Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 21:01:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rado ide Srbin u vojnike ...  (Pročitano 13369 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 64
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
Za stariju generaciju postovanje, vi ste svoje odsluzili casno, a za mladju, ko vas jebe sto ste dosli kasno...

Ja licno sam se zarekao na studentskim demonstracijama 96-97, da u vojake nikad, ali otisao sam samo zato da im svima pokazem da nece mene da zajebava neki baja iz vojnog odseka da sam peder, jer odlazem vojsku sto sam student!

Sad kako je stanje, tako je, al ucini i ti nesto ko pojedinac da bude bolje... Kukate na pranje WC-a, ciscenje lisca i sl. ali to su duznosti koje se moraju obaviti. U Armiji nema mame da te pita "sta ces sine za rucak?", da ti pere gace i slusa tvoja nebulozna naklapanja o smislu zivota. U Armiji odrastes, naucis da se svet ne vrti oko tebe, da postoji kolektiv...

Sto se tice obuke ona zavisi od jedinice, nije svuda isto, neko je u ladovini a neko u zascem sranju!
Sto se tice staresina, u svakom zitu ima i kukolja, neradnike i hvatace "krivine", slazem se treba proterati!

A sto se tice predloga tipa "smanjio bi br.generala, ulagao pare u ovo i ono..." ko vas sta pita, u vojsci moras da slusas, a ne da mislis. Sto bi rekao moj ppor. : "Ako mi zatreba tvoje misljenje, recicu ti ga". Vojnik je najmanji sraf velike masinerije! Vas niko u vojsku ne zove da budete generali, vec vojnici!

Koliko sam ja u Armiji naucio, osnova je cvrsta disciplina i izvrsenje naredjenja! To je tesko prihvatiti u pocetku,ali ubrzo se sve nauci.
Kad sam stigao u vojsku mislio sam da je obuka uzas i jedva sam cekao da se zavrsi, a onda sam otisao u prekomandu i sanjao da se vratim na obuku, do kraja vojnog roka nisam mogao cestito da se naspavam, jedini slobodan dan mi je bio poslednji dan u vojsci. Ali kako je bilo meni bilo je i svim mojim klasicima, bili smo kolektiv i svi smo izdrzali.

I sad meni neke placipicke da drze lekcije kako vole muziku, humanitarni rad i sl. nasli devojke, pa im puklo pred ocima kako je zivot lep i kako treba da beremo cvece. Takve gej fazone nisam podnosio ni pre vojske, a narocito posle!

A sto se tice komentara bf_109_g_6 o zivotu u vojsci, i tu ima neke istine, ali staresine su krive za to, ponavljam nije tako svuda... U vecem delu jedinica se moral srozao, jedino sta je koliko toliko ocuvalo snagu su neke od spec. jedinica (63PBr, 72, Vojna Policija).

I na kraju cu zavrsiti jednom cesto upotrebljavanom krilaticom, u vojnickom zargonu:
 "Morate bre gusteri da izdrzite moju cifru!!!" Smile
IP sačuvana
social share
O DA.. tako malo hrabrosti treba .. a neki ni toliko nemaju..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Pametno- kad opet krenu u napad necu vise ni ja da ratujem. El znas otprilike gde bi mogli svi da pobegnemo u tom slucaju- obecavam da ces ti biti tamo nas presednik vlade Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

od juče mi se život promenio za 360 stepeni

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 10121
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
mob
Samsung 
Slazem se da je vojska srozana do dz, ali je \prigovor savesti\ najgore sto se moglo desiti jer kod nas nema nikakve kontrole i svi moguci zabusanti i tatini sinovi se pozivaju na nj. Poremecen nam je sistem vrednosti, drzava nam je nikakva pa mi nije ni cudno sto mladi nemaju nikakav odnos prema njoj niti prema institucijama. NPR Poznajem nekoliko policajaca koji su bili sa mnom na ratistima koji jos uvek rade pa na intervencijama ljudi dozivljavaju da im klinci od 17,18 godina kazu  _Idi na Kosovo pa se kurci/ ti isti klinci kojini na karti ne znaju da pokazu gde je Kosovo. Ne zelim ni da zamislim kakva ce nam drzava biti za 20/30 godina kada ova generacija sazre. Sta ce biti kada moji klinci/ tri i jedna godina/ budi u punoj snazi. Neka im je Bog u pomoci
Ne slažem se sa tobom i poslednjom rečenicom  jer mislim: neka nam je Bog u pomoći. A istu rečenicu sam čuo pre 15 - 20-tak godina od strane majstora starog kova iz npr. Čačka na tadašnjem zboru radnog saveta (na kom sam se slučajno našao) koji je izjavio gledajući sadašnje (tadašnje) majstore koji treba da ga naslede

jadna ova država i jadan ja kad ovi treba da mi zaradjuju za penziju.

To se odnosi i na sadašnje generacije kad je odbrana zemlje u pitanju

A ima mnogo momaka koji vole vojsku i takvima treba omogućiti da časno odsluže vojni rok ...
IP sačuvana
social share
Ne radim brzo, al' zato radim nekvalitetno                         
Život nas uči su ljudi mnogo manje rđavi nego što se misli, ali i da su mnogo gluplji nego što je moguće i uobraziti.
Pravopis srpskog jezika
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5
mob
Samsung S7
Ma klinci su cudo,posebno ove nove "demokratske" generacije,koji milsle da za sve moraju da se pitaju........strasno.

Citat
El znas otprilike gde bi mogli svi da pobegnemo

Smile Smile
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Omerta Rs

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 981
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
SonyEricsson 
Brate sta ti imas nazovi ti protiv klinaca .Dosta mi je te dileme idem u vojsku cim me pozovu ne zato
sto ocu nego zbog ljudi sa slicnim razmisljanjima.Vidim kako su starije generacije odbranile zemlju ovo
pisem u nadi da nisam nikog uvredio ovo je moje misljenje.Srbiji je dosta rata vidi sta su nam ratovi
uradili i proklete vojske.Sto ne znaci da nas neko napadne da nebi uzeo pusku uzeo bih je i pre vas.
Tako pozdrav svima i pustite mlade ljude na miru ipak na mladjima svet ostaje.
IP sačuvana
social share
Omerta Gazi Vas Sve
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

od juče mi se život promenio za 360 stepeni

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 10121
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
mob
Samsung 
Bio je jedan lep grafit u Argentini (zemlja koja izvozi najviše ljudi)

ne protestuj - emigriraj

a da ja dam svoje vidjenje stvari.

-73 Mas pokret u Hrvatskoj. Igrali su se rata jedno vreme i onda su poslate specijalne snage iz Banja Luke i sve je sredjeno za par dana.

onda poredjenje sa 91. TO Slovenije se digla na ustanak i osvojila par graničnih prelaza. A tadanja JNA koja je u to vreme definitivno jaka šalje regrute bez municije da osvajaju karaule. Da li i onda niju mogli da se pošalju specijalci (crvene, crne beretke..) da reše problem...
ne   tada se taj problem nije želeo rešavati. Dok je "ustanak" bio u povoju mogao se lako ugušiti, kasnije kad je postao plamen nikako...

A Džoni to da bi ti prvi uzeo pušku u ruke to ti verujem, ali vojska i vojevanje je veština i ona se uči i trenira, ne dolazi preko noći.(bez želje da nekog uvredim)

E sad, to što mi još nemamo državu koja nam je na srcu i za koju se vredi boriti to je druga stvar...
IP sačuvana
social share
Ne radim brzo, al' zato radim nekvalitetno                         
Život nas uči su ljudi mnogo manje rđavi nego što se misli, ali i da su mnogo gluplji nego što je moguće i uobraziti.
Pravopis srpskog jezika
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 64
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
Ova tema je o vojsci, da li sluziti ili ne, a ne otome da li ici u rat.
Ako, ne daj boze, dodje do rata niko se vise ne pita...

Pitanje je sta mislimo o civ. sluzenju?
Po meni to treba maximalno poostriti (kontrolisati) i dobro organizovati, jer tu ima svacega. Npr. sluzis u bolnici, javljas se portiru koji te upisuje na spisak da si tu, a onda krivina. Kad treba nesto da se radi nema nikog. U mom gradu "civ.vojnika" na sluzbi u bolnici ima preko 100, ali kad sam jednom tamo bio zatekao me je potpuni haos- krug bolnice u rasulu, razno smece, lisce, a ono malo cveca sto ima jadno se sasusilo od silnog otpada, hodnici zapusteni...I pitam ja jednog "civ.vojnika":
"Pa sta vi ovde radite, samo sto vam pecurke ne rastu?" A on mi kaze:"Neka cisti ko je placen za to!"

Mislim sta reci na ovo??? I posle njemu savest neda da uzme pusku, a metle nece da se prihvati...
Pa nisu valjda svi "civ.vojnici" siva eminencija ove zemlje, pa da ce im pasti kruna s glave ako malo nesto i fizicki urade?
E da, jos svi primaju platu i putne troskove, pa za sta?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 244
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ma vojska nam je pala najnize u istoriji to je sigurno ,komandni kadar rasulo ( cini mise da je Anaksimandar rekao da ljudi slabo podnose da im komanduje neko ko njie plemenitog porekla ) , hrana rasulo , cebad se raspadaju ( iz 70 - tih godina ) , oruzje zastarelo , vrhunac svega toga je zloupotreba civilnog sluzenja .

Prigovor savesti  je postojao u SFRJ . U  kraljevini Jugoslaviji je postojao takodje , ali se civilno sluzilo na robiji . Znam jednu pricu iz prve ruke o besmislenosti civilnog sluzenja . Moj deda je bio podoficir u kraljevoj vojsci , prilikom obuke jedan jehovin svedok nije hteo pusku ni za zivu glavu i naravno ostatak roka je odsluzio na robiji . Tokom ww II  kada su ustase pocele da kolju , sretne njega moj deda u sumi , a jehovin svedok nosi pusko-mitaljez . Nraravno ptao ga je kako to , a ovaj rece nuzda zakon menja .
IP sačuvana
social share
Maximalno!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 64
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
Jes da su uslovi losi, al u odnosu na nas konforan zivot. Mi smo ipak navikli na opusteno, jedes sta oces, kupanje kad oces, grejanje, WC solja, kada, gledanje TV-a iz fotelje, komp, juris cice i igrice... Ali toga tamo nema, jebi ga, vojska!

Mislim da ipak moze da se podnese, bitno je da legnes u cisto, da su umivaonici i sanitarne prostorije ciste, kreveti cisti i zategnuti. A o tome se brinu vojnici, ako svi ukapirate kako radite tako ce vam i biti , moze da bude OK. Naravno, ako je mala jedinica tu moze da bude super, ali ako je veca tu onda do izrazaja dolaze "krivinari", koji se izvlace i jebu ostale. To se naravno brzo dovede u red... 
Meni je najvise mi je smetalo retko kupanje, mogli bi da uvedu kupanje svaki dan (a ne 1 nedeljno zimi, a 2 leti)...

Uslovi u kasarnama su cvece u odnosu na terenske, tamo nema kupanja, WC je smrdljivi poljak, hrana ocaj...
Sto se tice naoruzanja, M70 nije bas zastarela i tako losa, bolje se pokazala od recimo M16, koja je dosta losa s tacke odrzavanja u terenskim uslovima ( i dlaka joj smeta...)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1506
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Sto se tice naoruzanja, M70 nije bas zastarela i tako losa, bolje se pokazala od recimo M16, koja je dosta losa s tacke odrzavanja u terenskim uslovima ( i dlaka joj smeta...)

U potpunosti se slazem sa tobom. Poznato je da su za vreme Vijetnama Ameri bacali cuvene M16 i uzimali AK 47 kad god su mogli.

Da ne idem previse od teme: Pogledajmo sta ce doneti profesionalizacija vojske. Vojnik ce moci da bude osoba do svoje 35 godine. Posle toga penzija!!! Ne mislim ovde da uvredim sve one preko te granice, ali ljudsko telo vise ne moze da izdryi sve one napore kao do tih godina. Da li ekonomija ove zemlje moze da izdrzi da nekom placa penziju do smrti? Samo SAD i Francuska u NATO savezu imaju profesionalnu vojsku i to Francuzi samo nekoliko godina.

Mozda bi se resenje umesto ovakvog sluzenja vojnog roka moglo pronaci u Svajcarskoj? Naime, tamo postoji vojska koja se redovno sluzi i ljudi koji placaju tkzv vojnicu, odnosno uplacuju odredjenu sumu novca u vojni budzet dok god su vojni obveznici. Ne moze svako da sluzi vojsku, ali zato moze da placa 40 godina za opremanje takve vojske. Da li bi to bila adekvatna zamena za sadasnje stanje? Mozda i ne, ali bi se bar moglo izbeci pominjanje civilne sluzbe u drugom kontekstu.

Drage cu volje saslusati sva misljenja o ovom pitanju, ali bih vas molio da tom prilikom pruzite vase vidjenje. Da vas podsetim, Zakon o Vojsci je bio predmet javne rasprave, ali nesto ne vidim da su se pojavile razne misljenja o ovom problemu. Mozda i gresim - ne znam!
IP sačuvana
social share
Never walk alone - danger is everywhere
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 21:01:52
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.