Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Jul 2025, 17:42:05
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Koje radno vreme smatrate najboljim?
06 - 14
8.7%  (2)
07 - 15
30.4%  (7)
08 - 16
26.1%  (6)
09 - 17
4.3%  (1)
Klizno
30.4%  (7)
Ukupno glasova: 23
Idi dole
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Radno vreme  (Pročitano 4877 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 350
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Ja radim od 8 - 16 h i posao mi je na minut od kuce... Tako da krecem u 7:55 i dolazim u 16:10! Sve je to bilo lepo u pocetku, ali covek je takav da prestane to vremenom da ceni, pa nesto tako i ne shvata kao prednost...

Ranije sam radio na aerodromu pa sam ustajao u 4 sata ujutru i svako jutro sam zamisljao kako bi bilo lepo da radim recimo od 8 - 16 h!

Ali po meni idealno bi bilo od 7 - 15 h, jer isto mi je dal ustajao sat ranije ili kasnije, a imao bih vise vremena posle posla, a to mi je mnogo bitno...

Jos idealnije bi bilo da nemam radno vreme uopste... :-D

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Kolike su danas plate, radno vreme bi trebalo da bude od osam do pola jedanaest.
Koliko prosecan Srbin na poslu efektivno radi, trebalo bi da ne ide kuci ni za weekend.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Citat
Kolike su danas plate, radno vreme bi trebalo da bude od osam do pola jedanaest.
Koliko prosecan Srbin na poslu efektivno radi, trebalo bi da ne ide kuci ni za weekend.

Nisu svi poslovi kopanje rude, pa da možeš da izmeriš efektivnost u tonama.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Apple iPhone 6s
Ne mozes u tonama, ali mozes u mnogim drugim merama.
Cast izuzecima, ali rezultati skoro svakog takvog merenja su porazavajuci.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 

Mene je pre grizla savest kad sam provodila na poslu 8h( a svo vreme jahala po internetu) i primala platu. Onda me jedna kolega podsetio da sam nekada ostajala po 14h na tom istom poslu,bez novcane nagrade i bonus sati !
Kad saberes i oduzmes ,to je to ,barem kod mene.Sada kad nemam posla ,uzmem da nesto glancam -brze prodje vreme .
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Nokia 
Imam sreću da sama sebi postavljam radno i privatno vreme. Obeležila sam  8-16, i stvarno mislim da je to najproduktivniji deo dana. Pošto meni treba bar jedan sat od buđenja do poletanja u takvom radnom vremenu mogu da ostvarim produktivnost. Radno vreme od 7 značilo bi ustajanje u 5, pa polazak od kuće u 6. Inače imam specifičan bioritam pa ne mogu da zaspem do 2 noću tako da bi meni odgovaralo da stalno radim treću smenu kad bio to bilo izvodljivo.

A smenski rad, to je nešto što je nužno zlo. Lično se sporo prilagođavam čak i onom pomeranju vremena od jedan sat ukazno. Radije bih uvek radila istu smenu pa uspostavila ritam u ostatku dana nego menjala smenu na svakih nedelju dana. Vetrovatno se sa ovim ne bi složili mnogi.

Što se produktivnosti tiče tu postoji više elemenata. Prvi je samo prilagođenje bioritma. Drugi je ambijent u kome se radi. Treći važan element je opis radnog zadatka. Četvrti su međuljudski odnosi itd.

O bioritmu sam već govorila. Čovek koji radi u svom optimalnom bioritmu je vrlo efikasan, ali to nije uvek moguće pogoditi.

Ambijent za rad po mom mišljenju treba da bude oslobođen onoga što odvlači pažnju. Ako više ljudi radi u istoj prostoriji treba im omogućiti da pozicioniraju stolove i urede svoj prostor za rad optimalno. Recimo meni znači da sam blizu prozora, da imam dobro svetlo, da na prozoru bude cveće. Ne smeta mi da budem leđima okrenuta prema vratima i središtu prostorije ali mi je jako smetalo kad smo u kancelariji imali spojeno po dva stola i gledali se u toku rada. Drugi ljudi mi odvlače pažnju kad su u vidnom polju. Prija mi da svira muzika ali me govorni programi nerviraju.

Opis zadatka je još važniji. Uvek sam više volela stimuilativni, ambiciozniji i kreativniji opis zadatka u kome stoji ovo moraš ovako, ovo treba ovako a za ovo se snađi najbolje što znaš. E to snađi se za mene je izazov u kome dajem sve od sebe i očekujem da moja produktivnost bude pohvaljena i primećena. Svojevremeno sam imala jednog sjajnog šefa koji je dobro koristio resurse zaposlenih. Tačno je osećao psihološku strukturu zaposlenih i nekima je davao strogo definisane zadatke a drugima samo prepusti posao i ne brine. Svako jutro je imao 10 minuta za brzi brifing pre početka rada i još 10 za kraj radnog vremena.

U ambijentu napora, stresa i konfuzije, a svuda se to dešava bar nekoliko puta mesečno, međuljudski odnosi su najbitniji. Ako se ljudi jedan drugog boje jer njihov pretpostavljeni voli cinkatroše, intrigante i ulizice posao strada jer nema saradnje. Zaposleni zaziru jedan od drugog, ne smeju da zatraže pomoć, ne mogu da se povere o svojim poslovnim i ličnim problemima i da sebi olakšaju. S druge strane privatni život nikako ne sme postati tema kancelarije više od neophodnog.

Osim toga jako je važno da se ljudi na radnom mestu ponašaju i oblače priostojno i profesionalno. Da se rukovodilac ne dere i ne preti, zaposleni znaju kolika je njegova društvena moć i bez toga i mnogo bolje sarađuju sa šefom koji uljudno sasluša, da svoju sugestiju, pa ako treba i zamoli zaposlenog da se koriguje ili podnese sam otkaz. A Paja Patak u kancelariji je dokaz da taj šef ne ume da vodi posao, da nema autoriteta i da je lično pogubljen.

Rođendani, mali jubileji i praznici uvek treba da se prigodno obeleže kroz malu proslavu ali ne kroz pijanke. Vikendi i slobodni dani ne služe da se prave kancelarijske zabave. Međutim pokazalo se jako interesantno napraviti jedan preokrenuti dan, kad šef radi posao zaposlenog a zaposleni posao šefa i tako steknu uvid u tuđu problematiku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
Citat

Pade mi napamet jedan dijalog iz "Srećnih ljudi":

- Jel znaš ti, bre, kolika je plata u Nemačkoj, a koliku ti meni daješ!

- A jel znaš ti, bre, koliko Nemci rade za tu platu?!

- Pa, šta, a jel znaš ti koliko mi jedemo, bre! Šta nemcu treba dva - tri krompira, a nama ...
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
LG 4X HD
Citat
Ne smeta mi da budem leđima okrenuta prema vratima i središtu prostorije
meni bi recimo to bash smetalo.

Citat
Uvek sam više volela stimuilativni, ambiciozniji i kreativniji opis zadatka u kome stoji ovo moraš ovako, ovo treba ovako a za ovo se snađi najbolje što znaš.
U poslednjih mesec dva mi bash pripala muka od tih "snadji se " poslova, jednostavno ih ima previshe.Jesu korisni u smislu da postanesh snalazljiv, pronadjesh nove tehnike za reshavanje problema, nauchish i neshto novo pri svakom takvom poslu, al' shto je mnogo mnogo je.Sad kad vidim dva standardna ugovora za redom kao da mi je rodjendan.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Apple 15
Ja sam mislila da je vecina poslova u Srbiji na tom nivou "snadji se" Smiley
Nekako mi je neobicno da cujem da neko nesto uradi po PS... posebno ako mora da radi u direktnom kontatku sa strankama Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Po mom misljenju, najbolje radno vreme je 7-15, razlog je sa jedne strane sto se prilagodjavamo "zdravom" ustajanju i odlasku na spavanje u normalno vreme, a nakon posla nam ostaje sasvim dovoljno vremena koje mozemo da iskoristimo i te kako korisno.

Potpuno se slazem. Radno vreme od 8.30 do 16.30 ili od 9.00 do 17.00 je "ni tamo, ni ovamo", jos ukoliko od kuce do posla (i obrnuto) putujes s jednog kraja grada na drugi... Smile
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Jul 2025, 17:42:05
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.