Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 61
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Put u rat - Pronađen Kuran iz vremena pre Muhameda  (Pročitano 74923 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 41.0
 Smile
« Poslednja izmena: 18. Okt 2015, 12:46:39 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 41.0
Nemoras ni reci bog, reci savrseno bice koje svoje postojanje dokazuje savrsenim stvaranjem svega svijeta, covjeka, objavom Kurana.
Drago mi je da vodimo uljudnu konverzaciju. Akane, sad umesto da dokažeš postojanje boga postavljaš još jednu stvar koju moraš da dokažeš? Šta znači savršeno stvaranje. To je nešto što si sam, ponovo bez dokaza, postavio.

Za tebe nisu dokazi oni sto sam nabrojao, mali deo, savrsenstvo univerzuma i kosmosa gde nauka samo moze na nagadja ali mora da kaze da je suvise savrseno dabi bilo slucajno.
U svemu što je nauka objasnila bog je suvišan...ništa od stvari koje si naveo nije dokaz.

Shvati kako god hoces samo daj odgovori kako ti je evolucija podarila razum koga nevidis, ali ga ipak posjedujes.
Ja ne rasudjujem pravilno ali eto ti rasudjujes pa mi objasni odkud ti sposobnost rasudjivanja i gde se ona nalazi ?
Sam si ranije dao odgovor, postoje stvari koje ne vidiš, možeš da dokažeš njihovo postojanje.
Sposobnost rasudjivanja je proizvod procesa koji se odigravaju u mozgu...ništa drugo.

_______________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________________

To da li sam ja "dete" ili ne, nije relevantno za ovu diskusiju : ))
Nije, ali može da nam uštedi vreme ako prestaneš da se duriš i ponašaš glupo.

Dobro, ali ne mzoes na taj nacin da izbegavas pitanje : ))
Ja nisam time ni izbegavao pitanje koje si glupo postavio (što si izgleda po odgovoru niže konačno ukapirao
(ili nisi, jer ne čitaš sopstvena pitanja)).

Cekaj, da li ti negiras psotojanje Boga? : )
Da si pažljivo čitao i bio sposoban da rasudjuješ do sada bi video da ja nikada nisam negirao postojanje bilo kakvog Boga.

Znaci, organizmi koji nemaju mozak, nemaju svest? : ))
Zavisi kako ti definišeš svest...ja ti odgovaram vezano za ljude.
I opet praviš  logičku grešku Non sequitur.

Pa vidis da ne znas gde udaras : )
Očigledno tamo gde si najslabiji...u tvoje obrazovanje i inteligenciju.
« Poslednja izmena: 18. Okt 2015, 12:26:31 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.71
Citat
Citat: akan1303 juče u 22:44:08
Oni koji negiraju boga prirodu usporedjuju sa bogom samo da nebi rekli bog.
Jel ti vjerujes da se razum razvio spontano ?
Nisi razumeo...ti nemaš primer da je nemoguće da se razum razvije spontano, a tvrdiš da je nemoguće.
To što nemaš saznanje o mogućnosti nečega, te zbog toga donosiš zaključak koji je suprotan je logička greška Argument iz neznanja.
Logicno je zakljuciti da ti navodjenjem logickih gresaka u stvari i nemas neko logicko objasnjenje da spontano razvijanje razuma nije moguce.
Sto se evolucije tice to je samo teorija nikako cinjenica koju su mnogi nobelovci osporavali, nadam se da ti nisi nobeliovac  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 41.0
Logicno je zakljuciti da ti navodjenjem logickih gresaka u stvari i nemas neko logicko objasnjenje da spontano razvijanje razuma nije moguce.
Verujem da si nešto drugo želeo da kažeš. pa ti ostavljam mogućnost da se ispraviš. Ovako ispada kao da ja branim tvoj stav.

Sto se evolucije tice to je samo teorija nikako cinjenica koju su mnogi nobelovci osporavali, nadam se da ti nisi nobeliovac  Smile
Već je ovde raspravljano, reč teorija ne znači to što ti misliš da znači. Pozivanjem nekakvih nobelovaca ćeš verovatno napraviti još jednu logičku grešku Argument autoriteta.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.71
Citat
Mali osvrt na planetu i na to da je njen polozaj tačno nastimovan.

Ovde se radi o jednoj zabludi. Zemlja je mogla biti malo bliže i malo dalje i svejedno biti nastanjiva.
Naš sistem je u početku imao 3 planete na kojima se mogao razviti život kakav poznajemo. Venera i Mars nisu vreli, odnosno hladni zbog udaljenosti od Sunca, već iz drugih razloga.
Na Veneri je zbog geoloških aktivnosti koje su dovele do velike emisije određeni gasova stvoren efkat staklene bašte. Inače ona bi bila pravi tropski raj.

Mars je po svemu sudeći, dugo imao atmosferu, tečne okeane i pozivnu prosečnu temperaturu tokom godine.
Nažalost jezgro mu se ugasilo, izgubio je magnetno polje, solarni vetrovi su uništili atmosferu, okeani su isparili a radijacija sterilisala površinu.

Danas znamo za postojanje na stotine potencijalno nastanjivih planeta otkrivenih uz pomoć teleskopa Keplera i to, uslovno rečeno, u našem kosmičkom susedstvu.
U našoj galaksiji sigurno ima milioni planeta koje se nalaze u zlatnoj zoni. Na nivou svemira teško je i zamisliti taj broj.

To sto je Zemlja tačno tamo gde trebe nije neko veliko čudo. Bezbroj planeta je na istoj poziciji u svojim sistemima.
Pa zar i ti Markose Brate  Smile
Mene interesuje koliko je to malo blize i malo dalje jer zasigurno naucnici kazu da je tacno tu gdje treba.
Moje vjersko ubjedjenje jesta da je Allah dz.s mogao nastaniti covjeka na bilo kojoj planeti jer je kadara sve da cini i tada bismo verovatno bili nastimovani prema uslovima u koji vladaju na tim planetama.
Covjeka je bog stvorio od sastojaka sa zemlje i zato je zemlja njegova koljevka.
Andjele je stvorio od svjetlosti i sigurno oni nastanjuju takve planete ili sisteme koji im odgovaraju.
To se po mom misljenju odnosi i na druga stvorenja.
Mi nismo sami u univerzumu Islam se slaze sa time tako da postojanje eventualno naseljivih planeta u univerzumu svakako je u skladu sa islamskim ucenjem.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.71
Citat
Citat: akan1303 danas u 12:27:25
Verujem da si nešto drugo želeo da kažeš. pa ti ostavljam mogućnost da se ispraviš. Ovako ispada kao da ja branim tvoj stav.
Volio bih da vidim tvoje vidjenje postojanja svijesti covjeka, valjda sam ovdje mislio da smatras da je razum proizisao kao posledica evolucionih procesa.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 41.0

Volio bih da vidim tvoje vidjenje postojanja svijesti covjeka, valjda sam ovdje mislio da smatras da je razum proizisao kao posledica evolucionih procesa.
Čisto radi pojašnjenja, ranije si napisao "nemas (misleći na mene) neko logicko objasnjenje da spontano razvijanje razuma nije moguce".
Ispada da ja hoću da kažem da spontano razvijanje razuma nije moguće, ali nemam dokaza za to, što je upravo tvoj stav i pozicija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.71
Citat
Drago mi je da vodimo uljudnu konverzaciju. Akane, sad umesto da dokažeš postojanje boga postavljaš još jednu stvar koju moraš da dokažeš? Šta znači savršeno stvaranje. To je nešto što si sam, ponovo bez dokaza, postavio.
Suprotnost nesavrsenom jeste savrseno. Kao razlika izmedju ljutskog oka i kamere.
Citat
U svemu što je nauka objasnila bog je suvišan...ništa od stvari koje si naveo nije dokaz.
Zasto suvisan, kao da nauka otkriva nesto novo, to sto nauka objasni vec je postojalo.
Kazu izmislio Tesla struju kao da je ona nije postojala u prirodi  Smile
U Kuranu ima ajet :Mi ćemo im pružati dokaze Naše u prostranstvima svemirskim, a i u njima samim, dok im ne bude sasvim jasno da je Kur’an istina. A zar nije dovoljno to što je Gospodar tvoj o svemu obaviješten? (Fussilat, 53)
Ovo znaci da sve sto se otkriva i bude otkriveno samo ce dokazivati boga.
Citat
Citat: akan1303 danas u 11:59:27
Shvati kako god hoces samo daj odgovori kako ti je evolucija podarila razum koga nevidis, ali ga ipak posjedujes.
Ja ne rasudjujem pravilno ali eto ti rasudjujes pa mi objasni odkud ti sposobnost rasudjivanja i gde se ona nalazi ?
Sam si ranije dao odgovor, postoje stvari koje ne vidiš, možeš da dokažeš njihovo postojanje.
Sposobnost rasudjivanja je proizvod procesa koji se odigravaju u mozgu...ništa drugo.
Lako je reci tako , procesi u mozgu. Treba te procese objasnit. Svi znaju da se podaci mogu cuvati u harddisku ali malo ko zna kakvi se procesi odigravaju tokom tog racunarskog postupka postupka.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.71
Citat
Čisto radi pojašnjenja, ranije si napisao "nemas (misleći na mene) neko logicko objasnjenje da spontano razvijanje razuma nije moguce".
Ispada da ja hoću da kažem da spontano razvijanje razuma nije moguće, ali nemam dokaza za to, što je upravo tvoj stav i pozicija.
Ti znas nasta sam mislio  bre.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 41.0
Suprotnost nesavrsenom jeste savrseno. Kao razlika izmedju ljutskog oka i kamere.
Šta je tu savršeno i po čijem kriterijumu?

Zasto suvisan, kao da nauka otkriva nesto novo, to sto nauka objasni vec je postojalo.
Kazu izmislio Tesla struju kao da je ona nije postojala u prirodi  Smile
Kakve veze ima što je postojalo...nema dokaza (niti razboritog razloga da se veruje) da je  bio neophodan bog da nastane i da se odvija.
Da li si baš siguran da sve što naučnici izmisle već postoji u prirodi, kao što implicira ovaj nesrećno izabrani primer sa Teslom?

U Kuranu ima ajet :Mi ćemo im pružati dokaze Naše u prostranstvima svemirskim, a i u njima samim, dok im ne bude sasvim jasno da je Kur’an istina. A zar nije dovoljno to što je Gospodar tvoj o svemu obaviješten? (Fussilat, 53)
Ovo znaci da sve sto se otkriva i bude otkriveno samo ce dokazivati boga.
To što je neko nova otkrića doživeo kao potvrdu boga ne znači da je ta potvrda tačna. Ono što je ljudima nekada bilo neshvatljivo, pripisivali su natprirodnim silama.

Lako je reci tako , procesi u mozgu. Treba te procese objasnit. Svi znaju da se podaci mogu cuvati u harddisku ali malo ko zna kakvi se procesi odigravaju tokom tog racunarskog postupka postupka.
Neki delovi jesu objašnjeni, neki nisu, ali ti to ne daje za pravo da izmisliš odgovor.
Dobro si dao primer hard diska - ako ti ne znaš kako se pohranjuju informacije, ne znači da je nužno ispravna tvoja ili bilo čija tvrdnja da to radi Bog ili da mikro-dleto urezuje podatak na super-tanku kamenu ploču.

Ti znas nasta sam mislio  bre.
Mogao sam da pretpostavim, ali opet...nikada ne možeš da budeš siguran. Ovde ljudi pišu sve i svašta, ne proveravaju ni tudje ni sopstvene reči.
« Poslednja izmena: 18. Okt 2015, 13:50:21 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 61
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.154 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.