Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Apr 2024, 10:56:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: R.I.P Alvin Lee  (Pročitano 556 puta)
07. Mar 2013, 19:09:44
Ucesnik diskusija


Zasto lako, kada moze tesko

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 162
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Nokia n73
Poznati rok gitarista Alvin Li, član sastava Ten Years After, umro je 6. marta u 68. godini.

Britanski gitarista koji je svoju najveću slavu stekao svirajuću gitaru u bendu Ten Years After i čija gitarska sola na festivalu Vudstok su postala "domaći zadatak" za sve ambiciozne gitariste, preminuo je danas (6. mart) od komplikacija nakon rutinske operacije.

Vest o smrti Alvina Lija saopštila je njegova porodica.

Alvin Li je rođen u Notingemu, bend u kome je svirao je u Engleskoj imao je ukupno 8 Top 40 albuma, a najpoznatiji je po hitu iz 1971. godine "I'd Love To Change the World.

Li je tokom svoje karijere smatran za jednog od najboljih engleskih gitarista, a oko njegovog gitarističkih umeća su se često vodile polemike, jer je vatreni krug njegovih poštovalaca branio tvrdnju da je reč "o najboljem gitaristi u istoriji engleskog roka".

"Izgubili smo divnog i voljenog oca i prijatelja, svet je izgubio zaista velikog i talentovanog muzčara", piše u izjavi porodice povodom Lijeve smrti.

Osim sviranja u grupi Ten Years After, Alvin Li je radio i sa Džordžom Harisonom, Stivom Vinvudom, Ronijem Vudom i Mikom Flitvudom na njegovom prvom solo albumu "On the Road to Freedom" iz 1973. godine. Svoj poslednji album "Still on the Road to Freedom" je snimio prošlog avgusta, a sa gitaristom Džonijem VInterom imao je zakazan koncert u pariskoj Olimpiji 7. aprila

Njegov legendarni nastup na Vudstoku 1969. godine, kada je izveo jedanaestominutni solo u toku pesme "I'm going home" je proglašen besmrtnim time što je ušao i u finalnu verziju filma o ovm spektakularnom muzičkom festivalu.

Alvin Li je počeo da svira u gitaru sa 13 godina, a sa 15 je oformio osnovu benda Ten Years After koji je svoj prvi ugovor potpisao 1967. godine. Godinu dana nakon toga koncertima po Americi bend je na tamošnjim radio stanicama stekao kultni status. Za sedam godina grupa je odsvirala ukupno 28 američkih turneja.


Izvor : B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Apr 2024, 10:56:36
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Alvin Lee

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.081 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.