Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 05:53:53
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ra materijal  (Pročitano 17144 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61
mob
Nokia 
Citat
Deki + decky + Sandra --> zagarantovana dobra zabava.

tesko da ces ovde naci materijal za zabavu.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.61
mob
Samsung Galaxy SII
Bukvalisto, to je kompliment  Smile

(ako se i ova druga dva ovako utripuju, da znaju da ih gotivim  Smile )
« Poslednja izmena: 20. Avg 2010, 21:58:55 od ThePhilosopher »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61
mob
Nokia 
Bukvalisto, to je kompliment  Smile

ko kaze da sam ja to pogresno shvatila. samo zaboravljas da ja tebe znam .

i da. kad sam citala ovaj ra i hh materijal pomislila sam na tebe . ti si na daleko visem nivou svesti nego 99% clanova koji posecuju ove teme.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.61
mob
Samsung Galaxy SII
Citat
i da. kad sam citala ovaj ra i hh materijal pomislila sam na tebe . ti si na daleko visem nivou svesti nego 99% clanova koji posecuju ove teme.

Iako si me previse precenila, hvala  Smile
(ajd' da se vratimo temi, znajuci dekija, imace jos stosta da se cita  Smile )
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Bosch ima centrifugu
Deki + decky + Sandra --> zagarantovana dobra zabava.  Smile

Obicno sam izbegavao da citam ovu pricu o denzitetima, i sada kada je Light napisao uvodne definicije i pojasnjenja distorzija, lakse mi je da pratim.

Shvatio sam da sam u 7-om denzitetu  Smile

Citat
Distorzija:
Svako odstupanje od Zakona Jednog. Reč distorzija u tekstu ne mora uvek imati negativno značenje. Prve tri distorzije Zakona Jednog su Slobodna volja, Ljubav i Svetlo.

Nema smisla ovo sto sam podvukao. Kaok to moze biti odstupanje? Kako moze biti odstupanje ako kreator kroz nas uci o sebi?

Ako shvatimo kao odstupanje od Jedinstva --> mora imati negativnu konotaciju.
A ja bih rekao bas suprotno. Slobodna volja za izborom puta ka prosvetljenju i prevashodno ljubav su nesto sto nas veze za Jedinstno. Nema odstupanja, vez naprotiv - ima teznje ka Jedinstvu.

I sto je veca ljubav, to sve vise vidimo ostale jedinke, osecamo se kao deo tkiva...

Ne bas - rec distorzija nije ni pozitivna ni negativna - ona ukazuje na mehanizme koje je tvorac napravio da shvati samog sebe kao kreatora - mi - inividualne emenacije njegove voolje - smo samo deo tog mehanizma - kroz upoznavanje nas samih a to pak kroz iskustva koja imamo u zivotu on upoznaje sebe kroz nas.

Svaka distorzija je krug koji se uvek vraca na sopstveni pocetak - ka tvorcu. To je nas put - da budemo ono sto jesmo da bi se setili sta smo.
« Poslednja izmena: 21. Avg 2010, 02:03:46 od decky999 »
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.61
mob
Samsung Galaxy SII
To ima vise smisla  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Bosch ima centrifugu
Samo bih komentarisao tvoj potpis - savetujem da ga skratis - music expresses the soul. Osecanja su expression of the soul na materijalnom planu - kroz hemijske reakcije u telu. Muzika - kao cista vibracija - je najbliza dusi i kreatoru.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4372
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
3. Distorzija - svetlo

Inteligentna energija tada kreira distorziju poznatu kao Svetlo. Od te tri distorzije nastaju mnoge, mnoge, od kojih svaka ima svoje sopstvene paradokse, koje treba rešiti, nijedna važnija od druge.

Poreklo svake energije je delovanje slobodne volje na ljubav. Prava priroda energije je svetlo, uključujući i unutrašnje svetlo koje je zvezda vodilja sopstva. To je prava priroda svih entiteta.

______________________________ ______________________________ ____________________________
ima smisla , samo ne znam sta treba tu resiti, svaka boja ima svoju energiju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Nisu moje misli ali su dobre u kontekstu Ra Materijala pa rekoh da ih prevedem. Brojevi u zagradi su broj seanse i broj pitanja iz Materijala u kome se razglaba o prethodnom…

Šta je Zakon Jednog?

Postoji samo jedan, i taj jedan je Beskonačni Kreator. (4.20)

Zašto izgleda da ima mnogo?

Beskonačni Kreator je postao svestan mogućnosti konačnosti. Odlučilo je da istraži tu mogućnost. (13.12)

Zašto?

Zainteresovano je za slobodnu volju. Šta se dešava ako su delovi sebe slobodni da rade šta hoće?

Šta ga briga?

Želi da Se spozna.

Kako Kreator istražuje koncept slobodne volje?

Njegova beskonačna inteligencija se sliva u fokus inteligentne energije. Ovaj fokus poziva svetlost u bivstvo, i time uspostavlja obrazac prirodnih zakona i kreira ono što nazivamo galaksija. (13.13)

Kako zovemo takav fokus?

Logos, Kreativni Princip ili Ljubav. (13.7)

Kako pozivanje svetla u bivstvo uspostavlja prirodne zakone?

Svetlo je inteligentno, puno energije i gradivni blok onoga što nazivamo materija.

Da li postoji više od jednog Logosa?

Da, svaka galaksija ima svoj Logos. Ra kaže da su naši ljudi često obožavali Logos umesto Jednog Beskonačnog Kreatora od kog dolazi. (27.12)

Da li postoji fizička manifestacija Logosa?

Nisam siguran. Ako postoji, pretpostavljam da bi to bilo centralno sunce naše galaksije. Ali, iako Ra misli na centralno sunce, čini se da je to Centralno Sunce Univerzuma kome će svi da se vrate. (27.6)

Dakle, da li svaka galaksija ima sopstveni sistem prirodnih zakona?

Da. Kao i sopstveni arhetipski um. Ra kaže da neki njegovi članovi lutali drugim galaksijama, kao i da  "to iskustvo zapanjuje intelektualne i intuitivne kapacitete." (90.17)

Šta je naše Sunce?

"Pod-Logos." Rafinira prirodne zakone i arhetipski um postavljene od strane našeg Logosa, informisanog iskustvom ranijih solarnih sistema u našoj galaksiji, baš kao što je naš Logos bio informisan iskustvom ranijih Logosa sa svojim galaksijama. (29.1)

Pa otkud ljudi?

Naš Logos, u svom planu o tome kako najbolje da dozvoli Kreatoru da se spozna, odlučio je da investira dvonožne majmune samo-svešću.

Zašto?

Ra ne zna, ali oni pretpostavljaju: da bismo razvili govor, a ne telepatiju i tako umesto ponovnog otkrivanja moći uma, budemo privučeni izradi, držanju i korišćenju fizičkih alata. (90.12, 19.10)

Zašto Logos ne bi želeo da otkrijemo moći uma?

To seže u slobodnu volju. Mi smo svako, u suštini, Jedan Beskonačni Kreator, istražujući iluziju konačnosti. Logos je želeo da da svakom delu Tvorca krajnju slobodnu volju u svom istraživanju. Zato je dobro prikrio podsvest i duboki um od svesnog uma.

Kako nam zaklanjanje podsvesnog od svesnog uma daje slobodnu volju?

Podsvesan um je svestan jedinstva sa svim što jeste. Ako smo bili 'svesno' svesni tog jedinstva, ne bismo imali potrebe da tražimo ili da izberemo put nazad Kreatoru.

Ako smo već Kreator, zašto moramo da izaberemo put nazad?

To je stvar postajanja sve više i više onoga što već jesmo. I kako svako od nas pravi izbore na našem putu nazad, mi postajemo poput dragulja u kruni Kreatora.

Koje izbore imamo za puteve?

Služba sebi ili služba drugima. Ili nijedan.

Šta se dešava ako izaberemo nijedan?

Reinkarniramo se dok ne izaberemo jednu od dve staze.

Zašto postoje samo dva puta?

Ra ne kaže, ali mislim da, baš kao magnet ima dva pola, pozitivan i negativan, tako ima i svest. Ra ukazuje da, baš kao što je nemoguće suditi polaritetu magneta, tako je nemoguće, i neprikladno, suditi polaritet drugog bića.

Kako biramo jedan put naspram drugom?

Da bi se izabrao pozitivan put, najmanje 51 odsto naših misli i akcija mora biti posvećeno službi drugima. Za negativan put, najmanje 95% mora da bude sebi-služeće. Između dva laži "slivnik ravnodušnosti."
Šta se dešava ako izaberemo jedan od puteva uspešno?

Diplomiramo na planetu službe drugima ili planetu službe sebi.

Koliko vremena imamo da izaberemo?

75.000 godina.

Šta se dešava nakon 75.000 godina?

Nakon toga, Zemlja će biti planeta službe drugima. Oni koji su izabrali službu drugima će zajedno raditi na način koji im se čini najboljim. Oni koji su izabrali službu sebi će ići na planete posvećene njihovom putu. Oni koji još uvek nisu izabrali, otići će na druge treće-densitetske planete.

Kako to misliš treći densitet?

Postoji sedam denziteta iskustva.
Prvi denzitet je denzitet svesti, u kojoj se planeta izlazi iz bezvremenog stanja u fizičku manifestaciju. Njegovi stanovnici su zemlja, vetar, voda i vatra.
Drugi denzitet je denzitet rasta, u kome se ono što mi zovemo biološki život pojavljuje i evoluira u pravcu sve veće i veće složenosti.
Treći denzitet je denzitet izbora, u kojima su neki od bioloških entiteta investirani duhom i biraju na koji će način dalje evoluirati prema Kreatoru.
Četvrti denzitet je denzitet ljubavi. Oni koji su uspešno izabrali udružuju se sa drugima sličnog uma kako bi se nastaviti taj izbor, bilo ljubavi prema sebi ili ljubavi prema drugima.
Peti denzitet je denzitet mudrosti. Oni koji su proučavali ljubav prema sebi ili prema drugima sada uče da budu mudri u njihovoj službi.
Šesti denzitet je denzitet jedinstva. U njemu ljubav i mudrost su pomešani. Dva puta se ponovno ujedinjuju, tako što oni koji su na putu službe-sebi, shvativši da ne mogu uspešno da savladaju lekcije jedinstva bez otvaranja srce prema drugima, prebacuju svoj polaritet na pozitivan.
Sedmi denzitet je denzitet kapije, poslednji korak pre nego što postanemo ponovo ono što smo oduvek bili, Jedan Beskonačni Kreatora.
Osmi denzitet je i početak prvog denziteta sledeće Kreacije.
Između sedmog i osam denziteta, verujem, kreacija se ponovo spaja u periodu od vanvremenskog, bezobličnog jedinstva sa Kreatorem.

Zašto postoji sedam denziteta?

Ra-ovo razumevanje je da, "putevi oktave su bez vremena tj. postoji sedam denziteta u svakoj kreaciji beskonačno." Mada, oni ističu, da su granice njihovog znanja uske i prenose nam učenje svojih učitelja.
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nepoznat -
mob
Samsung 
Deki,
Portavio bi ti i jedno intimno pitanje ako dopuštaš.
Kako vidiš sebe, u vezi ovih ops i opd procenata?
Ne moraš odgovoriti samo želim da napomenem da većinu stvari koje radimo, činimo iz razloga što nešto očekujemo od toga. Makar to bila neka moralna satisfakcija ili želja da se napreduje ka opd.
Dokle god imamo neko očekivanje nemožemo govoriti o čistom opd.
Sad se zapitaj šta preteže u tvojim postupcima, ljubav prema drugima ili neki tvoji unutrašnji motivi kojih ne moraš biti svestan, odnosno ljubav prema samom sebi?
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 05:53:53
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.043 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.