izvinjavam. Zaista nisam znao...
ne, ovo opisano se desavalo u srbiji do 2000. kada je cale otisao preko.
otisao je zato sto je dosao red na njega da dobije jebeni stan za njega, zenu i dvoje dece i kada je trebalo da potpise ugovor, prvo su mu dali SPS prijavu ili sta vec...

i oterao ih u 3pm. i otisao.
IP sačuvana
social share
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
znas mozda je ovo stvarno raj
kad pogledas realno
imamo jos uvik netaknutu prirodu i prirodna bogatstva
sta mozemo zahvaliti pomalo nasoj nerazvijenosti
pijemo vodu sa spina(slavina) netribano kupovat flasiranu
jedemo svi relativno prirodnu i zdravu hranu
a o vinu i rakiji da ne govorimo
vecinom domaca kucna proizvodnja
a svinje a janjci nonstop na raznju se vrte
mozda je ovo ipak raj

Smile

ko ne zna ovdje da zivi,
                                            ma neka ide...  Smile
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 838
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung ZV - 10
Тај који је то писао био је вероватно по целом свету.Али превише је кратко био на свим местима да би видео начин живота,менталитет,културу,традицију и сл..
netacno.

to ne pravi jedan covek, vec grupa lstrucnjaka...koji po struci moraju biti objektivni...
ali tvoje misljenje nije objektivno

ja necu reci da je srbija raj na zemlji iako je meni ovde ubedljivo najlpse...ovde sam rodjen, odrastao, stekao prijatelje i sl...
ali to nisu kriterijum za raj na zemlji...

vec, kao sto pise, udobnost zivota, lepota okoline, uredjenost, bez djubreta po ulcama(po cemu je bec uas), prijatni ljudi..........................

vids iz bre!!!ovog posta da nisam ni ja mnogo omanuo kada sam rekao da je po meni australija raj na zemlji...

Можда нисам објективан,али 'ајде питај Француза исто то.Наравно да ће рећи да је његов рај у Француској.
IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Avg 2025, 17:21:06
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.