Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Radim na crno i za društvo ne postojim  (Pročitano 760 puta)
12. Apr 2014, 09:03:30
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
Browser
Mozilla Firefox 28.0
mob
Sony xperia
Radim na crno i za društvo ne postojim

Platu primam na ruke. Nemam račun u banci, podstanar sam, a to ću i ostati jer ko bi mi dao kredit, kaže za „Blic“ S. Ć., jedna od 700.000 onih koje sistem uopšte ne vidi.

Priča naše sagovornice, svršenog trgovačkog tehničara, koja radi već deceniju bez dana radnog staža, nimalo se ne razlikuje od ostalih koji su primorani da rade na crno. Oni nemaju socijalnu i zdravstvenu zaštitu, ne mogu da dobiju dozvoljeni minus, a o podizanju kredita ne mogu ni da sanjaju.

I građevinski radnik Predrag R. (45) jedan je od njih. Na crno je počeo da radi pre 15 godina, kada je firma u kojoj je do tada bio zaposlen propala.

- Pošto sam ostao bez posla, bilo mi je važno da počnem da radim bilo šta da bih preživeo. Ponudili su mi posao na građevini, ali da me ne prijave. Dok si mlad, pojmovi poput „zdravstvena knjižica“, „staž“ i „penzija“ ne izgledaju važno, ali tu grešku u proceni plaćam sada. Živim kao podstanar sa porodicom, jer ne mogu nikako da podignem kredit za stan, a kada bi supruga ostala bez posla, deca bi nam ostala bez zdravstvene zaštite - priča Predrag, koji se na biro prijavio kao nezaposlen, pa kao takav ima i zdravstvenu knjižicu.

U banci Sosijete ženeral objašnjavaju da podnosilac kreditnog zahteva mora da bude u stalnom radnom odnosu, a da građani koji nemaju redovna primanja mogu da dobiju zajam samo ukoliko uplate depozit u visini kredita.

- Ako je osoba formalno nezaposlena, banka nema mogućnost da odobrava klasične kredite, jer za njih ne bi bilo nikakvog obezbeđenja, kao ni garancije da bi klijent zaduženje mogao uredno da otplaćuje - kaže Pjer Bosk, član Izvršnog odbora te banke.

Među radnicima na crno najviše je mladih i onih koji su u poznim godinama postali tehnološki višak. - Radnik na crno je potpuno nevidljiv radnik i nalazi se u višestruko nepovoljnom položaju. Rad na crno je problem enormnih razmera, a država zatvara oči zarad socijalnog mira, kaže za “Blic“ Ranka Savić, predsednica ASNS.

Preuzeto sa ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.116
mob
Samsung SGH-E590
Onda dodju ovi koji su u drzavnim firmama i kenjaju kako ljudi treba bilo sta da rade. Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.9.2
Browser
Safari 537.74.9
mob
I-mate 30 Pro
 Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 28.0
mob
Nokia 
Onda dodju ovi koji su u drzavnim firmama i kenjaju kako ljudi treba bilo sta da rade. Smile

Ali na svakoj temi....
Pa kako vam vise ne dosadi da stalno spominjete one koji rade u drzavnim firmama....u cemu je to stvarno stvar?
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.116
mob
Samsung SGH-E590
Ma to se ja sprdam sa Mrgecom jer on uvek kenja kada su ovakve teme, a uvalio se u drzavnu administraciju. Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 28.0
mob
Nokia 
A to  Smile

I ja bih da se uvalim u drzavnu administraciju  Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 34.0.1847.116
Ma to se ja sprdam sa Mrgecom jer on uvek kenja kada su ovakve teme, a uvalio se u drzavnu administraciju. Smile

Спрдаш се са мном? Smile Smile

IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.