Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 21:12:42
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Raditi ili ne ?  (Pročitano 12242 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
Nokia Luvmya 520
Isus je lažni prorok.
Jevreji su i dalje jedini Jehovin narod.
Zapovesti važe i Isus ih je citirao...doduše malo netačno.
"Novi Zavet" je fanfiction i ne utiče na kanon originalnog.

Tako da ako nisi Jevrejin ne moraš da odmaraš samo jedan odredjeni dan.
Isus nije bio nikakav " prorok ", on je ponovio neka od ztarozavetnih prorocanstava. Svaka njegova rec je bila ono sto se nalazi u starom zavetu.
Jevreji mogu biti " boziji narod " samo u crtanom filmu, koji oni naprave, ili kada se pojavi Bog koji je jevrejin, treceg nema.
Navedi jednu laz koju je rekao Isus kada to tvrdis.
Ti naravno imas dokaz da su jevandjelja - laz ?
 Ili si umislio da si neki autoritet cija se rec smatra - istinom bez ikakvog argumenta.

A ko si ti da ti nekome govoris sta da radi ili ne ?
Pljujes Isusa a drugima naturas sta " ne moraju da rade ".
Citat
Sve što radi protiv istine je protiv ljudi. Crkva svesno koristi kalendar za koji zna da nije precizan, što znači da pokušava da obmane... Crkva jeste ideološki neprijatelj svih koje interesuje istina...bila je i verovatno biće. Ne treba im ništa verovati jer im osnove leže u pravilu da su dokazi i istina nepoželjni i da je slepa vera jedino šta je bitno. To isto važi za bilo koju granu hrišćanstva (dakle i za one koji su za razliku od SPC poslušali naučnike što se tiče kalendara).
Znaci ti imas " istinu o kalendaru " a crkva je nema.
Ako crkva ljudima koji ne veruju u verovanje te crkve ne govori nista, onda ta crkva nije nikakav " ideoloski neprijatelj ' bilo koga izvan te crkve.
Da li tebe neka crkva " tera da ti njima nesto verujes " ?
Sta bi crkva mogla da radi, da ljudi nisu stvoreni da veruju u dogmu ?

Koja je to " nauka " napravila " precizan kalendar " ?  Majanska ? O cemu ti pricas ?
« Poslednja izmena: 16. Dec 2013, 16:12:11 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Odgovor na pitanje zavisi od naših uverenja. Ako veruješ i želiš da poštuješ verska pravila onda je sve jasno, ne radi. Tako vera zapoveda.
Lično mislim da je ovo pravilo bilo korisno u ranijim epohama, ublažavalo je eksploataciju i davalo potreban odmor ljudima.
Danas je izgubilo na značaju, ograničeno radno vreme, neradni dani, odmori..., su postali zakonom zagarantovana prava.
Tako gledano radi kad imaš posla, odmaraj kad god stigneš.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
Nokia Luvmya 520
Odgovor na pitanje zavisi od naših uverenja. Ako veruješ i želiš da poštuješ verska pravila onda je sve jasno, ne radi. Tako vera zapoveda.
Lično mislim da je ovo pravilo bilo korisno u ranijim epohama, ublažavalo je eksploataciju i davalo potreban odmor ljudima.
Danas je izgubilo na značaju, ograničeno radno vreme, neradni dani, odmori..., su postali zakonom zagarantovana prava.
Tako gledano radi kad imaš posla, odmaraj kad god stigneš.
Kako mozemo govoriti o legitimitetu zapovesti ako je " tacno " tumaciti te zapovesti ' kako ko stigne ' ?
Cinjenica je da su ljudi kaznjeni smrcu bez obzira kojeg su " tumaca " zapovesti pratili.
Jevreji su kaznjavani smrcu iako nisu radili subotom, vernici ostalih religija nastalih na temelju judaizma kao sto je hriscanstvo su takodje kaznjavani smrcu iako nisu radili nedeljom.
Sto znaci samo jedno, nisu ziveli u skladu sa ostalim zapovestima.
Isus je jevrejske zapovesti preveo u jednu recenicu koja pokriva prvobitnih deset ali se odnosi na sve ljude.

Ljudi nisu stvoreni sa mogucnoscu pracenja osnovne zapovesti "  Ljubi Gospoda Boga svog svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svom snagom svojom, i svom misli svojom, "
Zato na sebi imaju greh / smrtnost i zato je " placen iskup za taj ljudski greh, koji nije covekov " u obliku smrti jedinog bezgresnog coveka - Isusa. To je neoboriva tacnost i legitimitet Zakona i Prorocanstava ( Stari Zavet ).
Tako da ako neko radi 7 dana nedeljno, ili nijedan isto mu je.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7241
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 25.0

Isus nije bio nikakav " prorok ", on je ponovio neka od ztarozavetnih prorocanstava. Svaka njegova rec je bila ono sto se nalazi u starom zavetu.

Marko 10:19 ?

Jevreji mogu biti " boziji narod " samo u crtanom filmu, koji oni naprave, ili kada se pojavi Bog koji je jevrejin, treceg nema.
To možda kad laik poput tebe tumači Jevrejima njihovu religiju...kao kad bi sad objašnjavao Šekspiru šta je on želeo da kaže u svojim delima.

Navedi jednu laz koju je rekao Isus kada to tvrdis.
O najmanjem semenu...

Ti naravno imas dokaz da su jevandjelja - laz ?
 Ili si umislio da si neki autoritet cija se rec smatra - istinom bez ikakvog argumenta.
Jevandjelja protivreče jedna drugom, pisana su od više autora, dopisivana po potrebi, prevodi originalnog zaveta su namerno pogrešni...ja stvarno ne mogu da te nateram da učiš, to je na tebi. Kad naučuš, samo će da ti se kaže. Do tada ćeš da se ponašaš isto kao i sada.

A ko si ti da ti nekome govoris sta da radi ili ne ?
Pljujes Isusa a drugima naturas sta " ne moraju da rade ".
Čovek je pitao...ne mora da posluša.

Znaci ti imas " istinu o kalendaru " a crkva je nema.
Ako crkva ljudima koji ne veruju u verovanje te crkve ne govori nista, onda ta crkva nije nikakav " ideoloski neprijatelj ' bilo koga izvan te crkve.
Da li tebe neka crkva " tera da ti njima nesto verujes " ?
Sta bi crkva mogla da radi, da ljudi nisu stvoreni da veruju u dogmu ?
Ti se praviš da ne poznaješ istoriju crkve.

Koja je to " nauka " napravila " precizan kalendar " ?  Majanska ? O cemu ti pricas ?
Ako ne znaš o čemu pričam, ne moraš da se mešaš...to su stvari iz srednje škole.
« Poslednja izmena: 16. Dec 2013, 20:38:50 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
mob
Samsung S8 Plus
Citat
Cinjenica je da su ljudi kaznjeni smrcu

Pre bih rekao da su nagradjeni zivotom posle ovog ovde"mucenja"  Smile  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
Nokia Luvmya 520
Rekoh ti, da su svih deset zapovesti potpuno identicne sa dve koje je kasnije Isus pomenuo.
Isus je rekao : Zapovesti znas..... sto se odnosi na svih deset zapovesti, on nije morao sve da ih nabraja posto su ih svi jevreji odlicno znali.
A u Marko 12:29-31 je kristalno jasno objasnio sjedinjenje jevrejskih deset zapovesti datih samo jevrejima
u dve zapovesti koje se odnose na sve ljude ikada rodjene.
" A Isus odgovori mu: Prva je zapovest od svih: Čuj Izrailju, Gospod je Bog naš Gospod jedini;
I ljubi Gospoda Boga svog svim srcem svojim i svom dušom svojom i svim umom svojim i svom snagom svojom. Ovo je prva zapovest.
 I druga je kao i ova: Ljubi bližnjeg svog kao samog sebe. Druge zapovesti veće od ovih nema.

Prva se odnosi na stav coveka prema Bogu a druga pokriva stav coveka prema sebi i onome ko mu je bliznji ( odnosno dobar / pozitivan prema njemu )

Ta druga zapovest u kojoj je taj deo " voli samog sebe " pokriva jevrejsku zapovest iz 2 Moj.20:8-10
" Sećaj se dana od odmora da ga svetkuješ.
Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje.
A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvom; tada nemoj raditi nijedan posao, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živinče tvoje, ni stranac koji je među vratima tvojim. "

Koja je jevrejima data simbolika Bozije Kreacije koja traje " 7 dana " odnosno 7000 godina :
" Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i šta je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga. "

Upravo zato sto su jevrejski dani " Bozijeg Naroda " prosli sa njihovim prorecenim ubistvom Sina Bozijeg.

Citat
To možda kad laik poput tebe tumači Jevrejima njihovu religiju...kao kad bi sad objašnjavao Šekspiru šta je on želeo da kaže u svojim delima.
Shakespeare nije pisao nista slicno o englezima sto bi moglo da se protumaci kao bilo sta slicno jevrejskom
" tumacenju " Starog Zaveta.
Ja sam ti lepo rekao - Ako je jevrejsko " tumacenje " - istina, onda bi oni trebalo da budu nesto sto ih cini iznad
drugih naroda, nesto sto ih cini - Bozijim. A toga nema ni od korova, oni su narod bas kao i svaki drugi.

I starozavetni proroci i Isus su rekli da jevreji nisu vise Boziji Narod, a kamoli stvarnost.
Tvoj " argument " " da sam ja laik " je smesan / iracionalan posto sve argumente potkrepljujem i stihovima prorocanstava i cinjenicnom stvarnoscu.
Ovo nece biti ni prvi ( a sumnjam da ce biti ) ni poslednji put, da ti samnom pocnes da debatujes oko stihova biblije, pa se posle neoborivih argumenata vise ne pojavljujes sa tvojom " logikom ".
Citat
O najmanjem semenu...
Pitao sam te da navedes Isusove reci za koje tvrdis da su laz. Ne razumem odgovor " o najmanjem semenu ".
Da li imas Isusove reci ili ne ?
Citat
Jevandjelja protivreče jedna drugom, pisana su od više autora, dopisivana po potrebi, prevodi originalnog zaveta su namerno pogrešni...ja stvarno ne mogu da te nateram da učiš, to je na tebi. Kad naučuš, samo će da ti se kaže. Do tada ćeš da se ponašaš isto kao i sada.
Jevandjelja su svedocenje onih koji su bili sa Isusom i culi njegove reci ( Matej, Jovan i Marko ( Petar )), Luka nikada nije ni video ni cuo Isusa i prepisivao je od onih koji jesu. Sto znaci da svi oni stihovi koji su prepis originalnih jevandjelja su validni, a fabrikacija / laz o " vaznesenju " jeste proticrecna sa ostalim.
Jevandjelje po Marku se originalno zavrsava sa Marko 16:8 . Fabrikacija o " vaznesenju " je dodata tom jevandjelju u drugom veku.
Ta jevandjelja su takva kakva su, nema tu sta " da se uci ", pogresna tumacenja se " uce i prenose na sve koji nastavljaju da ih pogresno tumace. "
Umesto civilizovane debate, ti, bas kao i tvoj prijatelj " boziji covek " obozavate da drugima govorite sta da rade,
sto je krajnje pateticno. Ja ti argumentima objasnjavam ono sto ti nemozes da osporis, a ti meni govoris
" ti treba da ucis, kad naucis samo ce da ti se kaze. " Kakav je to argument ?

Ljudi kanonska jevandjelja prenose na druge vise od milenijum i po, i sada si se ti genije pojavio sa " mudroscu " kako su ona sva - laz, samo zato sto si ti - sta ?
Citat
Čovek je pitao...ne mora da posluša.
Ti uopste ne razumes pitanje " Ko si ti da nekome kazes sta da ne radi. "
Da si ti rekao " ja mislim da ljudi ne treba da rade. " ja ne bi imao nikakvo pitanje za tebe, posto ne repliciram na bilo sta sto neko misli ( bilo cije misljenje ). mene samo zanimaju tvrdnje.
Citat

Ti se praviš da ne poznaješ istoriju crkve.
Kakva " istorija crkve " ima veze sa " tacnim kalendarom " ?
Svi postojeci kalendari su iracionalni. ni jevrejski ne pocinje od rodjenja prvog coveka.
Citat
Ako ne znaš o čemu pričam, ne moraš da se mešaš...to su stvari iz srednje škole.
U srednjoj skoli uce nauku pravljenja kalendara ?
 Jel' ti mislis da si ti neki komicar ili u cemu je fazon ?
« Poslednja izmena: 18. Dec 2013, 19:59:52 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
Ko si ti, da ti drugoj osobi naturas sta je " najbitnije ?
Da li ti sebe smatras iznad Isusa Hrista ( koji ne spominje " kao najbitnije " nikakav " sedmi dan " ) ?

Ja tu ne vidim pricu o " sedmom danu ", ti ?

Зашто се ти налазиш у том јадном стању да мислиш да ти неко нешто натура?
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
Nokia Luvmya 520
Зашто се ти налазиш у том јадном стању да мислиш да ти неко нешто натура?
Nisam u bilo kom obliku i formi " jadnog stanja ", te bih te s'toga zamolio da bez obzira sta ti mislis o meni to ne iznosis ovde ukoliko je u suprotnosti sa pravilnikom, a u ovom slucaju - jeste.

Naturanje u ovom slucaju je ocigledno u tvrdnji da je nesto " bitno i obavezno " da bilo ko radi.

Neki ljudi su izmislili neka " pravila " koja su naturili nekim ljudima kao " bitna i obavezna ". Drugi ljudi ta pravila ne prate i svako ko im kaze da su ta " njihova pravila " - " bitna i obavezna " je neko ko nesto natura
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7241
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 25.0
Rekoh ti, da su svih deset zapovesti potpuno identicne sa dve koje je kasnije Isus pomenuo.
Isus je rekao : Zapovesti znas..... sto se odnosi na svih deset zapovesti, on nije morao sve da ih nabraja posto su ih svi jevreji odlicno znali...

Hajde pažljivo pročitaj još jednom taj deo, poznavaoče Biblije, pa ukapiraj šta tu ne valja.
Kad to uspeš nastavljamo dalje.
« Poslednja izmena: 19. Dec 2013, 07:58:11 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
Nokia Luvmya 520
Hajde pažljivo pročitaj još jednom taj deo, poznavaoče Biblije, pa ukapiraj šta tu ne valja.
Kad to uspeš nastavljamo dalje.
Ne znam kakvo vaspitanje si ti imao, ali vrlo dobro znam da nije lepo ponasanje, ( u ovakvim situacijama )
postovanje sagovornika, govoriti sagovorniku sta da radi ili ne radi

Tebi nisu poznate elementarne stvari o shvatanju Isusovih reci. On je prorecen kao neko ko ce govoriti u parabolama ( uporedjivajuci nacin, kada sve sto kaze moze da se prenese na dugu osobu, drugu situaciju ). Psalam 78:2 " Otvaram za priču usta svoja, kazaću stare pripovetke. "
Znaci da sve sto je rekao kroz jednu pricu / parabolu ima preneseno znacenje i to znacenje se ne kontradiktuje, kao sto to tvrde osobe poput tebe koje ni ne shvataju da njegove reci nisu prost jezik.
Isus je rekao o sebi ( u ovom slucaju Duhu Bozijem a ne njegovom jevrejskom telu ) :
" Ovo vam govorih u pričama; ali će doći vreme kad vam više neću govoriti u pričama, nego ću vam upravo javiti za Oca. " znaci do sada niko nije imao objasnjenje ko je Gospod Bog - Otac, ali ce u ovim " poslednjim danima " pred proreceni dolazak Gospoda Boga, samo odabrani znati o Ocu i na delic sekunde ce znati njegovo ljudsko ime

Znaci sve sto je rekao u Marko 10:19 se odnosi na jevrejske zapovesti.
U Marko 10:19 rekao je " ne cini preljube " - 2 Moj. 20:14, " Ne ubij " - 2 Moj.20:13 , " Ne kradi " - 2 Moj.20:15
" Ne svedoci lazno " - 2 Moj.20:16 , " Ne cini nepravde nikome " - 2 Moj.20:12-17 ( sve se odnose na to sto je rekao ) i " Postuj oca svog i mater " - 2 Moj.20:12

Baca mi se pegla od tvoje nadmenosti " Kad to uspes nastavljamo dalje ! "

Ako takav stav nekoga ko je " prosao pored Pisma " a govori o nekakvoj debati o Pismu " nije patetican, onda ja ne znam sta jeste.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 21:12:42
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.