Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 61
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Put u rat - Pronađen Kuran iz vremena pre Muhameda  (Pročitano 74901 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 41.0
Na osnovu cega si ti zakljucio da je bog jevrejsko nacionalno bozanstvo i dali to tvrdis samo ti ili je to neki novi pravac u shvatanju  boga ?
To nije ništa novo, nego neko ili ne zna ili licemerno krije. Verovatno svaki istoričar religije može da ti objasni nešto o tome. A možeš i sam da ukapiraš.

E hajde nadji u kuranu propis citat gde se apostazija kaznjava smrcu.
Misliš da si lukav, ali ja pazim šta pišem....napišem da Kuran i Hadis jasno kažu nešto, a ti bi samo jednu knjigu da citiram. Kuran kaže da  za napuštanje vere sledi bes Alaha i kazna, a Hadis objašnjava šta se pod time smatra.

Upravo tako, reaguju ljudi koji nisu spremni izucavat samu vjeru vec njene predstavnike iako je ne predstavljaju na pravi nacin.
"Nema pravog Škotlandjanina".
« Poslednja izmena: 15. Okt 2015, 21:55:07 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.101
Citat
Citat: akan1303 danas u 21:33:25
Na osnovu cega si ti zakljucio da je bog jevrejsko nacionalno bozanstvo i dali to tvrdis samo ti ili je to neki novi pravac u shvatanju  boga ?
To nije ništa novo, nego neko ili ne zna ili licemerno krije. Verovatno svaki istoričar religije može da ti objasni nešto o tome. A možeš i sam da ukapiraš.
Bog je jedno i jedino bozanstvo svih ljudi i nacija i tesko da ce me neki historicar ubediti suprotno, kao sto tebe nemoze nista ubediti da bog postoji.
Citat
Citat: akan1303 danas u 21:33:25
E hajde nadji u kuranu propis citat gde se apostazija kaznjava smrcu.
Misliš da si lukav, ali ja pazim šta pišem....napišem da Kuran i Hadis jasno kažu nešto, a ti bi samo jednu knjigu da citiram. Kuran kaže da  za napuštanje vere sledi bes Alaha i kazna, a Hadis objašnjava šta se pod time smatra.
Vidim ja da si ti jako inteligentna osoba, jos da si musliman pa da stanes u njegovu zastitu  Smile
Ipak rekao si da i u kuranu postoji dokaz za smrtnu kaznu...
Naravno znam da takav dokaz neces naci, nemoj ni traziti jer je kazna predvidjena na buducem sviijetu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 41.0
Bog je jedno i jedino bozanstvo svih ljudi i nacija
Za ovu izjavu nemaš nikakav validan dokaz.

i tesko da ce me neki historicar ubediti suprotno,
Mislim da ti ovo nije dobar stav ako želiš da naučiš nešto.

kao sto tebe nemoze nista ubediti da bog postoji.
Napravio si logičku grešku Non sequitur.

Vidim ja da si ti jako inteligentna osoba, jos da si musliman pa da stanes u njegovu zastitu  Smile
Daleko bilo... Smiley

Ipak rekao si da i u kuranu postoji dokaz za smrtnu kaznu...
Naravno znam da takav dokaz neces naci, nemoj ni traziti jer je kazna predvidjena na buducem sviijetu
Nisi pažljivo čitao, pomešao si pozivanje na ubistvo i kaznu za apostaziju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.101
Citat
Citat: akan1303 danas u 22:18:27
A gde je tvoj validan dokaz da nije tako ?
Citat
i tesko da ce me neki historicar ubediti suprotno,
Mislim da ti ovo nije dobar stav ako želiš da naučiš nešto.
Zelim da ucim sigurno ali ti valjda hoces da kazes da je bog jevrejsko bozanstvo koje su prihvatili drugi narodi ili ?
Citat
kao sto tebe nemoze nista ubediti da bog postoji.
Napravio si logičku grešku Non sequitur.
Daj, sta te moze ubediti  p da te ubedim ? Smile
Citat
Daleko bilo... Smiley
Zasto ? Toplo ti preporucujem da probas islam mesec dva, garantujem ti da ti se nista nece desiti, ostaces normalan,na stranu sto ce te ljudi smatrati glupim, nebi se pokajao garantujem 100 %.  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 12.16
mob
Samsung 
Taj Bog nije čak ni jevrejski izvorno. Jevreji su u stvari preuzeli vrhovno kananansko božanstvo El-a, izbacili ostale i prilagodili ga svojim potrebama. Vremenom  El postaje Elohim i Alah. Hrišćanstvo i islam samo malo prerađuju stvari. Ali u suštini to je isti bog stvoren od kananaca koji svoj današnji oblik u najvećoj meri duguje jevrejima. Tako da ga uslovnom možemo nazvati jevrejskim.

Taj kocept boga nije univerzalan postoji mnogo drugih konkurišućih. On čak nije ni najstariji i danas imamo gomilu starijih bogova.

To što te niko ne može ubediti u suprotno nije zbog nepostojanja dokaza o nastanku i razvoju koncepta u koji veruješ, već zbog toga što veruješ.
Što je vera jača, to je teže nekom promeniti uverenje, bez obzira kakvim dokazima raspolagao.

Što se praktikovanja bilo koje vere tiče, prepuštanje veri može na čoveka delovati oslobađajuće, čak i dovesti u neko blaženo stanje. To je zajedničko većini religija, nije isključivo vezano za islam.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 41.0
Citat
Ti iznosiš neku tvrdnju...za tu tvrdnju ni ti ni niko drugi nikada nije pružio validan i neosporiv dokaz. Ako niko drugi nema dokaz protiv tvoje tvrdnje to i dalje ne znači da je tvoja tvrdnja nužno dokazana.

Zelim da ucim sigurno ali ti valjda hoces da kazes da je bog jevrejsko bozanstvo koje su prihvatili drugi narodi ili ?
Evo, Makros je iznad objsnio neke detealje o tom božanstvu...ali ti preporučujem da istražueš sam, jer će tako to saznanje biti tvoje i nećeš imati osećaj da te neko ubedjuje u nešto što ti možda u ovom trenutku zvuči nemoguće.

Pruži nepobitan dokaz da bog postoji, a zatim da je Islamska verzija pravi način na koji mu se odaje pošta...

Zasto ? Toplo ti preporucujem da probas islam mesec dva, garantujem ti da ti se nista nece desiti, ostaces normalan,na stranu sto ce te ljudi smatrati glupim, nebi se pokajao garantujem 100 %.  Smile
Koje su prenosti Islama u odnosu na Judaizam?

« Poslednja izmena: 16. Okt 2015, 06:19:44 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.101
Citat
Taj Bog nije čak ni jevrejski izvorno. Jevreji su u stvari preuzeli vrhovno kananansko božanstvo El-a, izbacili ostale i prilagodili ga svojim potrebama. Vremenom  El postaje Elohim i Alah. Hrišćanstvo i islam samo malo prerađuju stvari. Ali u suštini to je isti bog stvoren od kananaca koji svoj današnji oblik u najvećoj meri duguje jevrejima. Tako da ga uslovnom možemo nazvati jevrejskim.

Taj kocept boga nije univerzalan postoji mnogo drugih konkurišućih. On čak nije ni najstariji i danas imamo gomilu starijih bogova.

To što te niko ne može ubediti u suprotno nije zbog nepostojanja dokaza o nastanku i razvoju koncepta u koji veruješ, već zbog toga što veruješ.
Što je vera jača, to je teže nekom promeniti uverenje, bez obzira kakvim dokazima raspolagao.

Što se praktikovanja bilo koje vere tiče, prepuštanje veri može na čoveka delovati oslobađajuće, čak i dovesti u neko blaženo stanje. To je zajedničko većini religija, nije isključivo vezano za islam.
Moje shvatanje koncepta boga je ono koje danas nacelno vazece u svijetu u savremenim monoteistickim religijama.
Slazem se da su jevreji upravo bili taj narod kome se Bog najvise  "predsavljao" putem objava, smjernica i uputa koje je slao putem svojih poslanika.
Ja se ne slazem sa time da su jevreji ti, ako sam dobro razumio, koji su  "kreirali" Boga, Onoga koga danas vjeruju krscani i muslimani i drugi.
Neznam dali postoje toliko jaki argumenti za ovu tvrdnju, dok sa druge strane sve "bozanske" knjige govore da je bog stvoritelj svega postojeceg  pa i jevreja .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.101
Citat
Citat: akan1303 juče u 23:13:11
Citat
Ti iznosiš neku tvrdnju...za tu tvrdnju ni ti ni niko drugi nikada nije pružio validan i neosporiv dokaz. Ako niko drugi nema dokaz protiv tvoje tvrdnje to i dalje ne znači da je tvoja tvrdnja nužno dokazana.
Problem je u tome sto nepostoji bolja tvrdnja, na stranu sto je i najdokazanija.
Citat
Pruži nepobitan dokaz da bog postoji, a zatim da je Islamska verzija pravi način na koji mu se odaje pošta...
Dokaza je mnogo samo neznam kakav trazis. Ako pitas dali  je iko vidio boga onda je odgovor, ne.
Mada sam siguran da si dosada raspravljao sa dosta muslimana i da tsu ti unaprijed poznati mnogi argumenti, ja bih te ipak zamolio da nekada smanjis svoj kriteri za prihvatanje dokaza bozijeg postojanja Smile
Meni je dokaz taj sto evo imam sposobnost dakomuniciram sa tobom . naizgle rec komunikacija nista ne znaci ali tomovi knjiga bi se napisali samo o tom aspektu ljutskog bivistvovanja koje je po meni toliko savrseno da bi se covjek trebao stvarno zapitati kako je sve to moguce.
jeli moguce da neko daje nesto sto ne posjeduje u svojim rukama sam, jeli logicno da priroda daje ljudima mozak i razum a sama neposjeduje razum? pa kako onda da dadne ljudima razum ako ga sama ne posjeduje, niti mozga niti razuma, znaci Onaj koji ima razum moze ga i dati drugima, a to je Bog.

a to sto ti Boga nevidis nije nikakav dokaz da ga nema, koliko sami stvari ima sto nevidimo.

Ko je to nastimao planetu da je tacno udaljena od sunca, da je malo blize izgorilo bi sve, da je malo dalje zaledilo bi sve. A da je malo vise kisika u atmosferu nebi se moglo izdrzati od pozara na zemlji, a da je malo manje kisika u atmosferi nebi se moglo disati, uglavnom otezano bi bilo disanje.

Ko je to sto daje bebi oci, usi , nos, usta u majcinom stomaku a tad mu ti organi netrebaju, jeli to priroda zna buducnost pa obskrbljuje covjeka sa potrebnim organima za zivota na ovome svijetu. Kako to da priroda zna da pokrije sve kosti na tijelo sa mesom i kozom osim u ustima, sta mislis da su zubi prekriveni mesom, pa da se nemoze nista zagrsiti, zamisli kakva bi to bila nelogicnost u stvaranju, i kako bi to bi samo otezan zivot.
Jeli to priroda zna buducnost pa otkriva te zube i zna da ce ih covjek koristiti?, Ne priroda nezna buducnost nego je Bog zna pa zato sa svrhom i stvara covjeka.

Citat
Koje su prenosti Islama u odnosu na Judaizam?
Islam je kontinuitet, ispravka, dopuna prijasnjh islama i vjerovanja.
Islam posjeduje najnoviji zavjet, dakle ne negira vec dokida prijasnje objave. Na osnovu cijih iskrivljenih shvatanja  je izmedju ostalih nastao i Judaizam.
Dakle sustinska razlika je u tome da ta vjera nije prihvacena od Boga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 41.0
Problem je u tome sto nepostoji bolja tvrdnja, na stranu sto je i najdokazanija.
Ako želiš da se igraš takvom "logikom" onda je prosto dokazati da upravo Alah (onakav kakvim ga ti zamišljaš) ne postoji.
Ti kažeš da je Alah jedinstveni bog, ali pošto nema dokaza da indijska božanstva ne postoje, to znači da postoje ..dakle, Alah kakvim ga zamišljaš, ne postoji.   

Dokaza je mnogo samo neznam kakav trazis. Ako pitas dali  je iko vidio boga onda je odgovor, ne.
Mada sam siguran da si dosada raspravljao sa dosta muslimana i da tsu ti unaprijed poznati mnogi argumenti, ja bih te ipak zamolio da nekada smanjis svoj kriteri za prihvatanje dokaza bozijeg postojanja Smile
Zašto bih to uradio? Ne razgovaramo o tome da li je bolja Koka-kola ili Kibla-kola.

Meni je dokaz taj sto evo imam sposobnost dakomuniciram sa tobom . naizgle rec komunikacija nista ne znaci ali tomovi knjiga bi se napisali samo o tom aspektu ljutskog bivistvovanja koje je po meni toliko savrseno da bi se covjek trebao stvarno zapitati kako je sve to moguce.
Postoje čitavi tomovi knjiga o problemima u komunikaciji, tako da ti argument o savršenstvu momentalno pada u vodu. I postoje tomovi knjiga o tome kako su se komunikacija i jezik razvili.

jeli moguce da neko daje nesto sto ne posjeduje u svojim rukama sam, jeli logicno da priroda daje ljudima mozak i razum a sama neposjeduje razum?
Sa čime uporedjuješ prirodu kad kažeš da je nemoguće? Koje su ti premise kad izvlačiš zaključak da je nemoguće da se razum spontano razvije? Ovde upotrebom reči "daje" već demonstriraš nesavršenstvo jezika (o čijem si savršenstvu ranije govorio) jer te reč "daje" povlači da razmišljaš o svesnoj predaji.

pa kako onda da dadne ljudima razum ako ga sama ne posjeduje, niti mozga niti razuma, znaci Onaj koji ima razum moze ga i dati drugima, a to je Bog.
To je ponovo nešto što nisi dokazao, a stavljaš kao premisu. To se zove logička greška petitio principii.

Ko je to nastimao planetu da je tacno udaljena od sunca, da je malo blize izgorilo bi sve, da je malo dalje zaledilo bi sve. A da je malo vise kisika u atmosferu nebi se moglo izdrzati od pozara na zemlji, a da je malo manje kisika u atmosferi nebi se moglo disati, uglavnom otezano bi bilo disanje.
Ovde praviš logičku grešku Afirmacija konsekventa.
Sa toliko grešaka, mogao bi da se zapitaš, gde nestade to savršenstvo komunikacije i razum o kojem si gore pisao?

Islam posjeduje najnoviji zavjet, dakle ne negira vec dokida prijasnje objave. Na osnovu cijih iskrivljenih shvatanja  je izmedju ostalih nastao i Judaizam.

Gde ti je dokaz da je Islam zvanični nastavak bilo čega? Kako znaš šta je iskrivljeno tumačenje? Da li su božije zapovesti u starom zavetu falsifikovane?

Kako znaš da Judaizam nije prihvaćen od Boga (čije postojanje još uvek nisi dokazao)?
« Poslednja izmena: 17. Okt 2015, 10:04:53 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.71
Citat
Citat: akan1303 juče u 23:48:33
Ako želiš da se igraš takvom "logikom" onda je prosto dokazati da upravo Alah (onakav kakvim ga ti zamišljaš) ne postoji.
Ti kažeš da je Alah jedinstveni bog, ali pošto nema dokaza da indijska božanstva ne postoje, to znači da postoje ..dakle, Alah kakvim ga zamišljaš, ne postoji.   
Hocu reci da ti nikako nemas bolju tvrdnju, i vise dokaza  u prilog tezi da bog ne postoji, aali ipak si spreman reci, ne postoji.
Citat
Zašto bih to uradio? Ne razgovaramo o tome da li je bolja Koka-kola ili Kibla-kola.
A ovde sam se salio ti ozbiljni covjece  Smile
Citat
pa kako onda da dadne ljudima razum ako ga sama ne posjeduje, niti mozga niti razuma, znaci Onaj koji ima razum moze ga i dati drugima, a to je Bog.
To je ponovo nešto što nisi dokazao, a stavljaš kao premisu. To se zove logička greška petitio principii.
To je nesto nasta ti nemas odgovora ...
Citat
Postoje čitavi tomovi knjiga o problemima u komunikaciji, tako da ti argument o savršenstvu momentalno pada u vodu. I postoje tomovi knjiga o tome kako su se komunikacija i jezik razvili.
Ma samo mali detalj odkud ti sposobnost da izgovoris rijec ?
Citat
jeli moguce da neko daje nesto sto ne posjeduje u svojim rukama sam, jeli logicno da priroda daje ljudima mozak i razum a sama neposjeduje razum?
Sa čime uporedjuješ prirodu kad kažeš da je nemoguće? Koje su ti premise kad izvlačiš zaključak da je nemoguće da se razum spontano razvije? Ovde upotrebom reči "daje" već demonstriraš nesavršenstvo jezika (o čijem si savršenstvu ranije govorio) jer te reč "daje" povlači da razmišljaš o svesnoj predaji.
Oni koji negiraju boga prirodu usporedjuju sa bogom samo da nebi rekli bog.
Jel ti vjerujes da se razum razvio spontano ?
To sto je moj jezik nesavrsen nije do boga vec moja mahana, jer dao mi je sposobnost komunikacije i govora...
Citat
Ovde praviš logičku grešku Afirmacija konsekventa.
Sa toliko grešaka, mogao bi da se zapitaš, gde nestade to savršenstvo komunikacije i razum o kojem si gore pisao?
E necemo tako, prvo mi redom naucnoo lijepo odgovori na pitanja .
Citat

Gde ti je dokaz da je Islam zvanični nastavak bilo čega? Kako znaš šta je iskrivljeno tumačenje? Da li su božije zapovesti u starom zavetu falsifikovane?

Kako znaš da Judaizam nije prihvaćen od Boga (čije postojanje još uvek nisi dokazao)?
Dokaz je u dokazima da bog postoji, a kada te budem ubedio u to onda druga faza je da prihvatis Kuran kao boziju knjigu, onda ce ti sve biti jasno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 61
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.