Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Родном крају поклонио и дом културе  (Pročitano 562 puta)
19. Jul 2013, 13:59:50
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
Browser
Chrome 28.0.1500.72
О трошку Миломира Главчића у Јошаничкој Бањи саграђена позоришна сала, вртић и библиотека, а у Краљеву се убрзано подиже нови мост преко Ибра

Јошаничка Бања – Отварање дома културе био је јуче повод за народно весеље, игру и песму у Јошаничкој Бањи, месту које је одавно „избледело” на туристичкој мапи Србије и већ годинама је у сенци знатно познатијег Копаоника. Мало се улагало у Бању, па су можда баш због тога, мештани са посебном радошћу дочекали отварање најлепшег објекта у насељу, на узвисини покрај основне школе. На простору од око шестсто квадрата смештена је модерно опремљена позоришна дворана, на којој би позавидели и околни градови, вртић и библиотека.

А све то дар је њиховог бившег комшије и рођака у далеком свету Миломира Главчића из Канаде. Градњу поменутог дома културе платио је око 260.000 евра, а придружила му се и општина Рашка, којој Јошаничка Бања припада, обезбедивши плац и инфраструктуру у вредности од 70.000 евра. Тако су за годину дана мајстори окончали посао па је јуче пресечена врпца, објекат је освештао владика шумадијски Јован, а на позорници су наступили чланови КУД „Јошаничка Бања”. Дом ће носити име дародавца, а бираним речима Миломиру Главчићу захвалио је Јован Чорбић, председник рашчанске општине. Похвала „до неба” од мештана и званичника било је и за Радоја Главчића, који већ годинама предлаже и надзире радове на градњи цркава, путева, домова, мостова... које његов стриц Миломир родном крају и земљацима поклања. Тако је у Србију, понајвише у овај крај, из далеке Канаде стигло око шест милиона евра.

Дародавац на свечаност није дошао, уосталом у Србији није био шест деценија, али је за ову прилику основној школи послао дар од шест хиљада евра. Такође, новцем је даривао по три најбоља ђака из сваког одељења, а мештанима се обратио писмом које је овде прочитано и у коме између осталог пише:

„Из Србије добијам много писама, људи ме моле за помоћ а ја не могу свима да удовољим. Но, приметио сам да већина њих куди власт и државу. Немојте, немојте само од државе да очекујете помоћ већ, према познатој изреци, питајте се шта ви за њу чините. Трудите се да држави будете бољи партнери и не очекујте само од ње посао већ га сами прибављајте. Видите, ја сам ту у тој школи учио, био сиромах и сироче па сам на одмору нудио из корпице мештанима крушке, јабуке и шљиве из мог села и тако зарађивао за хлеб. После сам, као младић, у Грчкој, иако странац, нашао уносан посао а када сам се овде скрасио од канадске државе нисам ништа ни тражио ни очекивао, али сам успео у бизнису и до сада тој држави платио око 20 милиона долара пореза. Зато, драги моји Срби, мање одмора и хлада, више рада”, поручио је скупу Миломир Главчић.

Недавно је „Политика” писала о донацији овог патриоте и хуманисте граду Краљеву од милион евра за изградњу моста преко Ибра. Та свота подстакла је радове па ће Ибар новим мостом дужине 240 а ширине 11 метара ускоро бити премошћен.

– Урадили смо половину посла. Да будем искрен, сада бисмо морали да застанемо чекајући прилив пара из буџета да није било ове донације. Овако ћемо испунити оно што је Миломир Главчић од нас једини тражио – поштовање рокова и квалитет градње. Тако ћемо мост отворити, како смо се и договорили, до 1. августа 2014. године – истиче Ненад Нерић, директор Дирекције за урбанизам и изградњу у Краљеву.

М. Дугалић

објављено: 19.07.2013.

Политика

Svaka cast coveku - ali su mogli da se oduze njegovoj dobroti tako sto barem nece napraviti ovakvu zgradu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
LG Nexus 5
Gazda vazda. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Bas lepo.

Neko u jahte, neko u svoj kraj.
Doduse, obicno ovi sto ulazu u svoj kraj trose svoje pare, a ovi sto kupuju jahte... am.. tri tockice...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
gde ima tu se i prosipa  Smile
stvarno svaka mu cast
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.72
mob
Nokia 6300
Citat
Зато, драги моји Срби, мање одмора и хлада, више рада

Одлично речено
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 
Милан Главчић је данас највећи живи Србин!

Човек невероватне приче!

Написаћу само, да је овај Огроман Човек, сиромах из Ковача, саградио:

две Српске Цркве, на два континента,
да је поклонио земљу на најлепшем мест Нијагариних водопада, где је данас споменик Великом Србину- Николи Тесли,
да је у Јошаничкој Бањи саградио Дом Културе, Вртић и обновио Школу,
да је Краљево даровао мостом преко Ибра (ЦЕЛИ МОСТ)!,
да је платио лечење десетинама дечице...

...и да ништа није тражио заузврат, осим да све како је обећано буде и избршено.

Списак заслуга Милана Главићича не можгу се описати Српски језиком!
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.088 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.