Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 61
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Put u rat - Pronađen Kuran iz vremena pre Muhameda  (Pročitano 75085 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.71
Citat
Citat: akan1303 danas u 13:29:01
Suprotnost nesavrsenom jeste savrseno. Kao razlika izmedju ljutskog oka i kamere.
Šta je tu savršeno i po čijem kriterijumu?
Po kome kriterijumu nije savrsrnije ?
Kad malo razmislim da nije oka, kamera  nebi postojala .
Citat
Citat: akan1303 danas u 13:29:01
Zasto suvisan, kao da nauka otkriva nesto novo, to sto nauka objasni vec je postojalo.
Kazu izmislio Tesla struju kao da je ona nije postojala u prirodi  Smile
Kakve veze ima što je postojalo...nema dokaza (niti razboritog razloga da se veruje) da je  bio neophodan bog da nastane i da se odvija.
Da li si baš siguran da sve što naučnici izmisle već postoji u prirodi, kao što implicira ovaj nesrećno izabrani primer sa Teslom?
Kako jedan naucnik rece, mogucnost da je sve u kosmosu nastalo slucajno je ista kao da gadjate kartama u jedno mjesto a ono nastaje kula od karata.
Iskreno ja neznam dali ima takav primjer da je nesto stvoreno ili izmisleno od strane naucnika a da nije postojalo.Eto da naucim ...
Citat
To što je neko nova otkrića doživeo kao potvrdu boga ne znači da je ta potvrda tačna. Ono što je ljudima nekada bilo neshvatljivo, pripisivali su natprirodnim silama.
Bog dragi je natprirodna sila.
Sigurnan sam da si cuo mnoge primjere koji po nama dokazuju najprije nadnaravnost Kurana a onda i Njegovog tvorca, pa razmisljam dali da ti navodim.
Kakovo misljenje imas o kuranu?
Citat
Neki delovi jesu objašnjeni, neki nisu, ali ti to ne daje za pravo da izmisliš odgovor.
Dobro si dao primer hard diska - ako ti ne znaš kako se pohranjuju informacije, ne znači da je nužno ispravna tvoja ili bilo čija tvrdnja da to radi Bog ili da mikro-dleto urezuje podatak na super-tanku kamenu ploču.
Za mene upravo ta nemogucnost nauke da dokuci covjekov kosmos u glavi jeste razlog da kazem sebi ovaj razum  tesko da je nastao slucajno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 41.0
Po kome kriterijumu nije savrsrnije ?
Kad malo razmislim da nije oka, kamera  nebi postojala .
Pre svega ne postoji gradacijsko poredjenje savršenije. Nešto je savršeno ili nije.
Ti, pretpostavljam, veruješ da je ljudsko oko savršeno, a jedan od dokaza ti je i to što je oko nastalo pre i "doprinelo" je proizvodnji kamere?

Kako jedan naucnik rece, mogucnost da je sve u kosmosu nastalo slucajno je ista kao da gadjate kartama u jedno mjesto a ono nastaje kula od karata.
Pozivanjem na nekog naučnika (i to još neimenovanog) koji očigledno greši (a objasniću ti i zašto) je ponovo logička greška Argument autoriteta.

Ti i taj naučnik nemate sa čime da uporediti nastanak svega u kosmosu da biste mogli da izračunate šanse? Drugo, očigledno je da stvari u svemiru postoje, tako da je šansa ipak veća od 0, što je dovoljno.

Ako te bude interesovala tema, sam ćeš pronaći da nema istine iza tvrdnji takvih naučnika.

Iskreno ja neznam dali ima takav primjer da je nesto stvoreno ili izmisleno od strane naucnika a da nije postojalo.Eto da naucim ...
Ti si ovde imao priliku dosta toga da naučiš.
Recimo, gde si van ljudskog delovanja pronašao motor sa unutrašnjim sagorevanjem? Ili Nintendo 64?

Bog dragi je natprirodna sila.
Sigurnan sam da si cuo mnoge primjere koji po nama dokazuju najprije nadnaravnost Kurana a onda i Njegovog tvorca, pa razmisljam dali da ti navodim.
Pokušaj, mada, prema prethodnom iskustvu koje imam, svaka stvar za koju ti imaš utisak da je natprirodna se može objasniti bez uplitanja nadravnog.U stvari, zamoliću te da pre nego što daš primer sam pokušaš da nadješ objašnjenje koje ne zahteva uplitanje natprirodnog, kako bismo uštedeli vreme.

Kakovo misljenje imas o kuranu?
Verska knjiga pisana prema stavovima, potrebama i znanju ljudi u vremenu kad je nasta(ja)la.

Za mene upravo ta nemogucnost nauke da dokuci covjekov kosmos u glavi jeste razlog da kazem sebi ovaj razum  tesko da je nastao slucajno.
To ti je opet logička greška Argument iz neznanja... ti još uvek ne znaš šta sve nauka može da dokuči. Pojava svesti se kao i evolucija sve bolje razume i sve je jasnija.
« Poslednja izmena: 19. Okt 2015, 10:46:00 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.71
Kako moze postojati bolje od savrsenog? Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Ericsson jeste
nzm
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.11
Browser
Safari 601.1.56
mob
I-mate 30 Pro
Bravo predragon....
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Mac OS X v: 10.8.5
Browser
Safari 537.75.14
Citat
Ti si ovde imao priliku dosta toga da naučiš.
Ti tek treba da naucis.
Citat
Recimo, gde si van ljudskog delovanja pronašao motor sa unutrašnjim sagorevanjem? Ili Nintendo 64?
Logicka greska "Zajebus u startus est". Covek ne moze nista da pronadje/izmisli, vec samo da patentira ono sto vec postoji u prirodi. Motor sa unutrasnjim sagorevanjem je samo usmereno delovanje coveka, koristeci prirodne procese.
« Poslednja izmena: 19. Okt 2015, 22:07:16 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 41.0
Ti tek treba da naucis.

Ono što mi preostaje da naučim je kako da budali poput tebe, koja se loži na pseudonaučne bajke, objasnim neke stvari a da ne povredim tvoju plitku matericu i tako poštedim forum tvog jadnog pokušaja odgovora.

Covek ne moze nista da pronadje/izmisli, vec samo da patentira ono sto vec postoji u prirodi. Motor sa unutrasnjim sagorevanjem je samo usmereno delovanje coveka, koristeci prirodne procese.
Qui nimium probat, nihil probat.
Ne razlikuješ izum od otkrića pa lupetaš po običaju...gde u prirodi postoji proces unutrašnjeg sagorevanja goriva u motoru?
« Poslednja izmena: 19. Okt 2015, 23:45:44 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 601.1.56
mob
I-mate 30 Pro
Od svakog coveka se moze nesto nauciti...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Ericsson jeste
od tebe rođo vala ne može ništa
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 601.1.56
mob
I-mate 30 Pro
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 61
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.