Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Avg 2025, 15:08:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Put oslobodjenja  (Pročitano 26017 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Strah od Boga znači ne uzdizati se iznad Boga.Znači,čovek treba da se plaši Boga da se ne bi uzdizao iznad njega.A to nije kao strah od čoveka i ostalog što je on stvorio (bar ga ja tako ne shvatam).A ko se plaši Boga,taj se ne plaši ničega drugog i slobodniji je od bilo koga ko se ne plaši Boga.

Ali ja se istovremeno slažem i sa vašim zaključcima i mislim ovako kako sam napisao pa ako to nekom deluje šizofrenično,šta da se radi.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Kako ti Tijana možeš da voliš nekoga koga ne poznaješ a znaš da postoji ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 443
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
То је као кад би ти лева нога да хода на леву страну а десна на десну страну - да видиш докле би стиго! Smile

Leva noga levo, desna noga desno  Smile, a o kom polu govorimo  Smile  Smile

Strah od Boga znači ne uzdizati se iznad Boga.Znači,čovek treba da se plaši Boga da se ne bi uzdizao iznad njega.

Ma to nije problem, prvo smo probali sa neboderima, pa avionima, na kraju smo otisli i do meseca, ali jos nismo stigli do njega, a kamoli iznad njega. Bezbedan je on jos neko vreme  Smile

A ko se plaši Boga,taj se ne plaši ničega drugog i slobodniji je od bilo koga ko se ne plaši Boga.

Znaci sve je stvar perspektive, tj. pozicije, kako je ono islo: Kad imas samo cekic, sve ti lici na eksere.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 91
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3

Ко каже да га не познајем? Познајем Бога у срцу мом.

А видим га у свему око мене, у цвету, у славују, у ветру... јер без њега ништа није постало што је постало.

Тијана
IP sačuvana
social share
Ask, and it shall be given you; seek, and ye shall find; knock, and it shall be opened unto you

Pitajte i daće vam se; tražite, i naći ćete; kucajte, i otvoriće vam se.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 91
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Strah od Boga znači ne uzdizati se iznad Boga.Znači,čovek treba da se plaši Boga da se ne bi uzdizao iznad njega.A to nije kao strah od čoveka i ostalog što je on stvorio (bar ga ja tako ne shvatam).A ko se plaši Boga,taj se ne plaši ničega drugog i slobodniji je od bilo koga ko se ne plaši Boga.

Ali ja se istovremeno slažem i sa vašim zaključcima i mislim ovako kako sam napisao pa ako to nekom deluje šizofrenično,šta da se radi.
Разумем те брате Smile

Али сети се да се и Луцифер плаши Бога - што се може показати кад су они о којима је Исус рекао "Ваш је отац ђаво; и сласти оца свог хоћете да чините: он је крвник људски од почетка, и не стоји на истини; јер нема истине у њему; кад говори лаж, своје говори: јер је лажа и отац лажи" (Јован 8:44). Ти исти су га разапели јер су се уплашили да ће им он одузети моћ над људима. Значи плаши се и он Бога а толико је горд да мисли да је он већи и важнији од Бога.

А Исус који Бога воли и упућује да га и ми волимо каже "Нема ученика над учитељем својим ни слуге над господаром својим. Доста је ученику да буде као учитељ његов и слузи као господар његов" (Матеј 10:24-25) - значи Исус сам себе не диже изнад Бога, а Бога воли и не плаши се њега.

Тијана
IP sačuvana
social share
Ask, and it shall be given you; seek, and ye shall find; knock, and it shall be opened unto you

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
Znači , ti i Bog - dva drugara . Ako je tako , stvarno nema ništa da te brine .

Strah Božji je početak mudrosti . Fino ti piše na puno mjesta u Bibliji . Strah Božji je simptom . Simptom spoznaje koliko si nesavršen i otuđen od svoga Stvoritelja . Ako to imaš imaš tek mogućnost da pravilno razabireš događaje i spoznaje . Zato je to početak mudrosti . Možda današnjim rječnikom - preduslov mudrosti .

Osoba koja ne mora imati strah Božji , a mudra je , je osoba koja je postigla ono što mi , ljudi , zovemo svetost . To je Božji prijatelj . Kao Abraham .

« Poslednja izmena: 23. Mar 2007, 04:09:30 od pinot »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 91
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Znači , ti i Bog - dva drugara . Ako je tako , stvarno nema ništa da te brine .

Smiley

Бог је мој отац који ме воли безусловно и бескрајно. То је та савршена љубав у којој страх не постоји. Бог воли све истом љубављу. Разлика између мене и тебе је да ја примам благонаклоно ту љубав и допуштам да ме промени, да ме усавршава више и више. По томе знам да ја живим у Њему и Он у мени.

Један од разлога што је Исус дошао на свет је зато што је појам љутитог Бога из старог завета остарио. Људи су били спремни за више познавање и разумевање. Зато је Исус стално говорио о Богу као отац који воли. А зашто се плашити Бога који воли своју децу савршеном љубави?

А шта се десило, није много времена прошло и Хришћанска црква која тврди да Исуса заступа на земљи се вратила на проповеди огња и плаши људе паклом. Бог није тај Бог који криви људе и само чека да нешто погреше да би им осудио и послао их у пакао. Тај Бог није прави Бог! Бог не осуђује никога, ми сами себе осуђујемо, и сами себе кажњавамо, и сами себе шаљемо у пакао. То је лепо изражено у посланици Галатима (6:7) "шта човек посеје оно ће и пожњети" а то није никаква Божја казна већ једноставан закон као што је закон силе теже. То је закон који су у модерније време научници назвали закон акције и реакције - ако ставиш прст у прикључак за струју и дрмне те струја, само неко који је још заглављен у 17. веку би тврдио да је то Божја казна.

Citat
Strah Božji je početak mudrosti . Fino ti piše na puno mjesta u Bibliji . Strah Božji je simptom . Simptom spoznaje koliko si nesavršen i otuđen od svoga Stvoritelja . Ako to imaš imaš tek mogućnost da pravilno razabireš događaje i spoznaje . Zato je to početak mudrosti . Možda današnjim rječnikom - preduslov mudrosti .

Мудрост је у једном смислу познавати себе у суштини, а суштина свега је Бог. То се може игнорисати, не разумети, или се од тога одрицати али то не мења истину. Земља је била округла и онда кад су сви људи мислили да је равна  Smile

Тијана
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Tijana,ja se slažem sa tobom,osim da se Lucifer plaši Boga.Da se on njega plaši, ne bi se uzdizao iznad njega.I to je za mene suština pojma straha od Boga.Znači,potpuno se slažem da samo ja sebe mogu da oteram u pakao,ali pakao je stvorio Bog pa se u tom smislu ja plašim Boga.Ja mislim da mi mislimo na isto,samo se drugačije izražavamo.

Ma to nije problem, prvo smo probali sa neboderima, pa avionima, na kraju smo otisli i do meseca, ali jos nismo stigli do njega, a kamoli iznad njega. Bezbedan je on jos neko vreme Smile

Bog će uvek biti bezbedan,jer njemu čovek ne može ništa.Ne znam samo da li mi govorimo o istom Bogu.
« Poslednja izmena: 23. Mar 2007, 09:43:28 od bjbojan »
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49719
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24

Ко каже да га не познајем? Познајем Бога у срцу мом.

А видим га у свему око мене, у цвету, у славују, у ветру... јер без њега ништа није постало што је постало.

Тијана

Tijana, dugo tražim djevojku poput tebe ali ništa od toga. Zaista ste rjetke i jedinstvene.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 91
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Не губи наду ММ, кад буде време наћи ћеш је, или она тебе Smiley

Тијана
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Avg 2025, 15:08:20
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.