Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 22:48:22
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rad na filmu. . .  (Pročitano 33318 puta)
Svakodnevni prolaznik

Diplomirani Krompir

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 346
Zastava SCG
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6020
Da, da! Postuj nam malo da čitamo! Ja se već godinama
nadam da ću pročitati neki kvalitetni domaći scenario,
hajde, ŽELIMO da VIDIMO! Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 208
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Da bih postovao cele price morao bih prvo da zastitim svoja Intelektualna prava.

reci "nadam da cu procitati neki KVALITETAN scenario" to ocekivanje me uznemiruje, a rec "domaci" budi stereotipne predrasude; te ovo sto sam napisao nebih okarakterisao ni kao " potencijalno kvalitetno " ni kao "domace".
Takodje otkrivanjem radnje u par recenica (tim jednostavnim recima) mogu samo narusiti sliku price.
Ali evo nekoliko podataka.
Prvo navedena prica. Prvobitno je zamisljeno, sa razlogom, da se zove Imprint. Medjutim posto sam kasnije saznao da  Miike snimia (je snimio) horor epizodu pod istim nazivom,   trenutno je bez naslova.
Radnja je nelinearna (i vremenski i prostorno), te se samo naizgled odvija u toku jedne veceri.
Glavni lik ne progovara u toku cele price (filma), pa uoste u celoj prici (filmu) samo jedna osoba progovara par recenica. Razmisljam da i se te recenice ne cuju, nego da joj citamo s usana. 
E da, filmom dominira mrak, ima tu i pozorista i pozorisnih crvenih "zavesa
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Diplomirani Krompir

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 346
Zastava SCG
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6020
Dobro, hajde, zar ti ne mislis da su tvoji scenariji dobri (kvalitetni, interesantni...),
za pocetak. A rec domaci neka ti ne budi ruzne asocijacije, prosto mislim na
price koje se odvijaju u okvirima srpskog jezika i eventualnog okoliša,
koji bi, u bilo kojoj varijanti, cak i pozorisnoj, prosto isijavali iz fakture slike,
glumačke  fizionomije i interpretacije. OK je sto ti, kao pisac, mistifikujes svoje
delo, a isto je ok da ja, kao neko iz "posla" koristim neke uopštene termine,
koji možda ne pogađaju baš u samu suštinu tvoga bića... Smiley

Ja se pomalo i šalim, nemoj se ljutiti Smile

Ako ti u stvari pišes dramske koncepte, koji po svojoj strukturi ne mogu da
se porede sa sterilnim, tehničkim formama - sižeom, scenariom, knjigom snimanja,
onda ti, u odnosu na filmsku tehnologiju, prosto pišeš priče, koje je neophodno
dodatno obraditi u gorenavedene forme da bi ih uopšte bilo moguće dramatizovati.

U tom smislu, možeš barem sročiti neke sižee, za početak. Standarna dužina
za kratki film je jedna kartica (oko 1600 karaktera sa spaceovoima)...

A super način da zaštitiš svoja prava je da isprintaš pisanije i sam ga sebi pošalješ
u koverti, koju ne otvaraš, kao dokaz o datumu kada je delo nastalo... Ja inače
prezirem ceo kopirajt fazon, pošto se odnosi uglavnom na zaštitu prava korporacija
i velikih izdavaca, a pojedinci reko imaju koristi od njega, i retko su u poziciji da
dobiju satisfakciju na osnovu povredjenja istih.

Pozdrav Wink

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 220
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.22

Radnja je nelinearna (i vremenski i prostorno), te se samo naizgled odvija u toku jedne veceri.
Glavni lik ne progovara u toku cele price (filma), pa uoste u celoj prici (filmu) samo jedna osoba progovara par recenica. Razmisljam da i se te recenice ne cuju, nego da joj citamo s usana.
E da, filmom dominira mrak, ima tu i pozorista i pozorisnih crvenih "zavesa

Lynch definitivno. Na osnovu ovih podataka pred ocima mi se pojavljuju Grandmother, Eraserhead i neki drugi radovi pomenutog reditelja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 208
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Neljutim se ni najmanje!!!
Rece da si montazer, mozes li nas upoznati sa nekim tvojim radom?

lastrex gledao si grandmother???
(da, lynch izvrsio je ogroman uticaj na mene, ali nije samo on. elemente koje sam "ukrao" od njega stavio sam u sasvim drugaciji- novi, za mene smislen, koncept)
borkes i sta bi sa tvojim filmom???
postuj neki kratki koji sui radio!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
mob
Apple 15
1. kamerman
2. montazer

ostalo me ne zanima.... mislim... mogu scenaristi, reziser, glumci da odrade savrsen posaoi... ali ako kamerman to dobro ne snimi, a montazer ne upakuje.. dzaba truda...
doduse, moj stric je bio majstor svetla... u vreme kad je Avala film nesto znacio u svetu... proputovao je ciiiitav svet radeci za strance, retko za nase... ukljucujuci tu i mesec dana na Sejsalima za vreme snimanja jedne od verzija Robinzona Krusoa Smiley  tako da ni to nije los posao... Smiley

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 220
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.22

lastrex gledao si grandmother???
(da, lynch izvrsio je ogroman uticaj na mene, ali nije samo on. elemente koje sam "ukrao" od njega stavio sam u sasvim drugaciji- novi, za mene smislen, koncept)

gledao sam sve od Lyncha sto se bar lako moze nabaviti (od Six Men Getting... do nanovijh shortova (Rabbits, Out Yonder, Darkened Room, Dumbland)

bcaran, imas li nekih vesti u vezi sa novim filmom Inland Empire? i jesi li gledao onaj "navodno" klip?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 208
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
O kom klipu mislis???
Vesti o Inland Empire-u znam samo sa njegovog sajta i IMDB. S'nestrpljenjem ocekujem.

Navodno Lynch je radio neki od spotova Rammsteina, da neznas o kom spotu je rec???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Somewhere around nothing!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 11442
Zastava Herceg-Novi
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
Apple Iphone 5s
ja bih da budem statista Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 220
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.22
O kom klipu mislis???
Vesti o Inland Empire-u znam samo sa njegovog sajta i IMDB. S'nestrpljenjem ocekujem.

Navodno Lynch je radio neki od spotova Rammsteina, da neznas o kom spotu je rec???

ne zelim da se ovo pretvori u offtopic, ali...

idi na www.youtube.com i u searchu ukucaj "room to dream" i izacice klip (traje 6 minuta) koji je mozda (svi kazu"mozda") iz Inland Empire

U svakom slucaju taj klip govori o novom Lynchovom filmu za koji nema scenario unapred napisan, vec pise scenu pre snimanja i koji je u potpunosti snimljen dv camerom.

Spot je za pesmu Rammstein istoimenu grupe, ali da se ne lazemo, koliko sam shvatio nije spot, vec mesavina scena iz filma Lost Highway i Rammsteinovog koncerta.

E, sada stvarno da neko otvori temu o Lynchu, pa da se ispricamo ko ljudi, ne zelim vise offtopica.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 22:48:22
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.