Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Jul 2025, 08:50:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Put oslobodjenja  (Pročitano 25876 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Pa nije baš ni da ja lažem .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
to je perspektiva ljudskog uma : otkud znash da je prvo radjanje pa onda zivot i na kraju smrt? jedino kroz svoja chula - ali tvoja chula nisu merilo univerzuma ,ili mozda jesu? Smile istina je da bog o kome pricash postoji -ali samo kao apstraktna misao u tvom umu - nije te on stvorio ,ti si stvorio njega

A kako ti znaš da nije tako kako ja pričam?Zar nije i to što ti misliš perspektiva tvog uma?Ja ne kažem da bilo šta znam,jer bi to značilo da sam spoznao apsolutnu istinu.Ja samo verujem u ovo što pričam.Nekad sam verovao baš u to što ti pričaš,ali me je ono kroz šta sam prošao u životu uverilo u suprotno.Međutim,ja i dalje tražim šta je prava istina pa videćemo dokle ću da stignem.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 91
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3

Nikad mi takva misao nije pala na pamet .

Već sam jednom napisao ovdi negdi jednu latinsku poslovicu . Kaže : " Koliko religije - toliko zla". Ova poslovica ima 2 aspekta :

1. Kada ne bi postojalo zlo , ne bi postojala ni religija . Zlo i religija su proporcionalni . Da ne postoji zlo , religija ne bi nikome normalnome niti pala na pamet .

2. Religija opet , svojom isključivošću i dogmama proizvodi zlo . Tako da je krug zatvoren .

100% istinita poslovica . Šta se tebi čini ?

Ништа ме не питаш што нисам одговорила овде:

bog koji se ovde spominje -jevrejski jehova,od koga su posle nastali i hriscanski bog otac i muslimanski allah je nastao od jedne grupe ljudi (koje je verovatno predvodio egipatski sveshtenik mojsije) radi jednog specifichnog cilja - uzimanja vlasti!!!  do danashnjeg dana ,osnovni cilj svog sveshtenstva svih semitskih religija jeste upravo to -vlast .

Свака истинита религија (укључујући Јевреску, Хришћанску, Ислам као и друге) је основана кад је једна особа ступила у директни контакт са нечим вишем, са Богом, са анђелом Божјим, или каго год да назовемо, у суштини је исто - значи са нечим вишем од дуализма овог света. Циљ тога контакта и покрета (да тако назовем јер религија постаје тек касније) је био да ослободи људе од дуализма - од дуалистичне свести - која је корен сваке патње и муке.

А шта се десило сваком таквом покрету је да чим је та особа која је основила покрет отишла са земље полако су дошли они који воле да организују, они који воле да владају над људима. И онда су од покрета чији је циљ да ослобађа направили религију која зароби људе и мења интуицију (унутрашње знање и познавање Бога) са правилима, доктринама и догмом.

Тијана

И опет кажем - Бог не одобрава убијање у његово име, то је продукт људског слепила и наклоности фанатизму. Људски его може сваку истину да изопачи и направи од ње релативну "истину." А ниједан од правих духовних учитеља није био фанатик и не један није одобравао убијање у име Бога, нити било какво убијање.

На енглеском постоји пословица "Don't throw the baby out with the bathwater" што преведено значи од прилике не избаци бебу са прљавом водом из каде.

Citat
Po tebi u ovome svjetu pobjeđuje dobro i to bez po muke . Po meni to nije ne žalost tako . Po meni zlo u ovome svjetu pobjeđuje i to uvjek . Finalno zlo : smrt . Pogledaj plodove Isusovog propovjedanja . O.K. Ima strašno puno pozitivnih primjera ali vidi malo krstaške ratove , inkviziciju ........... Zamisli bilo koju veliku osobu iz povjesti i njenu ostavštinu . Sve se na kraju izokrenulo , nestalo , upropastilo ........ I to je pobjeda zla . Ama baš u svakom slučaju .

Да зло све побеђује до сад би већ победило. Да зло све побеђује људи би се до сад већ поубијали сви до једног. Да зло све побеђује ова би планета била већ уништена.

Citat
Finalno zlo : smrt

Баш кад је гусеница мислила да је крај света, постала је лептир. Смрт није зло, само промена. А ако тражиш и доказе прочитај књиге Рејмонд Муди-ја "Живот после живота" и "Светлост с оне стране живота."

Тијана
« Poslednja izmena: 24. Mar 2007, 11:43:10 od Tijana2012 »
IP sačuvana
social share
Ask, and it shall be given you; seek, and ye shall find; knock, and it shall be opened unto you

Pitajte i daće vam se; tražite, i naći ćete; kucajte, i otvoriće vam se.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ipak mislim da dobro uvjek na kraju gubi bitku u ovome svjetu . Navedi mi bilo koga ili bilo koji događaj i dokazaću ti da je završilo loše . Samo zanemari Isusov život i uskrsnuće . Sve drugo - biraj . Šta god oćeš .

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
to je perspektiva ljudskog uma : otkud znash da je prvo radjanje pa onda zivot i na kraju smrt? jedino kroz svoja chula - ali tvoja chula nisu merilo univerzuma ,ili mozda jesu? Smile istina je da bog o kome pricash postoji -ali samo kao apstraktna misao u tvom umu - nije te on stvorio ,ti si stvorio njega

A kako ti znaš da nije tako kako ja pričam?Zar nije i to što ti misliš perspektiva tvog uma?Ja ne kažem da bilo šta znam,jer bi to značilo da sam spoznao apsolutnu istinu.Ja samo verujem u ovo što pričam.Nekad sam verovao baš u to što ti pričaš,ali me je ono kroz šta sam prošao u životu uverilo u suprotno.Međutim,ja i dalje tražim šta je prava istina pa videćemo dokle ću da stignem.

ti govorish o veri ,a ja ti govorim o planini sumnje Smile bice koje fukcionishe na principu vere uvek sebi stvori nekog fantoma koji mu sluzi kao mentalna shtaka - najlakshe je za svoje probleme okriviti nekog drugog ili ochekivati od nekog drugog da ih reshi .tebi je lakshe da budesh allahov rob ,jer tako skidash odgovornost sa sebe.probaj da odrastesh Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 91
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Ipak mislim da dobro uvjek na kraju gubi bitku u ovome svjetu . Navedi mi bilo koga ili bilo koji događaj i dokazaću ti da je završilo loše . Samo zanemari Isusov život i uskrsnuće . Sve drugo - biraj . Šta god oćeš .

Нисам заинтересована да се са тобом расправљам.

Као што сам рекла дуалистична логика може све да релативизује. Дуалистична свест не може да схвати апсолутно добро које нема супротност, тако да све релативизује и објасни тако да добро испадне релативно "добро" које има супротност што је релативно "зло" и покенад толико изопачи да добро испадне зло а зло испадне релативно "добро." И тако те замота да више незнаш which way is up.

Апостол Павле је писао чистима је све чисто, а загађенима ништа није чисто, чак су им ум и свест загађени (Титу 1:15). То се може рећи и као енглеска пословица "Beauty is in the eye of the beholder" - лепота (као и све друге манифестације) су у оку онога ко гледа.

А по Матеју пише "The light of the body is the eye: if therefore thine eye be single, thy whole body shall be full of light. But if thine eye be evil, thy whole body shall be full of darkness. If therefore the light that is in thee be darkness, how great is that darkness!" Ово је преведено као "Светло тела је око. Ако је око твоје бистро, све тело твоје биће светло ако ли је око твоје рђаво, све тело твоје биће мрачно. Ако је дакле светлост, која је у теби, тама, колика ће тама бити!" (Матеј 6:22-23; cf Лука 11:34-36) мада у преводу се губи једна важна реч single не значи баш исто што и бистро. Single значи једно, или уједињено - може се рећи не дуалистично.

Тијана
« Poslednja izmena: 25. Mar 2007, 06:41:55 od Tijana2012 »
IP sačuvana
social share
Ask, and it shall be given you; seek, and ye shall find; knock, and it shall be opened unto you

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 114
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
LG u8290
@ Decky999

Stvarno nisam mogao da ciram sve odgovore tako da unapred se izvinjavam mozda je pitanje vec postavljeno.... ali zanima me sta tebi pretstavlja Put Oslobodjenja... mozda je pitanje glupo ali jbg...
IP sačuvana
social share
silhouetting, complicating
whom to dare ? i do not care
what is form and exploration
everything is everywhere
increase time and spin around it
ready for another day
power up and memorize it
snap the mag and blow away.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Bosch ima centrifugu
@Tijana

Svaka cast na tumachenju Mateje. Samo u prevodu zadnji deo "How great is the darkness!" gubi na tezini - vishe bi ishlo "..o, kako je velika takva tama" - taj deo oznacava snagu nase slobodne volje gde ako ujedinimo dualizam mozemo da spoznamo svetlost,a li i tamu - na nama je izbor. NA ovo se nadovezuju Hristove reci iz Tominog Jevandjelja kada ga ucenici pitaju kada ce upoznati Boga, on odgovara : Kada od dva napravite jedno.... Smile

@Trance Master

Pa kad me pitas da ti odgovorim. Pitanje oslobodjenja pocinje sa pitanjem zasto smo zarobljeni i sta nas cini zarobljenim. Drugim recima, onaj ko se ne oseca zarobljenim nema potrebe da se oslobadja. Kljuc naseg zarobljenja je zapisan u Bibliji. Zmija kaze Adamu i Evi - probajte plod drveta dobra i zla (parafrazirano). Vrlo zanimljivo zar ne - zbog spoznaje dobra i zla Bog Adama i Evu proteruje iz raja - postavlja se pitanje sta je to "dobro i zlo" zbog cega je kazna bila tako velika? Dobro i zlo simbolizuje nas materijalni svet -  beskonacnu borbu dualnosti koji balansiraju jedan drugiga - ko sto rece Tijana - kako da znamo sta je dobro ako nema loseg. Ali zasto je to zarobljavajuce za nas, sta je tako lose u tome? Da bi na to odgovorio ajde da analiziramo to chuveno savrseno bice zvanog Bog. On je beskonacan, on je bezvremen, on je stvoritelj zakona i zakon sam po sebi. Zanimljivo ali ako je neko simbol apsolutne svesnosti on je svestan svakog svog delica u svakom trenutku vremena. U svakom tom trenutku se desava sve ono sto treba da se desi. Nema pocetka ni kraja, nema dobra i zla, nema belog i crnog - ima samo balans, savrsena ravnoteza stvari koje su bas kakve trebaju da budu. U takvoj svesti pojam vremena ne postoji jer nema potrebe za njime. Sta bi merili vremenom u svetu gde je sve sto postoji svesno apsolutne bozije volje (da iskoristim hriscanski recnik). U toj cinjenici lezi nasa zarobljenost - VREME. Pored dualizma mi smo spoznali svojim "padom" sustinu vremena, sustinu prolaznosti, poceli smo da merimo stvari dualizmom i vremenom i razvili kroz to alat koji nam je potreban u takvom svetu gde se sve meri i premerava - logicki (racionalni um) i njegovu direktnu posledicu nas ego (laznu pretstavu nas kao izolovanih individua, koje su van Boga i van drugih ljudi).

Istina je potpuno drugacija (bar kako je ja vidim) - mi nikada nismo izbaceni iz raja niti smo pretsali da budemo deo Boga ali smo svojom voljom izgubili svesnost o tome. Da iskoristim vizuelni primer. Zamisli mrava koji seta kablom izmedju dve bandere. Tak kabal je za mrava ceo njegov svet (citaj nas univerzum) ali on ne shvata i ne vidi da je deo mnogo veceg sveta gde postoje drugi kablovi, putevi, gradovi i jos mnooogo mnogo toga. Mi smo svojom voljom izabrali duhovno slepilo ali se nas polozaj nije promenio.

Put oslobodjenja je veoma jednostavan kada se spozna ova sustina zarobljenosti - trebamo da se oslobodimo dve stvari: ega i vremena. Jedino sto postoji na ovom svetu je sadasnji trenutak - ova sekunda - sekunda pre je prosla a ona koja dolazi jos nije dosla pa su samim tim obe nestvarne i iluzirne. Nas um koji robuje vremenu nikada ne boravi u sadasnjsoti - on ili zali za prosloscu ili planira buducnost a za sve to vreme zivot koji se desava sada prolazi neregistrovan od strane nasih umova. Racionalni um nismo mi - to nije nasa sustina - to je samo alat naseg opstanka na ovoj planeti. Nasa sustina je ono sto je svesno naseg racionalnog uma. Kada postanemo svesni te podvojenosti nas um ce postajati sve manje i manje bucan a mi sve vise svesni trenutka SAD u kome zaista zivimo. U tom trenutku i nasoj svesnosti o njemu lezi sve - i kljuc za nasu slobodu, i vrata koju taj kljuc otvara. To je put ka Bogu ali u sustini to je put kanasem stvarnom JA koje nikada nije prestalo da bude deo Boga.

NAdam se da sam docarao ovo dovoljno plasticno.
« Poslednja izmena: 25. Mar 2007, 15:14:38 od decky999 »
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 114
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
LG u8290
Jesi...hvala.... Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
silhouetting, complicating
whom to dare ? i do not care
what is form and exploration
everything is everywhere
increase time and spin around it
ready for another day
power up and memorize it
snap the mag and blow away.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 91
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Decky999 - лепо речено  Smile

"ти си се опио с извора који сам ја отворио" (Тома, логион 13)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Jul 2025, 08:50:31
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.109 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.