Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah. Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Trenutni svetski trend u "demokratskim drzavama" je fleksibilna politika, koju ona ne zagovara. Tako da, izmedju svega ostalog, bila bih BAS iznenadjena da pobedi.
I da, Tramp moze da "ispegla" grehe prethodnika.
« Poslednja izmena: 04. Jan 2016, 14:25:54 od Arijada (drugi profil) »
To je duel unutar demokrata,može samo jedan,a pošto ga ona konstantno vodi,realno je da će ga istisnuti...
Znam da je to demokratski duel al po onome sto gledah tu su negde. Ne bih ga otpisivao tako lako. Mada svakako vece sanse dajem Hilari.
Tu je on,ali ona uvek ima prednost,plus na američkim izborima uvek se traži neka patetika,zato mislim da će nju izbrati pre Sandersa,znaš ono žena,majka,kraljica,preživela bloudžob skandal itd,to se traži,zato bi njoj bilo zeznuto kad su ubedjivali Bajdena,on bi mogao da je nadmaši jer i on ima tragičnu priču,Sanders teško...
Da ne pričamo da joj ni blizu nije prišao ni kod skandala s mejlovima,niti je uzdrmao skandal u Bengaziju,ne znam prosto šta još može da je sruši eto pratićemo...a mislim da taj Klintonkin tim tajno kopa i rukama i nogama da Tramp bude protivnik jer će ga urnisati u duelu...
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.