Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 22:22:39
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Put oslobodjenja  (Pročitano 25946 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 443
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Bog će uvek biti bezbedan,jer njemu čovek ne može ništa.Ne znam samo da li mi govorimo o istom Bogu.

Ne radi se o tome da li covek nesto moze Bogu ili ne, naravno da ne moze, posto covek Boga ne vidi (ne racunam ono "vidim ga u srcu", "u drvetu", "u suncu"...), tesko je prognozirati rezultat, ako ne znas ko ti je protivnik, otprilike kao da raspravljamo da li covek moze nesto uraditi E.T.-u, reagovao sam na ovaj tvoj citat:

Strah od Boga znači ne uzdizati se iznad Boga.Znači,čovek treba da se plaši Boga da se ne bi uzdizao iznad njega.

Ne mislim da covek treba da postavlja sebi takvu vrstu ogranicenja, ukoliko je Bog savrsenstvo, zbog cega je pogresno zeleti uzdici se do, ili iznad, njega. Slicno kao i kod karijere, posla... je li pogresno zeleti napredovati, da li direktorsko mesto treba da bude nedodirljivo, da li je pozeljno biti mrav?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Kad ja kažem da čovek ne treba da se uzdiže iznad Boga, mislim da čovek ne treba da misli da može da ga zameni ili da mu bude protivnik.U tom smislu se ja slažem sa tobom.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Ne mogu da ti kažem da nisi u pravu,jer nemam dokaze za to,ali ja osećam da nije tako kako ti kažeš.Ako čovek i njegov svet nije stvoren,kako onda postoji i jedno i drugo?Ja mislim da sve ima početak i kraj,a Bog je početak i kraj svega.

a chime to osecash ? nosom Smile ? sve shto moze da postoji - jednostavno postoji ,jer postojanje je njegova najvaznija odlika. odakle bi moglo da bude stvoreno ? jer ako kazesh bog ili pera,mika ,laza su stvorili ovo - ko je onda stvorio boga ili peru ,miku ,lazu ... i odakle ti ideja da postoji neki pochetak ili kraj - to je perspektiva ljudskog uma . prochitaj malo onu pesmu koju sam postavio na 1. ili 2. strani ove teme ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Pa na primer da bi čovek postojao,on se prvo rodi,znači stvori se.Posle nekog vremena on umire.To su početak i kraj njegovog života na Zemlji.Ja to onda generalizujem i na ostalo.Ali dobro,ne moramo mi da se složimo.Nije to toliko ni bitno.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson k310i
@bf_109_g_6

Dokaza ima ali sta vam vrede dokazi.Ali naj vec i dokaz su mi oni koji se toliko bore protiv Boga.Zasto se boriti protiv necega sto ne postoji... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Bog ima svoje standarde . Oni se ne mjenjaju kao što se ni on ne mjenja . Je si li ti , Tijana , 100% uklopljena u te standarde ? Jer samo su 3 u povjesti bila uklopljena . Adam i Eva do pada i Isus Krist .

Ako si svjesna da nisi , onda je simptom te svjesti - Strah Božji . A njegov plod je - mudrost . Eto , to ti je tako i tu nema šta . Bez obzira da li gledamo Stari ili Novi zavjet .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 91
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Citat
Bog ima svoje standarde
Најважнији стандард је безусловна љубав. Све друго је "P.S."
Citat
Oni se ne mjenjaju kao što se ni on ne mjenja .
Ко каже да се Бог не мења? Кад је Мојсије питао Бога да му каже његово име Бог је одговорио "Yod He Vaw He" што је преведено као "Ја сам онај који јесте" а тачнији превод је у ствари "Ја ћу бити ко ћу бити." То можда звучи као семантика, али је важно јер прво значење даје утицај да се Бог не мења а друго значење је активно, као река која стално тече. Значи да Бог није дао име Мојсију зато што је знао да ако да људима име они би се тог имена држали за сва времена. А Бог је знао да ће он то име да превазиђе следећег тренутка и зато је рекао "Ја ћу бити ко ћу бити."     
Citat
Je si li ti , Tijana , 100% uklopljena u te standarde ?
Као што је Апостол Павле рекао, сваки дан умирем (1Коринћанима 15:31), и зато се сваки дан наново родим (Јован 3:3)
Citat
Jer samo su 3 u povjesti bila uklopljena . Adam i Eva do pada i Isus Krist .
А сви они пророци и свеци? Значи Аврам, Мојсије, Јеремија, Рута, итд... а то само из старог завета, а колико их тек има из новог века....

Значи ми кажеш да Бог који људе бескрајно воли је послао Исуса само да би људима показао како су они лоши у поређењу са њим који је перфектан.  И да би нам показао перфектно биће које ми никад не можемо да постанемо макар колико покушавали.

Јел то теби звучи логично, да би Бог који људе бескрајно воли то урадио?

Мени не. А зашто је онда Исус и говорио људима да њега прате. Ако је и он мислио да су они такви какви су и никад се неће променити зашто је онда стално позивао људе да се промене. Ако смо ми грешници и то ће мо остати заувек зашто је рекао жени да иде и не греши више (Јован 8:11)? Зашто би рекао дела која ја творим и он ће творити, и већа ће од ових творити; јер ја идем к Оцу свом (Јован 14:12)? Зашто је рекао будите ви дакле савршени, као што је савршен Отац ваш небески (Матеј 5:48).

Има још пуно примера таквих, ако би отворио очи и ум и прочитао. А ако ти је ум затворен ја могу да причам до сутра и ти ме још не би чуо.

Ја сведочим истину. Ако ме чујеш и разумеш добро је, ако не па и не мораш.

Тијана
IP sačuvana
social share
Ask, and it shall be given you; seek, and ye shall find; knock, and it shall be opened unto you

Pitajte i daće vam se; tražite, i naći ćete; kucajte, i otvoriće vam se.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Pa na primer da bi čovek postojao,on se prvo rodi,znači stvori se.Posle nekog vremena on umire.To su početak i kraj njegovog života na Zemlji.Ja to onda generalizujem i na ostalo.Ali dobro,ne moramo mi da se složimo.Nije to toliko ni bitno.
to je perspektiva ljudskog uma : otkud znash da je prvo radjanje pa onda zivot i na kraju smrt? jedino kroz svoja chula - ali tvoja chula nisu merilo univerzuma ,ili mozda jesu? Smile istina je da bog o kome pricash postoji -ali samo kao apstraktna misao u tvom umu - nije te on stvorio ,ti si stvorio njega
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Значи ми кажеш да Бог који људе бескрајно воли је послао Исуса само да би људима показао како су они лоши у поређењу са њим који је перфектан. И да би нам показао перфектно биће које ми никад не можемо да постанемо макар колико покушавали.

Јел то теби звучи логично, да би Бог који људе бескрајно воли то урадио?

Nikad mi takva misao nije pala na pamet .

Мени не. А зашто је онда Исус и говорио људима да њега прате. Ако је и он мислио да су они такви какви су и никад се неће променити зашто је онда стално позивао људе да се промене. Ако смо ми грешници и то ће мо остати заувек зашто је рекао жени да иде и не греши више (Јован 8:11)? Зашто би рекао дела која ја творим и он ће творити, и већа ће од ових творити; јер ја идем к Оцу свом (Јован 14:12)? Зашто је рекао будите ви дакле савршени, као што је савршен Отац ваш небески (Матеј 5:48).

Već sam jednom napisao ovdi negdi jednu latinsku poslovicu . Kaže : " Koliko religije - toliko zla". Ova poslovica ima 2 aspekta :

1. Kada ne bi postojalo zlo , ne bi postojala ni religija . Zlo i religija su proporcionalni . Da ne postoji zlo , religija ne bi nikome normalnome niti pala na pamet .

2. Religija opet , svojom isključivošću i dogmama proizvodi zlo . Tako da je krug zatvoren .

100% istinita poslovica . Šta se tebi čini ?

Има још пуно примера таквих, ако би отворио очи и ум и прочитао. А ако ти је ум затворен ја могу да причам до сутра и ти ме још не би чуо.

Ја сведочим истину. Ако ме чујеш и разумеш добро је, ако не па и не мораш.

Тијана

Po tebi u ovome svjetu pobjeđuje dobro i to bez po muke . Po meni to nije ne žalost tako . Po meni zlo u ovome svjetu pobjeđuje i to uvjek . Finalno zlo : smrt . Pogledaj plodove Isusovog propovjedanja . O.K. Ima strašno puno pozitivnih primjera ali vidi malo krstaške ratove , inkviziciju ........... Zamisli bilo koju veliku osobu iz povjesti i njenu ostavštinu . Sve se na kraju izokrenulo , nestalo , upropastilo ........ I to je pobjeda zla . Ama baš u svakom slučaju .

I koja je jedina realna nada ???? Uskrsnuće .

I to je bit Isusove nauke .

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 91
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Pinot, ја сведочим истину. А ти са том истином можеш да радиш шта волиш, то је твој избор.

Тијана
IP sačuvana
social share
Ask, and it shall be given you; seek, and ye shall find; knock, and it shall be opened unto you

Pitajte i daće vam se; tražite, i naći ćete; kucajte, i otvoriće vam se.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 22:22:39
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.082 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.