Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Jul 2025, 23:50:53
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Ko je po vasem misljenju bolji drzavnik?
Vladimir Putin
81.3%  (87)
Dzordz Bus
18.7%  (20)
Ukupno glasova: 107
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Putin vs Bus  (Pročitano 30627 puta)
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
A, uce da lete ti Rusi svakog.

Ajde laka noc, sutra vec prvi izvestaji.
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
@ Feanor

ko omalovažava Putina. Ja sam glasao za Putina, Bušman je retard, svako je bolji državnik od njega, "sreća" je što su američke institucije toliko jake i stabilne da mogu bez problema da funkcionišu, čak i kad im je formalno na čelu dokazani kreten.

Što se tiče Putina, ja samo realno sagledavam njegov rad u Rusiji, uradio je dosta za običan narod, ali je Rusija još uvek zemlja u kojoj sve zavisi od jednog čoveka, što nije dobro. Rusija ne bi mogla da funkcioniše kad bi na njenom čelu bio kreten, zato što su demokratske institucije u Rusiji krhke i u potpunosti su podređene volji jednog čoveka.

Zamisli šta bi bilo sa Rusijom da je "Georgij Bušmanov" na njenom čelu. Haos, anarhija i građanski rat.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 37
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Zemunac, tvoje poznavanje Rusije, Putina, politickih prilika u Rusiji i hijerarhije obavestajne sluzbe je veoma impozantna.
U potpunosti se slazem sa tobom oko onog komentara o krhkosti Ruskih demokratskih institucija.
Ja mislim da nikada ni jedna zemlja nebi trebalo da zavisi od jednog coveka, ako nista to smo trebali da naucimo na sopstvenom primeru.
Amerika je jedina zemlja koja je uspela da prevazidje taj kult licnosti i razvije mehanizam vlasti koji se ni malo ne oslanja samo na jednu politicku figuru.
Podsmevali se mi koliko god hocemo Busu, po mom misljenju on nije glup covek nego je samo pametan taman onoliko koliko treba, a u sistemu kakav je Americki u kome politiku vode multinacionalne kompanije i razni lobiji ciji je cilj iskljucivo ostvarivanje profita pametniji predsednik i ne treba, rebaju samo dobri savetnici i jaka obavestajna sluzba.
Nista on ne voli Albance vise od bilo kog Srbina ali imajuci u vidu da je Albanska emigracija u USA bila jedan od vecih donatora Bushove predizborne kampanje koliko sam ja cuo, cifra je oko 5 miliona dolara, zatim ni malo ne treba zanemariti cinjenicu da Albanska narko mafija ima godisnji profit od preko 10 milijardi eura  i ne treba iskljuciti mogucnost da deo tog profita ubira CIA, zatim uzimajuci u vid cinjenicu da je USA jedan od protivnika EU nezavisno proamericko Kosovo bi bilo neverovatan faktor destabilizacije regiona.... ali sam vec promasio temu SmileySmileySmiley
Sve u svemu, jos 1991 godine mi smo se prikljucili gubitnickom timu i sad polako redom placamo cenu za to..
IP sačuvana
social share
U mlađega pogovora nema.
Edit by latifovich: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Zemunac, tvoje poznavanje Rusije, Putina, politickih prilika u Rusiji i hijerarhije obavestajne sluzbe je veoma impozantna.
U potpunosti se slazem sa tobom oko onog komentara o krhkosti Ruskih demokratskih institucija.
Ja mislim da nikada ni jedna zemlja nebi trebalo da zavisi od jednog coveka, ako nista to smo trebali da naucimo na sopstvenom primeru.
Amerika je jedina zemlja koja je uspela da prevazidje taj kult licnosti i razvije mehanizam vlasti koji se ni malo ne oslanja samo na jednu politicku figuru.
Podsmevali se mi koliko god hocemo Busu, po mom misljenju on nije glup covek nego je samo pametan taman onoliko koliko treba, a u sistemu kakav je Americki u kome politiku vode multinacionalne kompanije i razni lobiji ciji je cilj iskljucivo ostvarivanje profita pametniji predsednik i ne treba, rebaju samo dobri savetnici i jaka obavestajna sluzba.
Nista on ne voli Albance vise od bilo kog Srbina ali imajuci u vidu da je Albanska emigracija u USA bila jedan od vecih donatora Bushove predizborne kampanje koliko sam ja cuo, cifra je oko 5 miliona dolara, zatim ni malo ne treba zanemariti cinjenicu da Albanska narko mafija ima godisnji profit od preko 10 milijardi eura  i ne treba iskljuciti mogucnost da deo tog profita ubira CIA, zatim uzimajuci u vid cinjenicu da je USA jedan od protivnika EU nezavisno proamericko Kosovo bi bilo neverovatan faktor destabilizacije regiona.... ali sam vec promasio temu SmileySmileySmiley
Sve u svemu, jos 1991 godine mi smo se prikljucili gubitnickom timu i sad polako redom placamo cenu za to..

Prvo, vidim da si se tek priključio, ovo ti je prvi post na forumu, pa da ti kažem dobrodošao.  Smile

Slažem se sa tvojim postom, osim u delu o Bušovoj "pameti". Čovek je na granici mentalne retardiranosti, njegov IQ je 87, a u medicini se ljudi sa IQ manjim od 85 smatraju mentalno zaostalim. Znači, Buš je kreten, a to se vidi po njegovim "delima".
Još dugo će SAD ispaštati zbog njegovih gluposti. Svi znamo da on nije kreator američke politike (to smišljaju razni stratezi i savetnici, lobisti itd.) ali on ipak ima poslednju reč.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4

Prvo, vidim da si se tek priključio, ovo ti je prvi post na forumu, pa da ti kažem dobrodošao.  Smile

Slažem se sa tvojim postom, osim u delu o Bušovoj "pameti". Čovek je na granici mentalne retardiranosti, njegov IQ je 87, a u medicini se ljudi sa IQ manjim od 85 smatraju mentalno zaostalim. Znači, Buš je kreten, a to se vidi po njegovim "delima".
Još dugo će SAD ispaštati zbog njegovih gluposti. Svi znamo da on nije kreator američke politike (to smišljaju razni stratezi i savetnici, lobisti itd.) ali on ipak ima poslednju reč.
Ne budi tako ostar prema starom Bushmanu, ta granica iznosi 80.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Never Be Friends...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2180
OS
Windows XP
Browser
Mozilla
mob
SonyEricsson P910i
Rodila majka sina debila  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Citat
ko omalovažava Putina. Ja sam glasao za Putina, Bušman je retard, svako je bolji državnik od njega, "sreća" je što su američke institucije toliko jake i stabilne da mogu bez problema da funkcionišu, čak i kad im je formalno na čelu dokazani kreten.

Što se tiče Putina, ja samo realno sagledavam njegov rad u Rusiji, uradio je dosta za običan narod, ali je Rusija još uvek zemlja u kojoj sve zavisi od jednog čoveka, što nije dobro. Rusija ne bi mogla da funkcioniše kad bi na njenom čelu bio kreten, zato što su demokratske institucije u Rusiji krhke i u potpunosti su podređene volji jednog čoveka.

Zamisli šta bi bilo sa Rusijom da je "Georgij Bušmanov" na njenom čelu. Haos, anarhija i građanski rat.

Нисам рекао да је био начелник целе Источне Немачке већ сектора са центром у Дрездену. Али небитно, човек је после постао начелник ФСБ што је довољно сложићеш се. И јеси га мало омаловажавао са оним мајорчић.
Слажем се да је систем који зависи од једног човека лош, имали смо прилике да видимо са Јелцињом. Али такође мислим да Буш нема везе са политиком Америке јер би та земља прсла одавно да је тако. Човек је ортодоксни кретен на граници имбецилности.
Америку воде јаке компаније и лобији. Е сад, ја мислим да време тих група пролази. Једноставно прождиру целу планету и уништавају независне државе. Попели су се на куац свима живима и питање је времена када ће настати ново време.
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Само вас гледам....jpg
(18.61 KB, 300x300)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 772
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Dva kretena  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung S7220
Putin i Buš - Kosovo na dnevnom redu
Ponedeljak, 2. jul 2007. 12:22

Ruski predsednik Vladimir Putin doputovao je u Kenebankport u američkoj državi Mejn i sastao s američkim predsednikom Džordžom Bušom, s kojim će u naredna 24 časa održati seriju neformalnih sastanaka o nizu gorućih svetskih pitanja, uključujući i rešavanje budućeg statusa Kosova i Metohije.

Putin je sleteo na pistu nekadašnje vazduhoplovne baze u Nju Hempširu, gde ga je dočekao 41. predsednik SAD, stariji Džordž Buš, s kojim je helikopterom prebačen do letnjikovca porodice Buš u Voker Pointu, nedaleko od letovališta Kenebankport, gde ga je dočekao i američki predsednik.

Ruski predsednik je, po izlasku iz limuzine, uručio bukete cveća prvoj dami SAD Lori Buš, kao i bivšoj prvoj dami Barbari Buš.

Prvi deo susreta lidera SAD i Rusije, u američkoj prestonici lova na jastoge, protekao je u opuštenijoj atmosferi večere - uz neizbežne rakove na meniju i neformalne razgovore, dok su prvi politički razgovori o aktuelnim svetskim pitanjima najavljeni za danas ujutru.

"Samit jastoga", kako su ga nazvali američki mediji, završava se posle ručka.

Kako navode diplomatski izvori u Njujorku, status Kosova je u samom vrhu liste prioriteta predsednika Putina, uz neizbežne kontroverze oko planova Vašingtona da rasporedi rakete-presretače u Češkoj i Poljskoj, pitanja širenja NATO-a, kao i krize na Bliskom i Srednjem istoku.

Buš će, pak, pokušati da ubedi Putina da podrži najnoviju američko-britansku inicijativu usmerenu ka uvodjenju novih kaznenih mera protiv Irana, pre svih sankcija protiv zvaničnika u Teheranu, uključujući kontrolu tovara na brodovima koji plove u i iz te države.

Diplomati navode da bi se Putin i Buš, možda, i mogli dogovoriti oko novih mera protiv Irana, ali su ocene mogućeg uspeha razgovora vezanih za status Kosova znatno opreznije, s obzirom da se, kako najavljuju, očekuje da bi ruski lider mogao zatražiti nastavak pregovora Srbije i kosovskih Albanaca, ali bez ograničenja od 120 dana i uslovljavanja, kakva su navedena u poslednjim predlozima rezolucije SAD i nekoliko članica Evropske unije.

Zvaničnici administracije u Vašingtonu nisu saopštili nikakav dnevni red susreta, s obzirom na to da se od ovog, neformalnog samita ne očekuju nikakvi značajniji pomaci, već pre početak otopljavanja odnosa dve države, koje poslednjih meseci karakteriše retorika nalik na vremena hladnog rata.

Buš će, istovremeno, pokušati da pruži dodatne garancije Moskvi da kontroverzni protivraketni štit, za koji mnogi tvrde da je preskup i neefikasan, u stvari i ne predstavlja pretnju ruskim interesima, već je namenjen "isključivo odbrani od eventualnih napada iz odmetničkih država poput Irana i Severne Koreje".

Rusija je, pak, predložila da se problem reši zajedničkim korišćenjem radarskog sistema u Azerbejdžanu uz obrazloženje da potencijali Irana i Severne Koreje ne predstavljaju pretnju za ciljeve u Evropi.

Svega nekoliko časova pred početak samita, američka policija uhapsila je u Kenebankportu troje demonstranata različitih nevladinih organizacija, koji su bili u grupi od više stotina ljudi koji su protestovali zbog rata u Iraku i operacija ruskih snaga bezbednosti u Čečeniji, ali pre svega sve lošijeg odnosa SAD sa muslimanskim državama.

Izvestija: Buš će vršiti prtisak, Putin će odbiti

Amerikanci će vršiti pritisak na Rusiju povodom Kosova, ali Moskva neće promeniti poziciju, smatra visoki funkcioner Kremlja, piše moskovska "Izvestija" uoči razgovora predsednika Rusije i SAD Vladimira Putina I Džordža Buša o Kosovu.

"Prema prognozama jednog od visokih funkcionera u Kremlju, komunikacija u Kenebankporte razvijaće se jednostavno - Amerikanci će vršiti pritisak na Rusiju oko problema protivraketne odbrane i Kosova, rukovodeći se i svojim unutrašnjepolitičkim rasporedom (žele da zatvore te probleme do predsedničkih izbora), a Putin će im odgovarati odbijanjem", piše list.

"Izvestija" citira analitičara Vječeslava Nikonova, koji kaže da Amerika želi da Rusija u Savetu bezbednosti UN podrži plan odvajanja Kosova od Srbije i da će ponovo predložiti Rusiji da to učini.

Ali, navodi list, Kremlj jasno stavlja do znanja da se "pozicija Moskve sastoji u tome da joj odgovara bilo koja varijanta, koja odgovara Srbiji".

"To jest, Buš neće dočekati nikakav ustupak od Putina", zaključuje list.

"Nezavisimaja gazeta" piše da se pozicije Rusije i SAD o problemima protivraketne odbrane, Kosova, demokratije, suštinski razlikuju, dok "Komersant" ukazuje na reči Putinovog savetnika za spoljnu politiku Sergeja Prihodka da Kremlj ne sumnja u pozitivni dijalog sa Bušem.

"Komersant" citira i reči šefa Komiteta za spoljnu politiku gornjeg doma ruskog parlamenta Mihaila Margelova da će samit sigurno doneti neki rezultat.

(agencije/MONDO)
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Jul 2025, 23:50:53
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.107 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.