Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 06:09:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Radikali će vladati sami  (Pročitano 6393 puta)
21. Jul 2006, 10:24:03
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
BEOGRAD - Niko od onih koji su sada na vlasti, posle izbora više neće vladati Srbijom - tvrdi zamenik predsednika SRS Tomislav Nikolić. Na pitanje - da li to znači da će radikali sledeću vladu moći da sastave sami - odgovara:
- To znači da ćemo učiniti sve što je u našoj moći, ako smo već prešli tu "magičnu" granicu od 40 odsto podrške, da se dodatno potrudimo i obezbedimo potrebnih 50 odsto glasova.
* Zašto SRS ne može sa drugim strankama?
- Koalicije su, iskreno, veoma teška stvar. Mislim da je maksimalan broj članova koalicije - dva. Sve ostalo je vašar. Ne mogu ni da zamislim vladu u kojoj bismo bili mi, i G 17 plus, i Drašković, i Ilić, i Koštunica, i SPS... Vlada mora da bude kao porodica.
* Posle prošlih izbora, nudili ste koaliciju DSS...
- Mislim da je tu Koštunica načinio istorijsku grešku, koju plaćamo i dan-danas. Treba ga pitati, i to na poligrafu, šta je bio razlog. Strah od zapada, što je, po njemu, navodno bio motiv za odbijanje, prebrodio je kada je pozvao socijaliste da podrže vladu.
* U Crnoj Gori, ipak, ulazite u koaliciju "Srpska lista"?
- Tako je. Nećemo da budemo kamen spoticanja. Svesni smo da u Crnoj Gori nismo uspeli da se podignemo na nivo s kog bismo mogli da postavljamo uslove srpskim strankama, pa ćemo im, čak, prepustiti dominantnu ulogu.
* Da li je moguća smena vlasti u Crnoj Gori?
- Moguća je, samo ne bih voleo da Predrag Bulatović zameni Mila Đukanovića, jer bismo imali istu muku.
* Meri li se vreme do novog ustava Srbije mesecima, ili - novim izborima?
- Ne znam. Očigledno je da tu postoji nekakav zastoj. Mislim da je pričao o ustavu, priča kako svi nešto radimo na tome, a ja bih mogao da se zakunem da nećemo imati predlog pred Skupštinom do kraja godine.
* Ko je glavni "kočničar"?
- Predugo je to bila DS, uz podršku ostalih. Svima u vlasti je odgovaralo odugovlačenje u radu na ustavu: Vojislav Koštunica je svestan da ovakvu vladu više nikada neće moći da sastavi, Borisu Tadiću je jasno da ne može da je formira, kao i da će ostati bez predsedničkog mesta. Zato treba "gurati vagon", kako ih je učio još pokojni Đinđić - nešto da se dešava, a da se ništa ne desi.
* Koje su razlike između "ustavotvoraca"?
- Pre svega, to je način izbora predsednika republike. Mi smo jedini za to da se šef države bira u parlamentu, čime bi se, u startu, eliminisala mogućnost da predsednik i premijer budu posvađani. Zatim, želimo da "zakujemo" izborni princip - da on uvek bude proporcionalni, a ne da zavisi od volje vlasti. Razlika će biti i u vezi s izborom sudija Ustavnog suda. Dalje, naš stav je da autonomiju Vojvodine treba zadržati u istom obliku u kom je danas.
* Kako prevazići te razlike?
- Ta suprotstavljena mišljenja neće moći da uskladi Odbor za ustavna pitanja, i to će ići pred Skupštinu. Tamo se predlog ustava može ispravljati amandmanima. Voleo bih, međutim, da uskladimo predloge što je više moguće, da neslaganja ne budu suštinska.

MLADIĆ
* KAKO bi vaša stranka preskočila "hašku prepreku"?
- Ne mogu da vam odgovorim, jer ne znam šta je, u stvari, ta prepreka.
Da li je prepreka Mladić koji je u Srbiji ili Mladić kojeg treba uhapsiti bilo gde u svetu?
Ne verujem da je u hrvatskom planu pisalo - uhapsićemo Gotovinu u Španiji!? Sa nama vam je sve jasno - mi Mladića nikada ne bismo uhapsili.

MATERICA
* KAKO će izgledati Srbija, ako SRS dođe na vlast?
- Mi jesmo deo Evrope, ali smo mi za Evropu - Palestinci. Svi ostali na Balkanu su Izraelci. Da su radikali u vladi, Zapad bi znao dokle sme da ide - nikad preko granice ponižavanja naroda i države. Mi, ovako, njima služimo za veštačku oplodnju: ubace nam svoj kapital koji će da oplođuju po kamatama i preduzeća koja će da rade. Šta smo mi - materica?

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Znas li ti Danice, sta je to Vinca?

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1971
Zastava Kragujevac
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nece valjda Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Svakom gradjaninu po kiosk, hleb 5 dinara i svi ce biti zaposleni (javni radovi na izgradnji betonskih bunkera prema svim komsijama). I Enver Hodza bi pozavideo na dalekovidosti radikalskih ideologa.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 27
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Možda ne baš sami, ali sa SPS-om i zdravim dijelom DSS-a, zašto da ne. Partija koja ima najveću podršku srpskog naroda treba da dobije priliku da povede zemlju, Sadašnja vlada nije sposobna da uradi bilo šta za narod zato što se stalno bori  za svoj opstanak , a o Borisu Tadiću i njegovim zapadnjacima neću ni komentarisati. Srbija treba čvrstu patriotsku vladu koja će se baviti Srbijom, a ne samo slušati naredbe iz Brisela i Vašingtona. Vjerujem  da u ovom momentu bolje opcije od radikala i Tome Nikolića u Srbiji nema. Ne kažem da u budućnosti neće biti ali sada...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1971
Zastava Kragujevac
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Radikalima sve i da das vlast " na tacni", nece da ucestvuju u njoj.
Vise vole da budu jaka opozicija, nego slaba vlast. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Qtek 小米
Mislim da bi SRS, odgovarala situacija da osvoje sa SPS ili bez njih , 120 mandata i da mirno gledaju kako ce do juce zaracene stranke (a valjda ce i Ceda uci u parlament) voditi Srbiju.
Taj novi DOS aka rogovi u vreci, sa sujetnim lidercicima ne bi opstao ni dve godine, iskompromitovali bi se jos vise, nove afere bi potresale Srbiju svaki dan.
To bi bio Milov metod osvajanja vlasti.
A onda na sledecim izborima SRS bi osvojila vise nego DOS nekada, bez neke ubedljive kampanje, onako skrstenih ruku.
Zato su danas Radikali ovako „opusteni“ sto neki smatraju da su se zadovoljili lokalnom vlascu i blagodetima opozicionog delovanja, ali kada je to jedina opozicija ...
Zasto tesna i uvek neizvesna pozicija, kad je bolje biti strpljiv pa vladati na miru i dugo, a i nesto je nauceno iz gresaka dosmanlija. Smile
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1971
Zastava Kragujevac
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Radikali na bilo kojim sledecim izborima, mogu kao DOS da osvoje 2-3 vecinu, samo ako izlaznost bude 20%.
Milion glasaca je njihov plafon, a to je petina ukupnog birackog tela, tako da se ne zanose neki bezveze.  .  .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Kako ono bese...Karlobag, Karlovac, Ogulin, Virovitica? Tragikomedija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Qtek 小米
Kako ustasama nije tragikomedija sto su stvorili veliku hrvatsku i etnicki ocistili od Srba ?
Jos kad dobiju herceg-bosnu ... skoro pa ostvaren pavelicev san.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Kako ustasama nije tragikomedija sto su stvorili veliku hrvatsku i etnicki ocistili od Srba ?
Jos kad dobiju herceg-bosnu ... skoro pa ostvaren pavelicev san.

Ne znam o kakvoj velikoj Hrvatskoj pricas? Hrvati nisu isli po Srbiji da `oslobadjaju` Sombor, Novi Sad, Sabac, Zemun itd  kao sto smo mi radilii u Vukovaru i sl. 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 06:09:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.